Mogućnost je da i netko od pomoćnih trenera povede ga sa sobom pošto već imaju dogovorene intervjue za mjesta glavnog trenera, Patricia i McDanielsPitarrr82 wrote:Mozda im je i bolje to nego neki rookie, ko ce ga znati... On je pokazao da ima potencijal pa sad... a Brady se cini da moze jos par godinica ovako igrati.
NFL all about
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- n;hill
#3676 Re: NFL all about
- Pitarrr82
#3677 Re: NFL all about
n;hill wrote:Mogućnost je da i netko od pomoćnih trenera povede ga sa sobom pošto već imaju dogovorene intervjue za mjesta glavnog trenera, Patricia i McDanielsPitarrr82 wrote:Mozda im je i bolje to nego neki rookie, ko ce ga znati... On je pokazao da ima potencijal pa sad... a Brady se cini da moze jos par godinica ovako igrati.
Da, McDaniels je favorit za neko slobodno mjesto trenera...
Clemson skinuo Bamu, dobar im je ovaj QB...
http://www.espn.com/video/clip?id=18442305
-
__Phoenix__
#3679 Re: NFL all about
Ja ne volim kad se QB ovoliko oslanja na trčanje, iako ima dobru ruku čini mi se, malo podsjeća na Daka...Pitarrr82 wrote:n;hill wrote:Mogućnost je da i netko od pomoćnih trenera povede ga sa sobom pošto već imaju dogovorene intervjue za mjesta glavnog trenera, Patricia i McDanielsPitarrr82 wrote:Mozda im je i bolje to nego neki rookie, ko ce ga znati... On je pokazao da ima potencijal pa sad... a Brady se cini da moze jos par godinica ovako igrati.
Da, McDaniels je favorit za neko slobodno mjesto trenera...
Clemson skinuo Bamu, dobar im je ovaj QB...
http://www.espn.com/video/clip?id=18442305
- Pitarrr82
#3680 Re: NFL all about
Ma ovo moze na koledzu i donekle, dok ga neko ne pokupi u NFL 
-
goshpar
#3681 Re: NFL all about
moze jedno pitanje za bolje poznavaoce nfl-a:
zasto njihova sezona tako kratko traje. mislim da timovi koji dodju do finala odigraju mozda 20-25 utakmica. ovi koji ispadnu prije ni toliko. finale se igra pocetkom februara i onda pauza traje nekad do septembra-oktobra... nba timovi imaju po otprilike 80 utakmica, a kako je amerima "fudbal" ipak sport broj 1, cudi me da onda ni oni nemaju barem priblizan broj utakmica...
zasto njihova sezona tako kratko traje. mislim da timovi koji dodju do finala odigraju mozda 20-25 utakmica. ovi koji ispadnu prije ni toliko. finale se igra pocetkom februara i onda pauza traje nekad do septembra-oktobra... nba timovi imaju po otprilike 80 utakmica, a kako je amerima "fudbal" ipak sport broj 1, cudi me da onda ni oni nemaju barem priblizan broj utakmica...
-
nema me tamo
#3682 Re: NFL all about
Pitar zamisli kad bi imali 40 utakmica..
I ovako je bolnica na kraju svake sezone da ne pricam šta bi se desilo da imaju više utakmica tacno ne bi imao ko da igra.
I ovako je bolnica na kraju svake sezone da ne pricam šta bi se desilo da imaju više utakmica tacno ne bi imao ko da igra.
- drndalo
#3683 Re: NFL all about
Pa taman bi onda mogli vise igrati i oni iz rezervnih postava... 
Ko ih ****, za pare koje mlate mogli bi igrati vise...
- Pitarrr82
#3684 Re: NFL all about
goshpar wrote:moze jedno pitanje za bolje poznavaoce nfl-a:
Previse je "fizicki" sport da bi se igralo toliko utakmica, ionako je sve vise tezih povreda a kao sto mozemo vidjeti na mnogim primjerima, evo recimo Oakland kada izgubite vaznu poziciju tipa QB nigdje vas nema. Evo moji Steelersi, Bell cini mi se igra 4. sezonu a ovu mu je tek prvi PO i cini mi se da je prvi put da Ben, Brown i Bell igraju zajedno utakmicu u PO bilo zadnji vikend.
