BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maystor

#3676 Re: MojaTv BH telecom

Post by Maystor »

Probao sam gledati stream preko VLC playera. Samo domaci kanali (i jos poneki) rade, ali vecina kanala "steka" i ne moze se gledati. Pri tome je STB bio iskljucen, a koristio sam port broj 2 na billionu. Ne znam kako je kod ostale raje. Pisite ...
Jolpaz

#3677 Re:PREVARA MojaTv BH telecom

Post by Jolpaz »

PRAVI NASLOV TEME JE : PREVARA MOJATV BH TELEKOM.
NEKI STRUČNJAK JE NASLOV IZMJENIO PA SAMO DA NAPOMENEM!!!
POZDRAV I NADAM SE DA JE NAKON MOG TEKSTA MANJE PREVARENIH.
iPod

#3678 Re: MojaTv BH telecom

Post by iPod »

Maystor wrote:Probao sam gledati stream preko VLC playera. Samo domaci kanali (i jos poneki) rade, ali vecina kanala "steka" i ne moze se gledati. Pri tome je STB bio iskljucen, a koristio sam port broj 2 na billionu. Ne znam kako je kod ostale raje. Pisite ...
Pozdrav,

Dali gledas preko lalptopa ili racunara koji je spojen bezicno, preko wifi ? Ako tako gledas onda je razumljivo, jer domaći kanali imaju manji bitrate i onda prolazi preko wifi, dok ovi koje streamaju sa satelita imaju vec bitrate i onda zapinju preko wifi-a, ako mozes onda probaj se spojiti kablom i onda pokusati pustiti ostale.
just principe

#3679 Re: PREVARA MojaTv BH telecom

Post by just principe »

kakba prevara :-?
neo7

#3680 Re: PREVARA MojaTv BH telecom

Post by neo7 »

just principe wrote:kakva prevara :-?
:? :? :?
Muflon

#3681 Re: Re:PREVARA MojaTv BH telecom

Post by Muflon »

Jolpaz wrote:PRAVI NASLOV TEME JE : PREVARA MOJATV BH TELEKOM.
NEKI STRUČNJAK JE NASLOV IZMJENIO PA SAMO DA NAPOMENEM!!!
POZDRAV I NADAM SE DA JE NAKON MOG TEKSTA MANJE PREVARENIH.
Izmijenio je moderator jer se ovdje počelo raspravljati normalno o ovoj temi, a ti ako to smatraš prevarom to je tvoj problem, nije tvoj forum da namećeš svoje "cijenjeno" mišljenje...
Maystor

#3682 Re: PREVARA MojaTv BH telecom

Post by Maystor »

Molim moderatora foruma da promijeni neprikladan naslov teme i da upozori frustriranog autora uvodnog posta da ne krsi pravila koristenja foruma. Hvala!
Maystor

#3683 Re: MojaTv BH telecom

Post by Maystor »

iPod wrote:
Maystor wrote:Probao sam gledati stream preko VLC playera. Samo domaci kanali (i jos poneki) rade, ali vecina kanala "steka" i ne moze se gledati. Pri tome je STB bio iskljucen, a koristio sam port broj 2 na billionu. Ne znam kako je kod ostale raje. Pisite ...
Pozdrav,

Dali gledas preko lalptopa ili racunara koji je spojen bezicno, preko wifi ? Ako tako gledas onda je razumljivo, jer domaći kanali imaju manji bitrate i onda prolazi preko wifi, dok ovi koje streamaju sa satelita imaju vec bitrate i onda zapinju preko wifi-a, ako mozes onda probaj se spojiti kablom i onda pokusati pustiti ostale.
Ne koristim wlan, sve je spojeno preko zice. Interesantno je da na STBu nista ne steka, ali preko PC ide jako slabo.
neki

