Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis

#36801 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jebote, lafo neke olakšice za zapošljavanje u Njemačkoj, a ovamo ti treba guta love.
Pa da ljudi imaju pola te svote, ne bi ni išli iz Bosne...i sad burek marka i po.
Kako li je naš spreča u Rusiju dospio. Mora da je uvjet za radnu dozvolu bio potegnuti litar votke iz cuga, ili zabijanje čivije u dasku glavom, i to svega s tri udarca :D
palermo

#36802 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Hafis wrote:Rahat patnja daje već prve rezultate.
U Konzumu u mojoj ulici od 8 radnica, svih osam Bošnjakinje, i to iz istočnog dijela grada. A još do prije par godina omjer bio 7:1 u našu korist. Ovaj trend je zavladao u gotovo u svim prodajnim centrima, ali i u ostalim objektima uslužne djelatnosti.
Sreća, nisu baš agresivni kao ovi ovdje internet ratnici, što rješavaju sve ove probleme na čik pauzi, ispod skele :)
Prilično tačno. Rahat patnja daje rezultate. Mislim ne trebam ti ovo govoriti, znaš i sam
Prvo dođu radnici, poslije njih neki šefić, onda direkotrčić, pa vlasnik i odjednom se okreneš oko sebe a to nije više grad koji si htio i priželjkivao. Jednostavno tako idu prirodni procesi. I to znaš.

I nije tome zaslužna neka bošnjačka pamet ili strategija nego izgubljenost hrvatske poltike u BiH (dobro, mogla bi se otvoriti diskusija o tome kako je trebalo i šta se trebalo raditi.). Al uvjeren sam da i ovo znaš
spreca

#36803 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:Jebote, lafo neke olakšice za zapošljavanje u Njemačkoj, a ovamo ti treba guta love.
Pa da ljudi imaju pola te svote, ne bi ni išli iz Bosne...i sad burek marka i po.
Kako li je naš spreča u Rusiju dospio. Mora da je uvjet za radnu dozvolu bio potegnuti litar votke iz cuga, ili zabijanje čivije u dasku glavom, i to svega s tri udarca :D
Prosto ko grah :D .....samo moras imati sve klikere u glavi a to obicno nemaju oni suncem opaljeni setajuci Kenjca za kozama i ovcama :lol: i plus ako dolaze iz legitimnih :lol:
Hafis

#36804 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

palermo wrote:
U Konzumu u mojoj ulici od 8 radnica, svih osam Bošnjakinje, i to iz istočnog dijela grada. A još do prije par godina omjer bio 7:1 u našu korist. Ovaj trend je zavladao u gotovo u svim prodajnim centrima, ali i u ostalim objektima uslužne djelatnosti.
Sreća, nisu baš agresivni kao ovi ovdje internet ratnici, što rješavaju sve ove probleme na čik pauzi, ispod skele :)
Prilično tačno. Rahat patnja daje rezultate. Mislim ne trebam ti ovo govoriti, znaš i sam
Prvo dođu radnici, poslije njih neki šefić, onda direkotrčić, pa vlasnik i odjednom se okreneš oko sebe a to nije više grad koji si htio i priželjkivao. Jednostavno tako idu prirodni procesi. I to znaš.

I nije tome zaslužna neka bošnjačka pamet ili strategija nego izgubljenost hrvatske poltike u BiH (dobro, mogla bi se otvoriti diskusija o tome kako je trebalo i šta se trebalo raditi.). Al uvjeren sam da i ovo znaš
Slažem se. Ljudi se pomiču.
S jedne strane postoji mogućnost brzog zapošljavanja, boljih uvjeta, veće zarade i normalno bijega od ovdašnje svakodnevne šuplje priče koja je ujedno i najgora stvar u ovome svemu i čega smo svi svjesni.
S druge strane, upražnjavanjem tih mjesta dolaze drugi koji nemaju tu mogućnost. a nije da i oni ne bi isto tako...i neće se baš usrećiti, ali će nekako preživljavati čekajući bolja vremena koja nećwe doći...barem za naših života
I na kraju ostaje privid nečije pobjede i nečijeg poraza, a u stvari svi su gubitnici...i prvi i ovi drugi.

