Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van Basten
#3676 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Barcelona rutinski odradila utakmicu. Kad Real mora napasti onda imaš dojam da su mogli dati gol kad god požele. Real je ušao u utakmicu samo sa jednim ciljem (kad već ne mogu proći a te iluzije su spalili još u prvih 15 minuta) - da što više slome protivničke igrače, Messija osobito. kakvih se ovaj startova naprimao večeras, to je sramota. Gledam onog seljačinu Adebayora, nije ni ušao kako treba a već ruši, tuče, udara... strašno. jedini razlog zašto Real nije i ovu utakmicu nije završio sa barem 1 crvenim jeste što je sudija podlegao priči kako, eto, Real stalno dobija crveni protiv Barcelone, pa konta frajer - eto ja ga onda neću dati. A kandidata je bilo na bacanje..
Ukratko, bolji tim je prošao dalje
Ukratko, bolji tim je prošao dalje
- Better Man
#3677 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovdje faul ne postoji i budimo posteni i priznajmo da je Realu ponisten cist gol! Mascherano je odlicno odglumio faul.sinkaspud wrote:Onda su oni coravi, sta je ovdje faul?suncica24 wrote:72% gledaoca TVE, plus gosti u studiju s obje strane (dva komentatora, pa ti birajsinkaspud wrote:Kakva ofirna gluma Mascherana gdje sudija ponisti cist gol Realu) su rekli da je sudijska odluka ispravna
![]()
e nek si ti pametniji od svih njih skupa
- don vito
#3678 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jedan igrac je faulirao Ronaldasinkaspud wrote:Ovo je trebala biti pustena prednost nakon faula nad Ronaldom i priznat gol Higuainu.
a onda je Ronaldo u padu faulirao drugog igraca koji je bio najblizi lopti
i zbog tog faula Ronalda otvorila se sansa
znaci, samo dvije opcije:
1. ono sto je sudija dosudio (pustio prednost, a onda zbog faula Ronalda u padu na drugom igracu dosudio faul za Barcu)
2. vratio faul za Real (sto je po meni najrealnija odluka)
- kurty
#3679 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Better-u... Jel te to toliko strah Barce u finalu???
-
krusty
#3680 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
don vito wrote: a onda je Ronaldo u padu faulirao drugog igraca koji je bio najblizi lopti
pogldaj snimak, Macherano se baca kao da je udaren u lijevu nogu s kojom je vec napravio korak dalje od Ronalda... simuliran prekrsaj 100%, i da je bilo kontakta nema teoretske sanse da je mogao da mu poremeti ravnotezu
-
sinkaspud
#3681 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Zasto bi bio slobodan udarac za Real kad je lopta dosla Higuainu igracu Reala koji je u gol sansi, to je uvijek pustena prednost a sudija svirao faul za Barcelonu505sCrtom wrote:Istina je samo prvi dio recenice. Jer da sudija nije svirao faul, mozda Higuan ne bi ni dobio sansu da opuca po golu. Zapravo, trebao je biti slobodan udarac za Madrid.sinkaspud wrote:Ovo je trebala biti pustena prednost nakon faula nad Ronaldom i priznat gol Higuainu.
Last edited by sinkaspud on 03/05/2011 23:36, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#3682 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
LSD wrote:De Bleckere je prošle godine uništio Barcu protiv Intera, morao se iskupiti nekako
- Lakat Jebić
#3684 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ako je i bio faul na mascheranu, on nije otvorio sansu higuainu koji je bio blizi lopti i 90% da bi se akcija isto zavrsila, tj mascherano ne bi stigaodon vito wrote:Jedan igrac je faulirao Ronaldasinkaspud wrote:Ovo je trebala biti pustena prednost nakon faula nad Ronaldom i priznat gol Higuainu.
a onda je Ronaldo u padu faulirao drugog igraca koji je bio najblizi lopti
i zbog tog faula Ronalda otvorila se sansa
znaci, samo dvije opcije:
1. ono sto je sudija dosudio (pustio prednost, a onda zbog faula Ronalda u padu na drugom igracu dosudio faul za Barcu)
2. vratio faul za Real (sto je po meni najrealnija odluka)
-
north
#3685 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jao Mascherana, čovjek se baca ko da breake-dance izvodi na bini
Po meni ovo nema veze sa faulom, tako da je hladno trebalo biti 0-1...ali ok, budimi realni, Barca je i večera bila bolja tako da vjerovatno ne bi došlo u pitanje njihov prolazak....samo stoji činjenica da gotovo svaku utakmicu koju gledamo ima bar jedna-dvije navlakuše u njihovu korist, što donekle opravdava Murinjove navode koji kaže ok, Barcelona jeste najbolja, ali nema potrebe da imaju povlašten položaj u odnosu na druge ekipe....iako se i on malo preserava sa svojim nekim istupima....
