Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#36801 Re: Zeničani
Obzirom kako se naši ljudi odnose prema službenim vozilima, to mi donekle i ima smisla.
-
moet-perignon
#36802 Re: Zeničani
nije samo nasi ljudi. kada rentam auto bilo gdje vani, uvijek je nesto labavo i klepece. o mjenjacima ne zelim trositi rijeci.Jimmy McNulty wrote:Obzirom kako se naši ljudi odnose prema službenim vozilima, to mi donekle i ima smisla.
drugar mi je nedavno rekao kako su neki stranci rentali auto u njegovoj agenciji, i vozilu su na Trebevic u prvoj, i motor je zakazao.
dakle, mislim da ako svjesno Poduzetnik zna da ce auto voziti raznorazni karakteri koji svako na svoj nacin vozi, treba postojati kasko.
-
clio_dci120
#36803 Re: Zeničani
Ima i ta mjesta. A opet sve se moze pratiti, pa i ponasanje vozaca. U sadasnjoj firmi mi nije tako, ali u prosloj (jedna banka) vozila su bila povezana GPS-om i sef voznog parka je sve mogao gledati, brzinu kojom vozis na kojoj dionici, pa se tako i ponasanje moglo pratiti. A sada imaju i kamere i slicno, znaju to bolje ovi sto se razumiju u auta. Sve se moze pratiti, pa i znati je li vozac kriv.
Upravu si ti sa tom tvrdnjom i cesto vidim kako se ljudi odnose prema sluzbenim vozilima kranje bezobzirno, ali opet ako ce nekom radniku obiti negdje auto , ni krivom ni duznom, a ovaj to mora platiti iz dzepa, sta ja znam. Evo, licno sam pricao sa Bajrinim vozacem kojem je strani kamion oktinuo retrovizor i ovaj to morao da plati iz svog dzepa, odnosno tog nekog fonda u koji uplacuju vozaci. Ne znam sta bi rekao, ali meni nije uredu kako god da radnici namiruju stetu. Barem onu koju nisu namjerno napravili. Druga je stvar kada je evidentno da se radnik odnosi nemarno prema imovini. Tada se tacno zna sta slijedi.
Vezano za temu i SHot, ovoj mojoj prici ima i deset godina (sjecam se da je u pitanju bio neki Mercedes kombi), a ne mora znaciti da je i dalje tako...cisto radi Casualsa pisem.
Upravu si ti sa tom tvrdnjom i cesto vidim kako se ljudi odnose prema sluzbenim vozilima kranje bezobzirno, ali opet ako ce nekom radniku obiti negdje auto , ni krivom ni duznom, a ovaj to mora platiti iz dzepa, sta ja znam. Evo, licno sam pricao sa Bajrinim vozacem kojem je strani kamion oktinuo retrovizor i ovaj to morao da plati iz svog dzepa, odnosno tog nekog fonda u koji uplacuju vozaci. Ne znam sta bi rekao, ali meni nije uredu kako god da radnici namiruju stetu. Barem onu koju nisu namjerno napravili. Druga je stvar kada je evidentno da se radnik odnosi nemarno prema imovini. Tada se tacno zna sta slijedi.
Vezano za temu i SHot, ovoj mojoj prici ima i deset godina (sjecam se da je u pitanju bio neki Mercedes kombi), a ne mora znaciti da je i dalje tako...cisto radi Casualsa pisem.
Last edited by clio_dci120 on 02/10/2019 19:24, edited 1 time in total.
-
moet-perignon
#36804 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Ima i ta mjesta. A opet sve se moze pratiti, pa i ponasanje vozaca. U sadasnjoj firmi mi nije tako, ali u prosloj (jedna banka) vozila su bila povezana GPS-om i sef voznog parka je sve mogao gledati, brzinu kojom vozis na kojoj dionici, pa se tako i ponasanje moglo pratiti. A sada imaju i kamere i slicno, znaju to bolje ovi sto se razumiju u auta. Sve se moze pratiti, pa i znati je li vozac kriv.
Slina. A k tome jos i Balija.
- Casual's
#36805 Re: Zeničani
Hvala na odgovorima!
Ne gori mi pod nogama, a interesujem se samo zbog toga sto su mi blize (dosadilo autom). Vise me interesuje jesu li plate blizu onima u trenutnoj firmi.
Sto se tice auta tako je do prije par godina bilo u dobrom dijelu firmi u Ze i okolini. Sada se pojavila firma u BL koja ugradi cip na kojem se vidi broj obrtaja, brzina, prosjecna potrosnja, lokacija, mapa kretanja...
Sto se tice auta tako je do prije par godina bilo u dobrom dijelu firmi u Ze i okolini. Sada se pojavila firma u BL koja ugradi cip na kojem se vidi broj obrtaja, brzina, prosjecna potrosnja, lokacija, mapa kretanja...
- Casual's
#36806 Re: Zeničani
Nece valjda gradska kafana okolo ostati ista? 
