https://www.klix.ba/vijesti/bih/adil-os ... /190427039
Ocekujemo da militantno krilo SDA snazno osudi ovu razmjenu njeznosti relaksiranog krila SDA sa Covicevcima.
Ali na kraju ispadaju kukavicije jaje i privjesak, to je problem. Zasto DF ne sjedi za istim stolom kada se dogovara drzavna vlast ?malakh wrote:govore godinu dana da je kukavicije jaje, a istovremno ih zovu u bh blok i prave vlast sa njima. druze, to je licemjerje. dakle kada su interesi u pitanju, svi su najbolji.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Jah
Sta je onda DF do nazovi ljevicarske SDA ? Pa ljudi govore ima vise od godinu dana da je DF kukavicije jaje podmetnuto opoziciji, sada kada se to potvrdilo kriv je SDP ( koji je daleko od idealnog ) jer nekoliko osoba nije dostojno zadatka ? Cisto spinovanje i skretanje s teme. Nismo mi krivi jer smo privjesak SDA nego je kriv SDP sto nece sa nama da bude privjesak, a bili su dobri dok je postojala opcija da ce uci u vlast ( pardon, mi pratimo SDP ), to je otprilike sumarum price, al doslovno.
DF da je ozbiljno mislio i pregovarao oko ulaska u vlast bi sjedio sa Baketom, Covicem i Dodikom na pregovorima oko drzavne vlasti, a ne bi hodao oko stola cekajuci mrvice. Sve jasno ko dan.
i sumarum price jeste da je sdp htio u vlast, ali ne sa sda, vec sa sbbom i pda. iskreno, najiskrenije, ja bih dobro odvagao prije nego li kazem da je sda gora od te dvije stranke.
Pitam se kako ce NBL iz KS reagovati na ovoputokaz1 wrote:NBL je već s SDA u BPK
Isto ko i DFmeme_machine wrote:Pitam se kako ce NBL iz KS reagovati na ovoputokaz1 wrote:NBL je već s SDA u BPK
Tamo gdje ste s njima u vlasti uredno dižete ruku za ministre maturante. To je ta obrana države?Nero Histrion wrote:DF nije kako treba ni započeo kad evo Latic se već pita je li moguć raskid koalicija DF - SDA, po svoj prilici ovim pravi uvod za svog šefa, Fahru.![]()
https://thebosniatimes.ba/29298/napusta ... potpisali/
Avaz u pomirljivom tonu o Baketu i zamolbama da SBB udje ( zna se gdje).![]()
Moze li neko opet pobrojat sta su se sve nagovorili jedni drugima u oktobru? Čisto da se barem negdje zabilježi, jer u naroda je kratka pamet.
sami su sebi napravili problem. zapravo sdp je napravio problem. u borbi za što više pozicija, toliko su ocrnili df da su se svi usmjerili ka dfu i brinuli o potezima dfa, da im je sbb promakao ispod žita. sada imaju situaciju u kojoj, ukoliko se sbb i df priklone sda, ova vlada više ne postoji. naravno, kao da gledam, svi će poletiti da osude df, a fahro šuti i podržava "državničku" politiku sda.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ali na kraju ispadaju kukavicije jaje i privjesak, to je problem. Zasto DF ne sjedi za istim stolom kada se dogovara drzavna vlast ?
Uvodjenje DF-a i SBB-a u sestorku je genijalan potez, jer se medjusobno ponistavajuDa je bila petorka u KS ( jal sa DF-om, jal sa SBB-om potpuno je nebitno ) vlada KS bi vec bila oborena. Nemoj da se lazemo bezveze
Postujem tvoje misljenje, ali branis neodbranjivo.
Ps. Slazem se, Fahro je odron, tu negdje sa SDA ako ne i gori, da moze.
Neki četo je autor?Novak20 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
malakh wrote:činjanica jeste da je trojka sama sebe dovela u nezgodnu poziciju. od početka pričaju da je df kukavičije jaje, a ulače df u vlast i dodvoravaju se dfu, kako bi osigurali apsolutnu većinu.
zanemarili su sbb i vjerovali im. valjda je logičnije, ako nekoga nazivaš kukavičjim jajetom, ne vjeruješ im, smatraš ih neprijateljima, da ih odmah izbaciš iz svih kombinacija oko formiranja vlasti.
ovako ispada da su se bavili dfom, a ispod žita im se provukao sbb i sada su sebe doveli u nezgodnu poziciju.
već sam rekao. licemjerje sdpa je krivo za ovo. sada moraju moliti fahru da bude dio vlasti u kantonu sarajevo, a taj problem su mogli mnogo ranije riješiti, da su se malo manje bavili dfom.
deder malo pregledaj kampanju sdpa, pogotovo što su govorili magazinović, čengić, mašić, prlić, helez i ekipa.pemanapemani wrote:
Ti forumska naglabanja i lične stavove forumaša pripišeš vodstvu SDP.
Ko je od čelnih ljudi SDP prozivao DF da je kukavičije jaje dok nisu otišli u koaliciju sa SDA, što im je očigledno bio jedini cilj?
Niko DF nije zvao u BH blok, nego su ga oni zajedno pravili sa SDP i NS.
Kako ti to predstavljaš ispada da su SDP i NS napravili BH blok prije dvije godine, pa pozvali DF poslije izbora da im se pridruži zbog nekih tajnih kalkulacija.
Komšić 2012. godine izlazi iz SDP, jer ga je neko htio prevariti.
Komšić napušta pregovore o zajedničkom nastupu na izborima i objavljuje svoju kandidaturu za Predsjedništvo, a razlog je što su ga SDP i NS htjeli prevariti.