S tim da su ovi prvi čak i bolje prošli (svakodnevno komuniciram s masom tih ljudi.....kažu predivan osjećaj....provesti dan a ne pročitati ili ne čuti bilo kakvu vijest iz ove kloake)
palermo

#36805 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Hafis wrote:
S jedne strane postoji mogućnost brzog zapošljavanja, boljih uvjeta, veće zarade i normalno bijega od ovdašnje svakodnevne šuplje priče koja je ujedno i najgora stvar u ovome svemu i čega smo svi svjesni.
S druge strane, upražnjavanjem tih mjesta dolaze drugi koji nemaju tu mogućnost. a nije da i oni ne bi isto tako...i neće se baš usrećiti, ali će nekako preživljavati čekajući bolja vremena koja nećwe doći...barem za naših života
I na kraju ostaje privid nečije pobjede i nečijeg poraza, a u stvari svi su gubitnici...i prvi i ovi drugi.

S tim da su ovi prvi čak i bolje prošli (svakodnevno komuniciram s masom tih ljudi.....kažu predivan osjećaj....provesti dan a ne pročitati ili ne čuti bilo kakvu vijest iz ove kloake)
Da, to je otprilike to. To je jednostavno tako.....da .li je moglo biti drugačije ostaje u domenu špekulacija, ali u ovom trenutku procesi idu u smjeru pobjede rahat patnje (naravno i pobjeda i poraz su uvijek relativni pojmovi)

A sad gledajući sa pozicije individualca ko bolje prolazi....ha, to ti ga je uvijek upitno, istinu govoreći niko nije bolje prošao od onih koji su ovdje ostali i usput postali dio političkog establishmenta. Nebitno da li u historijskom smislu taj politčki establishment gubi ili dobija.
decembar2017

#36806 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by decembar2017 »

Hafis wrote:
palermo wrote:

Objasni to kapetanu Draganu kome je strategija da se uvali u dupe dodiku da bi mu ovaj pomogao da dobije Mostar i podrucje zapadno od njega. A doslovno sve izvan toga je pustio niz vodu, ono u dodikistanu vec davnih dana,isto tako podrucje Tuzle i Sarajeva a u zadnjih 10-ak godina digao je ruke i od Srednje Bosne. I na kraju svega nije mu sigurno ni ovo za Mostar , osta knjiga na nekoliko slova tj gradica tipa Grude i Siroki. I sto je najbolje ili najgore ( zavisi kako se gleda ) za sve to mu nisu Bosnjaci krivi vec on sam i hdz koji vodi :-)

I za ovo sto si spomenuo o zapsoljavanju, boljih uvjeta , vece zarade, BIH Hrvati su sve to imali ! Sjeti se kako je izgledalo prije 20-ak godina , da ne spominjem onaj period odma iza agresije, podrucje zapadne Hercegovine i onih dijelova Bosne gdje je hdz imao kontrolu , to je doslovno izgledalo kao druga drzava, bez puno ili nikakvih ostecenja a ekonomski puni kao brod, sve je islo preko njih, procitao sam podatak da je u prvih godina mira oko 80-90 % kamiona koji su prevozili robu bili u vlasnistvu BiH Hrvata, ni kamiona Bosnjaci nisu imali a da o fabrikama ne pricamo. Danas, i sto se tice ne samo fizickog stanja ( broja ) vec i ekonomski situacija se mnogo promjenila i opet ponavljam za to nisu Bosnjaci krivi vec upravo hdz. Mozemo se mi zezati i prepucavati na forumu ali ako se realno vidi stvarno su hdz-ovci unazadili BIH Hrvate u ovih zadnjih 20 godina a pogotovo u zadnjih 10-ak od kada se ova saradnja sa dodikom i srbima otvoreno intenzivirala.
Last edited by decembar2017 on 13/06/2019 13:36, edited 4 times in total.
Hafis

