Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
kakavdanakneiskustvu
#3676 Re: Bebe - ALL ABOUT!
staklene ili plastične flašice?
- Mis mekinjas
#3677 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Gledaj dudicu gore. Sve danas se mogu otkuhavati u vodi. Plastika je super.kakavdanakneiskustvu wrote:staklene ili plastične flašice?
-
kakavdanakneiskustvu
#3678 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mis mekinjas wrote:Gledaj dudicu gore. Sve danas se mogu otkuhavati u vodi. Plastika je super.kakavdanakneiskustvu wrote:staklene ili plastične flašice?
na šta misliš gledaj dudicu?
- Mis mekinjas
#3679 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da lici na bradavicu.kakavdanakneiskustvu wrote:Mis mekinjas wrote:Gledaj dudicu gore. Sve danas se mogu otkuhavati u vodi. Plastika je super.kakavdanakneiskustvu wrote:staklene ili plastične flašice?
Avent je ok, Tommee Tippee je meni bolja. Ja ih imam obe, Aventovu vise ne koristim.
-
kakavdanakneiskustvu
#3680 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da lici na bradavicu.Mis mekinjas wrote:Mis mekinjas wrote:Gledaj dudicu gore. Sve danas se mogu otkuhavati u vodi. Plastika je super.kakavdanakneiskustvu wrote:staklene ili plastične flašice?
Avent je ok, Tommee Tippee je meni bolja. Ja ih imam obe, Aventovu vise ne koristim.[/quote]
ok,hvala
- holowey
#3681 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mi smo dok je bebac bio mali koristili staklene...smatrali smo da je staklo bolje opcija od plastike kad je u pitanju sterilizacija... na plastiku smo presli kad je bebac (sa nekih sest mjeseci) nakon sto je popio sve, momacki drmnuo flasicom od pod i sasuo je u komadekakavdanakneiskustvu wrote:staklene ili plastične flašice?
- Magarece_godine
#3682 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kako pomoći bebi kada ima grčeve ? Naš mali, ima 6 dana i sinoć je nekoliko sati plakao i grčio se, a na momente sam mu mogao čuti rad crijeva. Taman se umiri, onda se zgrči i zaplače ...
- šatirana_ljubičica
#3683 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne sekirajte se, to je tako, grčevi se mogu ublažiti ali moraju se izdržati.Kasnije se to brzo zaboravi.
Uglavnom bebi možete olakšati davanjem espumisan kapi (ali tek nakon 15 dana) i u apoteci možda ima još kakvih kapi, oni će vam reći, čaj od komorača-oni preporučuju Hipp-ov, a ja sam u njega ubacivala i zrno-2 kima...
Također, dosta pomažu masaže bebinog stomačica, te da se bebica privije na prsa.Naravno, majka da pazi šta jede, mada neko će reći da to nema puno veze, pa i nema baš toliko jer bebina crijeva moraju proraditi, kako tako, ali bolje neka pazi dok doji, a grčevi su jači ako je u pitanju vještačka prehrana.
Znam da vam sad to izgleda kao najteža moguća situacija, i jeste nezgodno zaista, ali imajte na umu, da će se postepeno smanjivati i da ćete jednog dana samo primjetiti da su potpuno nestali
Sretno!
Uglavnom bebi možete olakšati davanjem espumisan kapi (ali tek nakon 15 dana) i u apoteci možda ima još kakvih kapi, oni će vam reći, čaj od komorača-oni preporučuju Hipp-ov, a ja sam u njega ubacivala i zrno-2 kima...
Također, dosta pomažu masaže bebinog stomačica, te da se bebica privije na prsa.Naravno, majka da pazi šta jede, mada neko će reći da to nema puno veze, pa i nema baš toliko jer bebina crijeva moraju proraditi, kako tako, ali bolje neka pazi dok doji, a grčevi su jači ako je u pitanju vještačka prehrana.
Znam da vam sad to izgleda kao najteža moguća situacija, i jeste nezgodno zaista, ali imajte na umu, da će se postepeno smanjivati i da ćete jednog dana samo primjetiti da su potpuno nestali
Sretno!
