Evo mu dio radionecitroen xm wrote:Jel šuplja ili ozbiljno? Indijac? Nekako se odmah sjetim onog Lipuabasicm wrote:Ima jedan indijac u Zenici najbolje sanira te aute. Samo njemu treba ici.

Moderators: _BataZiv_0809, anex
Evo mu dio radionecitroen xm wrote:Jel šuplja ili ozbiljno? Indijac? Nekako se odmah sjetim onog Lipuabasicm wrote:Ima jedan indijac u Zenici najbolje sanira te aute. Samo njemu treba ici.

Moze otkriti, ali ne moze naplatiti, odnosno ono sto bi bilo njemu ok da se prihvati posla je tebi (i meni) previse. Daj mu odrjesene ruke po pitanju cijene pa ces da vidis kako se prica mijenja.citroen xm wrote:
Jasno mi je o čemu pričaš i vjerujem, ali opet mi je nevjerovatno da pravi majstor kroz čije ruke je prošlo sve i svašta ne može većinu stvari otkriti na prvu.
Sve u svemu i dalje smatram da previše šupljiraju umjesto da rade samo ono od čega će živjeti.

izvrsni direktor wrote:Sto? Jesi li to i ti gledao nq videu kako drugi pipa osmicu pa donio svoj sud?Seyfo wrote:Volio bih popricati s kupcem osmice. Da vidim taj mentalni sklop. Jer mi nije jasan. Nikako.

Evo mu dio radioneThrottle wrote:
Jel šuplja ili ozbiljno? Indijac? Nekako se odmah sjetim onog Lipua

A gdje se to sklapa bilo kakav poslovni dogovor bez cijene, bar one okvirne koja može odstupiti 10-20%? Evo već par godina radim i sklapam godišnje par ugovora i u svakom je precizirana cijena.tempuser wrote:
Moze otkriti, ali ne moze naplatiti, odnosno ono sto bi bilo njemu ok da se prihvati posla je tebi (i meni) previse. Daj mu odrjesene ruke po pitanju cijene pa ces da vidis kako se prica mijenja.
Najljepša definitivno, ali moze proci i e32...Throttle wrote:Ja sam više za ovu sedmicu
Starije mi nisu nešto
svima je sve skupo,narocito ljubiteljima alltimera evergrina i sl. jer su gledali diskaveri , gasmanki ,ćip fuza i tako to ...citroen xm wrote:
Dakle od majstora očekujem da kaže svoju cijenu nakon uvida u stanje i da ostavi mogućnost određene korekcije ako će raditi. A da mu ostavim auto na lijepe oči bez ikakvog dogovora oko cijene, pa da mi posle zabije cifru, e to neće moći. Znam ja kako kod nas funkcioniše ona:"Pusti cijenu, lako ćemo".
Uvijek ima cijena ali jedinicna, a u pitanju je konacan iznos.citroen xm wrote:A gdje se to sklapa bilo kakav poslovni dogovor bez cijene, bar one okvirne koja može odstupiti 10-20%? Evo već par godina radim i sklapam godišnje par ugovora i u svakom je precizirana cijena.tempuser wrote:
Moze otkriti, ali ne moze naplatiti, odnosno ono sto bi bilo njemu ok da se prihvati posla je tebi (i meni) previse. Daj mu odrjesene ruke po pitanju cijene pa ces da vidis kako se prica mijenja.
Dakle od majstora očekujem da kaže svoju cijenu nakon uvida u stanje i da ostavi mogućnost određene korekcije ako će raditi. A da mu ostavim auto na lijepe oči bez ikakvog dogovora oko cijene, pa da mi posle zabije cifru, e to neće moći. Znam ja kako kod nas funkcioniše ona:"Pusti cijenu, lako ćemo".
vidio obicni transporter i zato garant,da je vidio lupam G2 G60 ili 308 GTB ne bi prosipao suplju sigurno,nego ovako koga jebe svkako mu kombi ne vrijedi nista...citroen xm wrote:Nikada nisam zakukao da je preskup, samo se ježim na šuplju kako se ne isplati, zašto ovako ili onako, a do cijene nije ni stigao.
Moze ako je auto havarisan, za trulez nemaju rentgen, tako da stvarno cijena radova na starim autima, truhlim autima, ne moze biti unaprijed definirana. Nije isto ako mijenja komadic praga i kada sijece iza prednjih blatobrana.citroen xm wrote:Svaki majstor može otprilike znati obim posla na osnovu viđenog. Ono što možda i ne vidi na prvu može da ukalkuliše u određenu razliku. Ali dogovor bez cijene ne pije vode. To je čist posao, tvoj rad moj novac. Daš ponudu i na meni je da prihvatim ili ne. A to da pustim da radiš pa kada uradiš onda lupaš koliko hoćeš, e to ne može.
Throttle wrote:Evo mu dio radionecitroen xm wrote:Jel šuplja ili ozbiljno? Indijac? Nekako se odmah sjetim onog Lipuabasicm wrote:Ima jedan indijac u Zenici najbolje sanira te aute. Samo njemu treba ici.![]()
Jao seronjeamar1994 wrote:
Ma ok kada je zamazivano, ali kada ima čistu situaciju gdje laik vidi da je kompletno prva boja, da pod nije zaštićivan a nema truleži....Bakir1 wrote: Moze ako je auto havarisan, za trulez nemaju rentgen, tako da stvarno cijena radova na starim autima, truhlim autima, ne moze biti unaprijed definirana. Nije isto ako mijenja komadic praga i kada sijece iza prednjih blatobrana.