GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dresdener78

#3676 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

U pravu ste vi jako ogorčeni platama uposlenika GRAS-a koje su apsolutno suprotne bilo kakvoj logici.... za "servis" koji GRAS danas nudi, njegovi radnici bi trebali da nose pare u firmu.
Svakako problem je ukopan ovdje:
GRAS služi već od kraja 80tih kao igračka političara. Zapošljava se odavno po jaranskoj i političko-pripadničkoj osnovi. Dok mnogi sektori u GRAS-u jesu prenapuhani radnicima, na drugim mjestima nema dovoljno STRUČNOG, OBRAZOVANOG I SOLIDNOG kadra... Odavno su političari davali naloge da se u GRAS-u zapošljavaju oni koji će baciti ispravan listić na izborima zajedno sa cijelom porodicom...

Javni prijevoz u metropoli države ne može biti u rukama privatnika, to ne funkcioniše NIGDJE U CIVILIZIRANOM SVIJETU. Ali dok ne funkionišu osnovne stvari u BiH, nažalost je jasno da ne može ni GRAS :(

Moje subjektivno mišljenje je da jedini solidan direktor u zadnje vrijeme je bio onaj Haris Kadić. Jedini je otvoreno govorio o šlamperaju i javašluku u firmi, priznao je otvoreno da je bilo sumnjivog zapošljavanja, govorio je da je neophodna restrukturalizacija i smanjenje broja radnika, kao sasvim realistična osoba i ekonomista je bio spreman da se dogovori sa Centrotransom koji je trebao preuzeti neke linije, za koje GRAS jednostavno nema apsolutno nikakve kapacitete. Jedini je otvoreno ušao u konflikt sa kantonalnim ministrom finansija.
Kraj ovog direktora: prema dostupnim informacijama su ga praktično istjerali takozvani sindikalci, između kojih ima puno lopova tu nafte, tamo para od prodaje karata, raznih jaranski zaposlenih likova bez struke i ponašanja... bojim se da onaj čovjek je bio posljednja šansa :( Napominjem da ga NE POZNAJEM lično i da je ovo fakat moje subjektivno mišljenje...
Kinaski

#3677 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

Pripremite karte
ultima_palabra

#3678 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

dresdener78 wrote:U pravu ste vi jako ogorčeni platama uposlenika GRAS-a koje su apsolutno suprotne bilo kakvoj logici.... za "servis" koji GRAS danas nudi, njegovi radnici bi trebali da nose pare u firmu.
Svakako problem je ukopan ovdje:
GRAS služi već od kraja 80tih kao igračka političara. Zapošljava se odavno po jaranskoj i političko-pripadničkoj osnovi. Dok mnogi sektori u GRAS-u jesu prenapuhani radnicima, na drugim mjestima nema dovoljno STRUČNOG, OBRAZOVANOG I SOLIDNOG kadra... Odavno su političari davali naloge da se u GRAS-u zapošljavaju oni koji će baciti ispravan listić na izborima zajedno sa cijelom porodicom...

Javni prijevoz u metropoli države ne može biti u rukama privatnika, to ne funkcioniše NIGDJE U CIVILIZIRANOM SVIJETU. Ali dok ne funkionišu osnovne stvari u BiH, nažalost je jasno da ne može ni GRAS :(

Moje subjektivno mišljenje je da jedini solidan direktor u zadnje vrijeme je bio onaj Haris Kadić. Jedini je otvoreno govorio o šlamperaju i javašluku u firmi, priznao je otvoreno da je bilo sumnjivog zapošljavanja, govorio je da je neophodna restrukturalizacija i smanjenje broja radnika, kao sasvim realistična osoba i ekonomista je bio spreman da se dogovori sa Centrotransom koji je trebao preuzeti neke linije, za koje GRAS jednostavno nema apsolutno nikakve kapacitete. Jedini je otvoreno ušao u konflikt sa kantonalnim ministrom finansija.
Kraj ovog direktora: prema dostupnim informacijama su ga praktično istjerali takozvani sindikalci, između kojih ima puno lopova tu nafte, tamo para od prodaje karata, raznih jaranski zaposlenih likova bez struke i ponašanja... bojim se da onaj čovjek je bio posljednja šansa :( Napominjem da ga NE POZNAJEM lično i da je ovo fakat moje subjektivno mišljenje...
Ma naravno... bez jakih leđa i političke volje nema direktora koji može tamo nešto promijeniti. A političari samo gledaju kako će odraditi mandat na način da se ne zamjere nijednoj bitnoj grupaciji stanovništva (uz ugradbu u neke talove, naravno).

