Demokratska fronta Željko Komšić

Prpa.ba

#36776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Samo kokice.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/adil-os ... /190427039

Ocekujemo da militantno krilo SDA snazno osudi ovu razmjenu njeznosti relaksiranog krila SDA sa Covicevcima. :lol:
bunk

#36777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Nit u dzep nit iz dzepa.
Cekam aktivaciju MAP. Oni koji to izguraju i trebaju bit na vlasti. Ko misli da je ista prece od NATO-a ne zeli dobro BiH.
cvrčak_na_hedonizmu

#36778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

malakh wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Jah

Sta je onda DF do nazovi ljevicarske SDA ? Pa ljudi govore ima vise od godinu dana da je DF kukavicije jaje podmetnuto opoziciji, sada kada se to potvrdilo kriv je SDP ( koji je daleko od idealnog ) jer nekoliko osoba nije dostojno zadatka ? Cisto spinovanje i skretanje s teme. Nismo mi krivi jer smo privjesak SDA nego je kriv SDP sto nece sa nama da bude privjesak, a bili su dobri dok je postojala opcija da ce uci u vlast ( pardon, mi pratimo SDP ), to je otprilike sumarum price, al doslovno.

DF da je ozbiljno mislio i pregovarao oko ulaska u vlast bi sjedio sa Baketom, Covicem i Dodikom na pregovorima oko drzavne vlasti, a ne bi hodao oko stola cekajuci mrvice. Sve jasno ko dan.
govore godinu dana da je kukavicije jaje, a istovremno ih zovu u bh blok i prave vlast sa njima. druze, to je licemjerje. dakle kada su interesi u pitanju, svi su najbolji.

i sumarum price jeste da je sdp htio u vlast, ali ne sa sda, vec sa sbbom i pda. iskreno, najiskrenije, ja bih dobro odvagao prije nego li kazem da je sda gora od te dvije stranke.
Ali na kraju ispadaju kukavicije jaje i privjesak, to je problem. Zasto DF ne sjedi za istim stolom kada se dogovara drzavna vlast ?

Uvodjenje DF-a i SBB-a u sestorku je genijalan potez, jer se medjusobno ponistavaju :D Da je bila petorka u KS ( jal sa DF-om, jal sa SBB-om potpuno je nebitno ) vlada KS bi vec bila oborena. Nemoj da se lazemo bezveze :)

Postujem tvoje misljenje, ali branis neodbranjivo.

Ps. Slazem se, Fahro je odron, tu negdje sa SDA ako ne i gori, da moze.
putokaz1

#36779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Čudna šestorka
Bivši SDA 6
NS 5
Krnji SDP 3+1
Te DF,SBB,NBL koji će vjerovatno sSDA bar dio njih
Kako ova vlada opstaje mene čudi
meme_machine

#36780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by meme_machine »

putokaz1 wrote:NBL je već s SDA u BPK
Pitam se kako ce NBL iz KS reagovati na ovo :D
putokaz1

#36781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

meme_machine wrote:
putokaz1 wrote:NBL je već s SDA u BPK
Pitam se kako ce NBL iz KS reagovati na ovo :D
Isto ko i DF
DF je u vlast s SDA u BPK
Nero Histrion

#36782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nero Histrion »

DF nije kako treba ni započeo kad evo Latic se već pita je li moguć raskid koalicija DF - SDA, po svoj prilici ovim pravi uvod za svog šefa, Fahru. :D

https://thebosniatimes.ba/29298/napusta ... potpisali/

Avaz u pomirljivom tonu o Baketu i zamolbama da SBB udje ( zna se gdje). :D

Moze li neko opet pobrojat sta su se sve nagovorili jedni drugima u oktobru? Čisto da se barem negdje zabilježi, jer u naroda je kratka pamet.
criticos

#36783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Nero Histrion wrote:DF nije kako treba ni započeo kad evo Latic se već pita je li moguć raskid koalicija DF - SDA, po svoj prilici ovim pravi uvod za svog šefa, Fahru. :D

https://thebosniatimes.ba/29298/napusta ... potpisali/

Avaz u pomirljivom tonu o Baketu i zamolbama da SBB udje ( zna se gdje). :D

Moze li neko opet pobrojat sta su se sve nagovorili jedni drugima u oktobru? Čisto da se barem negdje zabilježi, jer u naroda je kratka pamet.
Tamo gdje ste s njima u vlasti uredno dižete ruku za ministre maturante. To je ta obrana države?
JThomas

#36784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

bio je jedan ludak na komentarima zaljubljen u onu aidu obuću, pominjao je cirka svaki treći...
zbiljovski

#36785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zbiljovski »

DF pita SDA da li su spremni poštovati potpisane principe :lol: :lol: :lol: :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Ali na kraju ispadaju kukavicije jaje i privjesak, to je problem. Zasto DF ne sjedi za istim stolom kada se dogovara drzavna vlast ?

