Moj Hakize... bojim se da nas, obične vojnike... ne pogodi Božiji gnijev... i Atila, bič Božiji...Hakiz wrote:Hoće se čovjeku zamantati od okretanja. Okrugle Zemlje, mislim...kmirsad wrote:Ma u KS to ige čvrsto i nepgrešivo... mene brine moj kanton... ovdje nešto ko... A bumo videli, zemlja je okerugla... neke čudne stvari se dešavaju...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#36751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Hakiz
#36752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, sam pao, sam se ubio.
- kmirsad
#36753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne bi mi bilo prvi put... a posljednji bi sigurno...Hakiz wrote:Pa, sam pao, sam se ubio.
Nego, zvučiš mi kao da znaš nešto više od mene o događanjima na TK... de, života ti, to podjeli s nama...
-
Hakiz
#36754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja ništa ne znam. Samo kombinujem svoja iskustva, posmatranje našeg mentaliteta itd sa onim šta nam literatura o ponašanju ljudi u raznim situacijama govori.
Na primjer, svaki revolucionar koji se borio protiv diktature kapitala, vojne hunte, itd na kraju, ako je pobijedio, postao je diktator samo sa socijalističkim predznakom.
Tako predviđam, a iskustvo sa SDP-om je to pokazalo, da će građanske stranke možda ukinuti korupciju koju su SDA, HDZ itd provodile sa izgovorom zaštite nacionalnih interesa, ali će uvesti korupciju "na građaski način". Borbe za vlast i lično bogaćenje će biti, samo će drugačije izgledati. Narod, građani i u ovom slučaju će biti zavaljeni, samo na drugi način.
Predviđam da ćemo na ćupriji dobiti, ali na mostu izgubiti.
Jer to tako ide. C'est la vie.
Na primjer, svaki revolucionar koji se borio protiv diktature kapitala, vojne hunte, itd na kraju, ako je pobijedio, postao je diktator samo sa socijalističkim predznakom.
Tako predviđam, a iskustvo sa SDP-om je to pokazalo, da će građanske stranke možda ukinuti korupciju koju su SDA, HDZ itd provodile sa izgovorom zaštite nacionalnih interesa, ali će uvesti korupciju "na građaski način". Borbe za vlast i lično bogaćenje će biti, samo će drugačije izgledati. Narod, građani i u ovom slučaju će biti zavaljeni, samo na drugi način.
- kmirsad
#36755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I deja vu...Hakiz wrote:Ja ništa ne znam. Samo kombinujem svoja iskustva, posmatranje našeg mentaliteta itd sa onim šta nam literatura o ponašanju ljudi u raznim situacijama govori.
U svakom slušaju, zahvaljujem na odgovoru...
Evo šta me je zabrinulo...
https://faktor.ba/vijest/kukic-nastavlj ... UfJQgDtIQI
Jel to aktivnost cijelog bloka ili njenih djelova...
- Banksy
#36756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, hrabro,wewa wrote:
NS je definitivno uzela/dobila najzahtjevnije resore,
zelim im a i nama svaku srecu
-
Hakiz
#36757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Reakcija će pokazati.kmirsad wrote: Evo šta me je zabrinulo...
https://faktor.ba/vijest/kukic-nastavlj ... UfJQgDtIQI
Jel to aktivnost cijelog bloka ili njenih djelova...
-
high_volume
#36758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bancho wrote:Ne bih ja vjerovao svemu sto klix pise. Jedino je 100% sigurno da ce Forto biti premijer, a sve ostalo je jos u fazi pregovora.
Pojedini novinari KLIX-a kao da su dobili poseban zadatak da perfidnim tekstovima i podlim podmetanjima, već odmah slome Našu Stranku i njihovu koalicionu "6-torku"... SDA politika
Ovaj KLIX portal je žestoko "žutilo", prava novinarska rupetina
-
high_volume
#36759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zar nisu trebali i zdravstvo dobiti? Komunalije, urbanizam i zdravstvo + premijerwewa wrote:NS je definitivno uzela/dobila najzahtjevnije resore,
zelim im a i nama svaku srecu
- DrugaGimnazija
#36760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam mislio da ce dobiti saobracaj, zbog rjesavanja javnog saobracaja i slucaja GRAS, gdje je Forto imao dosta ideja.