GRAS se može sasvim solidno restrukturirati za neke 2 godine, kad bi neko bio spreman krenuti u dublje rezove.
valterbranisarajevo

#3679 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by valterbranisarajevo »

NOVI INCIDENT GRASOVACA

Nije psovala putnica, već vozač

Kako nam je kazala jedna od putnica u ovom autobusu, iako u Grasu tvrde da je iznervirana putnica psovala i vrijeđala vozača, to nije istina

Nakon što je na svim internet-portalima objavljena vijest da je vozaču Grasa, zbog prigovaranja i negodovanja iznervirane putnice, pozlilo, na adresu našeg lista javila se Sarajka koja je bila u tom autobusu. Autobus iz Vogošće krenuo je oko 7 sati, a petnaest minuta kasnije na stanici između Kobilje Glave i Bara, u vozilo je pokušala ući putnica.

- Gospođa je pokušavala ući u autobus, no vozač joj je rekao da izađe jer ide drugi autobus. Da stvar bude gora, autobus koji je išao iz Ilijaša je prošao bez zaustavljanja, iako je bila užasna gužva na toj stanici, kaže naša sagovornica.

Kako nam je kazala jedna od putnica u ovom autobusu, iako u Grasu tvrde da je iznervirana putnica psovala i vrijeđala vozača, to nije istina.

- Žena niti jednom riječju nije opsovala. Ona je komentarisala, ali svi ti komentari bili su na mjestu, kao što su da ne voze redovno, da ih nema po pola sata, da bi vozač na iste te konstatacije psovao i vrijeđao je, kazao je naš izvor.

Vozač Grasa, prije nego što je došao do stanice u Barama, zaustavio je autobus i pokušao je istjerati putnicu. Nakon što ona nije htjela izaći, on je stao na stanici u Barama. Prema tvrdnjama jedne putnice, vozač ni u jednom trenutku nije pokazao da mu je loše, te se nije obazirao na prijetnje da će biti prijavljen. Kolone učenika i svi oni koji su izašli iz vozila išli su pješke do Ciglana. Niti jedan autobus Grasa nije stao da preveze građane, iako su nakon toga prošla još dva.

Oslobođenje 13.12.2012.
Logovan

#3680 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

U ovo već više vjerujem a ne u onaj tekst što sam jučer pročitao da je putnica psovala, vozač otišao po lijekove fol da se smiri. :lol: :lol:
Da hoće više prestati sa radom, pa da konačno imamo prevoz kako Bog zapovjeda.
julisiz es grant

#3681 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by julisiz es grant »

zlo87 wrote:U ovo već više vjerujem a ne u onaj tekst što sam jučer pročitao da je putnica psovala, vozač otišao po lijekove fol da se smiri. :lol: :lol:
Pa naravno, svi odma navalili na ženu, iako je jedini izvor jučerašnje verzije bilo saopštenje GRAS-a. A svi mi koji koristimo njihove "usluge" znamo da je vjerovatnija ova druga varijanta.
I sad će ovaj vozač uzet jedno mjesec bolovanja zbog "stresa", super mu došlo.
djes_ba

#3682 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

maloprije bus udario tramvaj na skenderiji bravo Gras neispravna vozila na cesti dok neko ne nastrada
dresdener78

#3683 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

djes_ba wrote:maloprije bus udario tramvaj na skenderiji bravo Gras neispravna vozila na cesti dok neko ne nastrada
Saobraćajne nesreće i udesi se dešavaju čak i u švicarskim saobraćajnim preduzećima... jutros je neki majmun "parkirao" svoju bijelu Škodu na stupu na šinama, ove pojave bezobraznih vozača jesu vrlo češće i problematičnije.

Šta meni nikad nije bilo jasno, zašto oni ne uklanjaju snijeg sa pruge, ili jeste li neko vidjeli zadnjih dana tramvajski plug u akciji?

Ja sam vidio taj plug samo u februaru smrznut zajedno sa tramvajima kod Marin Dvora...
Image
moja slika 5.2.2012.
Dok u slovačkoj Bratislavi, koja baš nije grad sa puno snijega u zimskom perijodu, ima poseban radni tramvaj-plug koji radi ovih dana..
Image
(preuzeto sa portala imhd.sk)
djes_ba

#3684 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

cekaju da napada pa da onda raja cisti za njih dok oni uzivaju u krugu preduzeca i bune se sto im kasni topli od 12 ili 16 Km nisam siguran
Hemera

#3685 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

djes_ba wrote:maloprije bus udario tramvaj na skenderiji bravo Gras neispravna vozila na cesti dok neko ne nastrada
ti si kao saobraćajni i mašinski vještak utvrdio odmah razloge da je to bilo neispravno i javljaš se sa lica mjesta sa nalazom?
ko zna sta je bilo,budalasta voznja na cestama,koje nisu ni posute sa soli itd. ce u narednom periodu napraviti dosta problema

a jah zaboravio si doputni izvjestaj mislim da ti je promaklo sa lica mjesta da je jos jedno vozilo ucestovovalo,tj.putnicko
Hemera

