Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zdruzdjo

#36751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 27/12/2021 19:20
foxlife wrote: 27/12/2021 19:18 meni dodje da ugradim led bar onaj samo da mogu upaliti ovima sa dugim
cak i nazad jedan da stavim
Predvidi i mene za tu operaciju.
Meni je prije par mjeseci jedan podletio pod ruku jeftino. I to velicina tacno da se montira izmedju krovnih nosaca jer vozim karavan. Znaci blicanje s krova. Uuuu kako sam mjeriooooo. Vec sam se vidio kako blicam nekome sa senonima ili dugim ker mu je sijalica riknula, a na licu sa djavolskim osmjehom. Ali ono sto me odbilo je kuda da isprovlacim instalacije sa krova.
Ali bi bilo taman. Ostade na tome.
foxlife

#36752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

zdruzdjo wrote: 27/12/2021 22:42

Meni je prije par mjeseci jedan podletio pod ruku jeftino. I to velicina tacno da se montira izmedju krovnih nosaca jer vozim karavan. Znaci blicanje s krova. Uuuu kako sam mjeriooooo. Vec sam se vidio kako blicam nekome sa senonima ili dugim ker mu je sijalica riknula, a na licu sa djavolskim osmjehom. Ali ono sto me odbilo je kuda da isprovlacim instalacije sa krova.
ja kad bih to radio nekako bih gledao da ide u masku ionako je kabrio pa ne bi bas mogao po krovu eksperimentisati
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#36753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

zdruzdjo wrote: 27/12/2021 22:42

Ma ko taksiste provedi :D
nepass1

#36754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

foxlife wrote: 27/12/2021 19:18 meni dodje da ugradim led bar onaj samo da mogu upaliti ovima sa dugim
cak i nazad jedan da stavim
I ja bih najradije. Sinoc ide auto prema meni. Znaci vidim samo "svjetlo na kraju tunela" morao skroz zakociti. Jos ulica ima rasvjetu i tu zivim. Znam put.
black_adrian
Vozim: vjetar

#36755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Jutros na putu od Zenice prema Doboju me pretekne neki svijetlo plavi Ford Focus, nastavi on dalje divljati, ja sam se držao svojih umjerenih 100. Stignem ga kasnije, krenem ga preticati on složio pun gas, sva sreća pa nema snage i moj lijepi 2.0 TDI je to otreso k'o napolitanku iako je u susret išlo auto, bez makazica. Kontam da li da složim kočnicu al nisam imao vremena, išao sam na duži put, maloprije se vratio. Nakon toga odmah me lik pretiče preko pune i nakon kilometar skrenu lijevo u neko selo sa P, zaboravio sam.

Usput, ako ga ko zna, imam za njega da mu vratim nešto iz djetinjstva, neki poklon, zaboravio je.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#36756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Priznaj da te tdci slomio :mrgreen:
black_adrian

#36757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

ma zayebo me proming, da sam na petrolu nasuo druga bo prica bila :lol:
last mohicans

#36758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by last mohicans »

Današnja situacija. Kod MUP NS,preko puta Rajfajzen banke 6-7 auta na trotoaru, svi izbacili 4. Tipovi "sam da nešto završim". Na parkingu kod Aquarisa ima mjesta koliko hoces, ali on je izbacio 4. Jedva prođem do parkinga od bolida. Na glavnoj ulici stoje auta, jer se ne mogu mimioci zbog idiota. Policajci normalno prolaze, ni jedan se po guice ne češe,pješaci cestom idu. Prilazim jednom i kažem mu, kaze nije na dužnosti, da uđem i kažem sefu smjene. :-) Jebem ti pleme,drago. Ne uradim to,zurim. Obavim svoje za 5 min i ne platim parking, jer sam se vrlo kratko zadrzao. Kaze lik u redu je. Vracam se,jos gora situacija sa autima na trotoaru.
Zainadim se. Zovem dva fiksna broja PU NS. Niko se ne javlja nekoliko puta. Zovem 122, kazem da me spoji sa PU NS i na moje zaprepaštenje, operater mi veli da su zauzeti, da probam za nekoliko minuta ni pitajuci šta mi treba i zašto sam zvao. :-) Užas,nikad mi necemo biti uređeno društvo, niti ce nam policija biti profesionalna. Mogu 1000 novih primiti kad ce im ove iskusnije kabadahije dati školu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#36759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

I cemu onda trud? Nerviranje?

Ako od 100 ljudi 95 radi jedno 5 drugo, ko je normalan tu?
Propalo mjesto, propao narod.