Nadam se samo da i protiv Manchestera neće imati igrača više, penal ili nešto slično....daj da odgledamo jednu utakmicu gdje će sudija zaista biti 100% neutralan....
Po meni ovo nema veze sa faulom, tako da je hladno trebalo biti 0-1...ali ok, budimi realni, Barca je i večera bila bolja tako da vjerovatno ne bi došlo u pitanje njihov prolazak....samo stoji činjenica da gotovo svaku utakmicu koju gledamo ima bar jedna-dvije navlakuše u njihovu korist, što donekle opravdava Murinjove navode koji kaže ok, Barcelona jeste najbolja, ali nema potrebe da imaju povlašten položaj u odnosu na druge ekipe....iako se i on malo preserava sa svojim nekim istupima....
Nadam se samo da i protiv Manchestera neće imati igrača više, penal ili nešto slično....daj da odgledamo jednu utakmicu gdje će sudija zaista biti 100% neutralan....
- don vito
#3686 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ima snimak iz drugog ugla gdje se vidi da ga je zakaciokrusty wrote:don vito wrote: a onda je Ronaldo u padu faulirao drugog igraca koji je bio najblizi lopti
pogldaj snimak, Macherano se baca kao da je udaren u lijevu nogu s kojom je vec napravio korak dalje od Ronalda... simuliran prekrsaj 100%, i da je bilo kontakta nema teoretske sanse da je mogao da mu poremeti ravnotezu
izbacio ga iz ravnoteze
pad stvarno ofirno izgleda
ali pokusao je trcati, a onda "za svaki slucaj" ofirno pao
sudija je odmah svirao cim se desioi kontakt, ne nakon ovog pada
-
LSD
#3688 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ultima_palabra wrote:LSD wrote:De Bleckere je prošle godine uništio Barcu protiv Intera, morao se iskupiti nekako![]()
![]()
Sad kad fixer i ratata opletu o vatikanu, masonima, iluminatima...jao sudija gade šta uradi poštenim ljudima
- Jack Be Nimble
#3689 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
E moj Mourinho da si igrao ovako u Madridu mozda bi sada bio na putu da osvoji 3 LS sa 3 tima. Dzaba vam rat protiv sudija i sve, prst se samo moze uputiti kao Joseu i to je to.
-
krusty
#3690 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ma da ga je zakacio zapela bi mu noga onda logicno, lik pravi korak tom desnom nogom, pravi korak lijevom nogom i skonta da nemoze stici loptu i onda se ofirno baca ... znaci najgore simuliranje ikaddon vito wrote:ima snimak iz drugog ugla gdje se vidi da ga je zakaciokrusty wrote:don vito wrote: a onda je Ronaldo u padu faulirao drugog igraca koji je bio najblizi lopti
izbacio ga iz ravnoteze
pad stvarno ofirno izgleda
ali pokusao je trcati, a onda "za svaki slucaj" ofirno pao
sudija je odmah svirao cim se desioi kontakt, ne nakon ovog pada
- skenderija04
#3691 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@Lud i ponosan
Nisam gledao RTS ali svaki sudijski zvizduk osim pocetka utakmice i pocetka drugog poluvremena, znaci prekid igre. Ovdje mozemo pricati da li je i koji je faul bio. Ne o ponistenom golu. Nije kosarka da nakon zvizduka(faula) mozes postici kos i izvesti slobodno bacanje, Opet ponavljam, ja ne bih prekidao akciju jer ako nisi sudio faul Piquea nad Ronaldom ne sviraj ni Ronaldov napravljen u padu,nad Mascheranoma je bio prestrogo dosudjen. Kontakt postoji, ja ga vjerovatno ne bi svirao jer je bio "lancani sudar" Pique, Cristiano Mascherano
Nisam gledao RTS ali svaki sudijski zvizduk osim pocetka utakmice i pocetka drugog poluvremena, znaci prekid igre. Ovdje mozemo pricati da li je i koji je faul bio. Ne o ponistenom golu. Nije kosarka da nakon zvizduka(faula) mozes postici kos i izvesti slobodno bacanje, Opet ponavljam, ja ne bih prekidao akciju jer ako nisi sudio faul Piquea nad Ronaldom ne sviraj ni Ronaldov napravljen u padu,nad Mascheranoma je bio prestrogo dosudjen. Kontakt postoji, ja ga vjerovatno ne bi svirao jer je bio "lancani sudar" Pique, Cristiano Mascherano
-
5 0 5
#3692 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Lud i ponosan wrote: rekao da je ponisten cisti gol Realu i jedino je on mjerodavan da komentarise ovaj momenat, jer je u pitanju SUDIJA! Sve ostalo je suplja prica. Toliko.

