Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
adnansax

#3676 Re: Teretana

Post by adnansax »

ok onda..bitno je da ti vjezbanje ne dosadi,imas opremu dovoljno da kombinujes trening za ono sto ti treba..moje misljenje je da radis jednu sedmicu npr onako kako sam napisao gore, drugu promijenis, uradis prvo cardio pa onda vjezbe, pa slijedece sedmice drugacije..bitno je da se tijelo ne navikne i da ga iznova "sokiras" i natjeras da trosi masne naslage..
Resistance bands je super stvar, vjerovatno znas da ima na jubituu mnogo vjezbi, samo pogledas nacin izvodjenja, a sebi prilagodjavas broj ponavljanja,serije i sl..
Isto tako mozes prilagoditi da recimo jednom sedmicno zajedno radis cardio i vjezbe, kao kruzni neki trening (izmiksas vjezbe sa bucicama sa cardio vjezbama), recimo ukupno nekih 5-6 vjezbi i onda ponovis neka 3 kruga..dobra stvar za promijenit i malo razbiti monotoniju..u svakom slucaju sretno
zipoo

#3677 Re: Teretana

Post by zipoo »

Kako ide doziranje optimum whey gold ? Kad ga je najbolje uzeti ? Koliku mjericu(jeli onu punu kasiku sto dodje sa proteinom ili nek predje ili ipak je dovoljno i pola nje) ? :D
adnansax

#3678 Re: Teretana

Post by adnansax »

zipoo wrote:Kako ide doziranje optimum whey gold ? Kad ga je najbolje uzeti ? Koliku mjericu(jeli onu punu kasiku sto dodje sa proteinom ili nek predje ili ipak je dovoljno i pola nje) ? :D
Najbolje je nakon treninga, mjerica normalno napunjena,do kraja :) sa dextrozom ako imas..ako imas vise kg (90-100) moze i mjerica ipo,dvije..
zipoo

#3679 Re: Teretana

Post by zipoo »

Hvala na odgovoru. Samo jos par pitanja.
U koliko vode ? Ima li kakve nuspojave ?
burek_in_space

#3680 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

zipoo wrote:Hvala na odgovoru. Samo jos par pitanja.
Shto se tiche nuspojave, ako budesh pravilno koristio, i pritom redovno trenirao, za jedno pola godine cesh morati promijeniti chitavu garderobu. Razmisli malo, ne znam da li ti se isplati. :D
GreenWay

#3681 Re: Teretana

Post by GreenWay »

To su suplementi nisu steroidi, jedina nus pojava koju sam ja imo je da nenormalno smrdi kad prdnes.
Sto se tice vode stavis koliko ti odgovara, nije vazno.
sgunited

#3682 Re: Teretana

Post by sgunited »

mogu li se biciklom i trcanjem nadomjestiti vjezbe za noge u teretani?
zipoo

#3683 Re: Teretana

Post by zipoo »

burek_in_space wrote:
Shto se tiche nuspojave, ako budesh pravilno koristio, i pritom redovno trenirao, za jedno pola godine cesh morati promijeniti chitavu garderobu. Razmisli malo, ne znam da li ti se isplati. :D
Super onda, jer godinu dana treniram i proslogodisnja garderoba mi i dalje moze. Bez natezanja :-)
burek_in_space

#3684 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

zipoo wrote:
Super onda, jer godinu dana treniram i proslogodisnja garderoba mi i dalje moze. Bez natezanja :-)
Ne trenirash onda kako treba. :D
GreenWay

#3685 Re: Teretana

Post by GreenWay »

sgunited wrote:mogu li se biciklom i trcanjem nadomjestiti vjezbe za noge u teretani?
Ne, ako ti je cilj masa i snaga, ako ti je mrsko radit noge bar probaj negdje u sedmici ubait cucanj i iskorak, cucanj ce ti pomoci u razvoju cijelog tijela i pri toj vjezbi tijelo luci najvise testosterona.
Industrialyzer

#3686 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

sgunited wrote:mogu li se biciklom i trcanjem nadomjestiti vjezbe za noge u teretani?

sta sve ljudi ne bi radili samo da ne udju u garazu :mrgreen:

Nista ne moze zamjeniti cucnjeve, ljudi ih ne rade zato poslije toga 2 dana nisu dobro. Ali zato, da vidis snage u nogama ;-)
sgunited

#3687 Re: Teretana

Post by sgunited »

hahaha ma nije mi toliko mrsko, ovo je bilo vise onako informativno, vracam se nakon par godina u teretanu pa reko da pitam :-D
zipoo

#3688 Re: Teretana

Post by zipoo »

burek_in_space wrote:
zipoo wrote:
Ne trenirash onda kako treba. :D
treniram, nego tesko 100 kg izdefinisati :mrgreen: :mrgreen:
tarikBA

