The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- dječak sa šibicama
#3676 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Meni iskreno vise nista nije jasno, po pitanju buducnosti naseg malog drustva i buducnosti civilizacije.
Eugene je bio zadnja nada, a sad vegetira na zadnjem sjedistu vatrogasnog kamiona.
Ibrahim zivnuo, ali ni rijec vise ne progovara.
Ko da gledam, zaletice se scenaristi opet u kakav zatvor.
Eugene je bio zadnja nada, a sad vegetira na zadnjem sjedistu vatrogasnog kamiona.
- ćiribiribela
#3677 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Trebali su ostati malo u onoj bolnici, bar da se okupaju. 
- dječak sa šibicama
#3678 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Mogli su bar Eugena uvesti, da ga doktor vrati u zivot.
- Logovan
#3679 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ali u bolnici je zamalo rat izbio, tako da je sigurniji bio vani.dječak sa šibicama wrote:Mogli su bar Eugena uvesti, da ga doktor vrati u zivot.
- VenomousV
#3680 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
cudo vam i ova epizoda nije bila sranje 
- Tito_i_Partija
#3681 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
To ja vazda govorim.ExNihilo wrote:
Šejn je bio čovjek ispred svog vremena.
Ja sam mislio da ce Carol zaplatit', ali drago mi je da nije. Beth je bila jedan od dosadnijih likova u seriji, tako da mi nije bas puno zao.
Interesantan sablon: uzmi jednog lika iz serije, uspostavi ga kao moralnog giganta, i onda ga ubij na krvav i prilicno iznenadan nacin.
Exhibit A: Dale

Exhibit B: Hershel

Exhibit C: Beth

Sudeci po ovoj sezoni, izgleda da pretvaraju Kapicu u sledeceg moralnog giganta, sto znaci da i on nece dugo.
Last edited by Tito_i_Partija on 02/12/2014 12:26, edited 1 time in total.
-
Yapi Yapo
#3682 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
nek je vala Beth odapela.. nešto me nervirala.
-
kakavdanakneiskustvu
#3683 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ExNihilo wrote:Pa znamo da moralne vertikale umru bolnom nezaboravnom smrću. To čeka i Tajsona.dječak sa šibicama wrote:Fakat, cim se novi crnac uclani u drustvo, jedan od starih otegne papke.
Ko li ce na vjecna lovista, vidjecemo u februaru.
Ne smijemo zaboraviti ni da im je onaj crnac sa pocetka serije za petama, onaj iz Jericho, i on ce kad tad uletiti u raju.
Vrijeme je da Kappa mirotvorac ograjise negdje, po meni on je sljedeci. Svecenik ce, imam dojam, do kraja sezone walkere masakrirati naostrenim krizem, ko neki jahac apokalipse, nekako mi ima potencijala. Kappa je gotov, zreo za diplomacije, nije on vise za ovaj posao.
valjda Tajrisa
-
esso_sa
#3684 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
A jel iko skontao nelogicnost sa vatrogasnim kamionom ?dječak sa šibicama wrote:Meni iskreno vise nista nije jasno, po pitanju buducnosti naseg malog drustva i buducnosti civilizacije.
Par epizoda ranije, vatrogasni kamion je ostao bez goriva, odmah prije one farme krava sto vrvi od zombija (zato je Ibro htio da nastave pjeske).
I sad u ovoj posljednoj epizodi, kamion iznenada dobio solarni pogon i uredno vozi
I sta je bilo sa Morganom nakon odjavne spice ? Ja sam gledao epizodu koju sam skinuo sa interneta pa nije bilo odjavne spice..
- ExNihilo
#3685 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Logovan wrote:Pitam ozbiljno.ExNihilo wrote:Propustio si najbolje.Logovan wrote:Nisam gledao prvih desetak minuta, malo zakasnio, pa jesam li sta propustio?Poceo sam gledati od dijela kada Pop drzi vrata da zombiji ne udju. Kako su zombiji dosli do njih?
Konacno neka uzbudljivija epizoda. Kada je Dawn ubila Beth sjebao sam se u sekundi.Nisam mogao vjerovati da su na onakav nacin ostali bez stalnog clana. Malo mi je i zao sto je necemo gledati, ali jebiga, sama je sranje izazvala sa pokusajem da Dawn ubije makazama.
