Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#36751 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
imaju engleski, al ne pašu ovoj verziji u mene 
- likce
#36752 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Evo dva azijska sto sam pogledao juce i danas.Meni su ok
http://www.imdb.com/title/tt2969656/?ref_=tt_rec_tt
http://www.imdb.com/title/tt3404158/?ref_=nv_sr_2
Ako ima neko preporuciti ovaj tip filmova, ali neke manje znane .Mozda sam nesto propustio
Ako ima neko preporuciti ovaj tip filmova, ali neke manje znane .Mozda sam nesto propustio
- JoseMujica
#36753 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
u ovom folu ti je kineski
Operation Mekong
ima još odličnih azijata al nisu akcija pa ne bi da te razočaram
Operation Mekong
ima još odličnih azijata al nisu akcija pa ne bi da te razočaram
- johnnykola
#36754 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mkvcage varijanti odgovaraju engleski s opensubtitles.org koje je nabacio neki platinum member. Drugi engleski nije nabacio platinum member. Tražite Forushande, a ne Salesmana.JoseMujica wrote:imaju engleski, al ne pašu ovoj verziji u mene
Last edited by johnnykola on 15/02/2017 21:40, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#36755 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
tako sam i našao...kod mene je neka mkv 1080p verzija....sad ću to ispipati šta ima tamo na ponudi
ps
na titlovi.com nađoh za web rip 720p mkvcage i ta mi paše
ps
- johnnykola
#36756 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eto. Šatrovački engleski, ali da se dobro pratiti. Baci oko na moja pitanja gore ako ti se bude dalo i ponudi odgovore. Hvala.JoseMujica wrote:tako sam i našao...kod mene je neka mkv 1080p verzija....sad ću to ispipati šta ima tamo na ponudi
ps
-
sikstinajn
#36757 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
fino spavaj.
7.0 utemeljena

7.0 utemeljena
- Artest
#36758 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne mogu naci neke azijatske naslove (Takashi Miike) na ovim poznatim torrent stranicama. Sjecam se da je labud jednom kacio link na neki site specijaliziran za njihovu kinematografiju, pa ako vidi ovu poruku, nek to ponovi...Moze i neko drugi.
-
last mohicans
#36759 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ako me sjecanje dobro sluzi...Bilo je u pitanju Avistaz. Probaj proguglati!
-
last mohicans
#36760 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
JoseMujica wrote:ljetnikovac na zlatnom jezeru je akcioni spektakle za ovo smaranje
Što me nasmija, ali si u pravu. Samo gdje nađe ljetnikovac? Nemoj, dobar je film Ljetnikovac na...ima nešto ljudsko u sebi. Fonde su rasturili u filmu.
-
last mohicans
#36761 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jbt kao da si mi misli čitao.Ja iste filmove pogledao.Bolji je ovaj prvi,drugi otegli i nekad pretjeraju sa scenama akcije.fetic wrote:Evo dva azijska sto sam pogledao juce i danas.Meni su ok
Jesi gledao:
I saw a devil
Memories of murder
No mercy
The man from nowhere
Oldboy
Yellow sea
Ima ih još,ovako na prvu.
- johnnykola
#36762 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Fox Movies u 20.00 odličan o borbi žene kontra industrijalaca.
Stara zviždačica Džulija:

Mogao bi valjati na RTS2 u 21.50 o scenaristu između ostalih
Papillona. No, dobije šut kartu i počnu ga u
pol frke handriti zbog njegovih političkih stajališta:

Stara zviždačica Džulija:

Mogao bi valjati na RTS2 u 21.50 o scenaristu između ostalih
Papillona. No, dobije šut kartu i počnu ga u
pol frke handriti zbog njegovih političkih stajališta:

