Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
lemniskata

#3676 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lemniskata »

foxy13 wrote:Ja sam sa crvenim i smeđim Garnierovim prezadovoljna. Dok prijateljici plave njihove nikako ne odgovaraju, vrlo brzo joj se ispere. A Pallete dosta uništava kosu. Najbolje ti je u ruke nekom sigurnom frizeru.
Izgleda da je svakome drugačije iskustvo sa bojama. Do sada sam se farbala palette deluxe bojom i super mi bilo, intenzivna boja i nije se ispirala. Sada uzela garnier i vec treće pranje prljava mi voda. Bakarno crvenom se farbam. Syoss mi je dio dobar ali malo mi pakovanje. Inace mi treba jedna i po, a kod njih dvije i po.

Sent from my LT26ii using Tapatalk
Afanasi_94

#3677 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Afanasi_94 »

foxy13 wrote:Ja sam sa crvenim i smeđim Garnierovim prezadovoljna. Dok prijateljici plave njihove nikako ne odgovaraju, vrlo brzo joj se ispere. A Pallete dosta uništava kosu. Najbolje ti je u ruke nekom sigurnom frizeru.
Pallete farbe su kratko rečeno niđe veze. Moja frizerka je rekla da tu farbu ne treba nikako koristiti jer izaziva opadanje kose i sadrži neke štetne tvari jer je previše agresivna za kosu i samim tim se teže ispira. :-? Garniere su meni jako dobre i preporučujem ti da kreneš od ove nijanse i da vremenom počneš koristiti svjetlije tonove :D

Image
leki hz

#3678 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

Anelicha wrote:Ima li ijedna 'nestasnu' kosu poput moje :( znaci, ako se ne feniram kosa je uzas.. haman ko spaljena ,pa napuhana :S :S
i vec par mjeseci pokusavam da dobijem onu ledeno plavu boju.. ne uspjeva :-x uvijek kupujem svjetlije tonove, cak i te ledene al nije to to... izrastak mi nekako narandzasto ispadne...
Moja drugarica već dugo koristi garnier nordijsko plavu i bude joj tako neka ledeno plava.
Image
Anelicha

#3679 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Anelicha »

leki hz wrote:
Anelicha wrote:Ima li ijedna 'nestasnu' kosu poput moje :( znaci, ako se ne feniram kosa je uzas.. haman ko spaljena ,pa napuhana :S :S
i vec par mjeseci pokusavam da dobijem onu ledeno plavu boju.. ne uspjeva :-x uvijek kupujem svjetlije tonove, cak i te ledene al nije to to... izrastak mi nekako narandzasto ispadne...
Moja drugarica već dugo koristi garnier nordijsko plavu i bude joj tako neka ledeno plava.
Image

Probaaam obavezno :D
Sanda88

#3680 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Sanda88 »

Image

..cisto sumnjam da cu ikad biti dovoljno hrabra da je ovako kratko, nejednako osisam :run:
Ductus Holedocus

#3681 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ductus Holedocus »

Prirodno imam tamno smedju boju kose,ali sam koristila i onu kvazi knu,da budem jos crnja :D
sad bih da posvijetlim kosu,ali ne znam kako?
AKo uzmem npr.plavu farbu,koja ce mi boja izaci :-)
Inace imam nijet da se ofarbam u narandzasto ili u ovako nesto http://30.media.tumblr.com/tumblr_ll18v ... o1_500.jpg
manekenka u penziji

#3682 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by manekenka u penziji »

Od drugarice kolegica s posla :lol: (kako ja to fino objasnih) je prešla iz crne u bas ovu boju. Kako ja razumjeh, radila je dekolarizaciju u mangu pa su je farbali njihovim farbama.
WildRedRose

#3683 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

Ljudi moji, ako imate crveni pigment, Garnier ne preporucujem.. Zato vam ne bude svima isti efekat.
sto se tice paletinih farbi, istina je da su prije bile stetne, ali sam cula da su sada isto kao i ostale, tipa Garnier i sl. Ja sam godinama koristila Paletine farbe, i uvijek sam bila prezadovoljna. Pogotovo jer i sama imam crveni pigment, i tesko je ofarbati se u nesto svijetlije, a da nema odsjaja na narandzasto,, crveno, zlatno..

trik je u tome da uzmete farbu u kojoj ima naziv 'siva, pepeljasta'.. ali ne Garnier. Taj sivi ton ubija crveni pigment i trebalo bi da vam se svidi :)

sad , naravno, zavisi od toga koje vam je trenutno boje kosa i koju boju zelite postici.
@anelicha, koje ti je sada boje kosa ? :)
Angel_of...

#3684 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Angel_of... »

Sta uraditi za oporavak kose ili sta vec, ako je frizerka istanjila "vrhove" onim makazama? :( Imam osjecaj da me je svu isjeckala :( :(
d.a.d.a.

#3685 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by d.a.d.a. »

Moraš čekati da ti izraste.

Mene je jednom tako unakazila, tj. koristila trimer, a kosa mi inače rijetka i tanka mi dlaka :|
Anelicha

#3687 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Anelicha »

WildRedRose wrote:Ljudi moji, ako imate crveni pigment, Garnier ne preporucujem.. Zato vam ne bude svima isti efekat.
sto se tice paletinih farbi, istina je da su prije bile stetne, ali sam cula da su sada isto kao i ostale, tipa Garnier i sl. Ja sam godinama koristila Paletine farbe, i uvijek sam bila prezadovoljna. Pogotovo jer i sama imam crveni pigment, i tesko je ofarbati se u nesto svijetlije, a da nema odsjaja na narandzasto,, crveno, zlatno..

trik je u tome da uzmete farbu u kojoj ima naziv 'siva, pepeljasta'.. ali ne Garnier. Taj sivi ton ubija crveni pigment i trebalo bi da vam se svidi :)

sad , naravno, zavisi od toga koje vam je trenutno boje kosa i koju boju zelite postici.
@anelicha, koje ti je sada boje kosa ? :)
https://www.google.ba/search?q=tamno+pl ... B400%3B515

priblizno ovoj :$
et, smeta mi izrastak sto je narandzast -_-i hocu, hocuuuu skroz svijetlu kosu :$ :$ :$
BadSanta

#3688 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by BadSanta »

Angel_of... wrote:Sta uraditi za oporavak kose ili sta vec, ako je frizerka istanjila "vrhove" onim makazama? :( Imam osjecaj da me je svu isjeckala :( :(
Zašto stalno rade ovo :? nije mi jasno. To oke izgleda možda prvi dan, kad se ti sama okupaš i isfeniraš slama umjesto kose.
Angel_of...

#3689 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Angel_of... »

Ihhh pricaj mi o tome, i jos je pocela nazad dok ja nisam vidjela, kao samo ce malo vrhove( kontam maximalno 2cm), ali neee, ona jedno 10 cm sigurno :twisted: :twisted:
Afanasi_94

#3690 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Afanasi_94 »

Pročitah u nekom časopisu maloprije da crvenu kosu ne treba prati vrućom vodom nego hladnijom :D pa eto da znate :D
lavorpunvode

#3691 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

BadSanta wrote:
Angel_of... wrote:Sta uraditi za oporavak kose ili sta vec, ako je frizerka istanjila "vrhove" onim makazama? :( Imam osjecaj da me je svu isjeckala :( :(
Zašto stalno rade ovo :? nije mi jasno. To oke izgleda možda prvi dan, kad se ti sama okupaš i isfeniraš slama umjesto kose.
:thumbup: mislila sam da sam jedina kojoj je frizerka dusman. uzas sta mi uradi svaki put :cry:
Gretta

#3692 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Gretta »

Možeš samo sačekati da ti koliko toliko naraste kosa, pa da ti je neka fina frizerka odreže ravno. Ja se odavno šišam ravno, upravo zbog tog "isijecanja" vrhova :( STOP stepenastom šišanju!
Michun

