Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
belaj_cura

#3676 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by belaj_cura »

kakavdanakneiskustvu wrote:
max07 wrote:danak, strašno mi je žao. posebno zato jer si se ti toliko radovao tom djetetu :( bebica je sada na boljem mjestu.
tebi i supruzi želim puno snage da izdržite i prodjete kroz ovo teško razdoblje.
sigurna sam da će doći bebica koja je vama i sudjena
hvala,osjetili smo je kako hoda,pjevali joj,pričali joj,juče namjestili krevetić

:sad: :sad: :sad: :sad:
Gladna

#3677 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Gladna »

:sad:
Tigar1

#3678 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Tigar1 »

Ne daj se druže :(
Jučer smo ja i supruga imali težak dan, imala neko krvarenje pa otišli kod doke, rekla nam da je sve ok i da je u pitanju 6-a sedmica... da su u tom periodu kad bi trebao biti ciklus ta periferna krvarenja normalna... težak osjećaj jučer bio... ne mogu opisati...

Ne daj se... :(
beautyfool

#3679 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by beautyfool »

radenska wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:najtužniji dan u mom životu
sta je bilo danak :sad:

supruga se porodila ,dijete mrtvo
:sad: bas mi je zao

Jeli se porodila na termin ili puno ranije, jeli znaju doktori razlog.... :sad: bas teška situacija.
mericak

#3680 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by mericak »

Sta rec covjeku? :sad:
sarajevo_84

#3681 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by sarajevo_84 »

max07 wrote:danak, strašno mi je žao. posebno zato jer si se ti toliko radovao tom djetetu :( bebica je sada na boljem mjestu.
tebi i supruzi želim puno snage da izdržite i prodjete kroz ovo teško razdoblje.
sigurna sam da će doći bebica koja je vama i sudjena

hvala,osjetili smo je kako hoda,pjevali joj,pričali joj,juče namjestili krevetić
Isto sam doživjela prije par mjeseci, tačno znam kakav je osjećaj... :(

Ono što je važno jeste da budeš uz nju, tvoja podrška joj znači sve, vrijeme je pred vama, naravno ne mogu reći da će se ikad oporaviti od svega, al vremenom čovjek nauči da živi s tim, da priča o tome, a da ne plače...

I poslije 4 mjeseca, ima dana kad se rasplačem zbog sitnice, dovoljno je da pomislim na to, pa da mi se oči ispune suzama.

Ne znam kako se porodila, možda je za nijansu lakše ako je carskim, jer nije ništa vidjela, mada gubitak je isti, isto je teško... :(

Meni se to desilo u 37/38 sedmici, još uvijek se borim sa tugom... biće dobro ako Bog da, samo pomisli da ima gore od goreg, mislim da bi puno teže bilo da se rodila živa, da sam je vidjela, uzela u naručje, pa da se onda nešto desilo, ili da se rodila sa nekakvom bolešću ili anomalijom. Bog zna zašto je ovo sve ovako, tuga je neizmjerna, nešto što nikad ne mogu zaboraviti, u momentu sam mislila da to ne mogu preživjeti, sve mi se srušilo u trenutku, al život ide dalje, živ čovjek svašta preživi, pa i ovo. Najvažnije je da se vas dvoje volite, razumijete, da ste jedno drugom podrška velika, vrijeme je pred vama, pa biće djece ako Bog da.
Alhemicarkaa

#3682 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

:(
Žao mi je, želim vam puno sabura u narednim danima...
Ako stignete, pročitajte tekst na slijedećem linku, možda vam pomogne da prepoznate i suočite se sa nekim osjećajima

http://www.roda.hr/article/read/gubitak-djeteta

:(
beautyfool

#3683 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by beautyfool »

Zaista mi je zao :sad: samo gledajte da obavite sve pretrage sad nakon spontanog, kako bi sto sigurniji bili u razlog pobacaja, radi naredne bebe,da znate na sta trebate paziti, pupcana vrpca se stalno moze omotavati oko bebe tako da nemora znaciti da je to glavni razlog.
PeekABoo

#3684 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PeekABoo »

kakavdanakneiskustvu wrote:spavaj anđele naš
:( :( :(
JBBalad

#3685 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JBBalad »

:( :( :(
kakavdanakneiskustvu wrote:spavaj anđele naš
Zoya

#3686 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 21/01/2013 21:20, edited 1 time in total.
affidavit

#3687 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

@kakavdanak žao mi je, šta god da čovjek kaže u ovakvom trenutku čini se suvišno, probaj biti jak za sebe i svoju suprugu...
Btw. bila sam kod Divanovića, kaze da sve što treba da se vidi u sedmoj sedmici jasno se vidi, čula sam i prve otkucaje srca :) . Dobila sam zadatak da prikupim gomilu nalaza do sljedećeg pregleda. Iskreno ne ide mi se po laboratorijama u ovo vrijeme viroze, ali počeću od sljedeće sedmice. Konstantno mi se spava i konstantno sam gladna. :-)
radenska

#3688 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ja sam isto radila sve te nalaze kod divanovica, to mozes sve brzo zavrsiti, samo reci da si trudna i da ne mozes cekati gore na dipu. I reci im nek ti izvade krv pa nek posalju na transfuziologiju da ne ides i gore, a gore se narucuje
affidavit