#3686 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

julisiz es grant wrote:
zlo87 wrote:U ovo već više vjerujem a ne u onaj tekst što sam jučer pročitao da je putnica psovala, vozač otišao po lijekove fol da se smiri. :lol: :lol:
Pa naravno, svi odma navalili na ženu, iako je jedini izvor jučerašnje verzije bilo saopštenje GRAS-a. A svi mi koji koristimo njihove "usluge" znamo da je vjerovatnija ova druga varijanta.

svi se pretezno svadajuj sa vozacima niko se nije sjetio da ode sefu direktno na vrata ili direktoru oni su najzasticeniji a i po zakonu odgovorna lica
zato je jadno sve i zato se rjesenje i ne nadzire
Kinaski

#3687 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

Jebo sam im majke. Sa cvile do mejtasa sam doso za 2 sata ... Ko da u trnovu zivim
kokuz_sa

#3688 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

svako 30minuta dodje 1 trola :x

u troli ljudi ima toliko da se mogu komotno 3 velike trole napuniti, nemozes disat, ne mozes se okrenut.
jos na svakoj stanici cekas 10-15min dase neko smiluje pomjeriti s vrata da s emogu zatvoriti
Hemera

#3689 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

popnite se na plafon,gore nema nikoga :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:run:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3690 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Hemera wrote: svi se pretezno svadajuj sa vozacima niko se nije sjetio da ode sefu direktno na vrata ili direktoru oni su najzasticeniji a i po zakonu odgovorna lica
Jesam ja, pisao zalbu i poslao te su morali odgovoriti. Bio incident s ortodoksnim revizorom koji je presao neke granice, cak me izazvao i na fizicki obracun, no srecom bio sam smiren i stalozen. Nakon napisane prijave, slanja iste pozvan sam na razgovor gdje me je njih 5 prvo okruzilo u uredu. Ne znam sta su kontali, da me zastrase ili sve, no svo vrijeme su stajali u odbrani revizora.
Nakon 10tak minuta taj revizor se pojavio na razgovoru s nama, i demantovao svu moju pricu, iako sam ja zahtjevao da se pozove njegov kolega koji je bio tu i koji mu je rekao odmah tada da nije uredu kako se ponasa, isti je bio iz nekog razloga "nedostupan".

Na kraju svega, morao sam se rukovati (radi moga bontona to sam i prihvatio) s doticnim, gdje sam dobio potrvrdu da se nista nije desilo jer sam ga vidio par dana poslije u obavljanju iste duznosti gdje mi se kezi :)

Tako da ni od prijave nema nista....
Hemera

#3691 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

ok,a zasto ste se svadali konkretan razlog?nije te valjda onako napao napamet?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3692 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Usao ja u tramvaj, spustio stvari i krenuo da izvadim iz novcanika kartu. Utom su oni usli u tramvaj i blokirali ponistivac, te je nastala svadja gdje je htio da mi naplati kaznu, uz to mi je uzeo kartu i nije htio da vrati. Ja ga stigao na sljedecoj stanici jer sam morao izaci na narednoj da mi vrati kartu koju nisam uspio ponistiti.
djes_ba

#3693 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

Hemera wrote:
ti si kao saobraćajni i mašinski vještak utvrdio odmah razloge da je to bilo neispravno i javljaš se sa lica mjesta sa nalazom?
ko zna sta je bilo,budalasta voznja na cestama,koje nisu ni posute sa soli itd. ce u narednom periodu napraviti dosta problema
a jah zaboravio si doputni izvjestaj mislim da ti je promaklo sa lica mjesta da je jos jedno vozilo ucestovovalo,tj.putnicko
jah ...
putnickog vozila nije bilo mozda je uzrokovalo nesrecu pa otislo
sta tebe briga ko sam ja ?? vjestak ?? iako malo puknem sa vremena na vrijeme :mrgreen: :mrgreen: nes vjerovat ja sam samo gradjanin ovog grada koji uredno placa svoju kartu
a usput imam prilku pricati sa komsijama koji rade u grasu i znam da neka vozila izlaze iz garaze neispravna (to ce ti i neki revozori potvrditi ne samo vozaci)
situacija je kriticna a svi sute dok plata ide, dok neko ne nastrada opasno i onda se neko nadje ko ih brani
mislim da je vrijeme da se jednom konacno rijese neke stvari ili da se radi kako treba ili nikako
svjedno se raja muci sa prevozom ....
un1ted wrote:Usao ja u tramvaj, spustio stvari i krenuo da izvadim iz novcanika kartu. Utom su oni usli u tramvaj i blokirali ponistivac, te je nastala svadja gdje je htio da mi naplati kaznu, uz to mi je uzeo kartu i nije htio da vrati. Ja ga stigao na sljedecoj stanici jer sam morao izaci na narednoj da mi vrati kartu koju nisam uspio ponistiti.
drug sta se pravdas
svi znamo kako se ponasaju
_ado_

#3694 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by _ado_ »

Hemera wrote:
julisiz es grant wrote:

svi se pretezno svadajuj sa vozacima niko se nije sjetio da ode sefu direktno na vrata ili direktoru oni su najzasticeniji a i po zakonu odgovorna lica
Samo se ti nemoj puno sikirati. Sve ce biti uredu. Eto su vam i topli obrok vratili na 12 km. Bit ce i regres aBd. I trinestoj plati se nadati.