Naravno, s druge strane neki veoma dobri igraci nikada mozda nece dobiti priliku ali to je takav sport. Primjer mozemo uzeti i na Brady-u, jeste da su Patsi vec pomalo padali tada i ustvari i nisu bili neka fransiza ali sve dok se Bledsoe nije povrijedio Brady nije sanse dobio, kad je dobio nije je vise ni ispustio. Tipa Romo-Dak u Dallasu trenutno, iako ne mora biti isti uspjeh
- Pitarrr82
#3685 Re: NFL all about
Pa vec prilikom zadnjeg povecanja broja utakmica su se vodili pregovori timova oko podjele novca itd.drndalo wrote:Pa taman bi onda mogli vise igrati i oni iz rezervnih postava...
Svaka tekma vise bi dovela do nove svadje, mozda i do strajka.
-
goshpar
#3686 Re: NFL all about
ma razumijem sve.Pitarrr82 wrote:Pa vec prilikom zadnjeg povecanja broja utakmica su se vodili pregovori timova oko podjele novca itd.drndalo wrote:Pa taman bi onda mogli vise igrati i oni iz rezervnih postava...
ali tri mjeseca sezone je fakat malo. cudi me da sponzori, marketing, tv prenosi.. ne nadju nacin da produze trajanje lige.
ebiga, koliko uopste igra igraca - 11. a kad prikaze rezerve sto stoje pored linije, cini se da ih ima 40. neka se malo vise rotiraju. nemoguce je da se povrijedi 20 igraca tokom sezone...
-
nema me tamo
#3687 Re: NFL all about
To i jeste ljepota lige...
I zato se svaka nedjelja iscekuje..
I zato se svaka nedjelja iscekuje..
- Pitarrr82
#3688 Re: NFL all about
Pa ne povrijedi se 20 ali je dovoljno da se povrijede jedan, dva od vaznijih pozicija i ode sezona, evo to se moze vidjeti na par primjera i ove sezone.goshpar wrote:ma razumijem sve.Pitarrr82 wrote:Pa vec prilikom zadnjeg povecanja broja utakmica su se vodili pregovori timova oko podjele novca itd.drndalo wrote:Pa taman bi onda mogli vise igrati i oni iz rezervnih postava...
ali tri mjeseca sezone je fakat malo. cudi me da sponzori, marketing, tv prenosi.. ne nadju nacin da produze trajanje lige.
ebiga, koliko uopste igra igraca - 11. a kad prikaze rezerve sto stoje pored linije, cini se da ih ima 40. neka se malo vise rotiraju. nemoguce je da se povrijedi 20 igraca tokom sezone...
Nije bas 3 mjeseca, traje sezona nekih 5 mjeseci i ima price o povecanju utakmica ali opet kazem timovi bi trazili vise novca tako da ko zna gdje bi to dovelo. Ipak se timovi dosta pitaju tako da ne ide to tako lako...
- sadmire
#3689 Re: NFL all about
Mislim da ce po isteku vazeceg kolektivnog ugovora jedna od stavki biti i povecanje broja kola na 18. U sustini sve je pitanje novca, igraci bi da zarade sto vise uz sto manje truda i rizika od povreda, timovi bi da zarade sto vise od karata, sponzora, tv prava a tu su jos i tv kuce, sudije i ostali prateci sadrzaji koji ili kostaju ili donose novac.
Uprkos tako malom broju utakmica i kratkoci sezoni, oni uspijevaju da obrnu vise love nego bilo koja druga liga na svijetu. U skladu sa time je i vrijednost klubova. Men se cini da je Dallas najvredniji klub na svijetu, oni obrnu oko 500 miliona dolara godisnje.
NFL ima najvise prihoda od prodaje tv prava i na tako mali broj kola je za tv kuce ta investicija neisplativa, ali im je potrebna radi imidza i ako nisi dio te price, nema te nigdje.
Uglavnom, oni uprkos svemu uspijevao ostati aktuelni tokom citave godine i uvijek se s nestrpljenjem iscekuje pocetak nove sezone.
Uprkos tako malom broju utakmica i kratkoci sezoni, oni uspijevaju da obrnu vise love nego bilo koja druga liga na svijetu. U skladu sa time je i vrijednost klubova. Men se cini da je Dallas najvredniji klub na svijetu, oni obrnu oko 500 miliona dolara godisnje.