#3689 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

radenska wrote:Ja sam isto radila sve te nalaze kod divanovica, to mozes sve brzo zavrsiti, samo reci da si trudna i da ne mozes cekati gore na dipu. I reci im nek ti izvade krv pa nek posalju na transfuziologiju da ne ides i gore, a gore se narucuje
Nisam bas proucila uputnice, na transfuziologiju idem samo zbog odredjivanja krvne grupe ili ima jos nesto? Ja negdje kuci imam potvrdu o krvnoj grupi i Rh faktoru, nadam se da cu da je nadjem, nikad nisam krvnu grupu upisala u zdravstvenu knjizicu. :-?
deseta

#3690 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by deseta »

TRUDNICE pls

da li vam se u trudnoći desilo, da vam uraste dlačica na grudima... meni je jedna urasla..pa me iskremo strah čarkati po tome...

nije mi jos vrijeme da idem na pregled,
ne znam kome bih se obratila, dermatologu ili gineekologu... ???
:-?
CherryLips

#3691 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

affidavit wrote:
radenska wrote:Ja sam isto radila sve te nalaze kod divanovica, to mozes sve brzo zavrsiti, samo reci da si trudna i da ne mozes cekati gore na dipu. I reci im nek ti izvade krv pa nek posalju na transfuziologiju da ne ides i gore, a gore se narucuje
Nisam bas proucila uputnice, na transfuziologiju idem samo zbog odredjivanja krvne grupe ili ima jos nesto? Ja negdje kuci imam potvrdu o krvnoj grupi i Rh faktoru, nadam se da cu da je nadjem, nikad nisam krvnu grupu upisala u zdravstvenu knjizicu. :-?
Na transfuziologiji radis i titar antitijela ako si ti recimo Rh- a otac bebe Rh+,a svakako moras upisati krvnu grupu u knjizicu,tj.na transf. to oni urade i stave svoj pecat. Imala sam i ja prije neku potvrdu o krvnoj grupi (doduse malo stariju),ali sam svejedno opet morala vaditi krv radi odredjivanja...
affidavit

#3692 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

CherryLips wrote:
affidavit wrote:
Na transfuziologiji radis i titar antitijela ako si ti recimo Rh- a otac bebe Rh+,a svakako moras upisati krvnu grupu u knjizicu,tj.na transf. to oni urade i stave svoj pecat. Imala sam i ja prije neku potvrdu o krvnoj grupi (doduse malo stariju),ali sam svejedno opet morala vaditi krv radi odredjivanja...
OK! Hvala, sutra cu otici do doma zdravlja i uraditi sve sto treba tamo, a onda od ponedjeljka idem na Dip. Joj samo kad god sam gore bila u njihovoj laboratoriji je guzva nevidjena.
CherryLips

#3693 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Za transf. se ne moras brinuti,ja sam nekoliko puta isla,uopste nije guzve bilo,primaju pacijente od 8-10 ujutro,ja odem oko pola deset i dobro prodjem :)
Alhemicarkaa

#3694 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

deseta wrote:TRUDNICE pls

da li vam se u trudnoći desilo, da vam uraste dlačica na grudima... meni je jedna urasla..pa me iskremo strah čarkati po tome...

nije mi jos vrijeme da idem na pregled,
ne znam kome bih se obratila, dermatologu ili gineekologu... ???
:-?
Za sve buduće mame:
Za sve probleme oko grudi nadležan je ginekolog! Ništa dermatolog, ništa pedijatar, samo ginekolog. Prilikom vođenja trudnoće, ginekolog bi vam trebao pregledati i grudi i dati smjernice za uspješno dojenje.

Dalka - To ne bi trebalo biti ništa opasno, meni se često desi. Na kojem djelu grudi, na aeroli, oko aerole ili dalje? Je li gnojno oko dlačice? Ja sam to rješavala tako da istisnem dlačicu, kao bubuljicu. Nemoj tu da čupkaš dlačice, samo ih makazicama skrati tako da vrh uvijek viri. Koža je tu najtanja i dlačice vrlo lako urastu.
CherryLips

#3695 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

I ja isto radim,nekad malo oblogice od acidi borici,a uglavnom sve mazem nevenovom kremom :-D svi mi se vise smiju,sta god kome bude ,ja samo kazem-ma namazi ti to nevenom :D
deseta

#3696 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by deseta »

Dlačica je urasla na samoj ivici, na početku areole, a sljedeći pregled kod doktora mi je tek 26 nov.
Nije se još ništa zagnojilo, al me strah da je sama istisnem...
Malo razgovarala sa kolegicama s posla, navodno dermatologu da odem... al mi to malo bi sumnivo....

Dvoumim se da je sama poksam istisnuti?! Al reko da šta ne zeznem...
Imam i acidi borici .... mozda da s tim pokusam
radenska

#3697 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Neces nista zeznuti :D ja to odavno radim. :D
Lounge Act

#3698 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:35, edited 1 time in total.
radenska

#3699 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Pa kako niko nista nije primjetio na ultrazvuku, poslije se ide dosta cesto, svakih 15 dana na ultrazvuk.
otherside

#3700 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

@danak...ja od tuge ne mogu ni otvoriti ovu temu :( svaki put mi suze krenu na oci :(
ne postoje rijeci kojima se mogu utjesiti ljudi u ovakvoj situaciji...posebno majka...
zelim vam od srca, da ovo bude zadnja losa stvar koja vam se desila u zivotu i da vam se sto prije vrati osmjeh na lice a bebica dodje u dom :)
Post Reply