Maggie sve do sad nije spominjala sestru, i onda kada je saznala da je ziva fol se obradovala.Malo glupo, ustvari malo vise.
![]()
Rik i Šejn bi se sad pravo slagali. Šejn je bio čovjek ispred svog vremena.![]()
Toliko sam se navukao na seriju da moram znati šta se desilo svake sekunde, ko je šta je rekao, ko je šta uradio, itd.
![]()
Ozbiljno kažem. Na početku je prejaka scena. Preporučujem ti da skineš i pogledaš.
U redu je.kakavdanakneiskustvu wrote:ExNihilo wrote:
Pa znamo da moralne vertikale umru bolnom nezaboravnom smrću. To čeka i Tajsona.
valjda Tajrisa
- dječak sa šibicama
#3686 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Mozda je Eugene na momenat dosao sebi, i na brzaka vodu pretvorio u benzin.esso_sa wrote:
A jel iko skontao nelogicnost sa vatrogasnim kamionom ?
Par epizoda ranije, vatrogasni kamion je ostao bez goriva, odmah prije one farme krava sto vrvi od zombija (zato je Ibro htio da nastave pjeske).
I sad u ovoj posljednoj epizodi, kamion iznenada dobio solarni pogon i uredno vozi![]()
![]()
I sta je bilo sa Morganom nakon odjavne spice ? Ja sam gledao epizodu koju sam skinuo sa interneta pa nije bilo odjavne spice..
Ili je Kinez filtrirajuci muljavu vodu iz potoka, otkrio naftu.
Uglavnom, dodjose oni. Uleti Ibro odnese ulaz u ckrvu... ali shega su mi Michone, Carl Poppa i svecenik, stoje pred crkvom i cekaju da walkeri razvale vrata... zar nije bilo logicno da ih spale u crkvi, nekako bi bilo i simbolicki, tim cinom bi svecenik od uplasenog popa dozivio transformaciju u ultimativnog walker eliminatora.
Ako nista, mogao im je Ibro dati malo benzina iz kamiona
I stvarno, sta je bilo sa Morganom, nisam ni ja vidio to na kraju, snimak prekida kod Meg kad se valja pred bolnicom srhvana bolom.
PS: Tajson, Tajris, Kappa, svi znamo o kome je rijec. Ty Kappa & Carl Poppa feat. Rick G.
- Logovan
#3687 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Prati grupu u stopu i dalje. Dosao do Terminusa, pa do crkve i to je to.dječak sa šibicama wrote:I stvarno, sta je bilo sa Morganom, nisam ni ja vidio to na kraju, snimak prekida kod Meg kad se valja pred bolnicom srhvana bolom.
- irac300
#3688 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Dobra epizoda, sa šokantnim završetkom. Iskreno, očekivalo se u onoj napetoj sceni razmjene neki zayeb, al' definitivno prosipanje mozga plavki je imao ''wow'' efekat.
Sada ništa do februara. Opet su grupa ujedinila, što znači prva epizoda poslije Nove Godine neka pyzdarija, a onda opet svako na svoju stranu, do finala sezone.
Sada ništa do februara. Opet su grupa ujedinila, što znači prva epizoda poslije Nove Godine neka pyzdarija, a onda opet svako na svoju stranu, do finala sezone.
- TheWatcher
#3689 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
jel ova 8 epizoda zadnja u 5 sezoni 
- irac300
#3690 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nije, samo se prekida emitovanje do februara. Tako rade zadnji niz godina, zbog praznika.TheWatcher wrote:jel ova 8 epizoda zadnja u 5 sezoni
- Tito_i_Partija
#3691 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Svidja mi se kako su transformisali Rick-a u novog Shane-a. Ne jebe covjek vise zivu silu. Ona scena na pocetku je bila super uradjena.
Za one koje su citali comic: sta ce bit' sa onim popom? Hoce li se stvarno pretvorit' u nekog zombie-exterminatora, ili ce samo posluzit' kao eventualno jos jedna moralna vertikala?
Za one koje su citali comic: sta ce bit' sa onim popom? Hoce li se stvarno pretvorit' u nekog zombie-exterminatora, ili ce samo posluzit' kao eventualno jos jedna moralna vertikala?
- Isner
#3692 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Od cijele porodice Green ostala je samo Megi...