#3689 Re: Teretana

Post by tarikBA »

funky_baby wrote:Tarik ja sam zensko :D
prosle god sam prestala jesti UH skoro skroz, osim voca nista nisam uzimala i bilo je rezultata i to bas brzo, al ne mogu na keto, to mi je bas previse, mislim radi se o 4-5kg onih najgorih za skinut :x
pokusacu sa jacim treninzima tj jacim cardiom i sad cu poceti opet voditi onaj dnevnik ishrane. ono sto bi mene interesuje je kombinacija treninga, npr ako danas radim cardio i lower body, sutra upper jel onda to ponavljam ili ubacujem neki recovery između isl...
moja greska :mrgreen:
da te odmah razocaram, ako mislis da je tu 5kg ima 10kg sigurno :thumbup:
cardio tr. samo na prazan stomak, mozes prije popiti zeleni caj ili koffein .
ako je dijeta onda jeste ili nije, nema izmedju :mrgreen: izbaci i to malo voca sto jedes, Uh samo posle treninga s tegovima i nemoj da se bojis neces se "razvaliti" od malo jacih tezina :thumbup:
adnansax

#3690 Re: Teretana

Post by adnansax »

tarikBA wrote:
prosle god sam prestala jesti UH skoro skroz, osim voca nista nisam uzimala i bilo je rezultata i to bas brzo, al ne mogu na keto, to mi je bas previse, mislim radi se o 4-5kg onih najgorih za skinut :x
pokusacu sa jacim treninzima tj jacim cardiom i sad cu poceti opet voditi onaj dnevnik ishrane. ono sto bi mene interesuje je kombinacija treninga, npr ako danas radim cardio i lower body, sutra upper jel onda to ponavljam ili ubacujem neki recovery između isl...
ako je dijeta onda jeste ili nije, nema izmedju :mrgreen: izbaci i to malo voca sto jedes, Uh samo posle treninga s tegovima i nemoj da se bojis neces se "razvaliti" od malo jacih tezina :thumbup:
Nije svaka dijeta bazirana na 0 UH, tako da nema potrebe izbacivati voce.
I jos jedan savjet, vodi se ogledalom a ne vagom ;-)
funky_baby

#3691 Re: Teretana

Post by funky_baby »

i ja to kontam, ne moram bas sve izbaciti... i cuj 10kg viska :-) , legendo, s ovom sad kilazom minus 10 bih bila ko kostur, a na moju građu je to niđe veze, a i prosle su me te godine kad sam htjela biti uber mrsava :-D
vec sam kombinovala neke treninge kao sto je adnan preporucio, generalno to je to sto sam i radila samo malo pomijesano. a nece mi dosaditi vjezbe radim ove sa fitnessblender.com ima ih bas dosta.
i naravno slikam se i mjerim, vagu i nemam kuci :)
adnansax

#3692 Re: Teretana

Post by adnansax »

funky_baby wrote:i ja to kontam, ne moram bas sve izbaciti... i cuj 10kg viska :-) , legendo, s ovom sad kilazom minus 10 bih bila ko kostur, a na moju građu je to niđe veze, a i prosle su me te godine kad sam htjela biti uber mrsava :-D
vec sam kombinovala neke treninge kao sto je adnan preporucio, generalno to je to sto sam i radila samo malo pomijesano. a nece mi dosaditi vjezbe radim ove sa fitnessblender.com ima ih bas dosta.
i naravno slikam se i mjerim, vagu i nemam kuci :)
S vremena na vrijeme, ako vidis da nemas nekog napretka ovim treningom ili da pocinje lagana stagnacija (znaci tijelo se privikava na trenutni rezim, kondicija se povecala...), dodas jos 2 serije svake vjezbe koje radis, ili recimo skratis vrijeme odmora izmedju serija, vjezbi i sl..
znaci povecas obim i intenzitet treninga, hrana ostaje ista, zakljucak-->veca potrosnja kalorija-->smanjenje tjelesne tezine (onako ugrubo :) )
tarikBA

#3693 Re: Teretana

Post by tarikBA »

adnansax wrote:
tarikBA wrote:
:thumbup:

vjeruj mi, tek kad krenes da skidas shvatis da ima vise nego sto mislis.
burek_in_space

#3694 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Vratio sam se treninzima :dance:
Chuvajte se, mishevi 8-) :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3695 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

burek_in_space wrote:Vratio sam se treninzima :dance:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i ja ev veceras, nakon pola godine pauze. .. ahahha
skafiskafsnjak

#3696 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

adnansax wrote:
tarikBA wrote:
100000000% tacno :thumbup: :thumbup:
Mustang1

#3697 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

I ja se vracam evo treca sedmica i nikako se vratiti :D Spao sam 15.ak kg :D
4m3l

#3698 Re: Teretana

Post by 4m3l »

Bubalo1 wrote:
I ja se vracam evo treca sedmica i nikako se vratiti :D Spao sam 15.ak kg :D
hajde svakako tih 15kg je salo bilo :D Ti si ocito u boljoj formi kad ne treniras :D
Mustang1

#3699 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Jasta je .. Sad sam kost i koza bukvalno :D Bilo je dana kada nista nisam jeo od problema .. :D
Astrix

#3700 Re: Teretana

Post by Astrix »

I ja se evo od nove godine opet vratio treninzima nakon 5 mjeseci pauze, bukvalno se nisam mogao pomjeriti, sad se vec polako vracam u staru formu... Valja opet regulisati prehranu i navici se...
Post Reply