-
LSD
#3693 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Veceras je Real pokazao da može igrati i napadacki i otvorenije sa Barcom...jest da ima dosta rizika, ali bez rizika nema ni profita...ima igrace koji se mogu proganjati i nadtrcavati sa Barcom, ali treba muda stisnuti za toga.Jack Be Nimble wrote:E moj Mourinho da si igrao ovako u Madridu mozda bi sada bio na putu da osvoji 3 LS sa 3 tima. Dzaba vam rat protiv sudija i sve, prst se samo moze uputiti kao Joseu i to je to.
Mourinho je u prvom mecu "nitna" taktikom sam sebi dohak'o.
- ganjeta
#3694 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
A on je neko relevantanLud i ponosan wrote:
Milan Karadzić je u studiju RTS1 rekao da je ponisten cisti gol Realu i jedino je on mjerodavan da komentarise ovaj momenat, jer je u pitanju SUDIJA! Sve ostalo je suplja prica. Toliko.
I moj stari je rek'o da nije faul...ako ce ti biti lakse
- gate
#3695 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
kurty wrote:Better-u... Jel te to toliko strah Barce u finalu???

- Lakat Jebić
#3696 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
bila je identicna utakmica onoj prvoj prvenstvenoj. samo sto je u novembru barsa imala neku divlju srecu pa joj je sve sto je pucala uslo u go. casillas nije odbrane imao. veceras u prvom poluvremenu je casillas imao srecu pa je skinuo 4-5 haman 100% sansi. tako da je upitno koliko je ispalo da se moze nadigravati s barsomLSD wrote:Veceras je Real pokazao da može igrati i napadacki i otvorenije sa Barcom...jest da ima dosta rizika, ali bez rizika nema ni profita...ima igrace koji se mogu proganjati i nadtrcavati sa Barcom, ali treba muda stisnuti za toga.Jack Be Nimble wrote:E moj Mourinho da si igrao ovako u Madridu mozda bi sada bio na putu da osvoji 3 LS sa 3 tima. Dzaba vam rat protiv sudija i sve, prst se samo moze uputiti kao Joseu i to je to.
Mourinho je u prvom mecu "nitna" taktikom sam sebi dohak'o.
-
north
#3697 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
E jebi ga, relevantiniji je u svakom slučaju od tebe, mene i od tvog starog zajedno...pa sudija je pobogu, i to poznatiji od recimo Salema Prolićaganjeta wrote:A on je neko relevantanLud i ponosan wrote:
Milan Karadzić je u studiju RTS1 rekao da je ponisten cisti gol Realu i jedino je on mjerodavan da komentarise ovaj momenat, jer je u pitanju SUDIJA! Sve ostalo je suplja prica. Toliko.![]()
I moj stari je rek'o da nije faul...ako ce ti biti lakse
-
5 0 5
#3698 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Gdje sudi taj Dabic?Lud i ponosan wrote:
Jok, ti si mjerodavan.
- Šibicar
#3699 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
505sCrtom wrote:Gdje sudi taj Dabic?Lud i ponosan wrote:
Jok, ti si mjerodavan.
BTW,nisam gledao tekmu,ako može neko da postavi golove?
Last edited by Šibicar on 03/05/2011 23:44, edited 1 time in total.