Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

moet-perignon

#36876 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Mamma Mia! wrote:

srecem vec godinama jednu zenu koja je dosta zanimljiva - po fizionomiji kao da je Nijemica, ali mozda grijesim - i vozi se jutrom na posao.

Nosi naočale, plava boja kose, kraća kosa?

I fakat, šta je sa Zizijem?

Da, to je ona. Zna li iko o kome se radi? Znam da ima par Nijemaca koji zive u gradu i dosta dobro govore nas jezik. Nju ne poznajem osobno, ali
imam utisak da nije iz Babina. :)
Nivelacija

#36877 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Primjetio sam 5 zatvorenih kladionica u zadnje vrijeme i to 3 u Aska Borica, Masarykova i Marsala Tita.

Po onoj odluci grada sa pocetka godine to znaci da se vise nikada tu kladionice nece otvoriti?
moet-perignon

#36878 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Nivelacija wrote:Primjetio sam 5 zatvorenih kladionica u zadnje vrijeme i to 3 u Aska Borica, Masarykova i Marsala Tita.

Po onoj odluci grada sa pocetka godine to znaci da se vise nikada tu kladionice nece otvoriti?

zar to nije lijepa vijest i pozitivna odluka? zaliboze sto nisu potpuno zabranili. :)
no i taj dan ce svanuti.

:)
channel10

#36879 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Sve to treba zabraniti, ali nema sanse da se iskorijeni. Mozda da umanje broj bolesnika i uplata. Sad je sve to online dostupno, ali eto mogu ako nista djecu odbiti od toga.
Nivelacija

#36880 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Naravno da je pozitivno vidjeti i bas me obraduje.

Ona odluka grada izgleda i jest kada im istekne dozvola ili sta vec da nema vise otvarati kladionicu u carsiji..iako nisam siguran.
kamen spoticanja

#36881 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

channel10 wrote:Sve to treba zabraniti, ali nema sanse da se iskorijeni. Mozda da umanje broj bolesnika i uplata. Sad je sve to online dostupno, ali eto mogu ako nista djecu odbiti od toga.
Jednostavno je
Ovaj nas bajagi borac protiv kladionica predlozi vijecu da se kladionice udalje od skola na 2km
Ovi uhljupi to prihvate i onda hercegovci mogu iste otvarati na Liscu i Smetovima
I tako se rjesi problem
No nikome jos nije naumpalo :roll:
channel10

#36882 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote:Sve to treba zabraniti, ali nema sanse da se iskorijeni. Mozda da umanje broj bolesnika i uplata. Sad je sve to online dostupno, ali eto mogu ako nista djecu odbiti od toga.
Jednostavno je
Ovaj nas bajagi borac protiv kladionica predlozi vijecu da se kladionice udalje od skola na 2km
Ovi uhljupi to prihvate i onda hercegovci mogu iste otvarati na Liscu i Smetovima
I tako se rjesi problem
Naumpalo im je, ali ne mogu udariti na bracu. Kreteni ako vec hoce da djecu odbiju od te posasti i ujedno uniste HDZ, a time i poguraju drzavnu lutriju, vec bi na sljedecoj sjednici bio takav prijedlog (koji si ti sad napisao). Ali....
kamen spoticanja

#36883 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Pa jedu vnago i krOlj i vijecnici
Nivelacija

#36884 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

kamen spoticanja wrote:
Jednostavno je
I tako se rjesi problem
Koliko sam skontao kladionice koje su ostvarile pravo npr danas na neko uplatno mjesto ne mozes istjerati ako sutra doneses odluku bilo kakvu sve dok njoj to pravo istekne za 2-3 godine koliko su ostvarile pravo i dobile dozvolu. Tako ona odluka tek sada ima smisla i polahko cemo gledati zatvaranje barem se nadam da je tako.
N.N.

#36885 Re: Zeničani

Post by N.N. »

channel10 wrote:Sinoc ne radi ni Venecija pored Zizija....
One skalamerije treba srusiti i skloniti iz centra grada.
I onu birtiju desno od Zizija...

I Bosanku srusiti ili dati nekome pismenom da to sredi :mrgreen:
channel10

#36886 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bolje i za 2 godine nego nikada. A vrijeme prolazi... Valjda ce biti bolje.
channel10

#36887 Re: Zeničani

Post by channel10 »

N.N. wrote:
channel10 wrote:Sinoc ne radi ni Venecija pored Zizija....
One skalamerije treba srusiti i skloniti iz centra grada.
I onu birtiju desno od Zizija...

I Bosanku srusiti ili dati nekome pismenom da to sredi :mrgreen:
U Veneciji je fino sjediti u basti tokom ljeta. Cim se zatvore baste, isto je kao i u svakoj drugoj kafani u gradu. Zadimljeno i ubija. Nadam se da ce sto prije donijeti zakon o zabrani pusenja u zatvorenim objektima, pa da se razrahatimo :).