NFL ima najvise prihoda od prodaje tv prava i na tako mali broj kola je za tv kuce ta investicija neisplativa, ali im je potrebna radi imidza i ako nisi dio te price, nema te nigdje.
Uglavnom, oni uprkos svemu uspijevao ostati aktuelni tokom citave godine i uvijek se s nestrpljenjem iscekuje pocetak nove sezone.
- Pitarrr82
- almirony
#3691 Re: NFL all about
Iako bih ja volio da je kolo svake nedjelje u godini
mislim da je ovo sto trenutno imamo optimum, eventualno jos 2 kola. Ovako sezona traje od avgusta (preseason game) do februara. Free Agency mart, draft april-maj, kampovi 6-7 mjesec, uvijek ima vijesti za pratiti 
- n;hill
#3692 Re: NFL all about
dva kola max još, samo bih ja malo pomjerio sav raspored za po dva mjeseca ranije da ide, ovako se preklapa sa NBA i NHL, dok je ljeti samo baseball.almirony wrote:Iako bih ja volio da je kolo svake nedjelje u godinimislim da je ovo sto trenutno imamo optimum, eventualno jos 2 kola. Ovako sezona traje od avgusta (preseason game) do februara. Free Agency mart, draft april-maj, kampovi 6-7 mjesec, uvijek ima vijesti za pratiti
za zimu da ostave neki all star winter classic, i to im je bad, niakko ne mogu napraviti nešto kao all star da bude relevantno
-
__Phoenix__
#3693 Re: NFL all about
Da Goodel ima djelić mozga Sterna ili sadašnjeg Silvera, NFL...
- Pitarrr82
- Pitarrr82
#3695 Re: NFL all about
Odose i Chargersi u L.A.
- sadmire
#3696 Re: NFL all about
Bilo je za ocekivati da presele....grad je odbio izgradnju novog stadiona i ocigledno je da bi daljnji ostanak bio neisplativ...Pitarrr82 wrote:Odose i Chargersi u L.A.
San Diego time ostaje bez jedine ekipe iz cetiri velika sporta...cudna odluka gradskih vlasti...
- n;hill
#3697 Re: NFL all about
LA dobio još jedaN tim za koga ga zaboli...sadmire wrote:Bilo je za ocekivati da presele....grad je odbio izgradnju novog stadiona i ocigledno je da bi daljnji ostanak bio neisplativ...Pitarrr82 wrote:Odose i Chargersi u L.A.
San Diego time ostaje bez jedine ekipe iz cetiri velika sporta...cudna odluka gradskih vlasti...
- Pitarrr82
#3698 Re: NFL all about
n;hill wrote:LA dobio još jedaN tim za koga ga zaboli...sadmire wrote:Bilo je za ocekivati da presele....grad je odbio izgradnju novog stadiona i ocigledno je da bi daljnji ostanak bio neisplativ...Pitarrr82 wrote:Odose i Chargersi u L.A.
Tako nekako, iako Chargersi su "rodjeni" u L.A. samo su tamo igrali godinu da bi u S.D. igrali 55god
-
Nepass
#3699 Re: NFL all about
Steta da prestane sk prenositi, ove god prikljucio telemach i bas sam uspio dosta utakmica pogledati.
Nekako mi je 16 utakmica + playoff taman. Zena pizdi buljis u sport koji niko ne konta
E sto bi im promjenio jeste zatvoreni stadioni. To bi ukinuo, vala ni umjetna trava mi se ne svidja ali kako su krenuli jedino se lambeau ostati sa pravom travom
Nekako mi je 16 utakmica + playoff taman. Zena pizdi buljis u sport koji niko ne konta
E sto bi im promjenio jeste zatvoreni stadioni. To bi ukinuo, vala ni umjetna trava mi se ne svidja ali kako su krenuli jedino se lambeau ostati sa pravom travom
- sadmire
#3700 Re: NFL all about
Cek, nece valjda sk prestat prenosit...prvo su nam ukinuli espn, kasnije arene i sad kad smo konacno dosli na svoje, sa vecim brojem prenosa, trebamo to izgubiti...pa dokle vise...Nepass wrote:Steta da prestane sk prenositi, ove god prikljucio telemach i bas sam uspio dosta utakmica pogledati.