Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hizo ramidovic

#36751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Ako je tako nemoćan zašto ga jednostavno ne pocjepaju u parlamentu, donesu novi ustav i tako ukinu RS. A onda multi-kulti, građanstva i zajedništva koliko ti duša hoće.
Ne govorim čovječe da je jak u tolikoj mjeri da može mijenjati međunarodno priznate granice, ali da može unutar njih raditi što mu je volja, a ne da govorimo o nekakvom njegovom ''kraju''. O tome govorim.
niko jos nije pocijepan u pbih, pa nece ni on.
a to sto radi unutar granica nije rezultat njegove inteligencije niti inventivnosti vec nakaradnosti ustavnog uredjenja i sistema u ovoj drzavi, u kombinaciji sa neotesanoscu i bahatoscu doticnog ti ljubimca...
hizo ramidovic

#36752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote: Privilegije koje sad RS ima su nuzne u BiH. Ne sumnjam da bi se RS istog momenta odrekla svega u zamjenu za finansijsku i vojnu sigurnost koju nudi Srbija. Ukidanje granice, bilo kakve, na Drini je san vecine Srba.
...da bi se nesrbi u tom entitetu mogli tlaciti i diskriminirati po zelji...
Basvod

#36753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

hizo ramidovic wrote:
Basvod wrote: Privilegije koje sad RS ima su nuzne u BiH. Ne sumnjam da bi se RS istog momenta odrekla svega u zamjenu za finansijsku i vojnu sigurnost koju nudi Srbija. Ukidanje granice, bilo kakve, na Drini je san vecine Srba.
Izmedju ostalog i to. Na taj nacin ukazuju Bosnjacima i Hrvatima da im RS nije bas dobar izbor mjesta zivljenja jer RS sa 50% Bosnjaka nestaje. Da nema RS Srbi bi ko Hrvati morali moliti Bosnjake za TV kanal i ko zna sta jos. Balkan je ovo, divljacka plemena, tlacio je, tlaci i tlacice ko koga stigne i mogne. Samo budala u danasnje vrijeme, sa ovakvom krvavom proslosti, moze imati povjerenje u drugo pleme.
seln

#36754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Hafis wrote:Eh, da je to netko drugi napisao...ali ti....Što kažu: ne laje ćuko zbog sela, već zbog sebe.
U tvom slucaj je obrnuto: ne laje cuko ni radi sebe, ni radi sela, vec...za narod svoj.
seln

#36755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Basvod wrote:
hizo ramidovic wrote:
Izmedju ostalog i to. Na taj nacin ukazuju Bosnjacima i Hrvatima da im RS nije bas dobar izbor mjesta zivljenja jer RS sa 50% Bosnjaka nestaje. Da nema RS Srbi bi ko Hrvati morali moliti Bosnjake za TV kanal i ko zna sta jos. Balkan je ovo, divljacka plemena, tlacio je, tlaci i tlacice ko koga stigne i mogne. Samo budala u danasnje vrijeme, sa ovakvom krvavom proslosti, moze imati povjerenje u drugo pleme.
Povjerenje ne trazim niti bih vam ga dao. Postovanje ljudskih prava, prestanak napada na povratnike i vjerske objekte bi bilo sasvim dovoljno za pocetak.
A glede i u svezi TV....bujrum, u svako doba, kad ga budu sami placali.
A ako bi neko onako bratski, da 2 miliona Bosnjaka i 400 000 Hrvata placaju za dva kanala...eeee, slaba racunica, moj majstore.
Paranoid

#36756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Ima li ko slučajno snimak Kalabićevog izlaganja o čuvenom "gavranu" iz njegovog sela.. :mrgreen: i onaj dio kad se obraća SDS-ovim poslanicima i kaže: "za vas je i slavuj, orao"... :lol: :lol:
Basvod

