Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
oakville
#36851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma sutra ili u bližoj budućnosti stižu "pozitivne poruke" u smislu ništa se bog zna nije promjenilo osim na papiru, što je pseudopozitivna poruka za "narod", a zaista pozitivna poruka za sve stranke kao i strane birokrate koji će slaviti "uspjeh EU u procesu evropskih integracija BiH" 
- Danguba
#36852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dragan kmecimotorola01 wrote:Ima li ko da prevede ovo danasnje zasjedanje
-
Bodkin
#36853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
salis se jeldeIt_is_a_Leclerc wrote:To je to. Više nema nazad. Bošnjaci sutra ujedinjeni idu u Budimpeštu i to će biti najveći poraz osovine Dodik-Čović. Očekujem čak možda da se sutra i postigne dogovor.Danguba wrote:...e sada moze i nebo da se srusi.Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) kazao je da su u toku današnjeg razgovora SDP, SDA i SBB imali jedinstven stav, ali da o detaljima ne može govoriti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/lideri-p ... /131030175
.
-
oakville
#36854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma Budimpešta, Brazil, sve je to isto, bitno je da uđeš na takmičenje, to ti je dovoljan uspjeh
.
-
motorola01
#36855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zavisi gdje se cita clanakDanguba wrote:Dragan kmecimotorola01 wrote:Ima li ko da prevede ovo danasnje zasjedanjeizgleda da lome preko njega.
- SmokingMan
#36856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve je ovo žalosno što nam se dešava,ali kada smo mutavi magarci neka nam se i dešava,najveći smo revolucionari po ovakvim i sličnim pišljivim forumuma,na kaficama,pijankama,koridama,lože nas neki tipovi pjesmama tipa:"Hajmo ih rušit",Edo Majka,Frenkie,Dubioza,i ostali ložioničari.Da nešto uradimo konkretno,trebaju nam volova muda,baš volova,al dok smo ovako labilni,tucat će nas i u onako dobro istucan mozak.Bitno je da raja i dalje vjeruju u stranke,i gaje lažnu nadu da će oni nekada,za koje ovaj narod glasa,smilovati i makar uložiti trud da se pokrene koja fabrika,zaposli koji radnik,koji će zaraditi koju mjesečnu crkavicu do 500 KM,da plati ionaki visoke račune.Ali bitnije je ovim našim Sanaderima (makar da ih je 10,a ima ih najmanje 100-nu) je biti p***ani bošnjak,koji će samo da klima glavom,šuti,trpi,sve dok psihički ne propadne,pa ga zatim još malo je*avaju,zatvaranjem fabrika,povečanjem PDV-a,računa...Ali će bošnjo i dalje da trpi,pa **bo te,ovo nema nigdje,kao što ima kod nas.
Država na infuzijama/donacijama i nakon skoro 20 godina od završeka rata,ja i ne mogu zamisliti kakvo mišljenje oni u Briselu imaju o nama.
Država na infuzijama/donacijama i nakon skoro 20 godina od završeka rata,ja i ne mogu zamisliti kakvo mišljenje oni u Briselu imaju o nama.
- bogumila
#36857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nemaju sigurno gore nego mi o njimaz1xter wrote:ja i ne mogu zamisliti kakvo mišljenje oni u Briselu imaju o nama.
- Corto Maltese
#36858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mole oni nas da rješavamo njihove probleme, nego mi njih molimo da riješe naše.bogumila wrote:nemaju sigurno gore nego mi o njimaz1xter wrote:ja i ne mogu zamisliti kakvo mišljenje oni u Briselu imaju o nama.
-
Aspekt
#36859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bogumila wrote:nemaju sigurno gore nego mi o njimaz1xter wrote:ja i ne mogu zamisliti kakvo mišljenje oni u Briselu imaju o nama.
-
Aspekt
#36860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj tako , Bosnjak i Bosnjakinja nikad nisu bili suznji nikad ne klece niti mole . doduse mole ali samo petkom od 1992 , a tada je u Briselu pauzaCorto Maltese wrote:Ne mole oni nas da rješavamo njihove probleme, nego mi njih molimo da riješe naše.bogumila wrote:nemaju sigurno gore nego mi o njimaz1xter wrote:ja i ne mogu zamisliti kakvo mišljenje oni u Briselu imaju o nama.
Last edited by Aspekt on 31/10/2013 10:47, edited 1 time in total.