A od grupe s pocetka serijala ostali su Rik, Karl, Deril, Glen i Kerol... I Morgan kao slobodni strijelac... Meni i dalje nije jasno ko u šumi crta one znakove po stablima, koje Morgan prati?
I odakle u bolnici struja?
Nakon 4 and half sezone, jedino je sigurno da u postapokalipticnoj Atlanti s bližom okolinom treba izbjegavati - ljude
A od grupe s pocetka serijala ostali su Rik, Karl, Deril, Glen i Kerol... I Morgan kao slobodni strijelac... Meni i dalje nije jasno ko u šumi crta one znakove po stablima, koje Morgan prati?
Nakon 4 and half sezone, jedino je sigurno da u postapokalipticnoj Atlanti s bližom okolinom treba izbjegavati - ljude
- ExNihilo
#3693 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
SPOILERTito_i_Partija wrote:
Ni jedno ni drugo. U jednom trenutku će se okrenuti protiv grupe zbog njihove transformacije u "novog Šejna", ali će se "izmiriti" nakon određenih događaja. Uglavnom, pop utone prilično u zaborav vremenom i postane irelevantan lik. Sad se pojavi u stripu svake prestupne godine. Kad neko umre, pa ga treba sahraniti.
Last edited by ExNihilo on 02/12/2014 12:54, edited 1 time in total.
- ExNihilo
- irac300
#3695 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa svaka bolnica ima agregate, a goriva im ne fali, puna Atlanta napuštenih vozila.Isner wrote:Od cijele porodice Green ostala je samo Megi...
- Tito_i_Partija
#3696 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Hvala na informaciji.ExNihilo wrote:SPOILERTito_i_Partija wrote:
Ni jedno ni drugo. U jednom trenutku će se okrenuti protiv grupe zbog njihove transformacije u "novog Šejna", ali će se "izmiriti" nakon određenih događaja. Uglavnom, pop utone prilično u zaborav vremenom i postane irelevantan lik. Sad se pojavi u stripu svake prestupne godine. Kad neko umre, pa ga treba sahraniti.![]()
Ono sa bolnicom i ja ne kontam, ne samo da imaju struje koliko hoce, nego i hrane, vode, goriva, lijekova...jbt u njih se zivi kao da se nista nije ni dogodilo.
-
sencobih
#3697 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
plus ona glupost kad onaj policajac u bolnici onog starog maltretira sto mu nije nesto znao zašiti 
- dječak sa šibicama
#3698 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa Atlanta veliki grad, olimpijski grad, ostalo svega i svacega po kucama i stanovima, skladistima itd. 
Nego, mene zanima nesto drugo, u prvoj epizodi iz bolnice, rekose da je onaj pokvareni lift u koji bacaju mrtve ljude dole walkerima, jedini izlaz iz bolnice... a ovamo, policajci ulaze i izlaze kad im se prohtije, kuda? kojim putem? oni ko na spancir festu, kako to da onda i walkeri ne krenu istim putem pa gore do ambulanti i tog sprata gdje su policajci i ranjenici.
Nigdje veze. Jos na kraju nasi junaci izadjose u ono dvoriste koje je inace bilo krcato walkerima, izadjose normalno kroz vrata, kako to da walkeri nisu nagrnuli ranije kroz ta vrata pa u bolnicu.
rupetina u scenariju.
Nego, mene zanima nesto drugo, u prvoj epizodi iz bolnice, rekose da je onaj pokvareni lift u koji bacaju mrtve ljude dole walkerima, jedini izlaz iz bolnice... a ovamo, policajci ulaze i izlaze kad im se prohtije, kuda? kojim putem? oni ko na spancir festu, kako to da onda i walkeri ne krenu istim putem pa gore do ambulanti i tog sprata gdje su policajci i ranjenici.
Nigdje veze. Jos na kraju nasi junaci izadjose u ono dvoriste koje je inace bilo krcato walkerima, izadjose normalno kroz vrata, kako to da walkeri nisu nagrnuli ranije kroz ta vrata pa u bolnicu.
rupetina u scenariju.
-
Yapi Yapo
#3699 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ma kako ja tog Morgana nisam vidio nigdje??
- Tito_i_Partija
#3700 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa moraju Walkeri napravit' mjesta za srceparajucu scenu sa Maggie, to i oni znaju.dječak sa šibicama wrote: