Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- cenecimoveocino
#3676 Re: Zeničani
Radakovo 'ladn0
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
-
kakavdanakneiskustvu
#3677 Re: Zeničani
u novoj zenici mlaki
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3678 Re: Zeničani
Lokvine...vreli
.
- kamen spoticanja
#3680 Re: Zeničani
Recimo, protesti pred upravom grijanja imali bi odličnu masovnost...
-
andr0id
#3682 Re: Zeničani
Sta ce nam grijanje ljudi, kada smo najtopliji grad u evropi! 24.5 stepeni! 
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/zenica- ... d-u-evropi
A boga mi, i najzagadjeniji
imamo se s cim ponositi..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
A boga mi, i najzagadjeniji
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- Mamma Mia!
#3683 Re: Zeničani
Da li neko možda zna od koliko sati radi šalter sala (u MUP-u) za izdavanje ličnih dokumenata? Hvala! 
-
Mustang1
#3684 Re: Zeničani
Najbolje ti je otici poslije podne tamo oko 2 kad ganjas te papire .. A mislim da od pola 8 radi .. Mada ako su guzve red se ufati prije toga 
-
kakavdanakneiskustvu
#3685 Re: Zeničani
Mamma Mia! wrote:Da li neko možda zna od koliko sati radi šalter sala (u MUP-u) za izdavanje ličnih dokumenata? Hvala!
Od pola osam
-
kakavdanakneiskustvu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3687 Re: Zeničani
Pa bem mu
, jel vodi ko evidenciju koliko dana u februaru nije bilo grijanja
? Zadje sunce...mazija
.
- Warashii
#3688 Re: Zeničani
Mah papanluk je to zesci, koliko sam skontao iz ovog dopisa AM-a i Grijanja za ovo hladjenje cak nece ni biti smanjeni racuni .Bobi wrote:Pa bem mu, jel vodi ko evidenciju koliko dana u februaru nije bilo grijanja
? Zadje sunce...mazija
.
A da ne pricam o onom umanjivanju za mjesec kada nije grijalo 10 dana a racun mi umanjili za 13 KM-ova ( nek im se mati grije 10 dana za 13 KM-ova ) , a inace placam 52KM svih 12 mjeseci . Ovo njihovo racunanje nikako nije ok, ili kamatare na neki nacin .
Koliko ja se kontam u ovo 10 dana je trecina mjeseca tj. nekih 32% bi trebalo biti umanjenje ali za cijeli iznos. tj. 104KM sto bi bilo nekih 30 KM za cjelogodisnji iznos ili da umanje onaj "ljetni" racun za isti iznos tj. za 10 dana ne grijanja .
Pa jbte i budala zna da nece ljeti imati problema u isporuci grijanja
U svakom slucaju ovo se ili radi namjerno, jer prvi ja sam u razmisljanju da ih odjavim i da predjem na grijanje strujom, sto im je izgleda i cilj, sto manje korisnika i sto veci dugovi preduzeca je isprobani recept za unistavanje .
-
channel10
#3689 Re: Zeničani
Dobro si shvatio. Maloprije je mrmak bio na vijestima tv zenica i covjek mrtav hladan rece da su nam zadnjih par dana mlaki radijatori zbog vanjskih temperatura i da nam "naravno"(ovako se covjek mrtav hladan "odrazio") nece biti zbog toga umanjeni racuni za februar, nego samo za one dane kad nije bilo grijanja, odnosno onoliko dana koliko oni "priznaju" da nije bilo.
Eto sta covjek da kaze na ovo? Majke mi ako ovo nije psihicko zlostavljanje i hladnokrvno jebanje u mozak, onda........
A sto se tice dana koliko nismo imali grijanja, dosad ga nije bilo 7 dana koje bi oni morali priznati i ova zadnja 3 dana koja ne zele priznati(subota, nedjelja i ponedjeljak). Znaci 10 dana x 2= 20 dana umanjenja, a tek je 17. dan u mjesecu. Sta ce biti do kraja, to samo Bog zna.
http://www.rtvze.ba/index.php?option=co ... &Itemid=15
Eto sta covjek da kaze na ovo? Majke mi ako ovo nije psihicko zlostavljanje i hladnokrvno jebanje u mozak, onda........
A sto se tice dana koliko nismo imali grijanja, dosad ga nije bilo 7 dana koje bi oni morali priznati i ova zadnja 3 dana koja ne zele priznati(subota, nedjelja i ponedjeljak). Znaci 10 dana x 2= 20 dana umanjenja, a tek je 17. dan u mjesecu. Sta ce biti do kraja, to samo Bog zna.
Last edited by channel10 on 17/02/2014 22:28, edited 1 time in total.
- apsidejzi
#3690 Re: Zeničani
A sta mislis da li je ovo dvoje slucajno ili ima neka poveznica medju njima?andr0id wrote:Sta ce nam grijanje ljudi, kada smo najtopliji grad u evropi! 24.5 stepeni!