- CherryLips
#3684 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Slabo sta pomaže kod grčeva,crijeva se razvijaju i to morate odeverati. Moj mali nije imao neke strašne grčeve,olaksavale su mu Espumisan kapi,čaj od komoraca,ugrijana pelena stavljena na stomacic pa ga onda ko sarmu umotavali u dekicu. Noćima je spavao na muzu,prsa na prsa jer bebama godi ta toplina.
-
kakavdanakneiskustvu
#3685 Re: Bebe - ALL ABOUT!
šta kad beba ima manjak kalcija?
- ciki4
#3686 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kao prvo, čestitke novopečenim roditeljima i od mene
Grčevi se moraju "pregrmiti", nazalost. Sve možete probati ( i ja sam), od kapi, masaže, promjene majčine ishrane...,možda malo pomogne, ali ako b eba ima grčeve, morate se strpiti, pogotovo ona jadna
otprilike 3 mj kad napuni, prstaju, barem je tako kod moje bilo.
Što se tiče flašica i dudica, meni su se najbolje pokazale MAM, nema ih u tržnim centrima, dm-ovima, čak ni u svakoj apoteci i malo su skuplje, ali su
plastične, dno se može odvrnuti i fino oprati, a imaju na dnu i rupice da zrak izlazi tzv. anticolic. Što ih nahvali 
Grčevi se moraju "pregrmiti", nazalost. Sve možete probati ( i ja sam), od kapi, masaže, promjene majčine ishrane...,možda malo pomogne, ali ako b eba ima grčeve, morate se strpiti, pogotovo ona jadna
Što se tiče flašica i dudica, meni su se najbolje pokazale MAM, nema ih u tržnim centrima, dm-ovima, čak ni u svakoj apoteci i malo su skuplje, ali su
-
NeenaSa
#3687 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da se nadoknaditi. Hebat' ga , znas za sto sluzi?kakavdanakneiskustvu wrote:šta kad beba ima manjak kalcija?
Kao prvo, cestitka na pridoslom !!!
P.S.
Razumijem strah, al' , ne drami.
P.P.S.
Zvat' cu ga Viktor! Ma kako mu ime date.
-
kakavdanakneiskustvu
#3688 Re: Bebe - ALL ABOUT!
NeenaSa wrote:Da se nadoknaditi. Hebat' ga , znas za sto sluzi?kakavdanakneiskustvu wrote:šta kad beba ima manjak kalcija?
Kao prvo, cestitka na pridoslom !!!I nema smajlija koji bi prikaz'o.
![]()
P.S.
Razumijem strah, al' , ne drami.![]()
P.P.S.
Zvat' cu ga Viktor! Ma kako mu ime date.
hvala
- vanad
#3689 Re: Bebe - ALL ABOUT!
cucle Mam su najbolje, one night verzija svijetle citavu noc
od flasica ja sam koristila Avetnove i to bas radi toga sto sam onda vremenom samo mjenjala cuclu za meki kljun, pa za tvrdi kljun, pa onda onaj sportski...kupis posebno i rucke...all in one
A da sad ne idem na Trudnjace...daj zeni Portalak, sljive ovo ono je preventivno, kad zagusti Portalak zakon
od flasica ja sam koristila Avetnove i to bas radi toga sto sam onda vremenom samo mjenjala cuclu za meki kljun, pa za tvrdi kljun, pa onda onaj sportski...kupis posebno i rucke...all in one
A da sad ne idem na Trudnjace...daj zeni Portalak, sljive ovo ono je preventivno, kad zagusti Portalak zakon
- Mis mekinjas
#3690 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moje dijete je imalo manje kalcija. Dobije infuziju u koji je dodan kalcij i to prima dan ili dva. Moj djecak je bio dva dana na toj infuzijici.kakavdanakneiskustvu wrote:šta kad beba ima manjak kalcija?
