Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Dasi

#36876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Maystor wrote:P.S. u vezi s ovim seljačićima, možeš li nam reći kad si posljednji put očima vidio Sarajevo 8)
:lol:
Koji si ti pacenik :run:
Maystor

#36877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Image
tutku

#36878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Prpa.ba wrote:
tutku wrote:Upratih sta je Damir Niksic objavio jucer u vezi sa ovim cirkusom, bez obzira na njegovu naivnost - svaka mu cast. Naprosto je tesko odrediti koja stranka u sestorci najvise koci i rusi nezapoceti projekat, ali utrka je ocito izmedju SDP i DF, a u svemu tome kao zrtvena janjad bi mogli da ispuse ovi is NS. Medjutim, sami su tome uveliko kumovali i stvorili situaciju u kojoj veliki broj njihovih glasaca ovo posmatra nijemo. Poceli su gaziti svoje principe.
Jedini problem koji Niksic ima sa SDP-om je sto nije uspio da on imenuje svog ministra. :lol:
Ne bih rekao, doslovno sve sto je rekao apsolutno stoji.
tutku

#36879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

sabina1 wrote:
tutku wrote:Upratih sta je Damir Niksic objavio jucer u vezi sa ovim cirkusom, bez obzira na njegovu naivnost - svaka mu cast. Naprosto je tesko odrediti koja stranka u sestorci najvise koci i rusi nezapoceti projekat, ali utrka je ocito izmedju SDP i DF, a u svemu tome kao zrtvena janjad bi mogli da ispuse ovi is NS. Medjutim, sami su tome uveliko kumovali i stvorili situaciju u kojoj veliki broj njihovih glasaca ovo posmatra nijemo. Poceli su gaziti svoje principe.
Ma jok.
Treba vjerovati Pedzi.
A mozda on ne zna sta se dogadja ?
(sarkasticna sam , pozdrav)
Ne znam jel sve na Pedji, u konacnici glasace to i ne interesuje. Ono sto jeste vazno s druge strane, to je ostvarivanje jedne ruzne teze da ce i NS "kao i svi ostali" izigrati vlastite principe zarad unutarstranackih i individualnih interesa.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

tutku wrote:
sabina1 wrote:
Ma jok.
Treba vjerovati Pedzi.
Ne znam jel sve na Pedji, u konacnici glasace to i ne interesuje. Ono sto jeste vazno s druge strane, to je ostvarivanje jedne ruzne teze da ce i NS "kao i svi ostali" izigrati vlastite principe zarad unutarstranackih i individualnih interesa.
O tome trubimo negdje od pocetka ove godine (ovo "trubimo" ne naglasavam naravno zbog vas nego generalno) kada su postala jasna sva kretanja u stranci odlaskom Graca , Zuhrica i kompletne fabrike propisa te nacinom ulaska Marjanovica and Co.

Ali Pedza sve prati pa treba imati vjere.
(opet sam sarkasticna).
Pozdrav.
Maystor

#36881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

tutku wrote:
Prpa.ba wrote:
Jedini problem koji Niksic ima sa SDP-om je sto nije uspio da on imenuje svog ministra. :lol:
Ne bih rekao, doslovno sve sto je rekao apsolutno stoji.
Cijeli ovaj proces od početka je lakrdija i svako ko ima imalo mozga to vidi (makar i navijao za ovu stranu). Kad je Lagumdžija rekao da je ovo smeće, reakcija je bila šta će on. Kad Stjepan Kljuić kaže o čemu se radi - njemu je alkohol mozak popio. Kad Damir Nikšić kaže da ne može travnički alumni biti ministar prostornog uređenja - krivo mu što nije on. Kod ove bagre zadojene mržnjom i nadasve nekulturom, nije važno šta je rečeno, bitno je samo popljuvati onoga ko je rekao.