#36757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

seln wrote: Povjerenje ne trazim niti bih vam ga dao. Postovanje ljudskih prava, prestanak napada na povratnike i vjerske objekte bi bilo sasvim dovoljno za pocetak.
Pocetak cega?
Banksy

#36758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

seln wrote:
Povjerenje ne trazim niti bih vam ga dao.
Rade Končar, proguglIRAh, zaboravilo se ... :mrgreen:
seln

#36759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Basvod wrote:
seln wrote: Povjerenje ne trazim niti bih vam ga dao. Postovanje ljudskih prava, prestanak napada na povratnike i vjerske objekte bi bilo sasvim dovoljno za pocetak.
Pocetak cega?
Transformacije cetnika u ljude.
Sequoia

#36760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sequoia »

Kako prenose mediji u bh. entitetu Republika Srpska (RS), "održavanjem prve poslijeratne sjednice prvog saziva Skupštine srpskog naroda u BiH", na Palama su obilježene 22 godine od njenog osnivanja i prvog zasjedanja, "kada su postavljeni temelji Republike Srpske".

Na sjednici je usvojena Deklaracija o pomirenju i osnovama za rješenje političke i ekonomske krize u BiH. Deklaracija poziva na suživot, oprost i pomirenje svih naroda u BiH, ali i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i RS.

Skupu se, posredstvom njegove supruge Ljiljane Zelen Karadžić, obratio i haški optuženik i bivši predsjednik RS-a Radovan Karadžić.

"Ne snosimo odgovornost za ovu vrstu promjena, naprotiv možemo da budemo ponosni, što smo na nedemokratske poteze odgovorili demokratskim sredstvima, uobličavanjem naše države, naše jedinice u BiH, i to zasnovane na aktima, dokumentima, najlegalnije i najlegitmnije donesenim", napisao je Karadžić u pismu kojeg je pročitala Zelen Karadžić.

Skupu su prisustvovali nekadašnji članovi tzv. Skupštine. Nije se pojavio niko od predstavnika aktualne vlasti RS.

Krajišnik je u uvodnom obraćanju kazao je kako je osnivanje ovog tijela bio jedan od najvažnijih događaja u historiji srpskog naroda u BiH.

"Posljednje dvije decenije u sebi su sublimirale najslavniji deo istorije Srba zapadno od Drine. Svaka od posljednjih 20 godina mogla bi biti jubilej, koji bi se mogao slaviti sam za sebe. Te godine su vredne jer u sebi sadrže rezultate niza napora kroz istoriju, a na prijelazu 21. veka, ostvarenih", kazao je Krajišnik.
Sequoia

#36761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sequoia »

Sequoia wrote:Kako prenose mediji u bh. entitetu Republika Srpska (RS), "održavanjem prve poslijeratne sjednice prvog saziva Skupštine srpskog naroda u BiH", na Palama su obilježene 22 godine od njenog osnivanja i prvog zasjedanja, "kada su postavljeni temelji Republike Srpske".

Na sjednici je usvojena Deklaracija o pomirenju i osnovama za rješenje političke i ekonomske krize u BiH. Deklaracija poziva na suživot, oprost i pomirenje svih naroda u BiH, ali i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i RS.

Skupu se, posredstvom njegove supruge Ljiljane Zelen Karadžić, obratio i haški optuženik i bivši predsjednik RS-a Radovan Karadžić.

"Ne snosimo odgovornost za ovu vrstu promjena, naprotiv možemo da budemo ponosni, što smo na nedemokratske poteze odgovorili demokratskim sredstvima, uobličavanjem naše države, naše jedinice u BiH, i to zasnovane na aktima, dokumentima, najlegalnije i najlegitmnije donesenim", napisao je Karadžić u pismu kojeg je pročitala Zelen Karadžić.

Skupu su prisustvovali nekadašnji članovi tzv. Skupštine. Nije se pojavio niko od predstavnika aktualne vlasti RS.