-
m_l
#36861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo dva klika misom je dovoljno da vidimo gdje smo. pdf politika--->razne teme koje se svode o petorci, sestorci, sedmorci... i pdf ekonomija--> teme: kako ustediti? koliko ste u minusu?z1xter wrote:Sve je ovo žalosno što nam se dešava,ali kada smo mutavi magarci neka nam se i dešava,najveći smo revolucionari po ovakvim i sličnim pišljivim forumuma,na kaficama,pijankama,koridama,lože nas neki tipovi pjesmama tipa:"Hajmo ih rušit",Edo Majka,Frenkie,Dubioza,i ostali ložioničari.Da nešto uradimo konkretno,trebaju nam volova muda,baš volova,al dok smo ovako labilni,tucat će nas i u onako dobro istucan mozak.Bitno je da raja i dalje vjeruju u stranke,i gaje lažnu nadu da će oni nekada,za koje ovaj narod glasa,smilovati i makar uložiti trud da se pokrene koja fabrika,zaposli koji radnik,koji će zaraditi koju mjesečnu crkavicu do 500 KM,da plati ionaki visoke račune.Ali bitnije je ovim našim Sanaderima (makar da ih je 10,a ima ih najmanje 100-nu) je biti p***ani bošnjak,koji će samo da klima glavom,šuti,trpi,sve dok psihički ne propadne,pa ga zatim još malo je*avaju,zatvaranjem fabrika,povečanjem PDV-a,računa...Ali će bošnjo i dalje da trpi,pa **bo te,ovo nema nigdje,kao što ima kod nas.
- bogumila
#36862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja ih vala ne molim, ja se molim da nam ih oni NE RIJESE.Corto Maltese wrote:Ne mole oni nas da rješavamo njihove probleme, nego mi njih molimo da riješe naše.bogumila wrote:nemaju sigurno gore nego mi o njimaz1xter wrote:ja i ne mogu zamisliti kakvo mišljenje oni u Briselu imaju o nama.
jer zadnji put kad su nam oni rjesavali, dobili smo dejton.
- Danguba
#36863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da su se ovi pitali a nisu, danas ne bi bilo ovih problema jer trece strane za stolom ne bi bilo.bogumila wrote: ja ih vala ne molim, ja se molim da nam ih oni NE RIJESE.
jer zadnji put kad su nam oni rjesavali, dobili smo dejton.
- Danguba
#36864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta je ovo??? Kakva je ovo hebena drzava???
Muzeji se zatvaraju, nema goriva za gasenje pozara, djeca umiru jer nemaju sredstava za lijecenje ...a ovamo se krcme budzetske pare.
Muzeji se zatvaraju, nema goriva za gasenje pozara, djeca umiru jer nemaju sredstava za lijecenje ...a ovamo se krcme budzetske pare.
Špirić majstoru dao novac iz državnog budžeta
http://www.klix.ba/vijesti/bih/spiric-m ... /131101033
-
detroit-mercy
#36865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da si totalno pogrijesio sa volovima, jer mi smo u principu voloviz1xter wrote:Sve je ovo žalosno što nam se dešava,ali kada smo mutavi magarci neka nam se i dešava,najveći smo revolucionari po ovakvim i sličnim pišljivim forumuma,na kaficama,pijankama,koridama,lože nas neki tipovi pjesmama tipa:"Hajmo ih rušit",Edo Majka,Frenkie,Dubioza,i ostali ložioničari.Da nešto uradimo konkretno,trebaju nam volova muda,baš volova,al dok smo ovako labilni,tucat će nas i u onako dobro istucan mozak.Bitno je da raja i dalje vjeruju u stranke,i gaje lažnu nadu da će oni nekada,za koje ovaj narod glasa,smilovati i makar uložiti trud da se pokrene koja fabrika,zaposli koji radnik,koji će zaraditi koju mjesečnu crkavicu do 500 KM,da plati ionaki visoke račune.Ali bitnije je ovim našim Sanaderima (makar da ih je 10,a ima ih najmanje 100-nu) je biti p***ani bošnjak,koji će samo da klima glavom,šuti,trpi,sve dok psihički ne propadne,pa ga zatim još malo je*avaju,zatvaranjem fabrika,povečanjem PDV-a,računa...Ali će bošnjo i dalje da trpi,pa **bo te,ovo nema nigdje,kao što ima kod nas.
E da si rekao, trebaju muda ko u bika tu vec ne bi pogrijesio
- shiljak
#36866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako televizija RTRS spada u politiku evo članak:
"U saopštenju se dodaje da je do sada iskopano 20 kompletnih tijela žrtava."
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=97077
"Ekshumirano je 397 slučajeva, od toga 247 kompletnih tijela"
http://www.klix.ba/vijesti/bih/najveca- ... /131102008
"U saopštenju se dodaje da je do sada iskopano 20 kompletnih tijela žrtava."
