Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3676 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

zaboravljaš jednu činjenicu: nije fukara onaj koji nema novca :) nego koji nije sit :)

najbanalniji je primjer Adnana Brankovića koji je "Prvi Bosanac koji ima Ipod(neki broj)"... :wink:

a iskreno, kime se Fahro okružio? :) glumcem, kardiologom koji ima vremena za politiku i čovjekom koji tvrdi da je bio najuspješniji premijer BiH :D ma hajde bolan :wink:
Been

#3677 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

Kako ćemo u Bolju budućnost za prohrndanim i isluženim Terzićem koji nas za 4 godine udesi da nas rođena mati nije poznala ??
Bitte_Halt_ja_ja

#3678 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Zar ljudi stvarno misle ako ima para da nece krasti i prodavati drzavu za male pare? Nije tu vise stvar dali ce njegovi praunuci zivjeti ko kraljevi od njegovih para, nego je cista moc u pitanju, a sto vise para, vise moci.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#3679 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by A1fa »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:Zar ljudi stvarno misle ako ima para da nece krasti i prodavati drzavu za male pare? Nije tu vise stvar dali ce njegovi praunuci zivjeti ko kraljevi od njegovih para, nego je cista moc u pitanju, a sto vise para, vise moci.
Imucno stanje sigurno nije garant drustveno odgovornog rada, ali jeste osnovni temelj, ostalo je samo stvar karaktera. Ja u Fahrin iskreno se jos nisam nesto previse uvjerio, ali ko su mi alternative? Moj prvi izbor po karakteru i svemu sto zastupa je Zeljko Komsic, ali za njega ne zelim ponovo da glasam iz dva razloga. Prvi je onaj da su Hrvati u pravu. Ovaj sistem je nakaradan i to sto im mi Bosnjaci biramo predstavnika nama nista dobro ne donosi, a ni BIH. A drugi je da sam bio svjestan i kad sam glasao da je Komsic politicka ikebana svoje partije i njenog gazde (Lagumdzije) koja u ovakvom drzavnom uredjenju slabo sta moze pokrenuti, ali sam se nadao da ce on ovaj svoj mandat barem iskoristiti da uz pomoc Mesica i zvanicne politike republike Hrvatske prema BIH priblizi malo i izgladi odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata. On se nije ni trudio nit je pokusao da malo obidje i tu Hercegovinu, iako mu tamo zivi 90% naroda koji kao on predstavlja. Sve se svodilo na branjenje legitimnosti svog mandata i prepucavanja kojim on jezikom govori i kako ga on naziva. Haris? Potrosen politicar, nista se sa njim nece promjeniti-dokazano! A Izetbegovic mladji poslije ovog svojatanja zasluga za opstanak i odbranu BIH mi je pogotovo postao antipatican, da ne govorim da je lopovluk njegove stranke i ljudi u njoj daleko dokazan i svima poznat. :roll:
nosara

#3680 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

A1fa wrote:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:Zar ljudi stvarno misle ako ima para da nece krasti i prodavati drzavu za male pare? Nije tu vise stvar dali ce njegovi praunuci zivjeti ko kraljevi od njegovih para, nego je cista moc u pitanju, a sto vise para, vise moci.
Imucno stanje sigurno nije garant drustveno odgovornog rada, ali jeste osnovni temelj, ostalo je samo stvar karaktera. Ja u Fahrin iskreno se jos nisam nesto previse uvjerio, ali ko su mi alternative? Moj prvi izbor po karakteru i svemu sto zastupa je Zeljko Komsic, ali za njega ne zelim ponovo da glasam iz dva razloga. Prvi je onaj da su Hrvati u pravu. Ovaj sistem je nakaradan i to sto im mi Bosnjaci biramo predstavnika nama nista dobro ne donosi, a ni BIH. A drugi je da sam bio svjestan i kad sam glasao da je Komsic politicka ikebana svoje partije i njenog gazde (Lagumdzije) koja u ovakvom drzavnom uredjenju slabo sta moze pokrenuti, ali sam se nadao da ce on ovaj svoj mandat barem iskoristiti da uz pomoc Mesica i zvanicne politike republike Hrvatske prema BIH priblizi malo i izgladi odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata. On se nije ni trudio nit je pokusao da malo obidje i tu Hercegovinu, iako mu tamo zivi 90% naroda koji kao on predstavlja. Sve se svodilo na branjenje legitimnosti svog mandata i prepucavanja kojim on jezikom govori i kako ga on naziva. Haris? Potrosen politicar, nista se sa njim nece promjeniti-dokazano! A Izetbegovic mladji poslije ovog svojatanja zasluga za opstanak i odbranu BIH mi je pogotovo postao antipatican, da ne govorim da je lopovluk njegove stranke i ljudi u njoj daleko dokazan i svima poznat. :roll:
Sta je lose u tome da u predsjednistvu sjedi dokazani borac (ratnik) za BiH (malo, za promjenu, u moru ratnih profitera i pobjegulja)...? Pri tom uopste nije tacno da je izabran glasovima Bosnjaka, vec glasovima glasaca SDP-a, koji je, kao partija, dobio vise glasova od Komsica... Kako je to moguce...?

