Federalna televizija
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#3676 Re: Federalna televizija
SDA i SDP će zajednički ovo zaustaviti tj ukinuti
-
Nero Histrion
#3677 Re: Federalna televizija
StupskaBitanga wrote:SDA i SDP će zajednički ovo zaustaviti tj ukinuti
Jel' i ti mislis da ce ovo dvoje u koaliciju na izborima? Meni sve mirise na to.
-
StupskaBitanga
#3678 Re: Federalna televizija
Pa i sada su u koaliciji i sada će ovo u kratkom periodu ukinuti tj rukovodioce
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3679 Re: Federalna televizija
Mreža je odlična. Međutim, kako god nameće mi se pitanje zašto nikada ranije ništa nije objavljeno kad je u većini priloga jasno da se godinama znalo putem istaživačkog novinarstva za mnogo od tih stvari. Konkretno za ministra Bijedića u prilogu od sinoć? Dakle, ko je radio i po čijem nalogu? I hoće li biti bar isprike ili objašnjenja za to pretplatnicima i poreskim obveznicima?Nero Histrion wrote:Zao mi sto sam propustio, i ja ponekad pogledam Mrezu. Budu bas dobri.karanana wrote:mreza
Da, i nadam se da će Viladana na dijetu do jeseni da stane u stolicu.
-
StupskaBitanga
#3680 Re: Federalna televizija
ako ovoga i bude na jesen
- KatarinaKosaca
#3681 Re: Federalna televizija
Imam osjećaj da je ovo SDA kuhinja. Malo njih potkači, ali ukopava i ono malo SDP-a. Zato što nikako, baš nikako u neovisnost javnih emitera u BIH ne vjerujem. A nisam pristalica teorija zavjera. Ipak, nikako se ne slaže da je avdo avdić kao nekvalificirani priučeni novinar, odjednom postao neovisan novinar kao glavni i odgovorniStupskaBitanga wrote:ako ovoga i bude na jesen
-
StupskaBitanga
#3682 Re: Federalna televizija
više konce ovdje vuče Amarildo G.
tamo je opšti haos jer jedni otvoreno podržavaju Fahru drugi su za SDA i Budimira/Avdić/ dok i neki dalje ljube sliku Zlatka Lagumdžije
Šta tu treba dodati još?
tamo je opšti haos jer jedni otvoreno podržavaju Fahru drugi su za SDA i Budimira/Avdić/ dok i neki dalje ljube sliku Zlatka Lagumdžije
Šta tu treba dodati još?
- KatarinaKosaca
#3683 Re: Federalna televizija
Čija je kovarta najdeblja, čija je ucjena radnim mjesto najžešća. Jer, Avdo Avdić teško može poslati cv na AJ. I puno takvih. Amarildo je iznimka, nekako nije davao utisak prodanog tupavca nikad. Bio je ne brilijantan, ali sasvim ok.StupskaBitanga wrote:Šta tu treba dodati još?
-
StupskaBitanga
#3684 Re: Federalna televizija
Ako tome dodamo da Šabiću ističe mandat i treba neko doći na njegovo mjesto situacija postaje još interesantnija
Također kad spominješ SDA na sceni imamo 2 frakcije i čik pogodi koja koju napada preko veza na FTV
Također kad spominješ SDA na sceni imamo 2 frakcije i čik pogodi koja koju napada preko veza na FTV
-
Nero Histrion
#3685 Re: Federalna televizija
Ne postoje neovisni mediji. Cak i oni koji tvrde kako se nisu prodali niti jednoj politickoj opciji su itekako ovisni upravo od tih u cije kolo, ko zna iz kojih razloga, navodno ne zele.
JS je uvijek bio i ostao neciji tj. svaciji kad je politika u pitanju.
Ko jami JS, e taj je obavio pola posla pred izbore. Narod veze nama sta se zbiva, slusa i bulji u ono sto mu se servira na tanjuru, neselektivno preziva ponudjene splacine - i naravno - popusi na kraju, poslije obilnog obroka.
Ko jami JS, e taj je obavio pola posla pred izbore. Narod veze nama sta se zbiva, slusa i bulji u ono sto mu se servira na tanjuru, neselektivno preziva ponudjene splacine - i naravno - popusi na kraju, poslije obilnog obroka.