A to sto ja svako jutro vidjam kolone ljudi koji pjesace po nekoliko kilometara prema Ilidzi, na -16, jer busa nema???
Hajlac

#3695 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajlac »

djes_ba wrote:
Hemera wrote:
jah ...
sta tebe briga ko sam ja ?? vjestak ?? iako malo puknem sa vremena na vrijeme :mrgreen: :mrgreen: nes vjerovat ja sam samo gradjanin ovog grada koji uredno placa svoju kartu
a usput imam prilku pricati sa komsijama koji rade u grasu i znam da neka vozila izlaze iz garaze neispravna (to ce ti i neki revozori potvrditi ne samo vozaci)
situacija je kriticna a svi sute dok plata ide, dok neko ne nastrada opasno i onda se neko nadje ko ih brani
mislim da je vrijeme da se jednom konacno rijese neke stvari ili da se radi kako treba ili nikako
Upravo tako. A @Hamera "malo" naginje Grasu :x

Sinoc je Komercijala dugi zuti bus(Ikarbus?) izgubio kocnice tj. kompresor zraka se zaledio :-)

Prakticno novi autobusi ljeti prokuhaju a zimi zalede :x :x :x :x
photo

#3696 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by photo »

juce bio sudar tramvaja-autobusa-kola kod novog mosta. i stvborila se guzva. cekam komercijalu od pola 5:20 do 6:15. dva su prosla prema vijecnici.

i niko od bajnih dispecera, inzinjera saobracaja, sefova i slicnih kvazi ucenih ljudi da se sjeti i kaze radio stanicom vozacima komercijale da se okrecu na skenderiji i voze opet prema dobrinji dok se ne ocisti guzva, kao sto su radili tramvaji.

mislim, svakako ne mozes proci. sta imas stajati na ulici i cekati sat-sat i po a sa tobom i svi ostali koji cekaju prevoz na onih -10'C.

jebo te, gdje im je logika bar to da su se sjetili.
Hemera

#3697 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

djes_ba wrote:
Hemera wrote:
jah ...

Sinoc je Komercijala dugi zuti bus(Ikarbus?) izgubio kocnice tj. kompresor zraka se zaledio :-)

tinejdzerske price i pricice ti i slicni tebi slucajevi po svim temama :wink:
Jokericious

#3698 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Jokericious »

Jel to revizorima hladno pa ne rade? Nesto ih nema kako su krenuli ovoliki minusi vani. :lol:
un1ted

#3699 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Sada se sjetih zasto im treba jebati mamicu!!! Znate li one vremenske karte koje traju 1h !? Eh takvih je rijetkost naci po trafikama, a u tramvaju ni ne znaju sta je to!!!! Pa majku im jebem, zasto ako je cijena ista, nemaju te karte redovno !?
Maloprije pisem kako se turisti ibrete jer ih nisu htjeli informisati da imaju vremenske karte kada su kupoval iste. Ja im pokazujem kartu, oni uporedjuju i govore "Jbte pa ista cijena, ovom se mozes 1h vozati, a ja cim izadjem moram novu kartu uzeti, pa sto nam ne rece za ovu kartu" (misleci na tetu u grasovoj trafici). Eto..

jbem vam....
Hajlac

#3700 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajlac »

Hemera wrote:

tinejdzerske price i pricice ti i slicni tebi slucajevi po svim temama :wink:
Jel to hoces da kazes kako ja lazem?

Znaci sinoc oko 10, broz vozila cini mi se 417, zaledio pa pritisak u kocnicama spao na dvije atmosfere - vozac 3-4 stanice vozio 10-20 na sat da bi na kraju stao kod Otoke i cekao da dodje majstor "odledjivac" s plinskom bocom.

Sad opet reci da izmisljam (mozda sam dushman koji zeli da GRAS propadne - tipicna floskula uhljebljenih a i slijepih patriota na baterije).

Jedino sto zelim jeste normalno javno gradsko preduzece tj. da nadredjeni (Karton) rastjeraju bagru i u zatvor strpaju nekoliko vecih lopina pocevsi od Bime pa do trenutnih.
Post Reply