Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
madner

#3676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Hipatija wrote:@nosara, čovjek je ("ubijeđeni") musliman, pa je i ovakav tekst za njega veliki doprinos "zajedničkim vrijednostima" (svih vjernika). Tekst mu je sasvim korektan ( pa mi tvoja "prijetnja" zasmetala).
Da je reis nema pravo da kaze da mi ovdje opste nismo muslimani.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#3677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

nosara wrote: Treba tebe uklonit trajno... Postaracu se... :wink:

Sto se tice korupcije jesi li cuo za hypo banku ili Dajmler...?
Ko god je želio dobro ovom narodu ubijen je i likvidiran.

Tako je i Gazi Husrevbeg ubijen 1541. godine od strane jednog brđanina.

Ukopan je u turbetu, kojeg je za života podigao pokraj svoje džamije.

Molim Uzvišenog Allaha dž.š. da me zaštiti kao što je to do sada radio i da sve one koji mi žele zlo uništi, prije nego bilo ko od njih dođe u priliku da mi se uopće približi ...

Amin ...
Last edited by antimobbing on 17/03/2011 12:52, edited 8 times in total.
Alfons Kauders

#3678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Hipatija wrote:@nosara, čovjek je ("ubijeđeni") musliman, pa je i ovakav tekst za njega veliki doprinos "zajedničkim vrijednostima" (svih vjernika). Tekst mu je sasvim korektan ( pa mi tvoja "prijetnja" zasmetala).
Da je reis nema pravo da kaze da mi ovdje opste nismo muslimani.
ja nisam vjernik, tako da ima... :D
nosara

#3679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

antimobbing wrote:

Molim uzvišenog Allaha dž.š. da me zaštiti kao što je to do sada radio i da sve one koji mi žele zlo uništi, prije nego što mi ikako u prilici da mi priđu ...

Amin ...
:lol:

Uklonjen s foruma, covjece... :lol:
AliceInChains

#3680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

antimobbing wrote:

Molim uzvišenog Allaha dž.š. da me zaštiti kao što je to do sada radio i da sve one koji mi žele zlo uništi, prije nego što mi ikako u prilici da mi priđu ...

Amin ...
Dobro, izadi iz tvoje samoterapije, tj. vjere(za koju si se odlucijo, i to cijenim) i reci mi, na koji nacin ja demokratski mogu izjednaciti narod u BIH, bez da se molim svakodnevno bogu? :mrgreen: Neki put se mora izabrati! Tvoj prijedlog? :mrgreen:

P.S.: Ne poistovjecavaj me sa ljudskom bijedom, tj. npr. HDZ kadrom :wink:
Last edited by AliceInChains on 17/03/2011 10:41, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#3681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
antimobbing wrote:

Amin ...

ko, allah?

hebote zoom jaci od chucka norrisa...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#3682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

nosara wrote:
antimobbing wrote:

Amin ...

Ukloniti nekoga bilo kako, zabraniti da govori i bori se za istinu je gore od ubistva to je umorstvo ... O ovome sam već pisao na temi o MOBBING-u: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... it=mobbing
Last edited by antimobbing on 17/03/2011 10:53, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#3683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

antimobbing wrote: Ukloniti nekoga bilo kako pa čak i sa foruma i zabraniti nekome da govori i bori se za istinu, je gore od ubistva to je umorstvo ...
jest, eno srbija raspisala difuzne potjernice za chmoljom i zoomom... :D
AliceInChains

#3684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

[quote="antimobbing"
Ukloniti nekoga bilo kako pa čak i sa foruma i zabraniti nekome da govori i bori se za istinu, je gore od ubistva to je umorstvo ...[/quote]

Istinu? Koju? Definicija?

(Croatia Libertas na dijelu :mrgreen: )
Hipatija

#3685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Alfons, Alice, Nosara, mobing ..., isključite kompjutere, pa u šetnju (uzmite sebi odmor, potreban je i obostrano koristan).
antimobbing

#3686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

AliceInChains wrote:
Istinu? Koju? Definicija?