Dakle, imamo kandidata za premijera, imamo kandidate za ministre, može li iko išta pozitivno o njima reći? Ili će forumska kanalizacija nastaviti da truje web.
Maystor

#36882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Dasi wrote:
Maystor wrote:P.S. u vezi s ovim seljačićima, možeš li nam reći kad si posljednji put očima vidio Sarajevo 8)
Čovjek koji po vlastitom priznanju nije Sarajevo očima vidio i koji nema pojma o politici na nivou Kantona Sarajevo, lupeta o skupštinskoj većini na nivou Kantona Sarajevo. To je bio kontekst pitanja.

btw mama ti je paćenica
Prpa.ba

#36883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Koji intelektualac par ekselans.:lol: :lol:

EDIT: jos nosi sliku ratnog zlocinca i diktatora, a mudrovao bi o demokratskim procesima. :lol:
tutku

#36884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Maystor wrote: Cijeli ovaj proces od početka je lakrdija i svako ko ima imalo mozga to vidi (makar i navijao za ovu stranu). Kad je Lagumdžija rekao da je ovo smeće, reakcija je bila šta će on. Kad Stjepan Kljuić kaže o čemu se radi - njemu je alkohol mozak popio. Kad Damir Nikšić kaže da ne može travnički alumni biti ministar prostornog uređenja - krivo mu što nije on. Kod ove bagre zadojene mržnjom i nadasve nekulturom, nije važno šta je rečeno, bitno je samo popljuvati onoga ko je rekao.

Dakle, imamo kandidata za premijera, imamo kandidate za ministre, može li iko išta pozitivno o njima reći? Ili će forumska kanalizacija nastaviti da truje web.
Ne znam na koga apelujes kada govoris o pozitivnom govoru na predlozena imena. Kakogod, navedene dijagnoze koji su gore pomenuti utvrdili sdp-u su se u ovom postizbornom periodu ponajbolje potvrdile (ne ulazim u to da li su upravo neki od tih koji su davali dijagnoze odgovorni za to).

Nisam siguran sta se previse ima reci za predlozene ministre, svima nam je jasno da su uski stranacki interesi bili glavna vodilja, samo zalim sto se transparentnost koju su svi iz 6ke isticali nije pokazala u razgovorima o imenima, pa tu doveli mediji, jer bas me interesuje ko je sta za tim stolom predlagao. Bilo kako bilo, ovo sto su predlozili (uglavnom) ne obecava previse.
Kikibombona

#36885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

jefff wrote:
Kikibombona wrote:Uzivancija je gledati seljacice kako kmece i sipaju otrov i zlobu iz sebe. :bih: :evil:

Molim da nastave sa plakanjem, prikrivenim i otvorenim, uzbudljivo je citati. :thumbup: Faktor, Stav i Saff citam svaki dan. :thumbup:

Go Forto go! :bih: :bih:
Ma mars tamo ja sam seljak :-D
Jesi obicni ili SDA seljak? :D
jefff

#36886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

nesta trece :)
kmirsad

#36887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

:roll: PDA seljak... :lol:
jefff

#36888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

I? Tako to obicno bude. Prije ili kasnije poslije slavlja i pijanstva dodje otreznjujuca realnost. Medeni post izborni mjesec proso i mlada skinula sminku i vise nije tako lijepa.
Hakiz

#36889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sabina1 wrote:
Ma jok.
Treba vjerovati Pedzi.
Stvarno. Nije kriv Tito, oni oko njega ga lažu. Da samo Tito zna šta se dešava...

Da li će ga uspjeti ubijediti da mu Jovanka o (političkoj) glavi radi?

Deja vu.
kmirsad

#36890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

jefff wrote:I? Tako to obicno bude. Prije ili kasnije poslije slavlja i pijanstva dodje otreznjujuca realnost. Medeni post izborni mjesec proso i mlada skinula sminku i vise nije tako lijepa.
Ja kad slavimn, podugo slavim, a baždaren sam tako da uglavnom povaljam sve iz društva i onda cugam sam... dakle za otrežnjenje o kojem govoriš mi treba još... vremena da prođe. Vi njima presudiste, malo preuranjeno...
jefff

#36891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

kmirsad wrote:
jefff wrote:I? Tako to obicno bude. Prije ili kasnije poslije slavlja i pijanstva dodje otreznjujuca realnost. Medeni post izborni mjesec proso i mlada skinula sminku i vise nije tako lijepa.
Ja kad slavimn, podugo slavim, a baždaren sam tako da uglavnom povaljam sve iz društva i onda cugam sam... dakle za otrežnjenje o kojem govoriš mi treba još... vremena da prođe. Vi njima presudiste, malo preuranjeno...
Ti se ne slazes sa Dennisom i Albinom za kojega nisam ni znao da je odstupio?
kmirsad