-
kakavdanakneiskustvu
#3691 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mis mekinjas wrote:Moje dijete je imalo manje kalcija. Dobije infuziju u koji je dodan kalcij i to prima dan ili dva. Moj djecak je bio dva dana na toj infuzijici.kakavdanakneiskustvu wrote:šta kad beba ima manjak kalcija?
i moj bebač to dobija,zato i pitam
-
kakavdanakneiskustvu
#3692 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vanad wrote:cucle Mam su najbolje, one night verzija svijetle citavu noc![]()
a portalak je šta?
- Mis mekinjas
#3693 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bice dobro.kakavdanakneiskustvu wrote:Mis mekinjas wrote:Moje dijete je imalo manje kalcija. Dobije infuziju u koji je dodan kalcij i to prima dan ili dva. Moj djecak je bio dva dana na toj infuzijici.kakavdanakneiskustvu wrote:šta kad beba ima manjak kalcija?
Meni je bio sok. Sve je sad dobro. To se brzo nadomjesti u organizmu djecjem. Bice dobro ti beba.
-
kakavdanakneiskustvu
#3694 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bice dobro.Mis mekinjas wrote:Mis mekinjas wrote:Moje dijete je imalo manje kalcija. Dobije infuziju u koji je dodan kalcij i to prima dan ili dva. Moj djecak je bio dva dana na toj infuzijici.kakavdanakneiskustvu wrote:šta kad beba ima manjak kalcija?
Meni je bio sok. Sve je sad dobro. To se brzo nadomjesti u organizmu djecjem. Bice dobro ti beba.[/quote]
nadam se
-
safran
#3695 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sirup - kupiš u apoteci.kakavdanakneiskustvu wrote:vanad wrote:cucle Mam su najbolje, one night verzija svijetle citavu noc![]()
a portalak je šta?
-
kakavdanakneiskustvu
#3696 Re: Bebe - ALL ABOUT!
safran wrote:Sirup - kupiš u apoteci.kakavdanakneiskustvu wrote:vanad wrote:cucle Mam su najbolje, one night verzija svijetle citavu noc![]()
a portalak je šta?
ok
- 1mala
#3697 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mojoj curici je 18 danaMagarece_godine wrote:Kako pomoći bebi kada ima grčeve ? Naš mali, ima 6 dana i sinoć je nekoliko sati plakao i grčio se, a na momente sam mu mogao čuti rad crijeva. Taman se umiri, onda se zgrči i zaplače ...
- DaffyDuck
#3698 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@magarece godine cestitam na prinovi i tebi i @danak, nek ste nam sretni!!Magarece_godine wrote:Kako pomoći bebi kada ima grčeve ? Naš mali, ima 6 dana i sinoć je nekoliko sati plakao i grčio se, a na momente sam mu mogao čuti rad crijeva. Taman se umiri, onda se zgrči i zaplače ...
Je li bebac doji? Ako doji neka mama pazi da jede sto laganiju hranu i nek ona pije caj od komoraca, pomoci ce. Imas ga kupiti u svim marketima na odjelu djecije hrane. Izgleda ovako

-
kakavdanakneiskustvu
#3699 Re: Bebe - ALL ABOUT!
DaffyDuck wrote:@magarece godine cestitam na prinovi i tebi i @danak, nek ste nam sretni!!Magarece_godine wrote:Kako pomoći bebi kada ima grčeve ? Naš mali, ima 6 dana i sinoć je nekoliko sati plakao i grčio se, a na momente sam mu mogao čuti rad crijeva. Taman se umiri, onda se zgrči i zaplače ...
Je li bebac doji? Ako doji neka mama pazi da jede sto laganiju hranu i nek ona pije caj od komoraca, pomoci ce. Imas ga kupiti u svim marketima na odjelu djecije hrane. Izgleda ovako
ovo pomaže kod bebinih grčeva?
- DaffyDuck
#3700 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da, i ne smeta novorodjencadi. I ja sam ga pila dok je sin dojio, poslije je i on pomalo pio i stvarno nismo imali nekih problema sa grcevima.