-
high_volume
#36761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Našoj stranci je, prema ranijem dogovoru, pripala premijerska funkcija koju će obnašati Edin Forto. NS-u će pored toga pripasti i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture gdje će funkciju ministra vršiti Srđan Mandić i Ministarstvo pravde i uprave na čijem čelu će biti Lejla Brčić.
Stranka Elmedina Konakovića Narod i pravda dobila je Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta na čijem čelu će biti Zineta Bogunić, Ministarstvo privrede u kojem će funkciju ministra obavljati Haris Bašić, dok je povjerenje za ministarsku poziciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobio Admir Katica. Amel Kovačević je ministar finansija iz Naroda i pravde.
SDP-u je pripalo Ministarstvo prostornog uređenja na čijem čelu će biti Damir Filipović. SDP-ov Malik Garibija bit će na čelu Ministarstva rada i socijalne politike, dok će Adnan Šteta biti ministar saobraćaja.
Savez za bolju budućnost BiH (SBB) će dobiti Ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo za boračka pitanja. U prvom će ministarsku funkciju obavljati Mirvad Kurić, dok je Ismir Jusko dobio povjerenje za drugo navedeno ministarstvo.
Amela Sofić iz Demokratske fronte bit će nova ministrica zdravstva.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pao-dog ... /181213094
-
zippoo87
#36762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
gori klix od sda botova...tamo je uzbuna
pljuju po svima redom
haha
pljuju po svima redom
haha
- Leverage
#36763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo kme čuje se kroz noć.
-
convict
#36764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
puno mi teze padaju razocarenja u stranku u koju sam polagao nade, nego decenijska mrcvarenja nacionalista.
znaci od 2008. strpljivo nesto grade, ja strpljivo glasam. konacno dodju u poziciju da nesto urade i pokazu sta mogu, oni za ministra postave desnu ruku notornog Kenana Crnkica
znaci od 2008. strpljivo nesto grade, ja strpljivo glasam. konacno dodju u poziciju da nesto urade i pokazu sta mogu, oni za ministra postave desnu ruku notornog Kenana Crnkica
- kmirsad
#36765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne mogu komentarisati od svih nabrojanih ja čuo samo za Mirvada i Juska... ove ostale... pojma nemam ko su... Nadam se da su dobri u svom poslu. Nemam pojma ni taj Crnkić ko je a kamo li desna mu ruka...
-
convict
#36766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ministar finansija lik cije je se ime pominje u panama papers. meni dovoljno.kmirsad wrote:Ne mogu komentarisati od svih nabrojanih ja čuo samo za Mirvada i Juska... ove ostale... pojma nemam ko su... Nadam se da su dobri u svom poslu.
adnan steta, jedan od bivsih izvrsnih direktora propalog konzuma. godinama ucjenjivao najvise domace dobavljace. sad ministar saobracaja. aferim ljevico!
Last edited by convict on 14/12/2018 00:56, edited 1 time in total.
- Leverage
-
convict
#36768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja? clan ns od 2008. godine i glasao za ns na svim izborima od 2008. do danas. istina, podrzao Mirsu za predsjednistvoLeverage wrote:Koja si iskra?
- Leverage
#36769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bilo bi vrlo fino da ne pušeš u istu tikvu sa SDA-ovcima.
Razumijem njihovu histeriju i paniku, ali smatram da niko dobronamjeran ne treba da minira ovaj pokušaj da se nešto napravi bez SDA. Barem ne prije nego što je vlada i formirana.
Evo da uzmemo samo KS. Imamo s jedne strane SDA i s druge strane ovaj opozicioni blok. Za njih je glasalo nekih 95% izašlih na izbore.
I šta sad hoćete? To su stranke i ljudi koje se biraju. Sad da dižemo nosinu jer nam se ne sviđa neko personalno rješenje bez da smo tu osobu pustili da pokaže šta zna na poziciji ministra.
Evo princip je neće se sa SDA i super, to većina podržava, ali manite se sad nekih puritanskih folova. Ne može idealno, pogotovo ne u ovakvoj državi.
Razumijem njihovu histeriju i paniku, ali smatram da niko dobronamjeran ne treba da minira ovaj pokušaj da se nešto napravi bez SDA. Barem ne prije nego što je vlada i formirana.
Evo da uzmemo samo KS. Imamo s jedne strane SDA i s druge strane ovaj opozicioni blok. Za njih je glasalo nekih 95% izašlih na izbore.
