Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- Tito_i_Partija
#3676 Re: Gledali ste ne preporucujete
Eh cuj, meni licno nije leg'o, sto ne znaci da nekom drugom nece godit'. Isto tako si ti jedini na forumu koji voli Mad Men, dok ga ostali u sirokom krugu zaobilaze, i to je isto ok. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3677 Re: Gledali ste ne preporucujete
11.22.63 je dobro krenula, a onda su kraj zbrzali i ode sve u persun.
Mislim da je puklo sa Francom....i da ocito nece biti nastavka.
- karanana
#3678 Re: Gledali ste ne preporucujete
Isti osjecaj za 1163.
Zna li neko hoce li nastavljati taboo? Mada ni ne vidim poentu nastavljanja.
Zna li neko hoce li nastavljati taboo? Mada ni ne vidim poentu nastavljanja.
- ultima_palabra
#3679 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ma nema frke, drago mi je da mi je neko skrenuo paznju da Jarmusch ima novi film, pa makar i na taj nacin 
- Tito_i_Partija
#3680 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nemoguce da je to bio prvi put da si cuo za njega. Film je izas'o jos u novembru prosle godine.
-
omar little
#3681 Re: Gledali ste ne preporucujete
covjek govori o skretanju paznje na film nigdje ne spominje sebe i svoje gledanje.
- ultima_palabra
#3682 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ma ne stignem u zadnje vrijeme bas pratiti, stvarno nisam znao.
- pirpa
#3683 Re: Gledali ste ne preporucujete

dedinog mi dede ovaj zajeba i chuck norrisa
- Tito_i_Partija
#3684 Re: Gledali ste ne preporucujete
omar little wrote:covjek govori o skretanju paznje na film nigdje ne spominje sebe i svoje gledanje.
Govori da sam mu skren'o paznju da Jarmusch ima novi film. Moj post je iz kraja Februara. Jarmuschov film izas'o prosle godine u Novembru, i bio je prilicno dobro medijski popracen. Evidentno je da je ultima fan Jarmuscha, i zato me cudi da mu je bas moj post, nekoliko mjeseci poslije, dao do znanja da Jarmusch ima novi film.
O cemu bona pricas?
EDIT:
Ma nema frke, al' stvarno ne znam sta sad omarka hoce od mene.ultima_palabra wrote:Ma ne stignem u zadnje vrijeme bas pratiti, stvarno nisam znao.
-
omar little
#3685 Re: Gledali ste ne preporucujete
necu nista, ne pali se bez veze. nisam razumjela da se "skretanje paznje" odnosilo na njega a ne opcenito. ubijam vrijeme do tekme.
- Tito_i_Partija
#3686 Re: Gledali ste ne preporucujete
Eto ja se palim, a ona uletila u temu k'o padobranac.
Bejbi, nisam se palio, nego sam ti jednostavno pokus'o nacrtat' neke stvari kad ti vec nije jasna diskusija izmedju ultime i mene.
Bejbi, nisam se palio, nego sam ti jednostavno pokus'o nacrtat' neke stvari kad ti vec nije jasna diskusija izmedju ultime i mene.
- karanana
#3687 Re: Gledali ste ne preporucujete
Jel se izvuko iz situacije sa slike? Sageo se i svi se poubijali?pirpa wrote:
Ne kontam ovu paralelnu diskusiju ni ko s kim prica.
- pirpa
#3688 Re: Gledali ste ne preporucujete
pa naravno da se izvukao, nakon cucnja je izvukao cackalicu i onda pap, pap, pap 
-
peepeep
#3689 Re: Gledali ste ne preporucujete
Taboo dobija drugu sezonu... definitivno najlošija Knightova stvar i sada još dobije drugu sezonu...

