Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kloniran

#3676 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

KvaziExpert wrote:Ja sam kupovao neke releje iz ukraine, stizalo je otprilike kao iz njemacke, za par dana

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Kolega iznad je garant narucio neku relejku :evil: :lol:

A fakat ove poste nisu normalne, nekad dođe za 4 dana a nekad nema ni za mjesec, ko da iz australije ide :-)
dinooh

#3677 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

kloniran wrote:
KvaziExpert wrote:Ja sam kupovao neke releje iz ukraine, stizalo je otprilike kao iz njemacke, za par dana

A fakat ove poste nisu normalne, nekad dođe za 4 dana a nekad nema ni za mjesec, ko da iz australije ide :-)
Meni danas 43-ci dan otkako cekam jedan artikal a drugi 33-ci dan. I kazu Airmail haha
Kofer

#3678 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Kofer »

kloniran wrote:

Da ide na magarcu prije bi došlo,koliko je ta pošta spora nemožeš vjerovat.
kloniran

#3679 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

Kofer wrote: Da ide na magarcu prije bi došlo,koliko je ta pošta spora nemožeš vjerovat.
bas sam na nekom od postova iznad rekao, evo 10 dana gledam kako kruzi posiljka oko jednog grada u europi al nikako da u njega ubode :-)
stefag40

#3680 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by stefag40 »

Evo mog releja
http://www.ebay.co.uk/itm/290902577633? ... 1439.l2649
cnut

#3681 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by cnut »

Naručio prije 40 dana paket iz Irske, i još ne dolazi.
kloniran

#3682 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

stefag40 wrote:

Evo mog releja
http://www.ebay.co.uk/itm/290902577633? ... 1439.l2649
pa vidis da ispod pise da traktorom salju :D
Nermin_BH

#3683 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

Meni nista nije doslo a proslo mjesec dana. Nekad se potrefi dolazi za 7 dana a nekad po dva mjeseca.
Realovac23

#3684 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Naručio sa ioffer starke za sestru broj 38 i došle starke broj 37 i pogledajte logo: http://oi43.klix.com/2ecjeaa.jpg a na drugim normalno okrenut. Kako da ja sad vratim pare a da ne moram slati starke nazad jer će me to koštati 3 puta više nego što starke koštaju? Prodavač neče da odgovori ništa, ignorira me? imao sam davno slučaj da je dosao mal broj i otvorio case i rekli da pošaljem nazad i da uploadam TN, ako TN ne bude aktivan u roku 7 dana, presuđiva se u slučaj prodavača.

Pa mi tako možemo naručiti nešto od 100$ i da on pošalje prazan paket, ako se budemo žalili paypalu, reči će vrati mu prazan paket i dobit češ pare nazad, a ne znaju da vračanje tog paketa košta 20 puta više nego što košta slanje paketa prodavača.
dinooh

#3685 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Realovac23 wrote:Naručio sa ioffer starke za sestru broj 38 i došle starke broj 37 i pogledajte logo: http://oi43.klix.com/2ecjeaa.jpg a na drugim normalno okrenut. Kako da ja sad vratim pare a da ne moram slati starke nazad jer će me to koštati 3 puta više nego što starke koštaju? Prodavač neče da odgovori ništa, ignorira me? imao sam davno slučaj da je dosao mal broj i otvorio case i rekli da pošaljem nazad i da uploadam TN, ako TN ne bude aktivan u roku 7 dana, presuđiva se u slučaj prodavača.

