Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3676 Re: RE: Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

shlauf wrote:Koje brave, vrata ili gepeka?
Ako su vrata mijenja se brava, zajebancija prava a možeš je potražiti kod "GAGO" otpad u Vitezu 063/462-659 a kod Amera na Ilidži garant nema.
"ILMA" u Jelahu 032/667-701
Vrata su u pitanju, al' buraz mi rece da je nasao negdje u hercegovini, Siroki il' Grude, pa se dogovaraju za cijenu. Reci cu mu da kontaktira Jelah i Gago otpad, pa nek i tamo provjeri. U svakom slucaju hvala vam!!!!![emoji4]

poslano sa Sonija Ze
530i

#3677 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

I Ilma i Gago imaju žara cijene...ali i imaju na stanju i kad ovlašteni uvoznik i serviser nema, jebi ga.
shlauf

#3678 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Ja ljetos kupovao motor brisača za Scenica3 i trebao mi lijevi tj. ispred vozača, našao kod Gage i platio 150 kermica a čini mi se u GumiM da je blizu 7 joja po komadu.
A imaš i ovdje: http://www.olx.ba/artikal/21087217/rena ... -dijelovi/
530i

#3679 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Ja sam ganjao neke dijelove za VW i Mercedes...ali da ne idemo u offtopic. U svakom slučaju nazove se i pita, to ništa ne košta.
shandrprcSA

#3680 Re: Renault Megane all about

Post by shandrprcSA »

Image

Kad se pomjera vozacevo sjediste znalo se nekad ugasiti pa sam dzek ispod sjedista izbacio te su direktno spojine zice ali i dalje lampice gore.Citajuci po netu, moguce je da je otisao FFC kabl od airbega u volanu pa me interesuje ako neko zna da li jos ima nekih simptoma osim lampica kada je taj kabl u prekidu i okvirno cijena popravke?
dabarizmabra

#3681 Re: Renault Megane all about

Post by dabarizmabra »

shlauf wrote:Ja ljetos kupovao motor brisača za Scenica3 i trebao mi lijevi tj. ispred vozača, našao kod Gage i platio 150 kermica a čini mi se u GumiM da je blizu 7 joja po komadu.
A imaš i ovdje: http://www.olx.ba/artikal/21087217/rena ... -dijelovi/
Pa od čega je taj motor brisača, kad košta skuplje nego veliki servis :-D :izet:
shlauf

#3682 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Šaka jada od motorića a svaki brisač ima svoj, nema poluga kao u serije 2. Zvala vlasnica GumaM i tako joj rekli. A mlado auto pa se može uzimati lopatom jer ni u trećoj generaciji nisu odvodi vode urađeni kako treba pa joj motorić plivao u vodi i crkao. I kod Megana3 isto dodje do začepljenja odvoda pa ja odmah kod sebe povadio čepove da voda izlazi u unutrašnjost blatobrana.
kakolijeciti

#3683 Re: Renault Megane all about

Post by kakolijeciti »

shandrprcSA wrote:Image

Kad se pomjera vozacevo sjediste znalo se nekad ugasiti pa sam dzek ispod sjedista izbacio te su direktno spojine zice ali i dalje lampice gore.Citajuci po netu, moguce je da je otisao FFC kabl od airbega u volanu pa me interesuje ako neko zna da li jos ima nekih simptoma osim lampica kada je taj kabl u prekidu i okvirno cijena popravke?
Kada spojiš na dijagnostiku pokazat će koji točno senzor ne radi. Inače znaju otkazati na suvozačevom sjedalu, ako se na sic podupirete koljenom (usisavate auto, upražnjavate sex isl.. )
Warashii

#3684 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Kao i magicna spula volana, ukoliko ti krcka nesto u volanu onda je do nje.
konektovan

#3685 Re: RE: Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

shlauf wrote:Šaka jada od motorića a svaki brisač ima svoj, nema poluga kao u serije 2. Zvala vlasnica GumaM i tako joj rekli. A mlado auto pa se može uzimati lopatom jer ni u trećoj generaciji nisu odvodi vode urađeni kako treba pa joj motorić plivao u vodi i crkao. I kod Megana3 isto dodje do začepljenja odvoda pa ja odmah kod sebe povadio čepove da voda izlazi u unutrašnjost blatobrana.
Ima li neko da radi reparaciju tih el. motora i motorica?? Kakve su sanse da se to radi???

poslano sa Sonija Ze
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3686 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

popravio sam desetak tih motorica nekim prijateljima,nije tesko uopste..uglavnom je glup kvar od 20 maraka na njima...
direstraits0078

#3687 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

bitanga_sa_otesa wrote:popravio sam desetak tih motorica nekim prijateljima,nije tesko uopste..uglavnom je glup kvar od 20 maraka na njima...
Sta konkretno zamijenis, ja sam gledao jedan koji je totalis izgorio, nema se sta popraviti na njemu, otvoren, a unutra poplava, sve speceno.
bitanga_sa_otesa

#3688 Re: Renault Megane all about

u mojih, recimo 9 slucajeva 2 su imala problem s poplavom,jedan poplavljen zimi,zaledio sav unutra,ocisceni detaljno i proradili i rade bez problema ,ostalih 6 identican problem koji sam otklonio za 4 sekunde.necu da odajem ,ni pomazem nikome ovdje .tebi mogu reci na pp
direstraits0078