Radi svako sta hoce, policija je tu samo da napravi zapisnik ako se nesto konkretno desilo - šteta. Sve do toga, moze doslovno sve.
S4mpion

#36760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by S4mpion »

Taj je trotoar previše uzak za parkiranje, ima i boljih, a da se ne plati parking.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#36761 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Nervira me kolicina seljobera koji su se dokotrljali u grad, u zadnje vrijeme pogtovo...nemas gdje od njih parkirat, ubacivanje, bezobrazluk, nece da pusti nikoga nigdje, ne mozes kroz grad proci, treba ti sat do sat i po s kraja na kraj :-) :run:
Logovan

#36762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Joj jutros komedije na Pofalićima, neko je na jedvite jade ušao u kružni tok. Kružni prazan, moglo se uletiti bez problema, a oni prvi u trakama ni da se pomaknu. :lol: Kontam da nije kakav sudar, ma jok, kakav sudar hahah
Laplace

#36763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

last mohicans wrote: 28/12/2021 20:48 Današnja situacija. Kod MUP NS,preko puta Rajfajzen banke 6-7 auta na trotoaru, svi izbacili 4. Tipovi "sam da nešto završim". Na parkingu kod Aquarisa ima mjesta koliko hoces, ali on je izbacio 4. Jedva prođem do parkinga od bolida. Na glavnoj ulici stoje auta, jer se ne mogu mimioci zbog idiota. Policajci normalno prolaze, ni jedan se po guice ne češe,pješaci cestom idu. Prilazim jednom i kažem mu, kaze nije na dužnosti, da uđem i kažem sefu smjene. :-) Jebem ti pleme,drago. Ne uradim to,zurim. Obavim svoje za 5 min i ne platim parking, jer sam se vrlo kratko zadrzao. Kaze lik u redu je. Vracam se,jos gora situacija sa autima na trotoaru.
Zainadim se. Zovem dva fiksna broja PU NS. Niko se ne javlja nekoliko puta. Zovem 122, kazem da me spoji sa PU NS i na moje zaprepaštenje, operater mi veli da su zauzeti, da probam za nekoliko minuta ni pitajuci šta mi treba i zašto sam zvao. :-) Užas,nikad mi necemo biti uređeno društvo, niti ce nam policija biti profesionalna. Mogu 1000 novih primiti kad ce im ove iskusnije kabadahije dati školu.
Pokupili foru od Elektrodistribucije. Devedesetih često nestajala struja (U Gračanici bar), ljudi zvali da prijave kvar i pitaju kad će popraviti. Ovi u Elektrodistribuciji Gračanica se sjetili da dignu slušalicu tako da je veza cijelo vrijeme zauzeta pa da mogu cijeli dan šupljirati.
black_adrian

#36764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Nervira me kad na otvorenoj cesti po noći pale duga a još se nismo mimoišli. Znači iz daljine se ugledao, on i ja gasimo duga, tik pred mimoilaženje pali duga i zasljepljuje me kad najmanje to trebam. Pa prođi me bar pa onda pali duga...
Laplace

#36765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

black_adrian wrote: 29/12/2021 07:54 Nervira me kad na otvorenoj cesti po noći pale duga a još se nismo mimoišli. Znači iz daljine se ugledao, on i ja gasimo duga, tik pred mimoilaženje pali duga i zasljepljuje me kad najmanje to trebam. Pa prođi me bar pa onda pali duga...
To redovno rade, ni on sami ne znaju iz kog razloga. Ili kad blica tako da upali duga na 3+ s pa ugasi - otkad je to blicanje?

A glavni su oni koji pale i oborena i duga i maglenke istovremeno (vidio sami takve). Kako su oni prošli ljekarski ako su toliko slijepi?
Laplace

#36766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Nerviraju me vozači autobusa kojima je mrsko okrenuti onu tablu, pa ti na nekoj međustanici (recimo, u Gračannici ili Lukavcu) pogađaj da li on ide ka Tuzli ili Doboju. Dešavalo se da putnici u Ilijašu propuste autobus za Sarajevo jer nisu upratili odakle dolazi a ovaj je ostavio tablu okrenutu da pokazuje relaciju Sarajevo-Kakanj ili Sarajevo-Vareš itsl. Zar je toliki problem okrenuti tu tablicu, nije teška a operacija traje pola sekunde do sekundu?
BadBoy

#36767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

mk ultra wrote: 28/12/2021 21:51 I cemu onda trud? Nerviranje?

Ako od 100 ljudi 95 radi jedno 5 drugo, ko je normalan tu?
Propalo mjesto, propao narod.