Pa mi tako možemo naručiti nešto od 100$ i da on pošalje prazan paket, ako se budemo žalili paypalu, reči će vrati mu prazan paket i dobit češ pare nazad, a ne znaju da vračanje tog paketa košta 20 puta više nego što košta slanje paketa prodavača.
Tesko da ista mozes ovde uciniti. Ako zelis pare, morat ces i vratit paket, a to se ne isplati, mozes original kupit ovde dok platis postarinu. Nadam se da nisu puno kostale. Ostavi negativan feedback, ovo je sramota.
Kofer

#3686 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Kofer »

Realovac23 wrote:Naručio sa ioffer starke za sestru broj 38 i došle starke broj 37 i pogledajte logo: http://oi43.klix.com/2ecjeaa.jpg a na drugim normalno okrenut. Kako da ja sad vratim pare a da ne moram slati starke nazad jer će me to koštati 3 puta više nego što starke koštaju? Prodavač neče da odgovori ništa, ignorira me? imao sam davno slučaj da je dosao mal broj i otvorio case i rekli da pošaljem nazad i da uploadam TN, ako TN ne bude aktivan u roku 7 dana, presuđiva se u slučaj prodavača.

Jesu li original starke?Mada smatram da obuću sa interneta je suludo kupovati jer nemožeš isprobati i vidjeti da li ti paše veličina,širina...Jesu bile na carini koliko,jesi imao problema sa carinom?
dinooh

#3687 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Da li mislite da je ovo cisto zavlacenje, da istekne rok za "Escalate your case".
prije 10 dana poslao mail i pitao u vezi posiljke, sto ne stize, a on odgovara ovo:
"Dear friend, I'm sorry that order delayed. Usually the order from China to Bosnia and Herzegovina will arrive in about 32-48 days, but some may take longer due to some reason, which depends on the weather, transportation, holiday and your custom examination.Could you please wait for 10-15 more days? You see you have already waited so long time for it, so I think you are willing to wait another 15 days, right? If you want a refund now, your waiting time will be in vain, so I hope you can wait for it. I really appreciate your patience and understanding. If you do not want to wait, please contact me and I can either resend or refund you. Wait for your reply."
Ja mu rekao da cu pricekat jos 10 dana i to ce biti 43-ci dan otkako cekam. Opet mu saljem mail nakon 10 dana i on odgovara ovo. U oba maila sam naveo da zahtjevam full refund.
"I am really sorry that order delayed. I received the information from the shipping company that your order is under screening of your local custom now. And you may receive it in about 10-15 days if the screening is not too strict. Could you please kindly wait another 10 days for it? Since it's the boom season of delivery and order may delay in dispatching. I really appreciate your undertsanding and patience. Please do not worry, if it's lost or stolen, we can resend or refund you. I am looking forward to hearing your good news. Have a nice day. "
Da li da pricekam do 15.10. kada je zadnji dan za escalate to Ebay protection ili da odmah to uradim.
quarterback

#3688 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

izgleda da sam ja tebi dzaba pisao ovo
http://www.klix.ba/forum/ebay-vasa-isku ... l#p9134649
dinooh

#3689 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

quarterback wrote:izgleda da sam ja tebi dzaba pisao ovo
http://www.klix.ba/forum/ebay-vasa-isku ... l#p9134649
:O zaboravio ovo procitat, da li sada trebam ici na ono escalate to ebay protection. i Onda uz to na paypalu u resolution centru javiti za ovo.
Problem kod mene, sto sam ja ranije otvorio case pa mi je rok do 15.10. Jbg prvi put mi se ovo desilo pa nisam znao
quarterback

#3690 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

sacekaj 13.10 pa idi na escalate
Realovac23

#3691 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Kofer wrote:

Jesu li original starke?Mada smatram da obuću sa interneta je suludo kupovati jer nemožeš isprobati i vidjeti da li ti paše veličina,širina...Jesu bile na carini koliko,jesi imao problema sa carinom?
nisu orginal, plačene su 24$, ali logično je da bar znak bude kako treba jbg... nije bilo problema na carini, pregledane i platio 3.5KM. Mislim da na paypalu ima kad otvaras slučaj da odaberes da si dobio fake robu, pa cu pokusati tako da riješim, objasnit cu da ja nisam nista kriv, da je skupa poštarina, možda mi se smiluje :D
Nermin_BH