(Croatia Libertas na dijelu :mrgreen: )
Hajde neka ti bude ali nije tako … :D

Svejedno mi je ... trudim se samo da budem normalan čovjek prije svega ...
AliceInChains

#3687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Hipatija wrote:Alfons, Alice, Nosara, mobing ..., isključite kompjutere, pa u šetnju (uzmite sebi odmor, potreban je i obostrano koristan).
Tipujem na Croatia Libertas, jer se da malo i primjetiti zacinjeni "know how" od veoma inteligentnih Srbocetnika :mrgreen:

U slucaju, da je on stvarno istiniti vjernik i musliman i preko puta vjere trazi neki "istiniti" put, onda ON nema nista da trazi na podforumu politika :!:

A ti promuckaj malo glavom, umjesto da se ponasas kao doktor neke ludnice :mrgreen:
ultima_palabra

#3688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Zadnje dvije strane jebo lud zbunjenog :-) Dajte se malo koncentrirati, kolege :-D
nosara

#3689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

AliceInChains wrote:
Hipatija wrote:Alfons, Alice, Nosara, mobing ..., isključite kompjutere, pa u šetnju (uzmite sebi odmor, potreban je i obostrano koristan).
Tipujem na Croatia Libertas, jer se da malo i primjetiti zacinjeni "know how" od veoma inteligentnih Srbocetnika :mrgreen:

U slucaju, da je on stvarno istiniti vjernik i musliman i preko puta vjere trazi neki "istiniti" put, onda ON nema nista da trazi na podforumu politika :!:

A ti promuckaj malo glavom, umjesto da se ponasas kao doktor neke ludnice :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
antimobbing

#3690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

AliceInChains wrote:

Nisam bona, vidi mi glave: :D

Malo sam stariji od vas i živio sam u jednom lijepom dobu multikulture gdje sam naučio da pišem srpsko-hrvatskim jezikom.

Nakon rata ljudi iz moga naroda su mi promjenili ime ''musliman'' da se zovem ''bošnjak'' za koji prof dr. Midhat Riđanović kaže, citiram: '' da je arhaičan, zato što ga je iz naftalina izvadio polupismeni akademik jer mu je bio potreban kao zakletom ateisti da se ugura među muslimane vjernike i tako održi svoju nekadašnju “slavu” u novom vremenu u kojem ateizam više “ne pali”.

Hajde, pozdravljam vas i odlazim dok @nosara nije dobio naređenje od nekog brđanina da me likvidiraju kao što su ubili i Husrev Bega.

U ovom i ovakvom okruženju samo jednoumlje i jedna opća letargija društva je poželjna radi suženih interesa pojedinaca, sve ostale treba pod hitno ukloniti.

Pametnom je i išaret dovoljan.

Jeli tako @nosara?
Last edited by antimobbing on 17/03/2011 11:08, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#3691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

antimobbing wrote:
AliceInChains wrote:

Malo sam stariji od vas i živio sam u jednom lijepom dobu multikulture gdje sam naučio da pišem srpsko-hrvatskim jezikom.

Nakon rata ljudi iz moga naroda su mi promjenili ime ''musliman'' da se zovem ''bošnjak'' za koji prof dr. Midhat Riđanović kaže, citiram: '' da je arhaičan, zato što ga je iz naftalina izvadio polupismeni akademik jer mu je bio potreban kao zakletom ateisti da se ugura među muslimane vjernike i tako održi svoju nekadašnju “slavu” u novom vremenu u kojem ateizam više “ne pali”.
Koliko god ja volio Ridjanovica i njegovu zajebanciju, ovdje se ne mogu sloziti... Jer medju Bosnjacima ili Bosancima ima dosta zakletih ateista koji se bas i nisu voljni izrazavati kao muslimani sa velikim ili malim 'm'...

Elem to nije tema danasnje emisije, tako da ne vidim potrebu da bezze zachatujemo temu.
madner

#3692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Ne musliman nego Musliman :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

antimobbing wrote:
AliceInChains wrote:

Hajde, pozdravljam vas i odlazim dok @nosara nije dobio naređenje od nekog brđanina da me likvidiraju kao što su ubili i Husrev Bega.

U ovom i ovakvom okruženju samo jednoumlje i jedna opća letargija društva je poželjna radi suženih interesa pojedinaca, sve ostale treba pod hitno ukloniti.