-
Nivelacija
#36807 Re: Zeničani
Onaj stvarno izjavio da ce fasada gradske kafane ostati kao bunker onako polurusevan?
Izvaliti preko miliona i ostaviti onako
Kada prodjes pored odbija te, nemoj uci u splacinu..
Izvaliti preko miliona i ostaviti onako
Kada prodjes pored odbija te, nemoj uci u splacinu..
- Casual's
#36808 Re: Zeničani
Čitam sad kao arhitekti bili protiv, a svi prijedlozi sa međunarodnog konkursa predviđali i izmjenu fasade. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#36809 Re: Zeničani
Gradska kafana sa pozorišĆem čini jedinstvenu arhitektnosku cjelinu, tako da to treba tako i posmatrati. Postmodernistička arhitektura ne poznaje bas fasadex, baumy farbe a ni firatpen "njemacku" istanbul stolariju 
- Casual's
#36810 Re: Zeničani
BNP je prije dvije godine dobilo novu fasadu.
-
Tempo
- ZeModerator
#36811 Re: Zeničani
jasna stvar._BataZiv_0809 wrote:Gradska kafana sa pozorišĆem čini jedinstvenu arhitektnosku cjelinu, tako da to treba tako i posmatrati. Postmodernistička arhitektura ne poznaje bas fasadex, baumy farbe a ni firatpen "njemacku" istanbul stolariju
nego, nisam uvjeren da ce to nesto posebno raditi. u prvo vrijeme hoce, ali na duze staze tesko.
Last edited by Tempo on 03/10/2019 00:11, edited 1 time in total.
- N.N.
#36812 Re: Zeničani
Po meni i treba da fasada ostane onakva kakva sada i jeste. Samo dobro ciscenje, pjeskarenje odraditi i bude top 
-
clio_dci120
#36813 Re: Zeničani
Bas sam za vikend malo zagledao, bude osvjetljeno navece...mozda grijesim, ali i unutra izgleda nedoreceno...Sta ja znam, meni haman izgleda kao da su prepolovili sredstva. Hajd znaj... Iz pouzdanih izvora znam da su imali problema sa kasnjenjem zbog nedostatka radnika, a i radnici na crno su zavrsavali poslove (mislim majstori na crno skupe par jirgeta i idu raditi)...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#36814 Re: Zeničani
Pjeskarenje svakako. Sve preko toga se treba tražiti saglasnost autora. A i nepotrebno je. Zamisljena je da bude siva.
-
Nivelacija
#36815 Re: Zeničani
U današnjem vremenu gdje se trazi tip top sve, " da sljasti" sto se kaze popularno, ostaviti onakvu fasadu je hrabrost nevidjena.
Barem 1 milimetar debljine da je presvukao u neku malo svjetliju nijansu, sada imaju te masine koje za 2 dana sve zavrse.
Ako misli nekoga privuci takvim eksterijerom, tesko.
Barem 1 milimetar debljine da je presvukao u neku malo svjetliju nijansu, sada imaju te masine koje za 2 dana sve zavrse.
Ako misli nekoga privuci takvim eksterijerom, tesko.
- N.N.
#36816 Re: Zeničani
Radit ce ona sasvim dobro, imas tu Gradsku upravu, MUP, banke, sudove, tuzilastva...kafe, hrane i pauze nikad nece faliti
Mada bih se slozio sa nekima, i meni unutrasnjost nije nesto (koliko sam do sada vidio, a gledao sam slike i "uzivo")...pismenije mi Cooltura izgleda npr
Mada, vidjet cemo za mjesec dana sta i kako, pa cemo prodiskutovati.
Mada bih se slozio sa nekima, i meni unutrasnjost nije nesto (koliko sam do sada vidio, a gledao sam slike i "uzivo")...pismenije mi Cooltura izgleda npr
Mada, vidjet cemo za mjesec dana sta i kako, pa cemo prodiskutovati.
-
clio_dci120
#36817 Re: Zeničani
I sada ima jedan pismen lokal u blizini tih institucija, Cabaret od brace Petrovic, divni momci, a kuhinja im je za prste polizati. Nije da nece imati konkurencije pvi iz Gradske. Mada, napravili su hype, kao sa Carpe Diemom, najobicniji kafic, jos u zadnje vrijeme i zapustili ga, prljav unutra, stolovi znaju biti puni prasine, ali jbg sponzoruse napravile hype od njega i sada svi idu. Isto ce biti i sa Gradskom...a po interijeru unutra, haman klasicni ljepse opremljen fast food. Nije vidjelo gradske kafane, barem po prvim slikama.