Krajišnik je u uvodnom obraćanju kazao je kako je osnivanje ovog tijela bio jedan od najvažnijih događaja u historiji srpskog naroda u BiH.

"Posljednje dvije decenije u sebi su sublimirale najslavniji deo istorije Srba zapadno od Drine. Svaka od posljednjih 20 godina mogla bi biti jubilej, koji bi se mogao slaviti sam za sebe. Te godine su vredne jer u sebi sadrže rezultate niza napora kroz istoriju, a na prijelazu 21. veka, ostvarenih", kazao je Krajišnik.
,,nismo krivi za genocid i etnicko ciscenje , ali smo ponosni na rezultat rata koji se zove rs,, :lol: :lol: nista ne treba menjati samo se trebamo pomiriti i prihvatiti realnost :lol: :lol: :lol:
Sequoia

#36762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sequoia »

Sequoia wrote:Kako prenose mediji u bh. entitetu Republika Srpska (RS), "održavanjem prve poslijeratne sjednice prvog saziva Skupštine srpskog naroda u BiH", na Palama su obilježene 22 godine od njenog osnivanja i prvog zasjedanja, "kada su postavljeni temelji Republike Srpske".

"Posljednje
dvije
decenije u sebi su sublimirale najslavniji
deo
istorije Srba zapadno od Drine. Svaka od posljednjih 20 godina mogla bi biti jubilej, koji bi se mogao slaviti sam za sebe. Te godine su
vredne
jer u sebi sadrže rezultate niza napora kroz istoriju, a na
prijelazu
21.
veka
, ostvarenih", kazao je Krajišnik.
:lol: :lol: :lol: Jedana rec ekavski a odmah druga ijekavski . Sto ti je srpski jezik kao i serpski narod . Cudo od jezika i cudo od naroda :lol: :lol: :lol:
Basvod

#36763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

seln wrote:
Basvod wrote:
Pocetak cega?
Transformacije cetnika u ljude.
Mislis da to cetnici zele?
I to ne samo cetnici. Mi smo svi generalno necivilizovani ljudi, evropska sramota, sramota nasih buducih generacija. Pola je nasa krivica, pola multietnicne nakarade od drzava u proteklih 100 i vise godina koje proizvode nesigurnost, strah, mrznju i sve najgore u ljuskom bicu.
ultima_palabra

#36764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Basvod wrote:
Mislis da to cetnici zele?
I to ne samo cetnici. Mi smo svi generalno necivilizovani ljudi, evropska sramota, sramota nasih buducih generacija. Pola je nasa krivica, pola multietnicne nakarade od drzava u proteklih 100 i vise godina koje proizvode nesigurnost, strah, mrznju i sve najgore u ljuskom bicu.
Govori u svoje ime.
moa

#36765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moa »

Ako se Karadzic i Mladzic proglase krivim, a trebalo bi da ce biti krivi za genocid, rsterivanje, unistavanje dzamija, crkvi, onda ce doci u pitanju i postojanje RS pa pokusavaju na sve moguce nacine da nesto unice prije nego li bude kasno.
Paranoid

#36766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Jutros prodjoh pored aerodroma u Dobrinji i nisam nikad više vidio vozila policije...hitni, vatrogasaca, a evo sad i helikopteri nadlijeću..

..ako neko zna o čemu se radi, jer iskren da budem u prvi mah sam pomislio da je avion sletio pored piste..
fantabox

#36767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by fantabox »

Paranoid wrote:Jutros prodjoh pored aerodroma u Dobrinji i nisam nikad više vidio vozila policije...hitni, vatrogasaca, a evo sad i helikopteri nadlijeću..