A boga mi, i najzagadjenijiimamo se s cim ponositi..
- Stjui
#3691 Re: Zeničani
mene čudi kako do sad valter nije "pao". uvijek je oko sebe okupljao najveći šljam iz doma. nije to slučajnost sigurno.
-
Eborg
#3692 Re: Zeničani
Pa koliko sam shvatio to i jeste njegov posao - "problematična djeca".
- Warashii
#3693 Re: Zeničani
Mah jbm ja njemu nekog .channel10 wrote:Dobro si shvatio. Maloprije je mrmak bio na vijestima tv zenica i covjek mrtav hladan rece da su nam zadnjih par dana mlaki radijatori zbog vanjskih temperatura i da nam "naravno"(ovako se covjek mrtav hladan "odrazio") nece biti zbog toga umanjeni racuni za februar, nego samo za one dane kad nije bilo grijanja, odnosno onoliko dana koliko oni "priznaju" da nije bilo.
A kad je napolju niska temperatura prije sezone grijanja onda nema sanse da ranije ukljuce , kao sto to rade kako on kaze u okruzenju .
Od mene ce da imaju jedno veliko mahanje u svakom slucaju .
Ako placam ovaj iznos hocu da grije, jbe se njemu za vanjsku temperaturu ako imamo grijnu sezonu .
Jako bahato i kabadahijsko ponasanje od jedne firme koja ne zasluzuje ni mrvu respekta, pa vec treci racun koji placam se sam sebi smijem, koja ironija kad dodjem u onaj cumez da platim racun a kod kuce hladni radijatori .
- kamen spoticanja
#3694 Re: Zeničani
Situacija s grijanjem zaista postaje shizofrena...
Ocito racunaju da im se isplate i sudski troškovi...naplacuju cijenu isporučene energije...kad je umanje cijena mora biti manja
Ocito racunaju da im se isplate i sudski troškovi...naplacuju cijenu isporučene energije...kad je umanje cijena mora biti manja
- Mamma Mia!
#3695 Re: Zeničani
Mustang1 wrote:Najbolje ti je otici poslije podne tamo oko 2 kad ganjas te papire .. A mislim da od pola 8 radi .. Mada ako su guzve red se ufati prije toga
Hvala!kakavdanakneiskustvu wrote:Mamma Mia! wrote:Da li neko možda zna od koliko sati radi šalter sala (u MUP-u) za izdavanje ličnih dokumenata? Hvala!
Od pola osam
- Panzer_Daddy
#3696 Re: Zeničani
Valter je ok,ovaj mali djavo je demolirao crkvu i napao vjerske sluzbenike u njoj pa je i valteru okaljao obraz jer ga je ovaj poslao u istu ne bi li mu pomogao...Stjui wrote:mene čudi kako do sad valter nije "pao". uvijek je oko sebe okupljao najveći šljam iz doma. nije to slučajnost sigurno.
..a ovi bin ladenovci iz saff-a....

- Warashii
#3697 Re: Zeničani
Joj ovih SAFF-tasa .
Kakve veze ima i da je misionar, sta su one bradate spodobe po carsiji jbte ??? Sta oni rade? Regrutuju narkomane i zaludjene u Siriju???
Kad krscanin predje na islam onda je to mashalla al kad je obratno onda bi tu ubijali . E nece ici . Nije vam ovo Saudijska Arabija .
Kakve veze ima i da je misionar, sta su one bradate spodobe po carsiji jbte ??? Sta oni rade? Regrutuju narkomane i zaludjene u Siriju???
Jel to kod nas serijat pa je ovako nesto zabranjeno? Mogli ste policiju upoznat sa ovim levati jedni .O jbm ti pilece mozgove .Gonzales Filho Walter nije humanitarac ili nekakv dobrotvor, on je obični kršćanski misionar, član baptističke crkve u Zenici, koji godinama ustrajno misionari. Saff je prije više godina objavio tekst o Gonzales Filho Walteru. U tom tekstu smo jasno dokazali kako ovaj kršćanski misionar vješto koristi naivnost i nemarnost zeničkih vlasti i godinama neometano pokušava raširi kršćanstvo u Zenici.
Kad krscanin predje na islam onda je to mashalla al kad je obratno onda bi tu ubijali . E nece ici . Nije vam ovo Saudijska Arabija .
-
doff
#3698 Re: Zeničani
Loše citiraš il nisi dobro razumio. Čovjek je fino rekao da će na kraju mjeseca februar račun biti umanjen za onoliko dana koliko nije bilo grijanja, a da je praksa kod drugih da ne umanjuju račune u slučaju da se grijanje obustavi zbog visokih temperatura.channel10 wrote:Dobro si shvatio. Maloprije je mrmak bio na vijestima tv zenica i covjek mrtav hladan rece da su nam zadnjih par dana mlaki radijatori zbog vanjskih temperatura i da nam "naravno"(ovako se covjek mrtav hladan "odrazio") nece biti zbog toga umanjeni racuni za februar, nego samo za one dane kad nije bilo grijanja, odnosno onoliko dana koliko oni "priznaju" da nije bilo.
