Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BarbaDue wrote:Preporuka za zimske gume Sportiva, tjeram ih evo već drugu zimu i nisam do sada primjetio nikakav nedostatak.
Evo upravo i ja razmisljam o sportivi Koje dimenzije si imao, koji je tacno naziv modela i koliko si platio?
Na kraju, najbitnije, kakva ti je vozdnja? Ja imam i gradske, i otvoreene, a bogami i brda. Imao sam do sada Savu s3 eskimo i odlicno me sluzila, ma sta god neki kazu o savi. Imam ljetne sporitivne, odlicne, pa je to jedini razlog zasto razmisljam i o zimskim.
Gume sam kupio u avgustu 2013, model je 185/65 R14 Sportiva Snow Win, a platio sm ih oko 90KM možda koju marku više.
Moja su preporuka, zadovoljan sam. Nikad nisam osjetio u vožnji da me ta guma zeza. Ne znam da li je to pokazatelj i da li to išta znači, ali kada ih u proljeće skinem, perem i pripremam za skladištenje pod rukama osjetim da je guma kvalitetna. Jednostavno mi se kada ih prenosim lijepe za ruku, meni kao laiku to liči na kvalitetnu zimsku gumu. Još da naglasim da zimi najviše koristim dionicu puta Gž-Sa, znači Romanije nije mačiji kašalj ali bez problema je prelazim.
Last edited by BarbaDue on 25/09/2015 23:32, edited 1 time in total.
Sava Eskimo S3 ?
Sportiva ova iznad ?
HANKOOK K452 91T M+S ?
Vjerujem da si gledao u Maja Gume, ta guma od Hankook-a nije zimska guma.
Uglavnom Hankook ti ne ide u isti kos sa te dvije gume i ako im je ista cijena, za zimsku gumu, moj glas ide za Hankook.
Sve ti je do toga sta vozis i do kolilo para. Ako je kompakt ili manje i imas 80 90 maraka za gumu sava je tito. Nista nije losija od sportive hankooka i sl... Stavise na snijegu odlicna. Sve iznad ima bolje.
Ned071 wrote:Sve ti je do toga sta vozis i do kolilo para. Ako je kompakt ili manje i imas 80 90 maraka za gumu sava je tito. Nista nije losija od sportive hankooka i sl... Stavise na snijegu odlicna. Sve iznad ima bolje.
Pa jbte Hankook ti je u toj dimenziji 95KM ako mozes dat 90 mozes vala jos 5 pa da imas extra gumu.
Nek stavljaju gdje hoce... Mene nikad nigdje nije ostavila niti sam igdje proklizao... Za razliku od vredesteina i hankoka na sluzbenom autu. Pogotovo kad padne prvi snijeg pa se ne ocisti odmah... Godinu naprijed godinu nazad meni super... Idu krajem oktobra dvije nove naprijed a proslogodisnje nazad...
Na Feliciji sam zadnje zimske imao Tigar winter i po zimi su bile meni odlične po suhom takodje ali po kiši su znale proklizavat na baš naglim kočenjima pa si morao biti oprezniji. Felicija je imala 43 kw i 60 KS, ovaj novi krkan za koga mi gume trebaju je 85 kw i 116 KS. Sad su na njemu sve 4 Tigar i ponaša se iskreno moram reči odlično za sad osim normalno po kiši kad proklizavaju na naglijem startu a na kočenju nisam primjetio da nešto kližu.
E sad. Da li opet uzeti Tigar (meni super omjer uloženo dobiveno) ili recimo ići na Sportivu? Iskreno zanimaju me gume do nekih 90-95 KM jer je 99% gradska vožnja.
O'zone wrote:Eh trebat će i meni nove zimske gume.
Na Feliciji sam zadnje zimske imao Tigar winter i po zimi su bile meni odlične po suhom takodje ali po kiši su znale proklizavat na baš naglim kočenjima pa si morao biti oprezniji. Felicija je imala 43 kw i 60 KS, ovaj novi krkan za koga mi gume trebaju je 85 kw i 116 KS. Sad su na njemu sve 4 Tigar i ponaša se iskreno moram reči odlično za sad osim normalno po kiši kad proklizavaju na naglijem startu a na kočenju nisam primjetio da nešto kližu.
E sad. Da li opet uzeti Tigar (meni super omjer uloženo dobiveno) ili recimo ići na Sportivu? Iskreno zanimaju me gume do nekih 90-95 KM jer je 99% gradska vožnja.
ako je dimenzija gume 195/65/R15 moja preporuka Continental TS850,imam auto sa istom snagom i gume su beton betona,jesu skuplje nekih 15-20KM al vrijede,klizu jedino kad se krece ko manijak iz mjesta http://www.majagume.ba/Products/Product/7312696
Last edited by amar1994 on 26/09/2015 19:31, edited 1 time in total.
ako je dimenzija gume 195/65/R15 moja preporuka Continental TS850,imam auto sa istom snagom i gume su beton betona,skuplje su nekih 15-20KM al vrijede http://www.majagume.ba/Products/Product/7312696
Jbteee ja tek sa vidim da nisam naveo dimenziju gume Hvala
ako je dimenzija gume 195/65/R15 moja preporuka Continental TS850,imam auto sa istom snagom i gume su beton betona,skuplje su nekih 15-20KM al vrijede http://www.majagume.ba/Products/Product/7312696
Jbteee ja tek sa vidim da nisam naveo dimenziju gume Hvala
Preporuka za zimske gume, dimenzija 205/55 R16?
Isključivo me zanima nešto iz premium klase, znači onaj šund od 60-70KM po gumi me ne interesuje apsolutno, ali ne bih sad ni da krisnem npr. 200 po gumi, a mogu uzet super gumu za recimo 150 po komadu (nadam se da sam premium klasu stavio u odgovarajući cjenovni rang).
Kataklinger wrote:Preporuka za zimske gume, dimenzija 205/55 R16?
Isključivo me zanima nešto iz premium klase, znači onaj šund od 60-70KM po gumi me ne interesuje apsolutno, ali ne bih sad ni da krisnem npr. 200 po gumi, a mogu uzet super gumu za recimo 150 po komadu (nadam se da sam premium klasu stavio u odgovarajući cjenovni rang).
Ned071 wrote:Iz mog iskustva... Ljeti michelin zimi continental ako se ima para...
Imam trenutno Continental ContiPremiumContact proizvedene u 10. sedmici 2014. godine a montirane na auto prije 6 mjeseci, a ja sam ga kupio prije 5. I ako se ne varam, M/S su...ali bih volio kupit neke dobre zimske a ove nek stoje za suhovine
Kataklinger wrote:Preporuka za zimske gume, dimenzija 205/55 R16?
... Ako ti je to za scenica renoa. nisu te nego su 205-60-16 . Nadam se da nisu...
Predlažem GuDbrige gume , njih je kupio Michelin . i koštaju nekih 125 do 130 u toj dimenziji .. Ili probaj Debica gume koje su cijenom kao Sava al su bolje... SRETNO