- Tito_i_Partija
#3690 Re: Gledali ste ne preporucujete
Mislim da je Knight solidan, ali prilicno limitiran pisac. Premise i poceci su mu jako dobri, ali cesto ima velikih problema sa razvojom price i karaktera koji su sve vise vidljivi kako se ulazi dublje u sezonu bilo koje njegove serije. Cak su mu i prelomi izmedju dvije sezone problem, k'o da ne zna kako da opet otpocne nesto sto je u principu zavrsio.
Uzmi Peaky Blinders, naprimjer: nisam nikad potpuno shvatio zasto je se tako lahko otarasio jako vaznih karaktera u tom nekom naglom, pa i lijenom maniru koji drugi pisci ne bi uradili ni za manje, sporedne uloge. Govorim posebno o Freddie Thorne-u u drugoj, i Grace u trecoj sezoni. Ono je meni ispalo k'o da nije znao sta da radi vise sa tim karakterima, pa hajmo ih se onda na brzinu otarasit'.
Uzmi Peaky Blinders, naprimjer: nisam nikad potpuno shvatio zasto je se tako lahko otarasio jako vaznih karaktera u tom nekom naglom, pa i lijenom maniru koji drugi pisci ne bi uradili ni za manje, sporedne uloge. Govorim posebno o Freddie Thorne-u u drugoj, i Grace u trecoj sezoni. Ono je meni ispalo k'o da nije znao sta da radi vise sa tim karakterima, pa hajmo ih se onda na brzinu otarasit'.
- Point.
#3691 Re: Gledali ste ne preporucujete
Serija je vrhunski uradjena, mada nisam neki ljubitelj Kinga, njegovi fanovi su uglavnom zadovoljni serijom, sto se ne moze reci za recimo Under the Dome.Tomahawk11 wrote:11.22.63 je dobro krenula, a onda su kraj zbrzali i ode sve u persun.
A i nema svrhe nastavljati. Sve se reklo ovom jednom sezonom.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3692 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ne znam, meni nije isti kvalitet prva polovina (dobro, eto nek bude i 3/4) serije i sam kraj.Point. wrote:Serija je vrhunski uradjena, mada nisam neki ljubitelj Kinga, njegovi fanovi su uglavnom zadovoljni serijom, sto se me moze reci za recimo Under the Dome.Tomahawk11 wrote:11.22.63 je dobro krenula, a onda su kraj zbrzali i ode sve u persun.
A i nema svrhe nastavljati. Sve se reklo ovom jednom sezonom.
Zato kazem, cini mi se da su ovo na silu zavrsili.
A dobra jeste, nema sta.
- edo82
#3693 Re: Gledali ste ne preporucujete
Meni pravo dobar. Čitav koncept filma je postavljen tako da je to što je Wick pobio hiljadu ljudi, ok.pirpa wrote:
Npr. 10 puta bolji nego http://www.imdb.com/title/tt3393786/?ref_=nv_sr_1 koj se ubio za ovu temu.
- Saian
#3694 Re: Gledali ste ne preporucujete
mustuluk ko kuca, ju ken kesh in ven konvinijentTito_i_Partija wrote:Nesto citam tvoj komentar, pa odem na imdb stranicu Scorsese-a, kad ono stvarno:Jack Be Nimble wrote:Uskoro De Niro, Pacino, Pesci i Keitel se vracaju pod palicu Scorsese-a pa ce valjda snimiti dobar film.
The Irishman (2018)
http://www.imdb.com/title/tt1302006/?ref_=nm_flmg_dr_1
Robert deNiro
Al Pacino
Joe Pesci
Harvey Keitel
Bobby Cannavale
Koja glumacka postava jbt. I jos rezira Scorsese. I jos gangsterski film.![]()
Jedva cekam.
- Tito_i_Partija
#3695 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ima samo jedan mali problem. K'o prvo je u Februaru izasla ova vijest:Saian wrote:mustuluk ko kuca, ju ken kesh in ven konvinijentTito_i_Partija wrote:Nesto citam tvoj komentar, pa odem na imdb stranicu Scorsese-a, kad ono stvarno:Jack Be Nimble wrote:Uskoro De Niro, Pacino, Pesci i Keitel se vracaju pod palicu Scorsese-a pa ce valjda snimiti dobar film.