Radi svako sta hoce, policija je tu samo da napravi zapisnik ako se nesto konkretno desilo - šteta. Sve do toga, moze doslovno sve.
Sto posto. Već dugo osjećam da si i ti toliko ogorčen na ovo društvo ko i ja. MI zaslužujemo da propadnemo, samo što će to biti duga i teška patnja do dna, a ne nagla propast.

I neka, jbat ga.

Za ove što su parkirali po trotoaru, jebat ga snašli se.
nepass1

#36768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Mene je neki dan cetvero auta zagradilo. 15 minuta mi trebalo da izadjem sa parkinga. Dok su dosli da pomaknu auta. Nije prvi put. Zovnes policiju, ne moze pauk uci. Popisu kazne i odu a ti dalje cekas
black_adrian

#36769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Crni Golf 7, autoškola Selectortrade, tako nešto..

Jutros idem od Latinskog prema Aus. Trgu, taman smotao lijevo u krajnju desnu traku kraj onih trafika. Iz lijeve trake ide direkt na mene navedeno auto, samo radi kandidata sam zakočio, da je instruktor u autu sam bio samo bih nastavio da me udari. Al rekoh neću, da stres kandidatu nabijam. Uglavnom, zakočim, on se meni tako uvali i još ga instruktor navodi da se uvali, nit ga je zakočio ni ništa.

Odmah nakon toga na vrhu raskrsnice iz desne trake idemo i ja i on desno, on ispred mene logično. Iako svjesno stoji znak koji kaže da se nailazi na put sa pravom prvenstva, on zamalo pravi udes i uvaljuje se taksisti, taksista je zakočio.

Baš me zanima ko je taj maloumni instruktor i ko njemu dade ikakvu dozvolu instruktorsku, ja mu ne bih ni vozačku dao. Eto, žao mi je što nisam imao dashcam da postavim video.
BadBoy

#36770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

nepass1 wrote: 29/12/2021 10:33 Mene je neki dan cetvero auta zagradilo. 15 minuta mi trebalo da izadjem sa parkinga. Dok su dosli da pomaknu auta. Nije prvi put. Zovnes policiju, ne moze pauk uci. Popisu kazne i odu a ti dalje cekas
Sve završivaći nečega, i samo ću 5 minuta. Ja se ospem kad čujem rečenicu "idem autom završit nešto".
nepass1

#36771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Htio sam slikati za foruma ali sturio
Laplace

#36772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 29/12/2021 11:01 Htio sam slikati za foruma ali sturio
I ja sam često ponešto morao da završim, ali nađem mjesto za parkiranje da nikome ne smetam. Znao sam radi posla od dvije minute po desetak minuta kružiti tražeći parking. Radije to nego da budem papak.
vjeshalica

#36773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

black_adrian wrote: 29/12/2021 10:52 Crni Golf 7, autoškola Selectortrade, tako nešto..

Jutros idem od Latinskog prema Aus. Trgu, taman smotao lijevo u krajnju desnu traku kraj onih trafika. Iz lijeve trake ide direkt na mene navedeno auto, samo radi kandidata sam zakočio, da je instruktor u autu sam bio samo bih nastavio da me udari. Al rekoh neću, da stres kandidatu nabijam. Uglavnom, zakočim, on se meni tako uvali i još ga instruktor navodi da se uvali, nit ga je zakočio ni ništa.

Odmah nakon toga na vrhu raskrsnice iz desne trake idemo i ja i on desno, on ispred mene logično. Iako svjesno stoji znak koji kaže da se nailazi na put sa pravom prvenstva, on zamalo pravi udes i uvaljuje se taksisti, taksista je zakočio.

Baš me zanima ko je taj maloumni instruktor i ko njemu dade ikakvu dozvolu instruktorsku, ja mu ne bih ni vozačku dao. Eto, žao mi je što nisam imao dashcam da postavim video.
Juce je na Vladi bilo nesto price oko toga da se uvede poligon prije vozanja,ali vjeruj samo sam djelomicno cula to da su laprdali jer sam bila u drugom poslu u kuci. Nadam se da ce ih konacno otjerati sa glavne saobracajnice.
Jutros nekakav megan isto od AS znaci brate na stangasu prve brzine ide nastiklo kolonu u Safeta Hadzica dole do Hrasnog...fkt ne kontam
soha96

#36774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

Pa ima poligon, ides na poligon dok instruktor ne procijeni da si spreman za normalne gradske voznje. To sto instruktor nakon pola sata kaze ma sta ce ti ovo hajmo na cestu ili cak nikako ne ide na poligon..
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#36775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Sinoć kolaps od kružnog toka kod Bingo city centra do kvadranta, maloprije situacija ništa bolje, život te jebo šta je ovo :-)
Post Reply