Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#3676 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

IcedFlame wrote:Vi ovdje palamudite isto kao da se autu ugradnjom plina ubije motor i sve sto ima veze sa benzinom. Kao da je problem pritisnuti dugme i voziti za cejf, a isto tako, jel ti uvijek mora biti cejf da vozis? Napisah nekad davno na nekoj temi - nisi petrolhead kad ujutro i popodne upadnes u guzvu do posla i nazad, niti kad vozis punicu ili prevozis materi namirnice iz shoppinga. Tada je logicno voziti na plin :)
Svejedno je kakav auto je u pitanju. Ljudi stede valjda da bi imali za nesto drugo, nemaju svi iste zelje i prioritete.
Vjerujem da mnogi od nas ovdje nisu bas normalni u ocima onih kojima je auto nuzno zlo, i sto svako ulaganje u isto gledaju sa nevjericom ili cudjenjem. I opet ce se naci neko da kaze - vozi auto, a hoda u starkama i farmerkama s pijace. Jebe se meni sta je kome prioritet i ko sta vozi, jede, nosi ili pije. Da manje gledamo druge, ne bi nam ovako bilo, garantujem.

Sent from my X7S using Tapatalk
Da ti pokusam objasniti, ugradnja plina nema veze sa snagom motora nego s tim da oni za koje su Cayenne, ML, X5 i sl primarno namjenjeni ne voze punice i matere po soponzima i ne za*ebavaju se po jutarnjim spicama niti im je potrosnja auta stvar o kojoj misle da bi na takvim autim pravili racunice o ekonomicnoj voznji i ugradnji plina... Ako im je bas bitno da se ekonomicno vozaju onda dodaju jos para i kupe dizela.
U pravu si, da manje gledamo druge ne bi bilo smijesnih situacija da vidis Cayenne na plin.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3677 Re: Papanluk na automobilima

Post by Domaci izdajnik »

basicm wrote:Ja sam shvatio iz vase price da je plin samo za male i jeftine aute, a ne smije ici u velike masine. Sta ce plin u malom motoru ako on vec malo trosi?
Drugo, postoji trziste polivnih automobila,kupuju ih ljudi koji ne mogu kupiti novo. Kad kupe auto sa vecim motorom, gledaju da po mogucnosti smanje troskove potrosnje. Tu nastupa plin.
U ganz novim autu je ofirno, ali u polovnom pametno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije u tome poenta, poenta je da BMW 7 napr nikad nije ni zamišljen da bude jeftin za vozanje i da ga vozi sirotinja....kupi lola tu makinu staru 12 godina za malu paru pa se poslije hvata za glavu :roll:
direstraits0078

#3678 Re: Papanluk na automobilima

Post by direstraits0078 »

Ima sirotinje koja u svojoj garazi moze servisirati bilo koje vozilo, BMW 7 ili A8, V12 ili V8 SC. Ako nemaju neki specijalni alat, naprave ga sami, ili zamole nekoga da im taj alat napravi kao protuuslugu za popravak nekog kvara koji je u npr. ovlastenom servisu nepopravljiv i rjesava se zamjenom motora po cijeni od 10k €, a popravak je kostao 500 €. S dijelovima i radom. ;)

Tako da... Manje viriti u tudji dzep, ili kako to kazu nasi stari: uza se, niza se, pogled prida se. ;)
_mufljuz_

#3679 Re: Papanluk na automobilima

Post by _mufljuz_ »

ima sirotinje koja vozi Kajene, X5ice itd :mrgreen: ljudi na birou, primaju djecje dodatke i slicno al mora bit najmanje 2tonska mrcina na tockovima :mrgreen:

e kako su to kupili treba pitati konzumente njihovih proizvoda ili ljude koji bolje poznaju njihove transakcije....

al ziva istina - ljudi primaju socijalu a X5 se voza :mrgreen:
_mufljuz_

#3680 Re: Papanluk na automobilima

Post by _mufljuz_ »

direstraits0078 wrote:Ima sirotinje koja u svojoj garazi moze servisirati bilo koje vozilo, BMW 7 ili A8, V12 ili V8 SC. Ako nemaju neki specijalni alat, naprave ga sami, ili zamole nekoga da im taj alat napravi kao protuuslugu za popravak nekog kvara koji je u npr. ovlastenom servisu nepopravljiv i rjesava se zamjenom motora po cijeni od 10k €, a popravak je kostao 500 €. S dijelovima i radom. ;)