#36807 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

dupli
Last edited by Hafis on 13/06/2019 13:27, edited 1 time in total.
Hafis

#36808 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

palermo wrote:
Hafis wrote:

Da, to je otprilike to. To je jednostavno tako.....da .li je moglo biti drugačije ostaje u domenu špekulacija, ali u ovom trenutku procesi idu u smjeru pobjede rahat patnje (naravno i pobjeda i poraz su uvijek relativni pojmovi)

A sad gledajući sa pozicije individualca ko bolje prolazi....ha, to ti ga je uvijek upitno, istinu govoreći niko nije bolje prošao od onih koji su ovdje ostali i usput postali dio političkog establishmenta. Nebitno da li u historijskom smislu taj politčki establishment gubi ili dobija.
To svakako. Ljudi koji su se ugradili u postojeći sistem su standardom odavno ispred njemačkog.

Što se tiče pobjede u rahat patnji, nema ni tu pobjednika. Natalitet zabrinjavajuće pada u sviju, bez ikakve razlike, a posljedično tome i poipulacija je sve starija i starija. Ako i dođe do nečije pobjede u toj disciplini, doći će u vrijeme kada to neće više nikog ni interesirati i neće znati što će s njom. Ionako će nas sviju dijaspora hraniti za nekih 20-tak godina, jer neće imati tko izbijati sredstva za mirovine.
Ali, ovi što su otišli, ako ništa tek su u onoj početnoj fazi materijalizacije i kupovbanja, i ako ništa sve im je interesantno. Mladost je to, i nema one lokalpatriotske okove koje imamo mi, predratna generacija, pogotovo mostarci.
Tko je otišao - spasio se.
Sanjarko

#36809 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Ja kontam kad nas spadne na 1,5; 2; i 3 miliona, BiH, HR, i SRB ako Rumuni ili neko drugi krene u poklapanje ovih podrucja da ce nas poklopiti.

Sad da li ratom ili doseljavanjem ne znam. Unistili smo se prilicno zadnjim ratom i ovim mrcvarenjem. A b*dale smo prilicne pa nastavljamo idalje da se unistavamo.
Last edited by Sanjarko on 19/06/2019 21:30, edited 1 time in total.
animus

#36810 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

Polako mi ovo sve pocinje da smrdi. Jeli moguce da ce uskoro nestati ova famozna tri naroda na ovim prostorima. Mala seoba naroda se postepeno pojacava. Migranata sve vise a nas sve manje. Hrvati picke opet prvi pobjegli. :lol:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#36811 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by parappa »

animus wrote:Polako mi ovo sve pocinje da smrdi. Jeli moguce da ce uskoro nestati ova famozna tri naroda na ovim prostorima. Mala seoba naroda se postepeno pojacava. Migranata sve vise a nas sve manje. Hrvati picke opet prvi pobjegli. :lol:
Ovi prostori se nadaju da će biti tako... Ali isto tako se nadaju da neće niko doseliti... Da malo odmore od ovog naroda
spreca

#36812 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

animus wrote:Polako mi ovo sve pocinje da smrdi. Jeli moguce da ce uskoro nestati ova famozna tri naroda na ovim prostorima. Mala seoba naroda se postepeno pojacava. Migranata sve vise a nas sve manje. Hrvati picke opet prvi pobjegli. :lol:
Ma nismo mi tri naroda ...mi smo jedan narod ali su nam se vodje koje su vjerujem gluplje od nas posrale u mozak ,tako da u mnogim glavama nema ni m od mozga ali zato govana kamara.....najveca i naj podlija podvala i laz da smo mi tri naroda .....lakse je vladati sa tri naroda nego sa jednim to je valjda svima jasno....i kakav smi to narod?...nikakav ....svi mi smo samo kusur nekog naroda ....mi svi smo samo jedno pleme koje se je otrglo od svog naroda i evo decenijama se nesto krcimo i koljemo ito ono u pravom smislu rijeci koljemo i toliko smo glupi i zaostali pa mislimo da smo toliko jaki da mozemo sa cijelim svijetom ratovati .....mi smo samo jadni kusur koji vise nikome nije interesantan kao oni stari petoparci u yugi...znam ja nas...malo nas je ali bazdimo plaho...i treba da nestanemo sa ovih prostora kad smo ovakvi i kad nam je uvijek preci neko drugi nego mi sami sebi komsije i susjedi
animus

#36813 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

Tek sada kad covjek opravdano pomisli da bi moglo nestati npr. Hrvata shvatis koliko smo mi vezani jedni za druge. Ja ne mogu ni zamisliti Bosnu bez njih i ne svidja mi se ta ideja. Nemamo mi nikog blizeg na svijetu od nas samih. Samo sto smo fakat glupi i naivni sveukupno. Jest nas neko dobro zajebo kad nas je podijelio.
spreca

#36814 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

animus wrote:Tek sada kad covjek opravdano pomisli da bi moglo nestati npr. Hrvata shvatis koliko smo mi vezani jedni za druge.Ja ne mogu ni zamisliti Bosnu bez njih i ne svidja mi se ta ideja. Nemamo mi nikog blizeg na svijetu od nas samih. Samo sto smo fakat glupi i naivni sveukupno. Jest nas neko dobro zajebo kad nas je podijelio.
Neznam sta da ti kazem ...mi smo bolesno drusto i to dosta je to poodmaklo....koliko je doktora i raznoraznih profesora od 90tih pa do danas ucestvovalo u kreiranju politike i evo vidimo sta imamo....imamo mi i ovdje na forumu jednog takozvanog doktora....kad pogledas sta i kako pise onda ti je sve jasno
SaraFina

#36815 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni ... /190619068

Izražavam zabrinutost.

:sad: :? :(
Kako nezvanično saznajemo, riječ je, između ostalog, i o odluci o obustavi postupka po apelaciji Borjane Krišto (HDZ BiH), aktuelne predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta BiH, kojom je ona dovela u pitanje ustavnost principa 1/1/1 koji kaže da u Dom naroda Parlamenta FBiH mora biti izabran jedan Bošnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat iz svake kantonalne skupštine.

Ustavni sud BiH se 31. januara ove godine proglasio nenadležnim po istoj materiji, odnosno u odnosu na apelacije zastupnika Stranke demokratske akcije po pitanju Uputstva Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o popuni Doma naroda Parlamenta entiteta Federacija BiH. 

No, apelacija Borjane Krišto stajala je sve vrijeme u ladici iako se, prema nezvaničnim informacijama, većina članova Ustavnog suda oglasila negativno po toj apelaciji. S druge strane, sama tačka dnevnog reda "odluke o obustavi postupka" govori o tome da je apelant, u ovom slučaju Krišto, povukao svoju apelaciju, što je također izvjesno.

S tim u vezi treba naglasiti da je aktuelni predsjednik Ustavnog suda BiH Zlatko M. Knežević u više navrata tražio da se obrati Parlamentu BiH o stanju ustavnosti u BiH, odnosno o određenim odlukama Ustavnog suda.
madridista15

#36816 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madridista15 »

Davno sam upravo na ovoj temi napisao da će apelacija Borjane Krišto biti odbijena. Ko se god čak i kao laik razumije u ova pitanja, mogao je nešto slično naslutiti.

Nije nemoguće da Krišto povuče apelaciju (kao 2011. u vezi sa izborom Vlade FBiH), ali će i u tom slučaju ostati na snazi pravilo 1/1/1 iz Ustava Federacije, koje će se primjenjivati i na svim budućim izborima.

Ukoliko se i definitivno potvrdi ono što je sad već izvjesno, moći ćemo reći da je HDZ pretrpio težak politički, propagandni, pa i vanjskopolitički udarac.
Hafis

#36817 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kako nezvanično saznajemo.....

Bit će da od male Sabahete što prepisuje članke za rubriku Lifestyl na Klixu, daidža Vehbija radi u kopirnici ustavnog suda, pa joj nezvanično dohaberio priče iz kuloara.
madridista15

#36818 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madridista15 »

Hafis wrote:Kako nezvanično saznajemo.....