#3684 Re: PREVARA MojaTv BH telecom

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
Maystor wrote:Molim moderatora foruma da promijeni neprikladan naslov teme i da upozori frustriranog autora uvodnog posta da ne krsi pravila koristenja foruma. Hvala!
Ova tema je nastala kada je MOJA TV bila upravo to, PREVARA. Danas su se znacajno popravili, tj. oborili cijene, ali opet je neko smatra PREVAROM. :oops:
Ne moze biti prevara nesto sto je slobodan izbor svakoga..fino su iznijeli cijene i ponudu i tad ko i sad, niko nije bio prevaren imali su ono sto je bilo ponudjeno. E sad moglo bi se reci da je to bila navlakusa za budale :D , s tim se slazem, a ocigledno je tada bilo takvih koji su, i pored toga sto im je sve bilo predoceno crno na bijelo, nasjeli
Mustafapasa

#3685 Re: PREVARA MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Neki upravo to... slobodan izbor je nesto sto svako ima i sto covjek sam odabere, posebno u ovom slucaju gdje su i cijene i mogucnosti usluge istaknute PRIJE kupovine iste...S drugim dijelom Neki se ne slazem nikako jer je to u regionu projekat godine i do sada je svako iole to skontao kao i njegovu isplativost s korisnicke tacke gledista...
a cak sta vise mislim da gosp. Jolpaz, kojeg smo nekoliko puta prozvali i koji se od prvog posta haman nikako nije ni javljao, zapravo nikad nije ni bio korisnik MojeTV... Jer da jeste, bio bi kao i svi mi aktivan na ovom forumu s kojekakvim pitanjima, sugestijama i iskustvom...

moderator, zamolit cu kao i vecina nas do sad, da se ovaj neprimjeren naziv PREVARA obrise jer je to zahtjev vecine ljudi koji ovdje normalno raspravljaju o ovoj temi a ne jednog pojedinca koji apsolutno nema veze s ovom temom niti u njoj ucestvuje ikako...

S pocetka je lupio stvar koju smo svi oborili i covjeka vise nije bilo...
Stoga, za dobrobit sviju nas vecine ovdje, obrisite ono prevata i vratite kako je i bilo...
hvala
ala7

#3686 Re: PREVARA MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Zelimo da pricamo, diskutujemo otvoreno o usluzi Bhtelecoma.. "prevara" se ne uklapa kod vecine u komentare primjedbe postove i sl.
Molim vracanje na predhodni naziv to je "mojaTV Bhtelecom".. Vecina se slaze sa ovim.. Pozdrav
Mustafapasa

#3687 Re: PREVARA MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Lud i ponosan wrote:
Mustafapasa wrote:Neki upravo to... slobodan izbor je nesto sto svako ima i sto covjek sam odabere, posebno u ovom slucaju gdje su i cijene i mogucnosti usluge istaknute PRIJE kupovine iste...S drugim dijelom Neki se ne slazem nikako jer je to u regionu projekat godine i do sada je svako iole to skontao kao i njegovu isplativost s korisnicke tacke gledista...
Nemoj pretjerivati ;)

Mozes malo, ali ovaj put je fakat previse... :)

Daleko je Moja TV od projekta godine u BiH, kamoli regiona.
Pa jeste moj lafe, po cemu je to daleko od toga???
Gost1515

#3688 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Gost1515 »

Lud i ponosan wrote: Imam ja jos kamaru primjedbi, posebno na brzinu uvodjenja ove usluge, a onda na ogromni procenat onih koji nemaju srece da im se ova usluga prikljuci. Pa u glavnom gradu ima armija ljudi koji nemaju tehnicke uslove, sto je porazno.
ne mogu da vjerujem da im neko iz logosofta zamjera tehničke uslove, pa ja osijedio čekajući da logosoft postane dostupan na mojoj adresi i na kraju uveo moju tv kad je elob poskupio MMDS. Od prijave do instalacije opreme prošlo 7 dana ...
azziee

#3689 Re: MojaTV BHtelecom

Post by azziee »

vidim da ima 60 strana komentara.
i ja sam s njima u istom problemu, iako sam prilagala nekoliko puta zalbu na njihov racun odbijajuci da platim za usluge koje nemam!! oni bi odgovorili svaki drugi mesec s tim da s racuna skinu maximalno do 13 km. meni naravno to nije bilo prihvatljivo jer mi usluge manje vise ne rade.onako na smenu ..
jos su se i napravili pametni i iskljucili sve tri usluge radi ne izmirenog dugovanja ,nebuloznih racuna koji stizu naravno dok oni odlucuju o mojim reklamacijama i skinu kako im je volja od 10 do 13 km s racuna .....