Jeli tako @nosara?
Imas pdf religija pa opleti po muslimanima do sutra,a mozes i po Bosnjacima.

Jedino ako si majoriziran, saslusat cemo te
AliceInChains

#3694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

antimobbing wrote:
AliceInChains wrote:

Jeli tako @nosara?

Nemojmo o tome. To me ne zanima. Ja sam Bosanac i Bosnjak i jedino na to sam BEZ DVOJBE ZAHVALAN Aliji Izetbegovicu i njegovoj ekipi, jer nam je on nakon 90 godina to opet omogucio....sta su nam SrboHrvati zabranili vec u kraljevini sa ciljem asimilacije NASE NACIONALNOSTI, naseg prava kao NACIONALNE SKUPINE. Odjebaus sa laznom multizajebancijom.

P.S.: Ne stidim se muslimanske vjere, zato sto je to vjera mojih pradedova. Mi smo BOSANSKI MUSLIMANI=TOLERANTNI i toliki vjernici kao i svi drugi narodi u Evropi. Nemoj me izjednacavati sa UStasama, Cetnicima, ali isto tako ni sa ekstremnim muslimanskim Arapima(naravno ne svi), koji su svi skupa mentalno zaostali preko 150 godina.

Ja vjerujem ponajvise u sebe u moju familiju(pa zato i u moju BOSNU I HERCEGOVINU) i u svoje principije.
antimobbing

#3695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

AliceInChains wrote: Nemojmo o tome. To me ne zanima. Ja sam Bosanac i Bosnjak i jedino na to sam BEZ DVOJBE ZAHVALAN Aliji Izetbegovicu i njegovoj ekipi, jer nam je on nakon 90 godina to opet omogucio....sta su nam SrboHrvati zabranili vec u kraljevini sa ciljem asimilacije NASE NACIONALNOSTI, naseg prava kao NACIONALNE SKUPINE. Odjebaus sa laznom multizajebancijom.

P.S.: Ne stidim se muslimanske vjere, zato sto je to vjera mojih pradedova. Mi smo BOSANSKI MUSLIMANI=TOLERANTNI i toliki vjernici kao i svi drugi narodi u Evropi. Nemoj me izjednacavati sa UStasama, Cetnicima, ali isto tako ni sa ekstremnim muslimanskim Arapima(naravno ne svi), koji su svi skupa mentalno zaostali preko 150 godina.

Ja vjerujem ponajvise u sebe u moju familiju(pa zato i u moju BOSNU I HERCEGOVINU) i u svoje principije.
Dobro shvatio sam vašu poruku odlazim ...

MOBBING sam već doživio, preživio i apsolvirao …

Pravite ''zamjenu teza'' i prebacujete nešto meni ono što uopće nisam – antibošnjak!

Pametnom je i išaret dovoljan …

Neću više pisati ... odlazim …

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... g#p5284403
Psihopate boluju od jedne stvarne mentalne bolesti, koju doktor Robert Hare, jedan od svjetskih eksperata za psihopatiju, označava kao potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko psihopata uopće nešto osjećaja, onda su to emocije najpliće vrste. On čini bizarne i samo-destruktivne stvari zato što je potpuno imun na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili griže savjesti. Ono što bi drugi u tom smislu smatrali katastrofom, za njega predstavlja samo jednu malu nezgodu ili „čistu sitnicu”. Psihopatija sasvim uobičajena u ljudskom društvu i postoji mnogo slučajeva psihopata koji normalno rade kao biznismeni, doktori, pa čak i psihijatri.

Oni izgledaju u svakom pogledu kao normalni ljudi, samo što su duševno mrtvi ljudi bez ikakvih osjećaja.

Duševno mrtvilo, čini ih veoma efikasnim „mašinama”. Oni mogu biti briljantni, mogu da pišu naučne radove, mogu da IMITIRAJU riječi pune emocija (veoma su uspješni glumci), međutim, vremenom postaje sve jasnije i jasnije da te njihove riječi nisu u skladu s njihovim ponašanjem. („Po njihovim plodovima poznajete ih.”). Oni su tip čovjeka koji je u jednom momentu tvrditi kako je strahovito pogođen bolom uslijed smrti nekog bliskog prijatelja a u sljedećem momentu će otići u disko klub „da bi to zaboravio”. Čini se da oni to STVARNO zaborave.