- KatarinaKosaca
#3686 Re: Federalna televizija
Jedno je reći da nema neovisnog medija u smislu da jednom el mundu se između redova vidi da je desni, a el paisu da je lijevi, ili cnn-u da štiti američke interese i sluša i poštuje sve tajne cia-e, ALI i veliko ALI, ti i takvi mediji nisu i neće iskrivljavati činjenice i stvarne događaje. Ti mediji neće sugerirati i davati svoje mišljenje što je godinama radio Bakir H, čak će pristojnog novinara biti sramota reći da li je ljevica ili desnica, što je nama opet karikatura od profesije Bakir H godinama govorio. Neće gurati (semo nekih fri lensera p aparačija kokošara) čovjeka pa vriskati da ga je napao , a kad ga je napao napao je slobodno novinarstvo što nam je jednako godinama radio nepismeni i neusmeni Avdo Avić. Ti i takvi mediji neće ljude nazivati lopovima i kriminalcima ma ko oni bili bez sudske presude. To je sve radila FTV u njenom najmračnijem periosu pripremanja dolaska na vlast SDP-a. našim parama. Dakle, Lagumdžija, dođeš mi lovu. Velika je razlika u tome niti jedan medij nije neovisan i neovisnosti javnih emitera u BIH.Nero Histrion wrote:Ne postoje neovisni mediji. Cak i oni koji tvrde kako se nisu prodali niti jednoj politickoj opciji su itekako ovisni upravo od tih u cije kolo, ko zna iz kojih razloga, navodno ne zele.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3687 Re: Federalna televizija
gledam izbor za mis na federalnoj
i mislim na karananu

i mislim na karananu
- Lokman
#3688 Re: Federalna televizija
Niko ne može osporiti ovo što si napisala. Zaključak je više nego jasan...javni servis, osim BHTV, nema nikakve svrhe postojanja, osim da bude medij za hipnotisanje mase a u korist političke oligarhije koja u tom trenutku kontroliše menadžment FTV. To je leglo kriminala, neprofesionalizma i manipulacije i jedina dugoročna solucija jeste privatizacija ili gašenje FTV. Fuj gade mi se i ništa njihovo ne gledam osim Mreže Amarilda Gutića....KatarinaKosaca wrote:Jedno je reći da nema neovisnog medija u smislu da jednom el mundu se između redova vidi da je desni, a el paisu da je lijevi, ili cnn-u da štiti američke interese i sluša i poštuje sve tajne cia-e, ALI i veliko ALI, ti i takvi mediji nisu i neće iskrivljavati činjenice i stvarne događaje. Ti mediji neće sugerirati i davati svoje mišljenje što je godinama radio Bakir H, čak će pristojnog novinara biti sramota reći da li je ljevica ili desnica, što je nama opet karikatura od profesije Bakir H godinama govorio. Neće gurati (semo nekih fri lensera p aparačija kokošara) čovjeka pa vriskati da ga je napao , a kad ga je napao napao je slobodno novinarstvo što nam je jednako godinama radio nepismeni i neusmeni Avdo Avić. Ti i takvi mediji neće ljude nazivati lopovima i kriminalcima ma ko oni bili bez sudske presude. To je sve radila FTV u njenom najmračnijem periosu pripremanja dolaska na vlast SDP-a. našim parama. Dakle, Lagumdžija, dođeš mi lovu. Velika je razlika u tome niti jedan medij nije neovisan i neovisnosti javnih emitera u BIH.Nero Histrion wrote:Ne postoje neovisni mediji. Cak i oni koji tvrde kako se nisu prodali niti jednoj politickoj opciji su itekako ovisni upravo od tih u cije kolo, ko zna iz kojih razloga, navodno ne zele.
- Alfons Kauders
#3689 Re: Federalna televizija
kurvaluk, alkohol i spid... za potpuni ugodjajStupskaBitanga wrote:više konce ovdje vuče Amarildo G.