Uvodjenje DF-a i SBB-a u sestorku je genijalan potez, jer se medjusobno ponistavaju :D Da je bila petorka u KS ( jal sa DF-om, jal sa SBB-om potpuno je nebitno ) vlada KS bi vec bila oborena. Nemoj da se lazemo bezveze :)

Postujem tvoje misljenje, ali branis neodbranjivo.

Ps. Slazem se, Fahro je odron, tu negdje sa SDA ako ne i gori, da moze.
sami su sebi napravili problem. zapravo sdp je napravio problem. u borbi za što više pozicija, toliko su ocrnili df da su se svi usmjerili ka dfu i brinuli o potezima dfa, da im je sbb promakao ispod žita. sada imaju situaciju u kojoj, ukoliko se sbb i df priklone sda, ova vlada više ne postoji. naravno, kao da gledam, svi će poletiti da osude df, a fahro šuti i podržava "državničku" politiku sda.

i ne razumijem vas kolega. prvo kažeš da je netko od početka govorio da je df kukavičije jaje ljevici. pretpostavljam da si mislio na nekoga iz sdpa ili naše stranke. sada kažeš da tek na kraju ispadaju kukavičije jaje i privjesak. ali to nije ni bitno toliko.

ja sam pomno pratio kampanju željka komšića, jer sam, ako si pratio forum i glasovao za njega. niti jedna riječ od strane komšića, tokom kampanje, nije bilo usmjereno protiv sda, protiv sdpa, a ni protiv naše stranke. sem par reakcija na falatarove provale, ali nisam vidio da je isti napadao ostale kandidate naše stranke. možda je nešto i bilo, a da nisam upoznat. prvenstveno se bazirao na raskrinkavanje kriminalno-fašističke hobotnice okupljene oko hdza i čovića. to je nastavio i poslije izbora, naravno. slučaj soa je najbolji primjer. upoznat je čovke sa time, odavno. pretpostavljam da će biti još mnogo toga, jer se od slučaja soa i karamatić ušutio.

da ne dužim. dakle u kampanji nije toliko udarao na sdp, sda, našu stranku. zašto onda ne bi bio sa njima u vlasti ako nije skupio glasove na konto kampanje protiv njih? da opravdavam, naravno da ne. zagovornik sam bh bloka, sa trojcem na čelu, bošnjakom nikšićem, srbinom kojovićem i hrvatom komšićem, jer je to ustvari prava personifikacija jednog pokreta koji može srušiti ovo. ali ne bh blok koji je bio, već bh blok, jedinstven i snažan, sa zajedničkim kandidatima i listama, zajedničkim programom i ciljevima. ali sada osuđivati komšića da je slagao glasače zbog koalicije sa sda, je toliko smiješno, da samo najobičnije naivčine mogu u to povjerovati. svi koji su mu okrenuli leđa zbog sda, učinili su to već 2015. godine.
asker

#36787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Kad skontas da je u izboru za predsjednika bio Covic, Flautar i Zeljko...................ono bas tezak izbor :-)
Ocekujem ogroman rast DF-a na lokalnim izborima.
90minut

#36788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 90minut »

Novak20 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Neki četo je autor?
pemanapemani

#36789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

malakh wrote:činjanica jeste da je trojka sama sebe dovela u nezgodnu poziciju. od početka pričaju da je df kukavičije jaje, a ulače df u vlast i dodvoravaju se dfu, kako bi osigurali apsolutnu većinu.

zanemarili su sbb i vjerovali im. valjda je logičnije, ako nekoga nazivaš kukavičjim jajetom, ne vjeruješ im, smatraš ih neprijateljima, da ih odmah izbaciš iz svih kombinacija oko formiranja vlasti.

ovako ispada da su se bavili dfom, a ispod žita im se provukao sbb i sada su sebe doveli u nezgodnu poziciju.

već sam rekao. licemjerje sdpa je krivo za ovo. sada moraju moliti fahru da bude dio vlasti u kantonu sarajevo, a taj problem su mogli mnogo ranije riješiti, da su se malo manje bavili dfom.

Ti forumska naglabanja i lične stavove forumaša pripišeš vodstvu SDP.

