Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3676 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

DoradO wrote:a vidim ja nagela se malo zgrada :lol: ja ne znam kako iko moze i razmisljati da kupi stan ili prostor u novoj otoci :roll: bjezite ljudi od toga
Isto ko sto je kupio i na Stupu ili ova Nova Miljacka.
Treba samo vidjeti kako se to brzo radi. Ko da montiraju kulu od karata.
neki

#3677 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Tomahawk11 wrote:Da je bio i 2500 kvadrat, sve bi otislo.
Raja navalila ko mutava.
Niko nista ne pita.
Hajde, novo je.
Sta moze da ne valja? :oops:
Valjda ne valja to sto su vec napravili tri katastrofa naselja, valjda je to dovoljna referenca da se ne kupuje opet od njih.
Raja blentava..
Nije ovo nikakav kvalitet u odnosu na prijasnje njihove gradnje, samo su malo zamazali fasadu i ulazni hol i neuk narod poletio..
Tomahawk11
Globalni moderator

#3678 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

neki wrote:
Raja navalila ko mutava.
Niko nista ne pita.
Hajde, novo je.
Valjda ne valja to sto su vec napravili tri katastrofa naselja, valjda je to dovoljna referenca da se ne kupuje opet od njih.
Raja blentava..
Nije ovo nikakav kvalitet u odnosu na prijasnje njihove gradnje, samo su malo zamazali fasadu i neuk narod poletio..
Ko te pita.
Ne znam ko to sve kontrolise i da li uopste iko kontrolise.
Ako i bude problema, njih ce imati oni koji su kupili stanove.
Ocito je da je Tibra u saradnji sa politickim rukovodstvom Sarajeva (citaj:SDA) i onda sta ocekivati, sve ide ko podmazano.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3679 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Raja navalila ko mutava.
Niko nista ne pita.
Hajde, novo je.
Vazno je da se zove Otoka :oops:
JThomas

#3680 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

lik sinu dao ime benito :mrgreen:

ali očito daju pozamašnu "kafu", pa to nije problem i nijedan režimski medij to neće napisati. dok se onima koji ne daju "kafu" u tren oka nađe prađed četnik ili ustaša...
holowey

#3681 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

JThomas wrote:lik sinu dao ime benito :mrgreen:

ali očito daju pozamašnu "kafu", pa to nije problem i nijedan režimski medij to neće napisati. dok se onima koji ne daju "kafu" u tren oka nađe prađed četnik ili ustaša...
dobrica :D

dado topic nije dobio skakljivo ime? haj' ba, desava se...
VladaFBiH

#3682 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

mali_milojica wrote:
Raja navalila ko mutava.
Niko nista ne pita.
Hajde, novo je.
Vazno je da se zove Otoka :oops:
Ni ime naselja gdje grade nisu u stanju pogoditi :) :) :) :)
JThomas

#3683 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

a recimo da je doktor koji napušta klinički centar, to bi bio gorući problem.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3684 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Ocekujem prodor Tibre na trziste Opcine Centar :D
Naravno uz vec dokazani kvalitet.
neki

#3685 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

mali_milojica wrote:Ocekujem prodor Tibre na trziste Opcine Centar :D
Naravno uz vec dokazani kvalitet.
Ne treba ti Tibra, ima već Benis..
agent_zero

#3686 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Tomahawk11 wrote:
DoradO wrote:a vidim ja nagela se malo zgrada :lol: ja ne znam kako iko moze i razmisljati da kupi stan ili prostor u novoj otoci :roll: bjezite ljudi od toga
Prolazim prekjučer i nisam mogao vjerovati da su već digli i treću zgradu. Zadnji put kad sam gledao, još su drugu radili, a treća na početku tek bila.

A brat bratu, po nekim evropskim normama ondje je bilo mjesta za max 2 zgrade, taman da se fino odvoje jedna od druge. Ali jok, hajmo nakrkat i treću :-)
agent_zero

#3687 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

neki wrote:
Raja navalila ko mutava.
Niko nista ne pita.
Hajde, novo je.
Raja blentava..
Nije ovo nikakav kvalitet u odnosu na prijasnje njihove gradnje, samo su malo zamazali fasadu i ulazni hol i neuk narod poletio..
Vjerujem da mnogi nisu ni znali da je tibra u pitanju, jer su zamazali oči novim nazivom firme.
agent_zero

#3688 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Tomahawk11 wrote: Ocito je da je Tibra u saradnji sa politickim rukovodstvom Sarajeva (citaj:SDA) i onda sta ocekivati, sve ide ko podmazano.
To je tačno.

Zato što prije skidati SDA i poslati ih na smetljište kojem i pripadaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3689 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

agent_zero wrote:
Tomahawk11 wrote:
Prolazim prekjučer i nisam mogao vjerovati da su već digli i treću zgradu. Zadnji put kad sam gledao, još su drugu radili, a treća na početku tek bila.