The Irishman (2018)
http://www.imdb.com/title/tt1302006/?ref_=nm_flmg_dr_1
Robert deNiro
Al Pacino
Joe Pesci
Harvey Keitel
Bobby Cannavale
Koja glumacka postava jbt. I jos rezira Scorsese. I jos gangsterski film.![]()
Jedva cekam.
http://variety.com/2017/film/news/netfl ... 201993446/
Znaci nema nista od kina i prave veliko-studijske produkcije (sto bi ja preferirao za ovakvu vrstu filma). Kad ono onda i slag na tortu samo par dana poslije:
http://variety.com/2017/film/news/marti ... 201995148/
So hu nous vat vil hapen.Martin Scorsese’s upcoming mob movie “The Irishman” looks to be running into trouble as distributor STX is weighing legal action over Mexican producer Gaston Pavlovich’s pending deal with Netflix. STX bought all non-U.S. distribution rights to the Robert De Niro-starring movie last year in a $50-million deal that was the talk of the Cannes Film Festival.
- Jack Be Nimble
#3696 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ma Netflix bi mogao to da izbaci u kina jer zele nominaciju Oskara. Samo je jadno da se Martin morao dokazati holivudu da jos moze da napravi dobar film. Takodjer vecina para u snimanje filma ide u tehnologiju koja bi digitalno pomladila matore. Vec sedam godina traze nekoga da im finansira ovaj film, ali eto sem Netflixa niko u Holivudu nije spreman da uzme rizik.
- Saian
#3697 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pa ja da gurnem ruku u dzak pun vadzejdzej, ja bi' kitu izvuk'o, Belme m' , da se nisam obradov'o, haman bi ga snimili i distribuirali sve u dvije hefte. 
- dale cooper
#3698 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ne treba podcjenjivati Netflixove mogućnosti da finansira visoko budžetni film sa ovako jakom
postavom. Mislim da bi njima i njihovoj reputaciji godilo da iznesu ovakav film i eventualno
budu u utrci za prestižnim nagradama. To što su streaming platforma ne mora ništa značiti.
postavom. Mislim da bi njima i njihovoj reputaciji godilo da iznesu ovakav film i eventualno
budu u utrci za prestižnim nagradama. To što su streaming platforma ne mora ništa značiti.
- Amagon
#3699 Re: Gledali ste ne preporucujete
I meni je John Wick 2 dobar. Mračan, brutalan, i odličan homage akcijama 80-tih.
Ali što je sranje ovaj novi xXx: Return of Xander Cage, to je neopisivo. Film je isto video-igre, nadrealne scene koje su prejebale i ona skakanja auta sa zgrada u Furious 7, preeeeloša gluma (pogotovo one cure), radnja viđena milion puta, ništa ni s čim, ni traga starom xXx (Prag, odlične akcijske i stuntman scene, Rammstein, Ruska mafija)
Ali što je sranje ovaj novi xXx: Return of Xander Cage, to je neopisivo. Film je isto video-igre, nadrealne scene koje su prejebale i ona skakanja auta sa zgrada u Furious 7, preeeeloša gluma (pogotovo one cure), radnja viđena milion puta, ništa ni s čim, ni traga starom xXx (Prag, odlične akcijske i stuntman scene, Rammstein, Ruska mafija)
- Jack Be Nimble
#3700 Re: Gledali ste ne preporucujete
I meni je Mad Man u top 5 serijaTito_i_Partija wrote:Eh cuj, meni licno nije leg'o, sto ne znaci da nekom drugom nece godit'. Isto tako si ti jedini na forumu koji voli Mad Men, dok ga ostali u sirokom krugu zaobilaze, i to je isto ok.