#3693 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

veze s vezom wrote:Jel postoji neutralna kana?
Ako postoji gdje se moze kupiti!?
mislis bezbojna? nekad je bilo...ali ako je osoba plava defintivino pocrveni :)
alucarda

#3694 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alucarda »

Da li kod nas iko radi sa Igora Royal farbama? (Schwarzkopf professional)
annoy

#3695 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by annoy »

Ja isto muku mučim s tim crvenim pigmentom. Prirodno sam tamnosmeđa. Htjela bih platinasto plavu kosu ali ne uspjeva mi baš. Najbolje je, što je već netko rekao, ići s nekim pepeljastim tonovima plave. To kod mene najbolje pali. Ne bude baš onako svijetla kako ja hoću, ali nema ni narančastih tonova. Barem ne mnogo :)
Angel_of...

#3696 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Angel_of... »

lavorpunvode wrote:
BadSanta wrote:
:thumbup: mislila sam da sam jedina kojoj je frizerka dusman. uzas sta mi uradi svaki put :cry:
Ja sam silom prilika otisla kod druge frizerke pa mi je ovo uradila, a inace da mi moja istanji iako sam rekla ni slucajno, nikad joj vise ne bih otisla! Najgore mi je kad se pocnu praviti pametni, nesto na svoju ruku oko tudje glave, cccc!!! :twisted:
Michun

#3697 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

annoy wrote:Ja isto muku mučim s tim crvenim pigmentom. Prirodno sam tamnosmeđa. Htjela bih platinasto plavu kosu ali ne uspjeva mi baš. Najbolje je, što je već netko rekao, ići s nekim pepeljastim tonovima plave. To kod mene najbolje pali. Ne bude baš onako svijetla kako ja hoću, ali nema ni narančastih tonova. Barem ne mnogo :)
jeste, uzmi farbu na kojoj pise ash blond nesto...zavisi koju hoces.
mora imati ash da izbije taj crveni pigment.
Mutivoda

#3698 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mutivoda »

Angel_of... wrote: Ja sam silom prilika otisla kod druge frizerke pa mi je ovo uradila, a inace da mi moja istanji iako sam rekla ni slucajno, nikad joj vise ne bih otisla! Najgore mi je kad se pocnu praviti pametni, nesto na svoju ruku oko tudje glave, cccc!!! :twisted:
i meeni :-)

Hmm da vas pitam, imam dugu i jako gustu kosu, i ukoliko je u ovo doba godine svaki put ne ispeglam baš baš dobro prije izlaska napolje, od vlage se kovrdža i naelektriše, da li ima neki šampon, maska, koji bi pomogli u ovom slučaju ali da ne maste kosu ? :roll:
Angel_of...

#3699 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Angel_of... »

Mutivoda, hahhaha, :lol: ti kao da pises o mojoj kosi :D Ja sam kupila sebi Babylove plavi sampon, meni je odlican, i poslije toga mijenjam jedno pranje Ultra Deux od avokada, pa drugo pranje Balea Oil Repair regenerator. Ali u posljednje vrijeme stavim regenerator pa drzim sa alu folijom i zagrijavam fenom nekih 15 minuta. Od kako ovo radim, kosa mi je nekako zdravija i manje mi se "napuse" od vlage :-) Inace, nisam uspjela naci nista efikasno sto bi mi zastitilo kosu od vlage osim laka, sto ne volim :lol: Donekle mi pomaze Silicone mix, ili nema vlage pretjerano, ne znam :-)
Mutivoda

#3700 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mutivoda »

:lol:
pa svaki put poludim stvarno :D džaba ja nju prilikom sušenja isfeniram i sve to, izađem vani i za minut' kao da nisam ništa ni radila :roll: :D a ne volim toliko peglanje, žao mi kose jbg :mrgreen: i ja ne volim lak :D
Hvala ti, pokušat' ću ovako kako si napisala, pa makar da to malo ublažim ako ništa drugo :D
Post Reply