S obzirom da su veoma efikasne mašine, kao kompjuteri, u stanju su da obavljaju veoma kompleksne radnje koje su zamišljene tako da izazovu druge da im ovi daju svoju podršku za ono što oni žele. Na taj način mnoge psihopate su u stanju da dostignu visoke pozicije u društvu. Tek nakon dužeg vremena njihove kolege i suradnici postaju svjesni činjenice da je njihov uspjeh i napredak zasnovan na gaženju drugih ili kršenju njihovih prava. Iako su potpuno indiferentni što se prava drugih tiče, oni često kod drugih ljudi veoma spretno inspirišu osjećaj iskrenog povjerenja. Psihopata nikada ne smatra da s njegovom psihom nešto nije u redu, te tako ne osjeća ni potrebu da treba nešto da mijenja u vezi svog ponašanja. Osim što su egocentrični, oni su često i narcisoidni. Narcisoidnost je samo jedna od njihovih karakternih crta.

Rijetko kad dolaze u sukob sa zakonom, dok istovremeno čine strahovite štete državi i kolegama s posla. Psihopate se najčešće druže samo s onima od kojih mogu imati neke koristi. Za psihopatu je najvažnija jedino njegova „glad,” a sve ostalo je za njega ‘tamo negdje daleko’, osim ukoliko se to ne može apsorbovati s njegove strane u smislu neke vrste „hrane”. Za njega postoji samo jedno pitanje: „Da li se to može na neki način iskoristiti” ili – „da li ja mogu nešto od toga dobiti,” a sve ostalo je od strane njegovih nagona rangirano kao manje vrijedno.

Ukratko je psihopata predator ili grabljivac. On se kamuflira uz pomoću jedne „maske trezvenosti,” a onda slično grabljivim životinjama tiho i neprimjetno prati svoju žrtvu, izdvaja je iz stada, približava joj se i krši njen otpor. Dobri su stratezi i veoma dobro se maskiraju koristeći sve vrste riječi, gestova laži i manipulacija kako bi uvukli žrtvu u svoju zamku. U mnogim slučajevima oni će prethodno skupiti što je moguće više informacija o svojim žrtvama, saznati sve njihove vrline, slabosti i mane, te će igrati na te karte koliko god je to moguće i kako im to odgovara.

Iako nemaju savjesti, oni će još u svojoj mladosti primijetiti tu „čudnu” osobinu kod drugih, te će taj problem prilično brzo intelektualno premostiti, a onda će svoje žrtve često manipulisati tako što će se oslanjati ili apelovati na - NJIHOVU savjest. Psihopata će vas uvijek optužiti da radite ono što on radi ili namjerava da uradi. U svakoj interakciji između psihopate i normalnog čovjeka sa potpunim opsegom emocija, psihopata uvijek pobjeđuje.

Ovakvi ljudi uopće ne pokazuju osjećaj krivice za kolateralne štete koju svakodnevno prave državi, firmi i uposlenicima kao i svim drugim običnim normalnih građanima.

Citati su preuzeti od doktora Roberta Hare koji je jedan od svjetskih eksperata za psihopatiju.
Autor je knjige ''Without Conscience'' - ''Bez savjesti''.
Dejavu i arevouar ... :sax:
Last edited by antimobbing on 17/03/2011 12:19, edited 3 times in total.
plain vanilla

#3696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

@antimobbing, pa nemoj da kacis svoje dijagnoze ovdje :oops:
nosara

#3697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

plain vanilla wrote:@antimobbing, pa nemoj da kacis svoje dijagnoze ovdje :oops:
:evil:
plain vanilla

#3698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote:@antimobbing, pa nemoj da kacis svoje dijagnoze ovdje :oops:
Pobijedio nas je, sto jest jest :D
antimobbing

#3699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
Pobijedio nas je, sto jest jest :D
Vi baš ne znate da se sakrijete …

Hajde odoh, kažem vam pametnom je i išaret dovoljan.

Uspjeli ste me otjerati sa foruma svojim virtualnim MOBBING-om.
madner

#3700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Mobingujem i majoriziram :D
Locked