Šta tu treba dodati još?
sivi dom je najveca javna kuca u drzavi... djelimicno doslovno, puno vise figurativno... arhitektonsko cudoviste, spomenik betonskom brutalizmu sagradjen kada je taj fol vec isfuro ostatak planete... je sada spomenik slicnom fenomenu koji je takodjer pregazilo vrijeme - politicki kontrolisanim medijima u vlasnistvu drzave, u sluzbi vladajuce klike... s tim sto su nasi ubacili jos jednu varijablu koju je najlakse opisati kao kurvaluk - plati pa se klati, plati da se napadnu poslovni ili politicki konkurenti... nek se nadje za pice i picke...
to utociste hulja, alkoholicara, propalih novinara, istrosenih (a pouzdanih) kadrova, ofucanih drolja i ostalog sljama mozda i nije toliko zlo samo po sebi - jer iskreno, cak i ako nas kosta 75% pretplate, mozda je bolje da septicka jama nastavi sa radom... cisto jer onda 8 sati dnevno tu gamad skloni s ulica, pa ih barem ne moramo gledati po gradu...
uz falusiodni haram toranj, sivi dom je jedna od najvecih sramota sarajeva, a definitivno najveca sramota struke... ali i to je nesto - nije lako u toj mjeri unistiti struku i nekada uglednu kucu da se ljudi sa sjetom osvrcu na medije za vrijeme komunizma, koji su bili slobodniji, objektivniji i nadasve profesionalniji... mislim da je to nezabiljezen slucaj u svijetu, ako nista za to im valja odati priznanje
da se razumijemo, ovdje pricam o "novinarima" koji taj brlog nazivaju radnim mjestom... protiv tehnickog osoblja nemam nista, jer su prosjek i vjerovatno bi im islo malcice bolje da jos uvijek ne rade na jebenoj beti, al eto sefovi imaju neke druge prioritete, jebo tehniku, 'te ce digitala...
- KatarinaKosaca
#3690 Re: Federalna televizija
Arhitektonski se može nekome sviđati ili ne, ali je namjenski napravljena u slučaju rata (vanjskog neprijatelja yuge) da bude centar svih tv kuća i baš u sredini zemlje da eventualni neprijatelj do nje zadnje eventualno dođe. Kao takva je spasila i BIH u ratu, jer je podzemni prolaz i prostor omogućavao gotovo neometan rad, granate 85 su se odbijale o beton kao klkeri, pa i modificirana avio bomba koja je bačena na sivi dom 28.06.1995 nije napravila štetu koju bi napravila nekom drugom objektu.
Znam da se na Mirnesovom privatnom faksu ne uči urbanizam pa ni obrana i zaštita, pa da pojasnim
Znam da se na Mirnesovom privatnom faksu ne uči urbanizam pa ni obrana i zaštita, pa da pojasnim
- Alfons Kauders
#3691 Re: Federalna televizija
HE granate kalibra 85mm ce se odbiti i od dosta manje... gledao sam s prozora kako se od moju zgradu "odbijaju" malcice vece, 100mm i 122mm... to im je namjena, a zgrada ne mora izgledati kao brutalisticki bunker da bi se to postiglo... dovoljno je 20cm armiranog betona, tj. obicni betonski zidKatarinaKosaca wrote:Arhitektonski se može nekome sviđati ili ne, ali je namjenski napravljena u slučaju rata (vanjskog neprijatelja yuge) da bude centar svih tv kuća i baš u sredini zemlje da eventualni neprijatelj do nje zadnje eventualno dođe. Kao takva je spasila i BIH u ratu, jer je podzemni prolaz i prostor omogućavao gotovo neometan rad, granate 85 su se odbijale o beton kao klkeri, pa i modificirana avio bomba koja je bačena na sivi dom 28.06.1995 nije napravila štetu koju bi napravila nekom drugom objektu.
pancirna 85mm bi prosla kroz 10cm celika na kilometar... 100mm kroz 20tak, kumulativna kroz 30 bez obzira na domet
otkud mirnesu fakultet?
