Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

spreca

#36876 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Cuj nacionalni interes? ciji?...Dragana Covica?....steta bager tamo cerati....ima u shirokom minera iz kamenoloma platiti malo i nek je miniraju....oni su odavno ruglo ove drzave i izvor korupcije i pljacke
SaraFina

#36878 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

:lol:
SaraFina

#36879 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hoće dati ostavku Čovke? :lol:
Maraschino

#36880 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

славянин wrote:
Maraschino wrote:Firmu koja dugovanjima prijedje svoju vrijednost treba bagerima poravnati.
Marascino sta ti je to prijedje :D -

Mislim da neke fabrike od nacionalnog interesa treba sacuvati,naravno uz postavljanje normalnih ljudi kvalifikovanih u upravu i sutiranje politike iz istih.
Infinitiv glagola prijeci,

hocu i ja u takvu fabriku ''radio ne radio svira radio''. Fabrika koja trazi jeftinu struju da moze konkurentno plasirati svoj proizvod a niko ne ide u druge rashodovne stavke(plata, bonusi, nagrade, otpremnine, regresi, sl.putovanja). Nije samo struja ta koja ih pravi nekonkurentnim nego i njihov javasluk.
Ako ce rudar u Banovicima dodzaba da prodaje ugalj od kojeg ce se proizvoditi el.energija koja ce se dodzaba isporucivati Aluminiju samo da bi oni kao eto nesto radili i isplacivali sebi koliko im treba, zahebite tu rabotu.
Trziste je trziste, ili opstajes ili propadas.
mO k3

#36881 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Maraschino wrote:
славянин wrote:
Maraschino wrote:Firmu koja dugovanjima prijedje svoju vrijednost treba bagerima poravnati.
Marascino sta ti je to prijedje :D -

Mislim da neke fabrike od nacionalnog interesa treba sacuvati,naravno uz postavljanje normalnih ljudi kvalifikovanih u upravu i sutiranje politike iz istih.
Infinitiv glagola prijeci,

hocu i ja u takvu fabriku ''radio ne radio svira radio''. Fabrika koja trazi jeftinu struju da moze konkurentno plasirati svoj proizvod a niko ne ide u druge rashodovne stavke(plata, bonusi, nagrade, otpremnine, regresi, sl.putovanja). Nije samo struja ta koja ih pravi nekonkurentnim nego i njihov javasluk.
Ako ce rudar u Banovicima dodzaba da prodaje ugalj od kojeg ce se proizvoditi el.energija koja ce se dodzaba isporucivati Aluminiju samo da bi oni kao eto nesto radili i isplacivali sebi koliko im treba, zahebite tu rabotu.
Trziste je trziste, ili opstajes ili propadas.
:thumbup:
SmokingMan

#36882 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SmokingMan »

Posebno je intrigantan "Glencoreov scenarij" koji se pojavio u medijima,prema kojem bi se u narednoj fazi Aluminij podijelio u dvije kompanije,jednu u kojoj bi ostala dugovanja i jednu koja bi obuhvatila ono što vrijedi u Aluminiju.Prva bi naravno išla u likvidaciju,a druga nastavila poslovati.Takav scenarij u našoj ekonomiji zabilježen je mnogo puta,predstavlja klasičnu prevaru i za njega sigurno nije potreban strani strateški partner.
Pa da riješiti se privremeno problema,ali ne i suštine... :thumbup:
SaraFina

#36883 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Fadil će do tabuta izgleda biti premijer :lol:
moa

#36884 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Ako zelis jeftinu struju da bi spasio preduzece u kojem su vecina Hrvati zaposleni onda traziti sutruju iz Hrvatske jer oni svakako nista ne placaju za koncesiju nad Buskim jezerom i tako uraditi kompenzaciju. Naravno to se nece desiti jer je bitnije da Hrvatska koristi sto je moje nego da ja sam koristim i imam naravno neke koristi od toga. Naravno opet oni pod zastavom branimo nacionalni interes a narod ko budale valjda neki inat a sve da bi usporio napredak drzave..mah gasi fadile nek ide sve u pm vise.
Droog

#36885 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Droog »

moa wrote:Ako zelis jeftinu struju da bi spasio preduzece u kojem su vecina Hrvati zaposleni onda traziti sutruju iz Hrvatske jer oni svakako nista ne placaju za koncesiju nad Buskim jezerom i tako uraditi kompenzaciju. Naravno to se nece desiti jer je bitnije da Hrvatska koristi sto je moje nego da ja sam koristim i imam naravno neke koristi od toga. Naravno opet oni pod zastavom branimo nacionalni interes a narod ko budale valjda neki inat a sve da bi usporio napredak drzave..mah gasi fadile nek ide sve u pm vise.

:thumbup:
horkesh

#36886 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

moa wrote:Ako zelis jeftinu struju da bi spasio preduzece u kojem su vecina Hrvati zaposleni onda traziti sutruju iz Hrvatske jer oni svakako nista ne placaju za koncesiju nad Buskim jezerom i tako uraditi kompenzaciju. Naravno to se nece desiti jer je bitnije da Hrvatska koristi sto je moje nego da ja sam koristim i imam naravno neke koristi od toga. Naravno opet oni pod zastavom branimo nacionalni interes a narod ko budale valjda neki inat a sve da bi usporio napredak drzave..mah gasi fadile nek ide sve u pm vise.
Pride, i Hrvatska je suvlasnik Aluminija.