.MOLIM sve koji evenutalno imaju probleme s MOJA TV Da ako ikog pozovu na sud zbog ne izmirenih dugova kontaktiraju i nas druge kako bi tvrdnje ostecenih nas korisnika bile verodostojnije na sudu .
Hvala .
ala7

#3690 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

bhtelecom ima po najvise optike ako cemo tako i sve ide na principu fttx kao i kod vecine isp-ova .. glavni uzrok svih problema na dsl tehnologijama je stanje parice samog stana/zgrade ili kuce.. najgori su oni procitaju "optika" i misle to je bajno sjajno sto ne mora da znaci.. ako mislite da je evropa amerika na optici sve grdno se varate, malo proguglajte.. i ne mozes zakljuciti da je los isp samo ako procitas par postova gdje ima primjedbi tj. 1/1000 a koliko bhtelecom ima korisnika samo adsl-a i mojatv usluge.. mnogi pokusavaju biti majstori neki "pokupili svu pamet svijeta" pa pocnu da stimaju rutere modeme po svojoj volji i tu nastane problem..

koristim uslugu mojaTV (full - tv,telefon i internet) i zadovoljan sam.. propusnost parice mi je iznad maximuma adsl2+ tehnologije.. postavljao sam cifru propusnosti bas na ovoj temi.. "nije sve tako sivo" kao sto mnogi misle..

ovdje normalno pricamo o spomenutoj usluzi,imao sam i ja problema ali uz pomoc ostalih korisnika sax foruma rjeseni su problemi usluge..

hvala moderatorima na vracanje starog imena teme.. pozdrav
Last edited by ala7 on 30/05/2011 19:59, edited 3 times in total.
Fozgen

#3691 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Fozgen »

Covjek koji je postavio temu je trazio da se vrati ime teme koju je on stavio i zbog tog sto ovdje vecinom trojice Mustafe, ale7 i cini mi se Falcon-a misle da to i nije prevara opet je vraceno na naziv "MojaTV BHtelecom". Ako uvrijedjeni smatraju da nije prevara sto nisu otvorili svoju temu i tamo kuckali? Zasto ste OPET promjenili naziv teme kada je sinoc bio originalni naziv teme? :x
PREVARA jest, bila i cini mi se i ostat ce.
Na koji nacin oni IP telefoniju naplacuju istom cijenom kao i prije kada to nije ista telefonija i ljudi pate zbog tog?
Bezobrazno mala brzina interneta, i solidan ali ne i zadovoljavajuci izbor kanala, cekanje na ukljucenje do penzije.
I nije prevara?
Jest i molio bih zaista da se vrati naziv ORIGINALNE teme jer je to i postavljac trazio.
Za one koje ne smatraju da je prevara neka otvore svoju temu.
Hajmo sad @Mustafapasa i ala7 u napad.
ala7

#3692 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Fozgen wrote:Covjek koji je postavio temu je trazio da se vrati ime teme koju je on stavio i zbog tog sto ovdje vecinom trojice Mustafe, ale7 i cini mi se Falcon-a misle da to i nije prevara opet je vraceno na naziv "MojaTV BHtelecom". Ako uvrijedjeni smatraju da nije prevara sto nisu otvorili svoju temu i tamo kuckali? Zasto ste OPET promjenili naziv teme kada je sinoc bio originalni naziv teme? :x
PREVARA jest, bila i cini mi se i ostat ce.
Na koji nacin oni IP telefoniju naplacuju istom cijenom kao i prije kada to nije ista telefonija i ljudi pate zbog tog?
Bezobrazno mala brzina interneta, i solidan ali ne i zadovoljavajuci izbor kanala, cekanje na ukljucenje do penzije.
I nije prevara?
Jest i molio bih zaista da se vrati naziv ORIGINALNE teme jer je to i postavljac trazio.
Za one koje ne smatraju da je prevara neka otvore svoju temu.
Hajmo sad @Mustafapasa i ala7 u napad.
Tema je opcenita i za primjedbe i za pohvale.. za prijedloge, za pomoc drugim korisnicima.. sto se mene tice najlakse je otvoriti novu temu.. ako mislis da ce ti pasti kamen sa srca, zamoli da se vrati stari naziv,necu postati vise i zavrsen problem.. zelim vam ugodan dan.. pozdrav :)
zilog