- Warashii
#3699 Re: Zeničani
Koliko ce umanjiti racun ostaje da se vidi, jer ono sto je on rekao je dvosmisleno jer kaze da ce se racuni smanjiti za onoliko dana koliko je bilo bez grijanja . Dakle grijanja je bilo ali smanjenim intezitetom .
E sad ide im u prilog vanjska temperatura ali isto tako i ne ide jer kaze da okolina gasi radijatore pri ovim temperaturama a zaboravio je reci da okolina pusta toplotu kada su temperature nize od uobicajenih u danima kada grijna sezona nije u toku a o cemu JP Grijanje i ne pomislja nego samo kopira ostale onda kada treba naplatiti i kada je nesto u njihovu korist .
Nadalje, potrefio im se kvar sa vremenskim uslovima inace da je napolju minus ona toplota radijatora bi bila ravna nuli i vidjeli bi sto bi onda pricali o nekom smanjenom intezitetu .
Kad je grijna sezona onda grij jbti se koliko je stepeni napolju a to sto ces ga iskljucit u nocnim satima ( a ocigledno se spremaju na ovaj korak mozda vec i sljedece grijne sezone ) samo sanjaj jer meni svakako neces grijati ni preko dana .
I jos jedna stvar, kako on zna koliko je kome potrebno da se zagrije stan??? Ako je po njihovoj isporuci skoro da nema stana kojem je dovoljno ono toplote sto oni salju, osim ako nije jako dobro nanovo izoliran. Nas stan ima novu stolariju, jako dobru toplotnu izolaciju, imamo samo jedan jedini vanjski zid koji je od dnevnog boravka udaljen jos jednom prostorijom i kada je napolju nekih -7 ili -8 a njihovo grijanje radi "punom parom" ja moram podebljati odjecu na sebi a da ne pricam kako je ljudima koji imaju vise vanjskih zidova, kod kojih je stolarija losija, koji zive na zadnjem spratu, koji zbog ovog ili onog imaju uvijek topli rezim a placaju punu cijenu, koji imaju malu djecu itd.
Elem. nema mi odvratnijeg preduzeca od Grijanja.
E sad ide im u prilog vanjska temperatura ali isto tako i ne ide jer kaze da okolina gasi radijatore pri ovim temperaturama a zaboravio je reci da okolina pusta toplotu kada su temperature nize od uobicajenih u danima kada grijna sezona nije u toku a o cemu JP Grijanje i ne pomislja nego samo kopira ostale onda kada treba naplatiti i kada je nesto u njihovu korist .
Nadalje, potrefio im se kvar sa vremenskim uslovima inace da je napolju minus ona toplota radijatora bi bila ravna nuli i vidjeli bi sto bi onda pricali o nekom smanjenom intezitetu .
Kad je grijna sezona onda grij jbti se koliko je stepeni napolju a to sto ces ga iskljucit u nocnim satima ( a ocigledno se spremaju na ovaj korak mozda vec i sljedece grijne sezone ) samo sanjaj jer meni svakako neces grijati ni preko dana .
I jos jedna stvar, kako on zna koliko je kome potrebno da se zagrije stan??? Ako je po njihovoj isporuci skoro da nema stana kojem je dovoljno ono toplote sto oni salju, osim ako nije jako dobro nanovo izoliran. Nas stan ima novu stolariju, jako dobru toplotnu izolaciju, imamo samo jedan jedini vanjski zid koji je od dnevnog boravka udaljen jos jednom prostorijom i kada je napolju nekih -7 ili -8 a njihovo grijanje radi "punom parom" ja moram podebljati odjecu na sebi a da ne pricam kako je ljudima koji imaju vise vanjskih zidova, kod kojih je stolarija losija, koji zive na zadnjem spratu, koji zbog ovog ili onog imaju uvijek topli rezim a placaju punu cijenu, koji imaju malu djecu itd.
Elem. nema mi odvratnijeg preduzeca od Grijanja.
-
doff
#3700 Re: Zeničani
Ne znam za vas al meni nije bilo dvosmisleno, jasno je reako. Inače i kad su bili "kvarovi" sistem je bio na toplom režimu isto kao i sada, pa vjerujem da će istu stvar primjeniti.
Što se mene tiće, ovo je sranje, trebali bi uvesti sistem da se noću gasi a preko dana da grije, meni je kuća skroz ohladila i nije baš ugodno sjediti.
Što se mene tiće, ovo je sranje, trebali bi uvesti sistem da se noću gasi a preko dana da grije, meni je kuća skroz ohladila i nije baš ugodno sjediti.