DoradO wrote:@sajo - covjece zar ces dati da te ovi komentari ovdje razuvjere u ono sto si vidio svojim ocima

pregledas toliko stanova i znas sve iz prve ruke i onda kazes citao si lose komentare

vidis da se trenutni i buduci vlasnici vise i ne javljaju ovdje... ne mozes od frustracija saznat nista konkretno
Nije frustracija, ko je novu otoku uletio sa 1800KM po kvadratu je super prosao. Kasnije cijene su jednostavno previsoke. Meni nudili lamelu A. Zgrada tek nacrtana, hoce da im platim unaprijed, nece da spuste cijenu. Meni nisu htjeli ni 50KM spustiti po kvadratu. Skontam lamela A gleda na Dz Bijedica. Miljacka udaljena mozda 1km. Oni nude kvadrat po 1750 - 10% sto dodje na 1575 KM vs 2150KM.
Na kraju sam uzeo na trecem mjestu. Meni jedino tibra stup nije bila u opticaju.
Vidim ovdje slike popucalih zidova u miljacki, pisu u no ne radi grijanje itd. Imam prijatelje i porodicu u miljackoj i no i niko se ne zali.
Sto mogu reci iz iskustva jeste da je moj stan u novogradnji dosta topliji nego ovaj stari. U starom je isto nova stolarija ali zgrada nema stiropor fasadu. Mada je i on topao i ususkan, novembarski racun plin 20KM, decembar 53KM 34qm. Da imam konacno lift i sirinu u haustoru da ne moram logisticara uposliti kad hocu kauc da unesem

, da imam konacno faking parking a ne da se jebem sa komsijama zagradio me zagradio ga.
Ja sam pri kupovini gledao parking, termoizolaciju, samostalno grijanje bez pausala i gluposti, parket, sanitarije, balkon.
Bilo je stvari koje mi se ne svidjaju npr vrata od soba su katastrofalna itd ali to se sve moze za 600KM promjeniti.
Jednostavno se mora i kompromis napraviti, jasno je i meni da je bosmal bolja gradnja od mog stana ali nemam 4k da platim kvadrat.
Lahko je po forumu palamuditi ja bi maltu 80qm 160k ili grbavicu 50qm 110k.