Ko je od čelnih ljudi SDP prozivao DF da je kukavičije jaje dok nisu otišli u koaliciju sa SDA, što im je očigledno bio jedini cilj?

Niko DF nije zvao u BH blok, nego su ga oni zajedno pravili sa SDP i NS.
Kako ti to predstavljaš ispada da su SDP i NS napravili BH blok prije dvije godine, pa pozvali DF poslije izbora da im se pridruži zbog nekih tajnih kalkulacija.

Komšić 2012. godine izlazi iz SDP, jer ga je neko htio prevariti.
Komšić napušta pregovore o zajedničkom nastupu na izborima i objavljuje svoju kandidaturu za Predsjedništvo, a razlog je što su ga SDP i NS htjeli prevariti.
Komšić poslije izbora izjavljuje da je DF stroga opozicija i da ih ne interesuje vlast na bilo kojem nivou.
15 dana poslije osniva se BH blok.
BH blok odlučuje da ne ide u vlast sa HDZ, SDA i SNSD.
5 dana poslije DF izlazi sa obavještenjem kako se već danas trebaju ujediniti DF i SDP.(BH blok :? )
Komšić na FACE TV vergla o HB bloku, baklavama itd.
20 dana poslije, potpisivanje koalicije sa SDA. Opet ih htjeli prevariti oni sa kojima su htjeli ujedinjenje prije nekoliko dana, pa su bili primorani ući u koaliciju sa SDA, logično što bi rekao Čombe.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#36790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

pemanapemani wrote:

Ko je od čelnih ljudi SDP prozivao DF da je kukavičije jaje dok nisu otišli u koaliciju sa SDA, što im je očigledno bio jedini cilj?

Kako ti to predstavljaš ispada da su SDP i NS napravili BH blok prije dvije godine, pa pozvali DF poslije izbora da im se pridruži zbog nekih tajnih kalkulacija.

Komšić napušta pregovore o zajedničkom nastupu na izborima i objavljuje svoju kandidaturu za Predsjedništvo, a razlog je što su ga SDP i NS htjeli prevariti.
Komšić poslije izbora izjavljuje da je DF stroga opozicija i da ih ne interesuje vlast na bilo kojem nivou.
5 dana poslije DF izlazi sa obavještenjem kako se već danas trebaju ujediniti DF i SDP.(BH blok :? )
20 dana poslije, potpisivanje koalicije sa SDA. Opet ih htjeli prevariti oni sa kojima su htjeli ujedinjenje prije nekoliko dana, pa su bili primorani ući u koaliciju sa SDA, logično što bi rekao Čombe.
deder malo pregledaj kampanju sdpa, pogotovo što su govorili magazinović, čengić, mašić, prlić, helez i ekipa.

spominjali su oni kukavičija jaja u bh ljevici. sigurno su aludirali na bogića bogićevića. :lol: :lol:

a da ponovo i tebi objašnjavam da ni ja ne podržavam izlazak dfa iz bh bloka? ne bih, hvala. lijepo sam to ranije pisao, pa pročitaj moje postove prije nego li se zakačiš za neki.

samo je krajnje neozbiljno i bezazleno optuživati komšića za izdaju glasača, kada on, a i njegova stranka, nisu dobili glasova na kampanji protiv sda..
pemanapemani

#36791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

malakh wrote:
pemanapemani wrote:

deder malo pregledaj kampanju sdpa, pogotovo što su govorili magazinović, čengić, mašić, prlić, helez i ekipa.

spominjali su oni kukavičija jaja u bh ljevici. sigurno su aludirali na bogića bogićevića. :lol: :lol:

a da ponovo i tebi objašnjavam da ni ja ne podržavam izlazak dfa iz bh bloka? ne bih, hvala. lijepo sam to ranije pisao, pa pročitaj moje postove prije nego li se zakačiš za neki.

samo je krajnje neozbiljno i bezazleno optuživati komšića za izdaju glasača, kada on, a i njegova stranka, nisu dobili glasova na kampanji protiv sda..
Ne znam šta su govorili po predizbornim skupovima, niti me pretjerano zanima. Mislio sam na period od završetka izbora.

Niko DF nje zvao u vlast zbog većine, jer je imaju i bez DF. Koliko me sjećanje služi BH blok (DF, SDP i NS) su pozvali NiP, SBB i NBL da prave zajedno vlast u KS.