I šta sad hoćete? To su stranke i ljudi koje se biraju. Sad da dižemo nosinu jer nam se ne sviđa neko personalno rješenje bez da smo tu osobu pustili da pokaže šta zna na poziciji ministra.
Evo princip je neće se sa SDA i super, to većina podržava, ali manite se sad nekih puritanskih folova. Ne može idealno, pogotovo ne u ovakvoj državi.
-
putokaz1
#36770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vidjet ćemo
-Med i Mlijeko
-Novi Katar
-Zapadnu Njemačku
E ovo treće već viđeno 2010
Od SDP,SBB,DF,NBL,NIP niko neočekujer ništa ali od NS se očekuju Kule i Gradovi
-Med i Mlijeko
-Novi Katar
-Zapadnu Njemačku
E ovo treće već viđeno 2010
Od SDP,SBB,DF,NBL,NIP niko neočekujer ništa ali od NS se očekuju Kule i Gradovi
-
convict
#36771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nisi u pravu. svako dobronamjeran treba kritokovati i sranja koja bude pravila ova vlast. to sto nisu sda, ne smije biti nikakav paravan.
evo, meni se sda iskreno gadi. kenan crnkic u top 10 ako ne i top 5 najodvratnijih likova te stranke. lejla brcic je bila njegova desna ruka jos iz perioda mikrokreditne, a poslije i u zzo. i ko onda puse u istu tikvu, ja koji to kritikujem ili onaj koji ju je postavio? nije bilo boljih kadrova?
evo, meni se sda iskreno gadi. kenan crnkic u top 10 ako ne i top 5 najodvratnijih likova te stranke. lejla brcic je bila njegova desna ruka jos iz perioda mikrokreditne, a poslije i u zzo. i ko onda puse u istu tikvu, ja koji to kritikujem ili onaj koji ju je postavio? nije bilo boljih kadrova?
- ultima_palabra
#36772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko je ovaj Mandic, vidim dugo radio za Selimovice?
- Leverage
#36773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I kakve to veze ima sa činjenicom da ti kritikuješ vlast koja nije ni formirana? Gdje sam to ja napisao da ne treba kritikovati loše poteze vlasti? Nemoj mi tih pijačarskih folova, pročitaj moj post s razumijevanjem i komentariši ono što sam napisao bez da mi stavljaš riječi u usta.convict wrote:nisi u pravu. svako dobronamjeran treba kritokovati i sranja koja bude pravila ova vlast. to sto nisu sda, ne smije biti nikakav paravan.
To što se tebi ne sviđaju neka kadrovska rješenja ne znači apsolutno ništa. Nisi Billboard da izbacuješ top 5-10 liste.
O tome kakvi su oni kadrovi pokazat će njihov rad na poziciji ministra, tvoja kuknjava prije sudijskog zvižduka nema nikakvo uporište.
- kmirsad
#36774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vidi ti ovo... kad sam sinoč krenuo u bešiku, mislio sam da će ujutro forum biti preplavljen skandaloznim otkričima o kriminalnoj prošlosti budučih ministara u KS... kad ono... karabituša... Izgleda da su stvarno gledali da izaberu nove ljude, bez repina i aferima.
Kad ih ovi naši na forumu nisu našli ili izmislili, neče ni CIA...
Dobar početak. Sretno.
Kad ih ovi naši na forumu nisu našli ili izmislili, neče ni CIA...
Dobar početak. Sretno.
- alphonse kauders
#36775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa Lejla f...ing Brčić - bivša pulenica i pravnica mafijaša (gurua samopomoći) Kenana Crnkića i to iz najkriminalnijeg doba MKF Prizma, za kojim je i došla u ZZO.

I to još ministarstvo pravde
Pa sad bih se roknuo
Pa ko gura ovu ženu? Je li moguće da nema neko čiste prošlosti? Propast je doživjela na izborima za načelnika, saradanja sa kriminalcem Crnkićem(upućena je sigurno u nevjerovatan kriminal koji se dešavao u MKF Prizma).
O tugo jesenja...

I to još ministarstvo pravde
Pa ko gura ovu ženu? Je li moguće da nema neko čiste prošlosti? Propast je doživjela na izborima za načelnika, saradanja sa kriminalcem Crnkićem(upućena je sigurno u nevjerovatan kriminal koji se dešavao u MKF Prizma).
O tugo jesenja...