Gledam tabelu na kraju one sezone kad je Lester uzeo titulu, 81 bod imali na kraju

jbt
Slicnih primjera ima jos tonu. Btw. da li ce ovo biti najveci broj bodova kojeg ce jedan NEsampion osvojiti na kraju sezone u EPL u povijesti tog takmicenja? Bez obzira koji to bude od ova dva mada je ovo 99% gotova prica...
Ja samo mogu ponoviti da je ispadanje Sitija iz CL (koja im je bila prioritet ove sezone) samo odmoglo Liverpulu na kraju. Siguran sam da bi ona tekma protiv Sparsa u prvenstvu odmah nakon ispadanja isla u skroz drugom smjeru, vjerovatno i sa drugacijim ishodom na kraju. Ovako je Siti morao spasavati sezonu osvajanjem EPL jer bi za njih, kad se uzmu u obzir vrtoglavi ulozi iz proteklog perioda, neosvajanje nijednog od ova dva trofeja bila mnogo veca katastrofa od ove s kojom se (nazalost) sada suocava Liverpul. Liverpul svakako nije imao neke specijalne najave tokom sezone dok Gradjani na sva zvona sve vrijeme trube kako idu na osvajanje svega sto se moze osvojiti.
I na kraju, cinjenica je da je Liverpul sam sebe zeznuo na kraju. Imali su prednost za pozeljeti i poceli redati kikseve protiv ekipa koje je Siti s pola snage, rutinski uzimao.
Ziheraski, pa cak cu reci i kukavicki su odigrali na strani protiv Evertona, Man.Utd, Vest Hema... na Anfildu protiv Sitija su ih vile pronosale dok su na Etihadu odigrali pomalo naivno (bez obzira na one "post in i post out").
Sezona dosta slicna onoj kad je Man.Utd. bjezao Sitiju 7-8 bodova nekoliko kola do kraja i na kraju popusili titulu.
Tad mi je doduse bilo drago zbog Edina
Jbg, steta. Sljedecih sezona mozda Siti ispuse (zasiti se) ali izroni neki drugi uspavani velikan da zagorca zivot. I tako u nedogled...
A mozda je Klopp i u pravu. Mozda ova ekipa tek pocinje svoj show u godinama koje dolaze. Ostaje da se vidi...