A Mecan je tu zadnjih 40-50 godina, odnosno neki usluzni objekat je tu, samo je drugi vlasnik. Sad je cini mi se Cicko uzeo pod zakup ili kupio.
Nivelacija

#36888 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Image

Idu momci Babinom rijekom i ciste. 8-) :thumbup:

https://www.facebook.com/adis.milo/vide ... 580114587/

video objavljen na zenicka raja grupi..
veliki_ah

#36889 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Nekoliko hiljada km da njih par izadje i pokupi smece? :run:
Throttle

#36890 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Meni je u Babinoj rijeci najtuznije kad seljadija prelazi ovim divljim stazicama iako uredno 30m dalje imaju izbetonirano sve. Hebo bi im sve redom kad ih vidim a uopste nisam pretjerano konfliktan tip. Na kraju skontam da me zaboli patka i da to pojedincima iz glave ni maljem ne mozes izbit i okrenem glavu na drugu stranu
moet-perignon

#36891 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Throttle wrote:Meni je u Babinoj rijeci najtuznije kad seljadija prelazi ovim divljim stazicama iako uredno 30m dalje imaju izbetonirano sve. Hebo bi im sve redom kad ih vidim a uopste nisam pretjerano konfliktan tip. Na kraju skontam da me zaboli patka i da to pojedincima iz glave ni maljem ne mozes izbit i okrenem glavu na drugu stranu

moze se izbiti iz glave. kad se stvori jedan prostor koji je dominantniji, i pokazuje odredjeno ponasanje. tada i najtvrdji seljak pocne da se pirlata
i ponasa kao paun, i trudi se da govori o knjigama, muzici i lijepim stvarima.
dok god imamo neke bolide u Zenici koji na neki bitniji sastanak ode u shugavoj trenerci i patikama, definitivno ce biti trend da dijagonalno presijeku stazu i utabaju si put.

kad se samo sjetim, kad su seljacine bile inferiornije. those were the days. :)
BlackCaviar

#36892 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Zna li neko gdje se u Zenici moze popraviti daljinski kljuc od Land Rovera? Ne fercera. Hitno je poprilicno :D
Throttle

#36893 Re: Zeničani

Post by Throttle »

BlackCaviar wrote:Zna li neko gdje se u Zenici moze popraviti daljinski kljuc od Land Rovera? Ne fercera. Hitno je poprilicno :D
Ne radi daljinsko il ne mozes upalit?
BlackCaviar

#36894 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Throttle wrote:
BlackCaviar wrote:Zna li neko gdje se u Zenici moze popraviti daljinski kljuc od Land Rovera? Ne fercera. Hitno je poprilicno :D
Ne radi daljinsko otkljucavanje, a odmah se automatski ne moze ni upaliti. Samo stoji auto u mjestu, na izvolite sve :D
Throttle

#36895 Re: Zeničani

Post by Throttle »

BlackCaviar wrote:
Throttle wrote:
Ne radi daljinsko otkljucavanje, a odmah se automatski ne moze ni upaliti. Samo stoji auto u mjestu, na izvolite sve :D
Promijeni bateriju, ako vec nisi
A onda slijedi ovo s linka
https://sites.google.com/site/miniandla ... the-remote
Najvjerovatnije je da ga samo treba upariti
Imas li drugi kljuc? Jesi li probao s njim
clio_dci120

#36896 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

BlackCaviar, imali smo ovdje jednu forumasicu, ne sjecam joj se nicka, raspitivala se za vlasnika bijelog Land Rovera sto bude parkiran pored Biznisa, pa ako si vlasnik tog primjerka cisto da znas da si trazena roba. :D
Mamma Mia!

#36897 Re: Zeničani

Post by Mamma Mia! »

Mamma Mia! wrote:
moet-perignon wrote:srecem vec godinama jednu zenu koja je dosta zanimljiva - po fizionomiji kao da je Nijemica, ali mozda grijesim - i vozi se jutrom na posao.
Nosi naočale, plava boja kose, kraća kosa?
moet-perignon wrote:Da, to je ona. Zna li iko o kome se radi? Znam da ima par Nijemaca koji zive u gradu i dosta dobro govore nas jezik. Nju ne poznajem osobno, ali imam utisak da nije iz Babina. :)
Nije Njemica, ali je profesorica njemačkog na FF. Čuj to, a koji su to Nijemci u našem gradu?
clio_dci120 wrote:
BlackCaviar, imali smo ovdje jednu forumasicu, ne sjecam joj se nicka, raspitivala se za vlasnika bijelog Land Rovera sto bude parkiran pored Biznisa, pa ako si vlasnik tog primjerka cisto da znas da si trazena roba. :D
E pa koliko se sjećam, forumašica NMI se raspitivala za takav auto zato što blokira prolaz pješacima (kao i mnoga druga auta po trotoarima ovog grada, btw), a ne što je interesuje njegov IG profil (ako ga ima) ;)
clio_dci120

#36898 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Sto je neko vec bio napisao, nismo upratili da se raspitivala za nekog Kadeta ili Golfa dvojku dizel. :D :-D
Ja kad se parkiram ispred CD-a, niko ni da me pogleda.
Moj drug se parkira, odmah se Flasa Rakije ustrta, a i od konobarice dobije broj tel na papiricu. :D :lol: Ja cekam pola sata da mi kafu donesu. :lol: :lol:
Throttle

#36899 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Nemam tih problema, ne parkiram pred CD :mrgreen:
Pogotovo ne u zabranu
moet-perignon

#36900 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:Sto je neko vec bio napisao, nismo upratili da se raspitivala za nekog Kadeta ili Golfa dvojku dizel. :D :-D
Ja kad se parkiram ispred CD-a, niko ni da me pogleda.
Moj drug se parkira, odmah se Flasa Rakije ustrta, a i od konobarice dobije broj tel na papiricu. :D :lol: Ja cekam pola sata da mi kafu donesu. :lol: :lol:

jako su iritantni ti momci obicno zadriglih vratova, pa izgledaju kao volovi, koji imaju nekakve masine zbog kojih bi im Greta Maj-Geri jedan opalila.
zajedno sa mnom.
shoopci voze te zagadjivace. cool ljudi voze hibride i Teslu. :)
Post Reply