Bit će da od male Sabahete što prepisuje članke za rubriku Lifestyl na Klixu, daidža Vehbija radi u kopirnici ustavnog suda, pa joj nezvanično dohaberio priče iz kuloara.
Znao sam da ćete teško svariti propast Krištine apelacije. Upotreba nemaštovitog humora ukazuje upravo na to.

Još je samo 6 dana do službene objave presude. Strpimo se još malo.
spreca

#36819 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Ja bih da izrazim duboku sućut našem Hafizbegu i ostalim južnjacima povodom odbijanja halucinacije i Jebane Svršo
BHCluster

#36820 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Sanjarko

#36821 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Bosnjacka politika prema Hrvatima i Srbima. Ona je kriva za sve. :evil:
Hafis

#36822 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Upravo suprotno. izuzetno pametnu politiku vode prema Srbima, a posebno prema Hrvatima. Ali nešto ne daje rezultate u zadnjih 20-30 godina.
Nema baš junferica u ovom grupnjaku.
Možda je konac devedesetih i početak 2000-godina bio najsretnije postdaytonsko razdoblje BiH.
Po meni su, uz neke prolazne likove na asve tri strane, najveće štetočine koje su se pojavile na političkoj pozornici bili Silajdžić i Komšić, ali to je za već malo dublju raspravu.
uglavnom, trebati će temeljit reset, ali stvarni reset, koji bi stvar vratio na pravi put. Samo bojim se današnja politička garnitura u BiH nije to u stanju uraditi.
Ustavom bih zabranio bavljenje politikom svakome tko je rođen prije 1980., ove današnje lopine su prenamazane.
Maraschino

#36823 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nikola- ... /190624129

Sta kaze Spirke, covjek sa americke crne liste, nije majka karala Muju sto se kockao nego sto se vadio i nastavi obrazlagati proceduralne propuste umjesto da opravdava sustinu, zasto nije danas prisustvovao sijednici DN.

On bas misli da je svako glup ako je neko.

Nisi dosao zato sto se nije ispostovala procedura a ne bi dosao i da se ispostovala.
spreca

#36824 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:Upravo suprotno. izuzetno pametnu politiku vode prema Srbima, a posebno prema Hrvatima. Ali nešto ne daje rezultate u zadnjih 20-30 godina.
Nema baš junferica u ovom grupnjaku.
Možda je konac devedesetih i početak 2000-godina bio najsretnije postdaytonsko razdoblje BiH.
Po meni su, uz neke prolazne likove na asve tri strane, najveće štetočine koje su se pojavile na političkoj pozornici bili Silajdžić i Komšić,
:lol: :lol: :lol: boli boli :mrgreen:
ali to je za već malo dublju raspravu.
uglavnom, trebati će temeljit reset, ali stvarni reset, koji bi stvar vratio na pravi put. Samo bojim se današnja politička garnitura u BiH nije to u stanju uraditi.
Ustavom bih zabranio bavljenje politikom svakome tko je rođen prije 1980
Naravno da se ti ne pitas nista niti ces se pitati.....ova drzava nije radio Loznica da ispunjava vase zelje
., ove današnje lopine su prenamazane.
horkesh

#36825 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Ovo je odlična stvar.

Srpsko-hrvatska politika nastavlja da derogira državu i da zateže i stvara parlamentarnu i svaku drugu krizu.

Svaki takav potez je korak više ka konačnom odustajanju međunarodne zajednice od Dejtona. Meni je jasno da srpsko-hrvatska politika misli da to, po automatizmu, znači raspada države na etničke državice, ali, nekako, ne vide da bi to moglo voditi i ka ukidanju dejtonske luđačke košulje i stvaranju moderne građanske države.

U svakom slučaju, podržavam svaki korak koji vodi k napuštanju trenutnog stanja. Bravo, HDZ i SNSD :thumbup:
Post Reply