#36892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

jefff wrote:
kmirsad wrote:
Ti se ne slazes sa Dennisom i Albinom za kojega nisam ni znao da je odstupio?
Poprilično se slažem... samo sam i poprilično sumnjičav, na sve... istina nikada nije samo na jednom mjestu, na jednoj strani... pipam u mraku, preispitujem, gladam konsultantska mišljenja... ne pucam dok nisam siguran u pogodak... i da je meta ta koja treba da bude...
Dasi

#36893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Maystor wrote:
Dasi wrote:
Čovjek koji po vlastitom priznanju nije Sarajevo očima vidio i koji nema pojma o politici na nivou Kantona Sarajevo, lupeta o skupštinskoj većini na nivou Kantona Sarajevo. To je bio kontekst pitanja.

btw mama ti je paćenica
Haj sto si pacenik i troler nego si i online ratnik i mangup. Bas si neki opasan SDAovac. Nabijem ti Asada
Banksy

#36894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Pa to i ne krije, rekao je jućer.

Smatram da moji birači i simpatizeri Progresivnog krila nismo donijeli samo jedno zastupničko mjesto već i jedan resor SDPu i smatrao sam da na osnovu toga mogu predložiti kandidata za ministra prostornog uređenja.

Deluzija veličine... Kad uđeš u stranku/firmu/posao/obavezu/odnos, jučer,
a danas izgovaraš riječi i misli poput ovih ispod:

Ja sam prvi ušao...

Na to nisam pristao...

radi se o neoprostivoj uvredi mom krugu glasača

Radi se o izigranom povjerenju i jasnoj poruci da smo i dalje marginalizirani u ovom gradu

Naučio sam da ne mogu računati na partiju, da neće slušati moje sugestije...

oni više ne mogu računati na mene i da ih neću slušati, sve dok ne pokažu poštovanje koje budala kao što sam ja i meni slučni zaslužuju

ja sam prvi riskirao, odvažio se i ušao u koaliciju...

Prvog su me izignorisali i nasadili...

Smatram da moji birači i simpatizeri Progresivnog krila nismo donijeli samo jedno zastupničko mjesto već i jedan resor SDPu i smatrao sam da na osnovu toga mogu predložiti kandidata za ministra prostornog uređenja.
JThomas

#36895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

on se malo precjenjuje, ali i oni ipak nas malo potcjenjuju sa predloženim kadrovima...
mahalik

#36896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mahalik »

Otvaramo kladionice do kada će ova cirkus trajati?
putokaz1

#36897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

mahalik wrote:Otvaramo kladionice do kada će ova cirkus trajati?
Za par mjeseci neko će promjeniti stranu
high_volume

#36898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

sabina1 wrote: Treba vjerovati Pedzi.
Post ti je prijavljen.

Pozdrav
meme_machine

#36899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by meme_machine »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
Pa to i ne krije, rekao je jućer.

Deluzija veličine... Kad uđeš u stranku/firmu/posao/obavezu/odnos, jučer,
a danas izgovaraš riječi i misli poput ovih ispod:

Ja sam prvi ušao...

Na to nisam pristao...

radi se o neoprostivoj uvredi mom krugu glasača

Radi se o izigranom povjerenju i jasnoj poruci da smo i dalje marginalizirani u ovom gradu

Naučio sam da ne mogu računati na partiju, da neće slušati moje sugestije...

oni više ne mogu računati na mene i da ih neću slušati, sve dok ne pokažu poštovanje koje budala kao što sam ja i meni slučni zaslužuju

ja sam prvi riskirao, odvažio se i ušao u koaliciju...

Prvog su me izignorisali i nasadili...

Niksic je bio inicijalno deseti na listi, pretekao mnoge (ukljucujuci Damira Filipovica :lol: :lol: ) i zavrsio na drugom mjestu. Tako da, definitivno stoji da bi u sarajevskom SDP-u njegova rijec trebala imati tezinu. Ako se SDP-u to ne svidja, uvijek ga mogu izbaciti (i vjerovatno se poselamiti sa ca. 2500 glasova koje je Niksic povukao).
Maystor

#36900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Jedna osoba u ovom taboru iskače iz amorfne i bezlične mase koja je preplavila forum. To je Sabina1. Da ovi iz NS imaju išta u glavi, pažljivije bi je čitali. Naravno, ima i Sabina1 svojih bisera, ali bez pretjerivanja, klasa je za vas, kojima je krajnji domet obrazovanja

Image
Locked