-
StupskaBitanga
#3692 Re: Federalna televizija
Arhitektonsko ono se može popraviti, ušminkati, dodjerati ali profesionalno ono je truhlo, jadno bijedno i nekako nije sivo koliko je crno i to mračno crno
Zna li iko od vas informaciju šta je bilo sa onim malim Vladom Marićem? On im je bio udarna zvijezda i odjednom je nestao
Znam da otkazi tamo dolaze ekspresno i bez ikakvih obrazloženja ali za ovo nisam detaljnije čuo
Zna li iko od vas informaciju šta je bilo sa onim malim Vladom Marićem? On im je bio udarna zvijezda i odjednom je nestao
Znam da otkazi tamo dolaze ekspresno i bez ikakvih obrazloženja ali za ovo nisam detaljnije čuo
- mayab
#3693 Re: Federalna televizija
Black swan wrote:gledam izbor za mis na federalnoj
i mislim na karananu
![]()
![]()

Haj cini mi se da je dobro izabraTa
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3694 Re: Federalna televizija
kad već pričamo o zgradi... moglo bi se ono s minimalnim ulaganjem i privatizacijom dijela zgrade uljepšati
da li bi prenamjena bila moguća?
- KatarinaKosaca
#3695 Re: Federalna televizija
U sve može. Dobra je zgrada, pusti Mirnesa šta trabunja. Zgrada je jaka, velika, ima podzemni prostor dovoljan da se godinama radi bilo koja djelatnost ili skladište tenkovi ako treba, ima izlaze kroz podzemne i naprijed i nazad i sa strane, ima dugačke hodnike koji vežu gotovo pa odvojena krila zgrade, ma, čudo je zgrada.. kad se nije štedilo na gradnji, pa još namjenska.Black swan wrote:kad već pričamo o zgradi... moglo bi se ono s minimalnim ulaganjem i privatizacijom dijela zgrade uljepšati
- Alfons Kauders
#3696 Re: Federalna televizija
do prije par dana nisi bila u stanju napisati post bez lazi... sad ne mozes bez pominjanja moje malenkostiKatarinaKosaca wrote:U sve može. Dobra je zgrada, pusti Mirnesa šta trabunja. Zgrada je jaka, velika, ima podzemni prostor dovoljan da se godinama radi bilo koja djelatnost ili skladište tenkovi ako treba, ima izlaze kroz podzemne i naprijed i nazad i sa strane, ima dugačke hodnike koji vežu gotovo pa odvojena krila zgrade, ma, čudo je zgrada.. kad se nije štedilo na gradnji, pa još namjenska.Black swan wrote:kad već pričamo o zgradi... moglo bi se ono s minimalnim ulaganjem i privatizacijom dijela zgrade uljepšati
drago mi je da sam pomogao
- madner
#3697 Re: Federalna televizija
Sto se tice tehnicke opremljenosti, to je Dodo jako fino uradio. Iskoristio je zakon o BHTu da uvali ljude da nista ne rade, kupe 50% pretplate (i zato pruzaju tehnicke kapacitete za sva tri programa) dok je FTV prenio svu imovinu na istu. Ni FTV ni RTRS ne smiju imati svoje.
RTRS to lezerno ignorise, no dobro. Tako da mi nije jasno zasto ovdje spominjete FTV, kvalitet slike je iskljucivo vezan za BHT.
RTRS to lezerno ignorise, no dobro. Tako da mi nije jasno zasto ovdje spominjete FTV, kvalitet slike je iskljucivo vezan za BHT.
- KatarinaKosaca
#3698 Re: Federalna televizija
A ti nikad nisi bio u stanju napisati smislen post, nego si uvijek analizirao forumašicu KK u postovima. Nedostatak kapaciteta, valjda,..Alfons Kauders wrote:do prije par dana nisi bila u stanju napisati post bez lazi... sad ne mozes bez pominjanja moje malenkosti
- KatarinaKosaca
#3699 Re: Federalna televizija
Spomenula se zgrada zato. Mogla se spomenuti i na temi o kantonalnoj tv. To je pametni BBC i negovi experti napravio da je sve na BHT,a ona fakturira usluge FTV-umadner wrote:RTRS to lezerno ignorise, no dobro. Tako da mi nije jasno zasto ovdje spominjete FTV, kvalitet slike je iskljucivo vezan za BHT.
- Alfons Kauders
#3700 Re: Federalna televizija
aha, jer inace svi znamo... kakav si ti... kapacitet...KatarinaKosaca wrote:A ti nikad nisi bio u stanju napisati smislen post, nego si uvijek analizirao forumašicu KK u postovima. Nedostatak kapaciteta, valjda,..Alfons Kauders wrote:do prije par dana nisi bila u stanju napisati post bez lazi... sad ne mozes bez pominjanja moje malenkosti