Tako da... Manje viriti u tudji dzep, ili kako to kazu nasi stari: uza se, niza se, pogled prida se. ;)
ja mogu prema takvom covjeku imati samo respekt - a ne da ga omalovazavam zbog toga sto vozi zvijer - jošte ako je vrhunski automehanicar, elektricar ili limar.... takav covjek, je prosto smijesno - da bude ismijan...

koliko vidim ovdje se prica o drugoj strani papanluka....

ja sam taj papanluk vidio tamo negdje 2000-2001 godine - jebi ga jos uvijek se osjecali elementi rata (jebaji ga i danas isto tako), kokuzanerio i imao trebu koja je studirala u SA i meni je u 1.7 D bilo najisplatnije bilo tocit loziku.... moram biti iskren da je mene fakat bilo stid da tocim punomasno gorivo za teske masine i brodske motore :mrgreen: al kad sam vidio najnovije CDI, TDI "makiNJe" kako u redu cekaju na Mandic Petrolu (da to je onaj cika-cetnik :mrgreen: ) onda mi je bilo lakse sto sam ja tu :mrgreen: poslije sam skont'o koji kloc moras biti da trpas takvo smece od goriva u auto sa turbinama i brizgaljkama visokog pritiska.... al hajd.... :mrgreen:
klaki

#3681 Re: Papanluk na automobilima

Post by klaki »

IcedFlame wrote:Vi ovdje palamudite isto kao da se autu ugradnjom plina ubije motor i sve sto ima veze sa benzinom. Kao da je problem pritisnuti dugme i voziti za cejf, a isto tako, jel ti uvijek mora biti cejf da vozis? Napisah nekad davno na nekoj temi - nisi petrolhead kad ujutro i popodne upadnes u guzvu do posla i nazad, niti kad vozis punicu ili prevozis materi namirnice iz shoppinga. Tada je logicno voziti na plin :)
Svejedno je kakav auto je u pitanju. Ljudi stede valjda da bi imali za nesto drugo, nemaju svi iste zelje i prioritete.
Vjerujem da mnogi od nas ovdje nisu bas normalni u ocima onih kojima je auto nuzno zlo, i sto svako ulaganje u isto gledaju sa nevjericom ili cudjenjem. I opet ce se naci neko da kaze - vozi auto, a hoda u starkama i farmerkama s pijace. Jebe se meni sta je kome prioritet i ko sta vozi, jede, nosi ili pije. Da manje gledamo druge, ne bi nam ovako bilo, garantujem.

Sent from my X7S using Tapatalk

Slazem se.

Ja sam ono gore rekao samo za sporta/trkaća auta, radi principa/etike. Oni se logicno i ne voze u guzvi, nego vikendom :)

A zelja mi je da nekada imam nekog benzinca na zadnju vucu + plin. I lagano u guzvi plin, a kada zamaknem na neke brdske ulice benzin ((((:
IcedFlame

#3682 Re: Papanluk na automobilima

Post by IcedFlame »

goran16v wrote: Da ti pokusam objasniti, ugradnja plina nema veze sa snagom motora nego s tim da oni za koje su Cayenne, ML, X5 i sl primarno namjenjeni ne voze punice i matere po soponzima i ne za*ebavaju se po jutarnjim spicama niti im je potrosnja auta stvar o kojoj misle da bi na takvim autim pravili racunice o ekonomicnoj voznji i ugradnji plina... Ako im je bas bitno da se ekonomicno vozaju onda dodaju jos para i kupe dizela.
U pravu si, da manje gledamo druge ne bi bilo smijesnih situacija da vidis Cayenne na plin.
Shvatam ja tebe odlicno, ali napisao sam da je svejedno koje je auto (i koliko kosta).
Ispade da sad ne mozes ni u kafanu ako ces piti kafu, moras bar pivu naruciti. Sta se inace kurcis u kafani. Ako pusis, sta pusis Drinu, sto ne pusis Marlboro ili Davidoff :D
Shvatam ja o kakvim ljudima ti govoris, ali sta ja imam od toga sto drugi SEBI rade? I meni nisu jasni ljudi kojima je vrhunac zabave ziva pevaljka u Barlotiju, koji kupe Galaxy S5 i dopunjavaju kredit za 1KM, i jos milion stvari prezvakanih na ovom forumu, i sta sad? Mene nista nisu zakinuli, i neka zive i dalje u svom svijetu, ako je njima tako dobro.
Smiju se i meni kad skrsim par hiljada u Yugu, smiju se kad gledam tamo nekakve Alfe pored Audija i Passata, smiju se kad odem u drugu drzavu na koncert, kad kupim felge umjesto odjece... stoli me bojko ba za takve :D