Meni nemaš šta objašnjavati da si za ostanak DF u BH bloku, jer da se mene pita, nabio bih ih nogom u guzicu i iz BH bloka i iz Vlade KS.
Uostalom, DF tvrdi da je BH blok samo neka poluzvanična poluideja, ništa posebno i obavezujuće. To je gospodin, malezijski student u periodu agresije na RBiH, Dženan Džonlagić izjavio barem 10 puta u zadnjih 20 dana.

DF nije kukavičije jaje, jer to je opet nekakvo jaje, ima neka korist od njega. Ako ništa, rodi se mala ptica kukavica, DF je mućak jaje.
Banksy

#36792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Sta je onda DF do nazovi ljevicarske SDA ?
Nazovi ljevičarska, retorikom i suštinski desničarska SDA.
drug_profi

#36793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Radikalna bosanska nacionalisticka stranka.
Banksy

#36794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Bosanska, teško.,
animals

#36795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animals »

Jebo drzavu u kojoj clan presjednistva ne prizna drzavu u kojoj je clan..
tipicni Srpski rijaliti, ali strasno je sto ostala dva clana ucestvuju u tome..
i kazu da su pro Bosanski..
drug_profi

#36796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Banksy wrote:Bosanska, teško.,
Pa iz njihove perspektive.
malakh

#36797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

pemanapemani wrote:
Ne znam šta su govorili po predizbornim skupovima, niti me pretjerano zanima. Mislio sam na period od završetka izbora.

Niko DF nje zvao u vlast zbog većine, jer je imaju i bez DF. Koliko me sjećanje služi BH blok (DF, SDP i NS) su pozvali NiP, SBB i NBL da prave zajedno vlast u KS.

Meni nemaš šta objašnjavati da si za ostanak DF u BH bloku, jer da se mene pita, nabio bih ih nogom u guzicu i iz BH bloka i iz Vlade KS.
Uostalom, DF tvrdi da je BH blok samo neka poluzvanična poluideja, ništa posebno i obavezujuće. To je gospodin, malezijski student u periodu agresije na RBiH, Dženan Džonlagić izjavio barem 10 puta u zadnjih 20 dana.

DF nije kukavičije jaje, jer to je opet nekakvo jaje, ima neka korist od njega. Ako ništa, rodi se mala ptica kukavica, DF je mućak jaje.
nasa stranka je pozvala df da obave razgovore oko ulaska u vlast, kasnije su se prikljucili i ostali, a u medjuvremenu su nasa stranka, sdp i df poceli nastupati neformalno kao bh blok. dakle bh blok je nastao tokom pregovora, odnosno zbog lakse podjele fotelja na dva bloka, a onda blokovi izmedju sebe zavrsavaju i finaliziraju ministre i direktore itd.

i kako onda nisu zvali df u vlast?

i bh blok nije isti bh blok bez dfa. zapravo da budem direktan. trenutacnom bh bloku fali komponenta H. tocnije fali im stranka ciji je predajednik hrvat. simbolicno gledajuci, hrvat, srbin i bosnjak, u borbi protiv etnokratije salje dosta jaku poruku.
pemanapemani

#36798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Evo maloprije na N1 Zlatan Begic iz DF kaze da je BH blok prakticki viber grupa i da oni nisu vise dio grupe.

Vjerovatno su Pedja i Nermin vudu lutkicom upravljali Begicem u ovom tv nastupu.

DF je zajebao rahmetli Aliju. Za njega kazu da je mijenjao misljenje sistemon prije i poslije podne. DF mijenja stavove iz sata u sat.

Cetnici kod Stake zderu pecenje i cekaju da prodje auto spica da se strmopizde niz ulicu Dervisa Numica.
jefff

#36799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jefff »

Komsic ugrabio sansu da otpili karijeriste i ulizice. Zakljucava ducan.
kluz franjo

#36800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

pemanapemani wrote:Evo maloprije na N1 Zlatan Begic iz DF kaze da je BH blok prakticki viber grupa i da oni nisu vise dio grupe.

Vjerovatno su Pedja i Nermin vudu lutkicom upravljali Begicem u ovom tv nastupu.

DF je zajebao rahmetli Aliju. Za njega kazu da je mijenjao misljenje sistemon prije i poslije podne. DF mijenja stavove iz sata u sat.

Cetnici kod Stake zderu pecenje i cekaju da prodje auto spica da se strmopizde niz ulicu Dervisa Numica.
Jebe ih "prostorno-vremenski kontinuitet"...
Banksy wrote: Nazovi ljevičarska...
SDA = lijevo krilo DF-a...
:mrgreen:
Post Reply