#3689 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

bitanga_sa_otesa wrote:u mojih, recimo 9 slucajeva 2 su imala problem s poplavom,jedan poplavljen zimi,zaledio sav unutra,ocisceni detaljno i proradili i rade bez problema ,ostalih 6 identican problem koji sam otklonio za 4 sekunde.necu da odajem ,ni pomazem nikome ovdje .tebi mogu reci na pp
Fer. Ulozis vrijeme, to treba cijeniti i naplatiti. :thumbup:
veliki_ah

#3690 Re: Renault Megane all about

Post by veliki_ah »

Gdje uraditi mali servis u Sa? Zamjena ulja i filtera - bez filtera goriva?
Dzontra_Volta

#3691 Re: Renault Megane all about

Post by Dzontra_Volta »

veliki_ah wrote:Gdje uraditi mali servis u Sa? Zamjena ulja i filtera - bez filtera goriva?
Gdje god ti duša zaželi. :D
konektovan

#3692 Re: RE: Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:u mojih, recimo 9 slucajeva 2 su imala problem s poplavom,jedan poplavljen zimi,zaledio sav unutra,ocisceni detaljno i proradili i rade bez problema ,ostalih 6 identican problem koji sam otklonio za 4 sekunde.necu da odajem ,ni pomazem nikome ovdje .tebi mogu reci na pp
Da li bi mogao ovaj srediti na renault scenic 3 2010 godiste???? Mogu li covjeka poslati kod tebe?????

Sent from my C6603 using Tapatalk
shandrprcSA

#3693 Re: Renault Megane all about

Post by shandrprcSA »

Dzontra_Volta wrote:
veliki_ah wrote:Gdje uraditi mali servis u Sa? Zamjena ulja i filtera - bez filtera goriva?
Gdje god ti duša zaželi. :D
http://www.cijenaservisa.ba/servis
bitanga_sa_otesa

#3694 Re: RE: Re: Renault Megane all about

konektovan wrote: Da li bi mogao ovaj srediti na renault scenic 3 2010 godiste???? Mogu li covjeka poslati kod tebe?????

nisam ja majstor ,nemam pojma ,jos uz to najveci fuser na balkanu...
konektovan

#3695 Re: RE: Re: RE: Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote: Da li bi mogao ovaj srediti na renault scenic 3 2010 godiste???? Mogu li covjeka poslati kod tebe?????

nisam ja majstor ,nemam pojma ,jos uz to najveci fuser na balkanu...
Ja te fino pitam, treba drugom covjeku, ne meni licno, i ne moras svaki put povlaciti te otrcane fraze bezveze. Niko ti nije nista ruzno napisao, da bi tako odreagovo. Ako si voljan, bujrum reci moze ili ne moze, i sta god da odlučiš respektujem.[emoji6]

bitanga_sa_otesa

#3696 Re: Renault Megane all about

kakve otrcane fraze? ja samo citiram sta mi ti i pojedinci pisete ovdje...treba i meni svasta pa nemam...
postavljas glupa pitanja na koja vec znas odgovor.ja sam ti vec rekao ,takodjer i drugima sto ste srali-ne pomazem vise nikom ovdje.5-6 ljudi sto su normalni imaju moj broj i njima stojim uvijek na raspolaganju ,ostali zdrao.
konektovan

#3697 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:kakve otrcane fraze? ja samo citiram sta mi ti i pojedinci pisete ovdje...treba i meni svasta pa nemam...
postavljas glupa pitanja na koja vec znas odgovor.ja sam ti vec rekao ,takodjer i drugima sto ste srali-ne pomazem vise nikom ovdje.5-6 ljudi sto su normalni imaju moj broj i njima stojim uvijek na raspolaganju ,ostali zdrao.
Pa onda zasto komentarises na temi uostalom, ako te se ne tice i ako nas neke smatras nenormalnim?! :mrgreen:
Nema potrebe, zaobidji i na drugim temama pisi hvalospjeve o sebi, malo ego napumpaj, ofalio si u zadnje vrijeme izgleda?! :wink:
bitanga_sa_otesa

#3698 Re: Renault Megane all about

hoces mi to ti zabraniti da komentarisem? jel ovo tvoj forum?
pumpanje ega ne bi komentarisao ,sam si sve o sebi rekao u zadnjoj recenici,da sam htio da popravim bio bi dobar,ovako me ''popljuva'' hahaha naudio si mi sad pravo,ne znam sta cu...
konektovan

#3699 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:hoces mi to ti zabraniti da komentarisem? jel ovo tvoj forum?
pumpanje ega ne bi komentarisao ,sam si sve o sebi rekao u zadnjoj recenici,da sam htio da popravim bio bi dobar,ovako me ''popljuva'' hahaha naudio si mi sad pravo,ne znam sta cu...
Necu i ne mogu zabraniti, al' kakva je poenta komentarisati sa tvoje strane i na upit da li mozes il' ne mozes, pocnes se hvatati za nesto, u cemu si jednako kriv, i piskarati nekakve nebuloze. Pitanje je vrlo jednostavno, i nema tu cile mile, da ili ne je odgovor koji covjek ocekuje od tebe. Ja o tebi nemam uopste lose misljenje, o tvom znanju, al' imam o tvom forumskom karakteru, djelujes isfrustrirano?!:mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#3700 Re: Renault Megane all about

misljenje o cyber svijetu :lol: :lol: :lol:
ja znam sve o sebi ,niko sam i nista ...dzabe provociras...
Post Reply