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=97077
"Ekshumirano je 397 slučajeva, od toga 247 kompletnih tijela"
http://www.klix.ba/vijesti/bih/najveca- ... /131102008
- area51
#36867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa neće iz svogDanguba wrote:Sta je ovo??? Kakva je ovo hebena drzava???
Špirić majstoru dao novac iz državnog budžeta
http://www.klix.ba/vijesti/bih/spiric-m ... /131101033
- ZmaJ-BiH
#36868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mi cemo se zauvijek zaliti na politicare, na standard zivota, i na sve ostalo.
Ali se nikada necemo opametiti.
Mi smo takvi kakvi smo i drzava nam je takva kakvi smo mi.
Sreca i zadovoljstvo se trazi unutar svog doma i u krugu svoje porodice.
Sve ostalo je naglabanje u prazno...
Ali se nikada necemo opametiti.
Mi smo takvi kakvi smo i drzava nam je takva kakvi smo mi.
Sreca i zadovoljstvo se trazi unutar svog doma i u krugu svoje porodice.
Sve ostalo je naglabanje u prazno...
- Banksy
#36869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ili ovi koji danas vladaju i ne znaju ko je on jer su rat proveli daleko od Bosne, ili je samo u pitanju bezobzirna, ohola stoka ... Velika, velika sramota.
03. Novembar 2013
SAHRANJEN MAZOVJECKI: Niko iz BiH nije 'skoknuo' na sahranu velikog prijatelja BiH
Dok se ministar vanjskih poslova i drugi političari guraju na letove za utakmice reprezentacije BiH, Manchester Cityja i rezervišu aranžmane za Brazil, skaču po stadionima i ulicama jer 'ne mrze Bosnu', na sahranu velikog prijatelja BiH i počasnog građanina Sarajeva niko se nije udostojio otići.
Hiljade Poljaka su danas u špaliru duž ulica Varšave, uz posljednji aplauz, ispratile pogrebnu povorku Tadeuša Mazovjeckog, svog prvog premijera poslije pada komunista koji ih je čvrsto usmjerio od SSSR-a ka Zapadu, prenijela je FTV.
Taj katolički intelektualac, publicista, bio je savjetnik pobunjenih radnika u Gdanjsku 1980. godine koji su na čelu s Lehom Valensom izvojevali prve nezavisne sindikate iza "gvozdene zavjese" - Solidarnost, te premijer na početku tranzicije Poljske od 1992. do 1995. godine. Bio je i izvjestilac za ljudska prava u Jugoslaviji, a posljednjih godina savjetnik predsjednika Poljske.
Mazowiecki je jedini stranac koji je dao ostavku na mjestu specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN-a za ljudska prava na području bivše SFRJ, nakon genocida izvršenog u Srebrenici, 25. jula 1995.
„Ovo je jedino što mogu uraditi za jadne ljude u BiH.“ Ovim riječima je Tadeuš Mazovjecki 1995. godine obrazložio svoju ostavku na mjesto specijalnog izvjestitelja Komisije za ljudska prava UN-a u Bosni i Hercegovini. Bio je jedan od rijetkih koji nije htio zatvarati oči pred zločinima koji su kulminirali genocidom.
I u godinama što su slijedile, sve do posljednjeg dana, sam Mazowiecki je uvijek imao jasan, nedvosmislen stav povodom onoga što se desilo u BiH od 1992. pa do Daytona, ali i o onome što se na Balkanu dešava danas.
Umro je 28. oktobra u 87. godini, poslije duže bolesti, a sahranjen je danas u porodičnoj grobnici u mjestu Laski, kraj Varšave, uz pune vojne i državne počasti.
Posljednje "Zbogom!" Mazovjeckom oglasilo je prije podne najveće zvono u Poljskoj - "Zigmunt" u zamku Vavel u Krakovu, čiji se duboki zvuk čuje rijetko, samo u vrijeme najveće radosti i tuge, i na samo neke od crkvenih praznika.
Sahrani je prisustvovao evropski komesar José Manuel Barroso, a izraze sućuti poslali su američki predsjednik Barack Obama, njemačka kancelarka Angela Merkel, Papa Franjo...
- madner
- ZmaJ-BiH
#36871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislite li da ce doci do odgadjanja izbora sledece godine?
- madner
- Banksy
#36873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema šanse.madner wrote: Da.
Uzdam se u SDA ...
- madner
#36874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Manervarski prostor je suzen, zbog unutrasnjih racunica. Neko bi i popustio da odrzi izbore, ali samo ako bi ostao na celu. 
- Banksy
#36875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dragan Čović, lider Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) je protiv odgađanja izbora.
''Izbori će sigurno biti održani!'' , kazao je Čović za AA.