-
moet-perignon
#36818 Re: Zeničani
Tempo wrote:jasna stvar._BataZiv_0809 wrote:Gradska kafana sa pozorišĆem čini jedinstvenu arhitektnosku cjelinu, tako da to treba tako i posmatrati. Postmodernistička arhitektura ne poznaje bas fasadex, baumy farbe a ni firatpen "njemacku" istanbul stolariju
nego, nisam uvjeren da ce to nesto posebno raditi. u prvo vrijeme hoce, ali na duze staze tesko.
bravo! u tome je bit takvog arhitektonskog zdanja. no nasi k'o nasi, voljeli bi malo roza boje. a sve k'o fol mrze pedere.
kad im serviras muzevnu boju, odmah negoduju, šuveli im je sto neki tamo kriminalac nije imao love da investira u fasadu.
garant nije uspjesan kriminalac.
cujem da mu turkovic dodje neki zet ili kum, pa mozda mu zbog toga ne ide dobro i nema love za fasadu.
-
clio_dci120
#36819 Re: Zeničani
Ja ne mislim na fasadu, ali su mi bezze one neke klupe unutra, ni nalik gradskoj kafani kakva bi trebala biti. Meni ono dodje unutra kao nekakav self made McDonald, hajd znaj sta ce ispasti na kraju...na kraju ce biti kao u soping centru da sjednes na kafu, a usmrdis se na przeno ulje.
Iskreno, ja to zamisljam kao neku gradsku kafanu gdje bi dali i nevladinim organizacijama/udruzenjima omogucili da organizuju promocije, promocije knjizvenih veceri, poezije, pa i filma, fotografije, ukratko, sve ono sto rade braca Petrovic u Cabaret Clubu. E to bi trebalo u Gradskoj, a evo moje glave da cemo na kraju dobiti Flasu Rakije, Rialdu i njene jaranice...
Zato, mogli su komotno odmah izbaciti one stolice za nargile, a i napraviti prilaz autom, ebo to gdje ces u Gradsku kafanu da odes, a da Flasa Rakije iksa ne vidi.
Iskreno, ja to zamisljam kao neku gradsku kafanu gdje bi dali i nevladinim organizacijama/udruzenjima omogucili da organizuju promocije, promocije knjizvenih veceri, poezije, pa i filma, fotografije, ukratko, sve ono sto rade braca Petrovic u Cabaret Clubu. E to bi trebalo u Gradskoj, a evo moje glave da cemo na kraju dobiti Flasu Rakije, Rialdu i njene jaranice...
-
moet-perignon
#36820 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Ja ne mislim na fasadu, ali su mi bezze one neke klupe unutra, ni nalik gradskoj kafani kakva bi trebala biti. Meni ono dodje unutra kao nekakav self made McDonald, hajd znaj sta ce ispasti na kraju...na kraju ce biti kao u soping centru da sjednes na kafu, a usmrdis se na przeno ulje.
valjda su neku ventilaciju instalirali?
taj miris je dosta naporan zimi. kad udjes u neki objekat, i tamo svi prokleto gutaju cigarete i obzderavaju se hranom uprzenom na suncokretovom ulju, i bude im sve pet sto su tu.
dajte link interijera, gdje ste vidjeli kako izgleda gradska kafana?
bila je ranije ideja da tu bude nesto kao biblioteka, kulti multi koncept i tako to. no, naravno, to se nije desilo.
nama je ravno do mora sto imamo 2 citaonice.
dajte bacite taj link interijera Gradske.
-
moet-perignon
#36822 Re: Zeničani
Nivelacija wrote:
ti to kao predlazes boju fasade?
-
Nivelacija
#36823 Re: Zeničani
Naravno da ne, boja bi bila u ovom fazonu jer ne bi bila toliko razlicita od izvorne a odisalo bi na novo a ne na ruiniran objekat.

Ovdje imas unutrasnjost tj enterijer
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zavirit ... /190923129

Ovdje imas unutrasnjost tj enterijer
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zavirit ... /190923129
- N.N.
-
macchiato
#36825 Re: Zeničani
Ne znam kakav efekt se želio postići sa ovom fasadom, ali na mene ne djeluje. 
Mada imamo mi i većih problema od enterijera i eksterijera Gradske kafane. Bogu fala, bar nam kafića ne fali, kome se ne bude sviđalo ima izbora, meni je za početak drago što se ono ruglo sredilo... još da dočekamo da srede i one ploče oko suda i pozorišta, puste li sreće...
Mene više zanimaju cijene, valjda ih ne budu digli više od prosjeka. Eno u Carpe Diemu hamburger 7 maraka, onaj dupli 12 markica. Sitnica.
Mada imamo mi i većih problema od enterijera i eksterijera Gradske kafane. Bogu fala, bar nam kafića ne fali, kome se ne bude sviđalo ima izbora, meni je za početak drago što se ono ruglo sredilo... još da dočekamo da srede i one ploče oko suda i pozorišta, puste li sreće...
Mene više zanimaju cijene, valjda ih ne budu digli više od prosjeka. Eno u Carpe Diemu hamburger 7 maraka, onaj dupli 12 markica. Sitnica.