#3692 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

Realovac23 wrote:
Kofer wrote:

nisu orginal, plačene su 24$, ali logično je da bar znak bude kako treba jbg... nije bilo problema na carini, pregledane i platio 3.5KM. Mislim da na paypalu ima kad otvaras slučaj da odaberes da si dobio fake robu, pa cu pokusati tako da riješim, objasnit cu da ja nisam nista kriv, da je skupa poštarina, možda mi se smiluje :D
Reci da je logo naopako i pogrijesio broj. Tvoja je greska sto kupujes obucu preko interneta sad vrati pare i vise ne narucuj obucu, odjecu to je roba koja se mora probati.
dinooh

#3693 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

quarterback wrote:sacekaj 13.10 pa idi na escalate
thx :thumbup:
pathyeshme

#3694 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by pathyeshme »

Banovali me prije 15-ak dana, tako da nisam mogao kupovati pune dvije sedmice. Objašnjenje je bilo, kao, da sam dobio previše refund-ova... A levati ne dopuštaju da im objasniš kako sam te refund-ove uglavnom vraćao kad bi mi stigli artikli... Pa sam tako od 6-7 refundova na kraju ja vratio pare u 5 slučajeva.
Realovac23

#3695 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Reci da je logo naopako i pogrijesio broj. Tvoja je greska sto kupujes obucu preko interneta sad vrati pare i vise ne narucuj obucu, odjecu to je roba koja se mora probati.[/quote]

Druže platio sam broj 38 i želim broj 38, a to da li će mi 38 odgovarati ili neće je moj rizik, a ne da mi pošalje 37, mogao je reći da nema 38 i OK sve. Kupit cu 3 para starki i odgovarat će jedne jer je cijena za 3 para kao kod nas za jedan par istih starki, tako da nije rizik kupovati preko interneta, rizik je plačati našim prodavačima koji imaju maržu 300%, to je rizik i grijeh!
quarterback

#3696 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

pathyeshme wrote:Banovali me prije 15-ak dana, tako da nisam mogao kupovati pune dvije sedmice. Objašnjenje je bilo, kao, da sam dobio previše refund-ova... A levati ne dopuštaju da im objasniš kako sam te refund-ove uglavnom vraćao kad bi mi stigli artikli... Pa sam tako od 6-7 refundova na kraju ja vratio pare u 5 slučajeva.
ja uvijek o tome obavijestim ebay, napravim se lud i kazem evo stiglo kako mogu platiti, iako znam

oni mi se uvijek nakon toga fino zahvale sto sam fin i posten, samo sto mi kolace ne posalju...

ne znam utice li i na sta ali ja do sada nisam imao problem kao sto je tvoj, cak mi ebay posalje povremeno mail da me pita, kada nesto narucim, da li je to takvo kao sto prodavac tvrdi

ne kazem da ima veze sa refundima ali desava se...
pathyeshme

#3697 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by pathyeshme »

Ja ne idem preko ebaya, već direktno kontaktiram prodavača (pošto je case zatvoren, pare vraćene, i onda ne mogu otvorit case za vraćanje novca).
quarterback

#3698 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ja obavijestim ebay da znaju da sam posten a platim preko paypala
holowey

#3699 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

pathyeshme wrote:Ja ne idem preko ebaya, već direktno kontaktiram prodavača (pošto je case zatvoren, pare vraćene, i onda ne mogu otvorit case za vraćanje novca).
ja u takvim slucajevima obicno kroz ebay messaging system posaljem poruku prodavcu da je proizvod ipak stigao te da cu ponovo napraviti kupovinu istog tog proizvoda ali da mi ne mora slati proizvod nego da samo uzme pare... cisto da imam neki ebay trag sta je bilo nakon refunda
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3700 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Picajzla »

Pokusavam da narucim preko ebaya i kada odem da platim izbacuje mi ovo...

Image

Zna li neko u cemu je problem ?
Post Reply