Iako organski ne podnosim dvicine, bilo mi je zao vidjeti kako lik iz fakat dobrog GTI-a vadi motor i stavlja 1.6D. U tom slucaju mi LPG dodje, ne kao manje zlo, vec kao nesto puno normalnije :)
sparky

#3683 Re: Papanluk na automobilima

Post by sparky »

bogati nisu bogati jer znaju da trose, nego zato sto znaju da stede.
plin zakon! meni je smjesnije kad ljudi u auto 1100ccm ugrade plin nego u neko od 3000ccm. mada svako ima svoje razmisljanje. ja npr ne bi imao nista protiv da imam tog porsea na plinu. cak mislim da bi mi bilo draze da je na plin nego da je dizel. preglasan je :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3684 Re: Papanluk na automobilima

Post by mk ultra »

vidjao sam bruku starih Cayenne Turbo na plinu i Makbelu...
goran16v

#3685 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

IcedFlame wrote:
goran16v wrote: Da ti pokusam objasniti, ugradnja plina nema veze sa snagom motora nego s tim da oni za koje su Cayenne, ML, X5 i sl primarno namjenjeni ne voze punice i matere po soponzima i ne za*ebavaju se po jutarnjim spicama niti im je potrosnja auta stvar o kojoj misle da bi na takvim autim pravili racunice o ekonomicnoj voznji i ugradnji plina... Ako im je bas bitno da se ekonomicno vozaju onda dodaju jos para i kupe dizela.
Shvatam ja tebe odlicno, ali napisao sam da je svejedno koje je auto (i koliko kosta).
Ispade da sad ne mozes ni u kafanu ako ces piti kafu, moras bar pivu naruciti. Sta se inace kurcis u kafani. Ako pusis, sta pusis Drinu, sto ne pusis Marlboro ili Davidoff :D
Shvatam ja o kakvim ljudima ti govoris, ali sta ja imam od toga sto drugi SEBI rade? I meni nisu jasni ljudi kojima je vrhunac zabave ziva pevaljka u Barlotiju, koji kupe Galaxy S5 i dopunjavaju kredit za 1KM, i jos milion stvari prezvakanih na ovom forumu, i sta sad? Mene nista nisu zakinuli, i neka zive i dalje u svom svijetu, ako je njima tako dobro.
Smiju se i meni kad skrsim par hiljada u Yugu, smiju se kad gledam tamo nekakve Alfe pored Audija i Passata, smiju se kad odem u drugu drzavu na koncert, kad kupim felge umjesto odjece... stoli me bojko ba za takve :D

Iako organski ne podnosim dvicine, bilo mi je zao vidjeti kako lik iz fakat dobrog GTI-a vadi motor i stavlja 1.6D. U tom slucaju mi LPG dodje, ne kao manje zlo, vec kao nesto puno normalnije :)
Naravno da nije svejedno koliko kosta jer onaj za koga je skup auto namjenjen moze da ga sipa i ne interesuje ga potrosnja, a sve ostalo je kokuz varijanta i protezanje preko jorgana.
goran16v

#3686 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

sparky wrote:bogati nisu bogati jer znaju da trose, nego zato sto znaju da stede.
plin zakon! meni je smjesnije kad ljudi u auto 1100ccm ugrade plin nego u neko od 3000ccm. mada svako ima svoje razmisljanje. ja npr ne bi imao nista protiv da imam tog porsea na plinu. cak mislim da bi mi bilo draze da je na plin nego da je dizel. preglasan je :D
Bogati nisu bogati jer znaju da trose niti jer znaju da stede, nego zato sto znaju kako da zarade, a onaj sto izvrne zadnju paru iz dzepa i kupi skup auto pa ugradi plin u njega nije jedan od njih!
Ja razumijem kad neko za sitne pare kupi 15-20 god starog nekog Audia A8 ili BMW-a 7 isl , cija je funkcija prestiznog i skupog auta davno istekla, pa ugradi plin i jeftino se voza, ali kad za masnu cifru kupi Cayenna i ugradi plin - tuzno!
relax11

#3687 Re: Papanluk na automobilima

Post by relax11 »

http://www.pik.ba/artikal/5846601/amg-3 ... -25-900km/

Evo primjer u ovog amg, ne znam sto ga vozis ako ne mozes

Cuj u amg plin ugraditi :-)

Al vazno je da on sada trosi kao "1.7 DIZEL" :lol: :lol:
trambusek88

#3688 Re: Papanluk na automobilima

Post by trambusek88 »

Vozio ga 65-godišnjak.