Komšić poslije izbora izjavljuje da je DF stroga opozicija i da ih ne interesuje vlast na bilo kojem nivou.
15 dana poslije osniva se BH blok.
BH blok odlučuje da ne ide u vlast sa HDZ, SDA i SNSD.
5 dana poslije DF izlazi sa obavještenjem kako se već danas trebaju ujediniti DF i SDP.(BH blok)
Komšić na FACE TV vergla o HB bloku, baklavama itd.
20 dana poslije, potpisivanje koalicije sa SDA. Opet ih htjeli prevariti oni sa kojima su htjeli ujedinjenje prije nekoliko dana, pa su bili primorani ući u koaliciju sa SDA, logično što bi rekao Čombe.
Ne znam šta su govorili po predizbornim skupovima, niti me pretjerano zanima. Mislio sam na period od završetka izbora.malakh wrote:deder malo pregledaj kampanju sdpa, pogotovo što su govorili magazinović, čengić, mašić, prlić, helez i ekipa.pemanapemani wrote:
Ti forumska naglabanja i lične stavove forumaša pripišeš vodstvu SDP.
Ko je od čelnih ljudi SDP prozivao DF da je kukavičije jaje dok nisu otišli u koaliciju sa SDA, što im je očigledno bio jedini cilj?
Niko DF nije zvao u BH blok, nego su ga oni zajedno pravili sa SDP i NS.
Kako ti to predstavljaš ispada da su SDP i NS napravili BH blok prije dvije godine, pa pozvali DF poslije izbora da im se pridruži zbog nekih tajnih kalkulacija.
Komšić 2012. godine izlazi iz SDP, jer ga je neko htio prevariti.
Komšić napušta pregovore o zajedničkom nastupu na izborima i objavljuje svoju kandidaturu za Predsjedništvo, a razlog je što su ga SDP i NS htjeli prevariti.
Komšić poslije izbora izjavljuje da je DF stroga opozicija i da ih ne interesuje vlast na bilo kojem nivou.
15 dana poslije osniva se BH blok.
BH blok odlučuje da ne ide u vlast sa HDZ, SDA i SNSD.
5 dana poslije DF izlazi sa obavještenjem kako se već danas trebaju ujediniti DF i SDP.(BH blok)
Komšić na FACE TV vergla o HB bloku, baklavama itd.
20 dana poslije, potpisivanje koalicije sa SDA. Opet ih htjeli prevariti oni sa kojima su htjeli ujedinjenje prije nekoliko dana, pa su bili primorani ući u koaliciju sa SDA, logično što bi rekao Čombe.
spominjali su oni kukavičija jaja u bh ljevici. sigurno su aludirali na bogića bogićevića.![]()
![]()
a da ponovo i tebi objašnjavam da ni ja ne podržavam izlazak dfa iz bh bloka? ne bih, hvala. lijepo sam to ranije pisao, pa pročitaj moje postove prije nego li se zakačiš za neki.
samo je krajnje neozbiljno i bezazleno optuživati komšića za izdaju glasača, kada on, a i njegova stranka, nisu dobili glasova na kampanji protiv sda..
Nazovi ljevičarska, retorikom i suštinski desničarska SDA.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Sta je onda DF do nazovi ljevicarske SDA ?
Pa iz njihove perspektive.Banksy wrote:Bosanska, teško.,
nasa stranka je pozvala df da obave razgovore oko ulaska u vlast, kasnije su se prikljucili i ostali, a u medjuvremenu su nasa stranka, sdp i df poceli nastupati neformalno kao bh blok. dakle bh blok je nastao tokom pregovora, odnosno zbog lakse podjele fotelja na dva bloka, a onda blokovi izmedju sebe zavrsavaju i finaliziraju ministre i direktore itd.pemanapemani wrote:
Ne znam šta su govorili po predizbornim skupovima, niti me pretjerano zanima. Mislio sam na period od završetka izbora.
Niko DF nje zvao u vlast zbog većine, jer je imaju i bez DF. Koliko me sjećanje služi BH blok (DF, SDP i NS) su pozvali NiP, SBB i NBL da prave zajedno vlast u KS.
Meni nemaš šta objašnjavati da si za ostanak DF u BH bloku, jer da se mene pita, nabio bih ih nogom u guzicu i iz BH bloka i iz Vlade KS.
Uostalom, DF tvrdi da je BH blok samo neka poluzvanična poluideja, ništa posebno i obavezujuće. To je gospodin, malezijski student u periodu agresije na RBiH, Dženan Džonlagić izjavio barem 10 puta u zadnjih 20 dana.
DF nije kukavičije jaje, jer to je opet nekakvo jaje, ima neka korist od njega. Ako ništa, rodi se mala ptica kukavica, DF je mućak jaje.
Jebe ih "prostorno-vremenski kontinuitet"...pemanapemani wrote:Evo maloprije na N1 Zlatan Begic iz DF kaze da je BH blok prakticki viber grupa i da oni nisu vise dio grupe.
Vjerovatno su Pedja i Nermin vudu lutkicom upravljali Begicem u ovom tv nastupu.
DF je zajebao rahmetli Aliju. Za njega kazu da je mijenjao misljenje sistemon prije i poslije podne. DF mijenja stavove iz sata u sat.
Cetnici kod Stake zderu pecenje i cekaju da prodje auto spica da se strmopizde niz ulicu Dervisa Numica.
SDA = lijevo krilo DF-a...Banksy wrote: Nazovi ljevičarska...