#3693 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

ala7 wrote:a tebe @lud i ponosan cu prijaviti off topic..
Lud i ponosan je samo reagovao na "projekat godine u regionu". :-)

Sve je rekao, pohvalio da je MojaTV napredovala, ali se nije slozio sa "samoproglasavanjem" projekta godine.

Sada ga optuzujete za off-topic??? :(

Mozda, da se tema zove "Hvalospjevi o MojaTV".
ala7

#3694 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote: Sega su mi ovi sto pozivaju moderaciju da urgira :D

Nego, projekat godine bi bila zamjena bakra u glavnom gradu, a to su do sada mogli obaviti davnih dana... Nego kako ce kad nema nikakve strategije, vec se to radi stihijski i po potrebi...

Ali ima tu mnogo stvari koje treba pohvaliti i to sam naravno ucinio u predhodnim postovima. Toliko od mene.
ako ne vjerujes pogledaj bakra sta radi..

Image

-----------Downstream-----Upstream-----

Od mene je zadnji post ovo na Sa-x forumu samo radi pojedinaca ..
Last edited by ala7 on 30/05/2011 15:38, edited 1 time in total.
Mustafapasa

#3695 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

Projekat godine jeste sigrno po tome sto su pioniri u ovome, objedinili su i pruzili jedinstvenu uslugu u BiH po povoljnim cijenama...ne vidim kako i zasto sada ta usuga nije dobra kada za 45KM dobijes tonu stvari...pa sta jos treba?
Mislim da vise necu biti aktivan na ovoj temi radi pojedinaca koji rade u nekim frimama i koji nisu objektivni u svojim izlaganjima...
pozzz
neki

#3696 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neki »

Fozgen wrote: Na koji nacin oni IP telefoniju naplacuju istom cijenom kao i prije kada to nije ista telefonija i ljudi pate zbog tog?
I nije prevara?
Kako istom cijenom?? prema fiksnoj telefoniji je uopste ne naplacuju, prema mobilnoj imas 10 ili 15 km dzaba zavisno od paketa
Lupas i ti..
Mustafapasa

#3697 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

Jos ovo i idem:
Preko mojeTV mozes kupiti mobilne aparate po povoljnijim cijenama nego da si paket 50, a tamo si zapravo paket 30. Imaju jeftiniju ponudu od mtela sto se tice aparata i to smo na drugim temam usaglasili.
Na paketu full dobijes neogranicen fiksni saobracaj i deri koliko hoces kao i flat internet. Brzina ovisi od onoga KOME SE PRISTUPA i meni ne znaci tih 5 min sto ce neko prije mene skinuti neki film
10KM saobracaja prema mobilnoj mrezi
IPTV usluga sa svim svojim benefitima koje ne treba vise spominjati

10KM platis pristup usluzi sto je jeftinije od logosofta...
pa sta treba vise???
uredu je...
vozz
Mustafapasa

#3698 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

Fozgen je vazda ovdje bio padobranac...
evo potvrdio je to...
pozivi prema fiknoj su free a za mobilnu imas 10KM na full paketu i 15 na premi paketu
Mustafapasa

#3699 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

Kanali su 10x kvalitetniji oh telemacha sa stalnom tendencijom prosirivanja i svim IPTV benefitima (tv pristup internetu, EPG, radio,igre,videoteka i tonu jos stvari)
i evo kako covjek rece 7 dana realizacije...
kusur

#3700 Re: MojaTV BHtelecom

Post by kusur »

Pozdrav,

koliko treba cekati da mi uvedu MojaTV ako sam danas prijavio u Telecomu?

Ona na salteru mi rece od 10 do 15 dana...
Locked