..ako neko zna o čemu se radi, jer iskren da budem u prvi mah sam pomislio da je avion sletio pored piste..
http://m.klix.ba/vijesti/bih/uspjesna-v ... /131025040
fantabox

Post by fantabox »

Dupli
Paranoid

#36769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

fantabox wrote:
Paranoid wrote:Jutros prodjoh pored aerodroma u Dobrinji i nisam nikad više vidio vozila policije...hitni, vatrogasaca, a evo sad i helikopteri nadlijeću..

http://m.klix.ba/vijesti/bih/uspjesna-v ... /131025040
:thumbup:

Sreća pa je vježba... :mrgreen:
Co0l

#36770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Covjek objasnio :D

Aspekt

#36771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Je li moguce da npr u jednoj sarajvskoj , osnovnoj ili srednjoj skoli nema rijeci u udzbenicima o Srebrenici , Prijedoru , genocidu ? Je li to moguce ? !
Smatra da djeca koja su preživjela genocid imaju životnu zadaću da govore o tome kako se to ne bi više nikome ponovilo. Lustig još uvijek ne vidi u mladima pokretače svijeta bez zla i mržnje.

Upitan za komentar činjenice da, primjerice, o genocidu u Srebrenici u školskim udžbenicima nema ni slova, Lustig kaže da je to zločin.

"To je samo za sebe zločin. I mislim da je to nedopustivo. Ja gdje god mogu govorim o Srebrenici. Na mene je ostavila jako veliki utisak kad sam bio tamo. Gledajući ovo sve što se dešava u Hagu i imajući svoju kćer koja je bila u Hagu, učestvovala u suđenju kao pravnik, ja ne mogu da shvatim da se to dešava i mislim da je država ta koja bi se morala boriti da se to tumači svaki dan. Mi smo u Zagrebu nosili čak i one bijele trake za Prijedor i nosimo male cvjetiće za Sreberenicu. Što se mene tiče, ja činim najviše što mogu. Ja znam da se dogodilo, ja sam bio tamo, ja sam vidio, prema tomu ja ne mogu čak ni da shvatim da ima ljudi koji kažu da se nije dogodilo", kazao je, između ostalog, Lustig.

On je tijekom Drugog svjetskog rata bio u koncentracijskim logorima Auschwitz i Bergen-Belsen. Kao najbolji producent nagrađen je dvjema filmskim nagradama Oscar, i to 1993. godine za film Schindlerova lista, te 2001. za film Gladijator. Dvostruki je dobitnik i nagrade Zlatni globus za ove filmove.
bogumila

#36772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bogumila »

Aspekt wrote:Je li moguce da npr u jednoj sarajvskoj , osnovnoj ili srednjoj skoli nema rijeci u udzbenicima o Srebrenici , Prijedoru , genocidu ? Je li to moguce ? !
jeste moguce jer je to ohr direktno zabranio. rijec "cetnik", "agresija", "genocid", itd. su doslovno ZABRANJENE. skole to (kako koja doduse) prevazilaze usmenim "nadogradnjama" lekcija na samom casu.
shiljak

#36773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by shiljak »

Hoće li ovo biti novi hit, klip danas nastao a ima već 12.000 pegleda? :D

bogumila

#36774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bogumila »

shiljak wrote:Hoće li ovo biti novi hit, klip danas nastao a ima već 12.000 pegleda? :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sretan:
cyprus

#36775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

bogumila wrote:
Aspekt wrote:Je li moguce da npr u jednoj sarajvskoj , osnovnoj ili srednjoj skoli nema rijeci u udzbenicima o Srebrenici , Prijedoru , genocidu ? Je li to moguce ? !
jeste moguce jer je to ohr direktno zabranio. rijec "cetnik", "agresija", "genocid", itd. su doslovno ZABRANJENE. skole to (kako koja doduse) prevazilaze usmenim "nadogradnjama" lekcija na samom casu.
Četnik - sa pravom izbačeno u kontekstu proteklog rata, jer naziv jednostavno nije tačan...

Agresija - diskutabilan pojam u kontekstu proteklog rata, po meni je bolje što je izbačeno...

Genocid - pojam koji u budućnosti mora naći svoje mjesto u udžbenicima...
Locked