A brat bratu, po nekim evropskim normama ondje je bilo mjesta za max 2 zgrade, taman da se fino odvoje jedna od druge. Ali jok, hajmo nakrkat i treću :-)
meni je običaj i duša gledati iz tramvaja kako zgrade rastu... nekako uživam u tome

šetta problema koje imaju ljudi

jbg meni prokapalo neki dan u sobi na plafonu pa mi vokri

a onda sam u tradiciji zen budizma digo ruke od nerviranja
DoradO

#3690 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DoradO »

ma ono ce potonut sve na jezeru je izgradjeno :lol:
Nepass

#3691 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Raja navalila ko mutava.
Niko nista ne pita.
Hajde, novo je.
Navukli su na 2300 kvaadrat. Jaa saam bio spreman 1800 platiti ali bilo slobodno saamo u zgradi koja jos nije ni u izgradnji i cijena 2150.
Hvala ali ne hvala.
Sajo---:

#3692 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 10/04/2025 14:47, edited 1 time in total.
Nepass

#3693 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Pa kad bih vec birao alternativu onda miljacka prije no. Udaljenost gotovo ista a razlika u cijeni preko 600KM po kvadratu.
DoradO

#3694 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DoradO »

@sajo - covjece zar ces dati da te ovi komentari ovdje razuvjere u ono sto si vidio svojim ocima :-) pregledas toliko stanova i znas sve iz prve ruke i onda kazes citao si lose komentare :D vidis da se trenutni i buduci vlasnici vise i ne javljaju ovdje... ne mozes od frustracija saznat nista konkretno
pepeljara

#3695 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pepeljara »

Sve ima svojih prednosti i mana.
Nov stan znaci nema ulaganja cirka par godina nista. Par godina ti je sve pod garancijom. Nemas poreza kod kupovine itd..
Minus je recimo su ti isti tibraurbicidi digli cijenu ne zbog kvalitete nego zbog dijaspore.

slicna kvaliteta ti je Miljacka, al sto rece gore lik 600km po kvadratu. Na kraju taman da opremis stan, a sumnjam da ima ikakve razlike u kvaliteti materijala. I jedni i drugi dizu zgrade iz vode ,brzo....

Savjet je da odes i kod jednih i kod drugih (kod stanara) malo popricas, da vidis kakva je situacija i slicno.. (to rade svi kad kupuju stan, da znas gdje bi eventualno doselio).

A iskreno, dobrinja je top naselje a nista dalje nije od ova dva, jer imas prilaz preko vraca, grad u gradu :)

Ne odustaj, trazi dalje, na kraju ce se samo pojaviti, ne zalijeci se..

I nemoj da te navode, da je cijena garant kvaliteti, bar to kod nas u Bosni nista ne znaci..

sretno!
suza81

#3696 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by suza81 »

Kako je rjeseno grijanje u NO?
Bila sam nedavno u Miljacki kod prijatelja... Ljudi zavrcu radijatore, pretoplo.. I nemaju nikakvih zamjerki vezano za stan. A cini mi se da je Miljacka i najjeftinija novogradnja u Sa trenutno. Kvalitet je ionako u 5 deka kod svih.
Innovation

#3697 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

suza81 wrote:Kako je rjeseno grijanje u NO?
Bila sam nedavno u Miljacki kod prijatelja... Ljudi zavrcu radijatore, pretoplo.. I nemaju nikakvih zamjerki vezano za stan. A cini mi se da je Miljacka i najjeftinija novogradnja u Sa trenutno. Kvalitet je ionako u 5 deka kod svih.
Koja je cijena /sa PDV naravno/?
Nepass

#3698 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

DoradO wrote:@sajo - covjece zar ces dati da te ovi komentari ovdje razuvjere u ono sto si vidio svojim ocima :-) pregledas toliko stanova i znas sve iz prve ruke i onda kazes citao si lose komentare :D vidis da se trenutni i buduci vlasnici vise i ne javljaju ovdje... ne mozes od frustracija saznat nista konkretno
Nije frustracija, ko je novu otoku uletio sa 1800KM po kvadratu je super prosao. Kasnije cijene su jednostavno previsoke. Meni nudili lamelu A. Zgrada tek nacrtana, hoce da im platim unaprijed, nece da spuste cijenu. Meni nisu htjeli ni 50KM spustiti po kvadratu. Skontam lamela A gleda na Dz Bijedica. Miljacka udaljena mozda 1km. Oni nude kvadrat po 1750 - 10% sto dodje na 1575 KM vs 2150KM.
Na kraju sam uzeo na trecem mjestu. Meni jedino tibra stup nije bila u opticaju.
Vidim ovdje slike popucalih zidova u miljacki, pisu u no ne radi grijanje itd. Imam prijatelje i porodicu u miljackoj i no i niko se ne zali.
Sto mogu reci iz iskustva jeste da je moj stan u novogradnji dosta topliji nego ovaj stari. U starom je isto nova stolarija ali zgrada nema stiropor fasadu. Mada je i on topao i ususkan, novembarski racun plin 20KM, decembar 53KM 34qm. Da imam konacno lift i sirinu u haustoru da ne moram logisticara uposliti kad hocu kauc da unesem :), da imam konacno faking parking a ne da se jebem sa komsijama zagradio me zagradio ga.
Ja sam pri kupovini gledao parking, termoizolaciju, samostalno grijanje bez pausala i gluposti, parket, sanitarije, balkon.
Bilo je stvari koje mi se ne svidjaju npr vrata od soba su katastrofalna itd ali to se sve moze za 600KM promjeniti.
Jednostavno se mora i kompromis napraviti, jasno je i meni da je bosmal bolja gradnja od mog stana ali nemam 4k da platim kvadrat.
Lahko je po forumu palamuditi ja bi maltu 80qm 160k ili grbavicu 50qm 110k.
Nepass

#3699 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Innovation wrote:
suza81 wrote:Kako je rjeseno grijanje u NO?
Koja je cijena /sa PDV naravno/?
1750 ali daju 10% popusta. Bar kad sam ja isao da gledam je bilo tako. Samo nema nista useljivo, sve u izgradnji.

@suza81 isti je sistem grijanja kao u miljackoj ako se ne varam.
Haris.ba

#3700 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Nepass wrote: Na kraju sam uzeo na trecem mjestu.
I gdje uze?
Post Reply