No, kako se prije par mjeseci požalio Pandžo, oni su im pisali pisma, ali ovi nisu odgovarali :izet:
Sanjarko

#36887 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Pa jb im se za njih. Oni dok mogu, must ce i nas i njih. Citao sam davno ali se ne sjecam bas da je Hrvatska 1 ili 2 milijarde ostetila Bosnu da ne kazem ukrala preko Buskog jezera. Ko zna koliko je se ostetilo da ne kazem ukralo i preko Aluminijuma od strane Hrvatske.

A u Bosnu su Hrvatima vratili kroz pomoc u koju su se opet ugradili oko 250 miliona ako se dobro sjecam.
Maraschino

#36888 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Vizionar 1985 wrote: A u Bosnu su Hrvatima vratili kroz pomoc u koju su se opet ugradili oko 250 miliona ako se dobro sjecam.
Zaboli me neka stvar koliko su oni vratili Hrvatima ''privatno'', oni su duzni drzavi BiH.
Sanjarko

#36889 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Maraschino wrote:
Vizionar 1985 wrote: A u Bosnu su Hrvatima vratili kroz pomoc u koju su se opet ugradili oko 250 miliona ako se dobro sjecam.
Zaboli me neka stvar koliko su oni vratili Hrvatima ''privatno'', oni su duzni drzavi BiH.
Ostetili su sami oni i nas i BH Hrvate za oko 2 milijarde km mozda i vise a kroz projekte im vratili oko 250 miliona, mozda i do maksimalno 500 miliona jer se nesjecam tacno koliko su vratili kroz projekte.

Isto se i Srbima sa Srbijom desilo i desava se na Drini sa tamosnjom hidrocentralom.

Sta hocu da kazem. Ako smo braca, dzepovi nam nisu.
spreca

#36890 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Oni zasluzuju jedni druge .....ovi velicaju Ustasstvo a ovi drugi Cetnistvo..... vise ima spomenika cetniku Drazi nego nego bilko kom srpskom vojskovodji......jos samo da ovi drugi udju u Evropu i onda ce Evropa liciti na Balkansku Cenifu/Halu

https://www.klix.ba/sport/nogomet/djeca ... /190628102
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36891 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Počelo emitiranje programa Televizije Herceg-Bosne
sad ce afizHaga imat svojijeH pet minuta na kanalu ko dr. Solakovic na Hayatu :mrgreen:
SmokingMan

#36892 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SmokingMan »

Nimalo loš pičić u najavi. :thumbup:
GandalfSivi

#36893 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GandalfSivi »

Pa grob te jeb'o, trebalo im je znaci tacno 39 sekundi programa do prve lazi, "javnog televizijskog medijskog servisa".

Svaka cast, svega mi, prekucali su sve...
pici

#36894 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Image
Image

Dajana Jorgić
talenat :per:
BHCluster

#36895 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Ugasili 4 TV stanice da bi pokrenuli ovu! :thumbup:
BHCluster

#36896 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

pici wrote:Image
Image

Dajana Jorgić
Ko ovo kreshe? ivi kolike su plochice na podu, ima tu posla @pici?
pici

#36897 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

ma neki baja iz kresHeva
mO k3

#36898 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

GandalfSivi wrote:Pa grob te jeb'o, trebalo im je znaci tacno 39 sekundi programa do prve lazi, "javnog televizijskog medijskog servisa".

Svaka cast, svega mi, prekucali su sve...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
House

#36899 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by House »

pici wrote:Image
Image

Dajana Jorgić

mamacita :sladoled:
BHCluster

#36900 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Bh. izdanje Večernjeg lista u utorak piše kako će Uprava Aluminija d.d. Mostar ovoga tjedna podnijeti ostavku.

Nekadašnji gigant ima osiguranu opskrbu električnom energijom do srijede u ponoć, nakon čega je sve izvjesnije gašenje pogona.

"Pokušali smo sve što je u našoj moći. Nismo dobili potporu koju smo tražili. Ne možemo više sami nositi taj teret, a sada je praktički isključivo na našim leđima. Nije ovo bijeg od odgovornosti i nadam se kako će se ovim konačno otvoriti oči svim kako bi se spasila ova kompanija. Kako god to razumjeli mi, ipak, ostajemo s radnicima do kraja", kazao je za Večernjak neimenovani Aluminijev dužnosnik.

Proteklih nekoliko godina Aluminij poslije s gubitkom, a ukupni dugovi iznosi gotovo 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Prošloga tjedna u Vladi FBiH održan je sastanak s predstavnicima švicarske kompanije Glencore koja je izrazila spremnost preuzeti mostarsku tvrtku, ali sastanak je završio bez postignutog dogovora.

Osnovni preduvjet za ulazak Glencora je osiguravanje subvencionirane cijene električne energije za mostarski Aluminij što Vlada FBiH ne želi ili ne može prihvatiti.
Vrhunac politickog poduzetnistva Hrvata Bosne i Hercegovine! Cuj podnijeti ostavku? Mislim tolike plaCe, nagrade za uspjesan rad a za pokazati ima te minus od skoro 400 milijUna maraka. I nakon svega opet se trazi "osiguravanje subvencionirane cijene električne energije", genijalno! Pa niste vi nista krivi, kriva je bosnjacka politika prema Hrvatima.
Post Reply