- Tomahawk11
- Globalni moderator
- JoseMujica
#36764 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ma kad smo bili klinci reprizirali su ga milion puta....zimski bioskop niti jedne godine nije mogao proći bez njegalast mohicans wrote:JoseMujica wrote:ljetnikovac na zlatnom jezeru je akcioni spektakle za ovo smaranje![]()
Što me nasmija, ali si u pravu. Samo gdje nađe ljetnikovac? Nemoj, dobar je film Ljetnikovac na...ima nešto ljudsko u sebi. Fonde su rasturili u filmu.
- Banksy
#36765 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Odličan film, pun, danas prezrenih, toplih emocija i pozitivnih poruka. Ne sudite mu prema vremenu i društvu u kojem živimo. U sistemu univerzumaJoseMujica wrote:ma kad smo bili klinci reprizirali su ga milion puta....zimski bioskop niti jedne godine nije mogao proći bez njegalast mohicans wrote:JoseMujica wrote:ljetnikovac na zlatnom jezeru je akcioni spektakle za ovo smaranje![]()
- JoseMujica
#36766 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ne kažem ja da ne valja ...nego brate overdose je u pitanju
- Banksy
#36767 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nije ba...
divlja vremena su ti iskrivila percepciju... 
- JoseMujica
#36768 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nu prvom djelu sam bio 100% siguran da jeste po njenom ponašanju i reakcijama, a na kraju ne znam šta bih rekao.....mislim da možda i nije, no taj momenat, da znamo sigurno, za ovu priču nije ni bitan već upravo autor igra na tu neodređenost kako bi preko nje ispričao svoju priču.johnnykola wrote: Pitanja, a ujedno i spoileri:
Je li ju silovao čiča? Zašto mu muž vraća pare.
Postavio ih onako ili ju fakat silovao?
Ako ju je silovao, svjesnu ili ne?
da bi skontao ovaj film moraš malo raskopati o iranskom društvu i rigidnosti "moralnih normi" koje nameće pravni sistem baziran na šerijatu i priča upravo ide nekom sivom zonom i igra se odnosom onoga što jeste pravno kodificirano i onoga što jeste pravedno u shvaćanjima običnog čovjeka i pozicijom žene u tom sistemu koja je kriva i donja šta god da se ili nije desilo.
Muž vraća pare jer su one haram. ostavljene za prostitutku...imaš i onu scenu gdje prestaju da jedu kada je on pita otkud joj novac da kupi hranu i ona kaže da je uzela novac koji je on ostavio (misleći na muža) i on kaže da je to novac koji ostavio napadač...i odmah prestaju da jedu.
- johnnykola
#36769 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, da, to sam sve upratio i ono u taksiju kad neće žena da sjedne do lika. Bolji su mi Separation i About Elly, pa i Past, ali i ovaj jede i baš su teške scene na kraju. Svakako mi je bolji od Erdmana. Treba pogledati švedskog Owea, ali mislim da ima dobre šanse za Oscara made ne znam je li ga je dosad iko za strani film dobio dvaput. Tako da u igri ostaju i preostala dva-tri nominirana.JoseMujica wrote:nu prvom djelu sam bio 100% siguran da jeste po njenom ponašanju i reakcijama, a na kraju ne znam šta bih rekao.....mislim da možda i nije, no taj momenat, da znamo sigurno, za ovu priču nije ni bitan već upravo autor igra na tu neodređenost kako bi preko nje ispričao svoju priču.johnnykola wrote: Pitanja, a ujedno i spoileri:
Je li ju silovao čiča? Zašto mu muž vraća pare.
Postavio ih onako ili ju fakat silovao?
Ako ju je silovao, svjesnu ili ne?
da bi skontao ovaj film moraš malo raskopati o iranskom društvu i rigidnosti "moralnih normi" koje nameće pravni sistem baziran na šerijatu i priča upravo ide nekom sivom zonom i igra se odnosom onoga što jeste pravno kodificirano i onoga što jeste pravedno u shvaćanjima običnog čovjeka i pozicijom žene u tom sistemu koja je kriva i donja šta god da se ili nije desilo.
Muž vraća pare jer su one haram. ostavljene za prostitutku...imaš i onu scenu gdje prestaju da jedu kada je on pita otkud joj novac da kupi hranu i ona kaže da je uzela novac koji je on ostavio (misleći na muža) i on kaže da je to novac koji ostavio napadač...i odmah prestaju da jedu.
Malo sam bacio oko. Dobio je Bergman, pa garant i neki drugi, tak' da ovoga.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#36770 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Avistaz je za torente a kloofy za titloveArtest wrote:Ne mogu naci neke azijatske naslove (Takashi Miike) na ovim poznatim torrent stranicama. Sjecam se da je labud jednom kacio link na neki site specijaliziran za njihovu kinematografiju, pa ako vidi ovu poruku, nek to ponovi...Moze i neko drugi.
Mada dugo nisam koristio
- JoseMujica
#36771 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
proguglaj Ganool rip grupu
oni su neki azijati jer ima dominiraju bollywood, kinezi i korejanci
oni su neki azijati jer ima dominiraju bollywood, kinezi i korejanci
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#36772 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pogledah u krcatom kinu obala trainspotting...i ne ostadoh vala razocaran. za jedan nastavak i to kultnog klasika, j.. trebalo je m... pa sjest i napravit nastavak necega onakvog a svi znamo kakvi su nastavci... ima svega ali u biti boyle i ekipa nisu zakazali ni ovaj put balansirajuci odlicno i vjesto izbjegavajuci kliseje i patetiku koja je itekako mogla da film i senzibilitet istog odvede u 3 pm. najvise mi je necu reci zasmetalo, mozda je bolji izraz - cudnim cinilo da cjelokupna atmosfera i skoro sva mjesta na kojima se radnja odvija nemaju ni sekunde dodira (osim oni naracijski flashovi i npr. rentonova legendarna soba...) sa proslim filmom i sve djeluje na prvi mah vrlo sumorno i sterilno i nekako previse .... moderno jebiga nekako. ali ok .. to sve kompenzira prica , retrospektivni elementi spojeni sa jos dubljim uvidom u karakter likova tako da oni koji i nisu gledali prvi dio (a zao mi ih je zao ako nisu iskreno
) mogu bez nekih vecih problema pratiti film. i da , opet je tu vrlo dobar soundrack (sa prvim dijelom se ne moze porediti ali vrlo efektno ide uz pojedine scene) puno manje gudre, "uznemirujucih scena" i solidna doza oplakativnih scena . sve u svemu i ovako na prvu (
) jedna soft varijanta prvog dijela ali da ne vazim previse, (kao sto je purivatra na pocetku) definitivno se necete zajebati ako odete i pogledate film i to je to

-
kljurso
#36773 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Samo nemoj spoiler-amarkioni wrote:pogledah u krcatom kinu obala trainspotting...
Molim.
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#36774 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ja ne vidim da sam i u jednom dijelu napisanog otkrio dio radnje ili neceg slicnog... ?kljurso wrote:Samo nemoj spoiler-amarkioni wrote:pogledah u krcatom kinu obala trainspotting...
Molim.
-
kljurso
#36775 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ma nisimarkioni wrote: ja ne vidim da sam i u jednom dijelu napisanog otkrio dio radnje ili neceg slicnog... ?
Nego i nemoj. Suzdrzi se pls.