Današnja situacija. Kod MUP NS,preko puta Rajfajzen banke 6-7 auta na trotoaru, svi izbacili 4. Tipovi "sam da nešto završim". Na parkingu kod Aquarisa ima mjesta koliko hoces, ali on je izbacio 4. Jedva prođem do parkinga od bolida. Na glavnoj ulici stoje auta, jer se ne mogu mimioci zbog idiota. Policajci normalno prolaze, ni jedan se po guice ne češe,pješaci cestom idu. Prilazim jednom i kažem mu, kaze nije na dužnosti, da uđem i kažem sefu smjene.

Jebem ti pleme,drago. Ne uradim to,zurim. Obavim svoje za 5 min i ne platim parking, jer sam se vrlo kratko zadrzao. Kaze lik u redu je. Vracam se,jos gora situacija sa autima na trotoaru.
Zainadim se. Zovem dva fiksna broja PU NS. Niko se ne javlja nekoliko puta. Zovem 122, kazem da me spoji sa PU NS i na moje zaprepaštenje, operater mi veli da su zauzeti, da probam za nekoliko minuta ni pitajuci šta mi treba i zašto sam zvao.

Užas,nikad mi necemo biti uređeno društvo, niti ce nam policija biti profesionalna. Mogu 1000 novih primiti kad ce im ove iskusnije kabadahije dati školu.