To ko ono "vozila ga baba u Njemačkoj samo nedjeljom na misu" :lol:
sema911s

#3689 Re: Papanluk na automobilima

Post by sema911s »

trambusek88 wrote:Vozio ga 65-godišnjak.

pise da je bio safty car u formuli ali poslije kaze nikada staze nije vidioo,., onda65 godisnjak ga votzi nikada udaren a prednj vezni lim, sto su farovi svi usinuti, pogledas liniju na slici razmak haube i blatobrana, jos da je napisao da nikada na max rpm nije motor zavrtio povjerovao bi mu ,., a spaneri zahrdjalii
ranger

#3690 Re: Papanluk na automobilima

Post by ranger »

ovaj ide u top 5 sto se mene tice....
cuj safety car, mislim da nikad nije bio c-class sedan, samo karavan i c-coupe...
topcam
Vozim: uzbrdo

#3691 Re: Papanluk na automobilima

Post by topcam »

"Decentni" papanluk. Bilo je u raji ovakvih, sa macijim ocima, samo sto su tada imali 10-12 godina.
Prosli vijek.

Image
Jucer popodne.

Jutros

Image

Dzidjan.. :lol:
mirzet87sa

#3692 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

relax11 wrote:http://www.pik.ba/artikal/5846601/amg-3 ... -25-900km/

haj sto je metno plin, ali sto ga je precijenio ovoliko :-)
mefistofilis

#3693 Re: Papanluk na automobilima

Post by mefistofilis »

mirzet87sa wrote:
relax11 wrote:http://www.pik.ba/artikal/5846601/amg-3 ... -25-900km/

haj sto je metno plin, ali sto ga je precijenio ovoliko :-)
safety car jarane, a trosi ko dizel. i ovo je malo i onaj ko ga gupi treba sve nogom u guzicu da se udara :P
mirzet87sa

#3694 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

mefistofilis wrote:
safety car jarane, a trosi ko dizel. i ovo je malo i onaj ko ga gupi treba sve nogom u guzicu da se udara :P
ovo auto vani kosta cca 6-7k eura, pa eto i da kosta 10k opet je jeftini nego ovih njegovih 30.. s tim da je ovo auto uvezeno na povlasticu :-)
preludezalude

#3695 Re: Papanluk na automobilima

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
sparky wrote:bogati nisu bogati jer znaju da trose, nego zato sto znaju da stede.
Bogati nisu bogati jer znaju da trose niti jer znaju da stede, nego zato sto znaju kako da zarade, a onaj sto izvrne zadnju paru iz dzepa i kupi skup auto pa ugradi plin u njega nije jedan od njih!
Ja razumijem kad neko za sitne pare kupi 15-20 god starog nekog Audia A8 ili BMW-a 7 isl , cija je funkcija prestiznog i skupog auta davno istekla, pa ugradi plin i jeftino se voza, ali kad za masnu cifru kupi Cayenna i ugradi plin - tuzno!
Slazem se s tobom sto se tice ove zadnje recenice. Ali kad bolje razmislim, jos je tuznije kad za masnu cifru kupi Cayenna dizel.
goran16v

#3696 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Pazi Cayenne dizel je za ove sto kupe americkog Cayenna pojeftino pa mu ture plin jako daleko.
azdralovic

#3697 Re: Papanluk na automobilima

Post by azdralovic »

sema911s wrote:
trambusek88 wrote:Vozio ga 65-godišnjak.

pise da je bio safty car u formuli ali poslije kaze nikada staze nije vidioo,., onda65 godisnjak ga votzi nikada udaren a prednj vezni lim, sto su farovi svi usinuti, pogledas liniju na slici razmak haube i blatobrana, jos da je napisao da nikada na max rpm nije motor zavrtio povjerovao bi mu ,., a spaneri zahrdjalii
mislim da je htio reci da je taj model C32 bio safety car... ne da je ovaj konkretni bio
trambusek88

#3698 Re: Papanluk na automobilima

Post by trambusek88 »

Nikad! Samo je karavan C32 AMG bio Medical car, a Safety Car su uvijek bile mnogo jače mašine. CLK 55 i 63, CL55, SLK55 i SLS kojima C32 AMG ne može ni prismrditi.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3699 Re: Papanluk na automobilima

Post by mk ultra »

http://www.klix.ba/auto/tuning/jms-opre ... /140703026
ne znam gdje ovo da stavim al klix je izdominirao
Kupci mogu naručiti i sportski izduvni sistem, optimizirani ECU i papučicu koja optimizira odziv na dodavanje gasa.
to su te neke papučice :lol:
ranger

#3700 Re: Papanluk na automobilima

Post by ranger »

stvarno na ovom piku svega ima..
a i ne cudi me kad su ti koji rade s autima polupismeni likovi u 90% slucajeva. :run:
Post Reply