Ides li ti tamo gdje te ne pozovu...? I otkud ti podatak da 90% bh hrvata zivi u Hercegovini...?

fahro je politicar-karikatura... Jeste ova zemlja bez ikakvih kriterija, ali to je malo previse i za BiH...
A1fa

#3681 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by A1fa »

nosara wrote:Sta je lose u tome da u predsjednistvu sjedi dokazani borac (ratnik) za BiH (malo, za promjenu, u moru ratnih profitera i pobjegulja)...? Pri tom uopste nije tacno da je izabran glasovima Bosnjaka, vec glasovima glasaca SDP-a, koji je, kao partija, dobio vise glasova od Komsica... Kako je to moguce...?

Ides li ti tamo gdje te ne pozovu...? I otkud ti podatak da 90% bh hrvata zivi u Hercegovini...?

fahro je politicar-karikatura... Jeste ova zemlja bez ikakvih kriterija, ali to je malo previse i za BiH...
Nista, da je ovo normalna drzava. Ali ako je zamisljeno da u predsjednistvu sjede predstavnici koje je izabrao hrvatski, bosnjacki i srpski nacionalni korpus, onda je za Hrvate zaista frustrirajuce to sto u drzavi u kojoj su eto ko biva ravnopravni, onemoguceni svojim brojcanim stanjem da sebi izaberu predstavnika. A ko su glasaci SDP-a? Svjestan sam da za SDP glasaju skoro svi Hrvati (i Srbi) koji zive u vecinski bosnjackim podrucjima, ali mizerno zaista izgleda statistika Zeljka Komsica kad se vidi broj glasova u opstinama i gradovima u kojima zive bh Hrvati u vecini. To je cinjenica koja se nikakvom vokabularnom kozmetikom ne moze pobiti i ja u tome vise ne zelim da ucestvujem!
I opet kazem, da se bira jedan predsjednik, moj glas bi isao Komsicu zbog njegove pozitivne, skromne i postene licnosti. Ali gledali smo i njega 4 godine, Fahro kakav god da je, iako nije na vlasti do sad bio, stekao je ogromno bogatstvo bez da iza sebe ima tonu krivicnih prijava. Avaz kao medij me odavno nervira, smeta mi promicanje Cerica u politicara, ali sve to ne moze pobiti cinjenicu da je Radoncic jedan od najuspjesnijih biznismena u BIH. Od njega mozda jos jedino Širbegoviću treba odati veće priznanje, za kojeg se iskreno nadam da će se i on jednog dana okušati u politici ;)
nosara

#3682 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

A1fa wrote:
nosara wrote:Sta je lose u tome da u predsjednistvu sjedi dokazani borac (ratnik) za BiH (malo, za promjenu, u moru ratnih profitera i pobjegulja)...? Pri tom uopste nije tacno da je izabran glasovima Bosnjaka, vec glasovima glasaca SDP-a, koji je, kao partija, dobio vise glasova od Komsica... Kako je to moguce...?

Nista, da je ovo normalna drzava. Ali ako je zamisljeno da u predsjednistvu sjede predstavnici koje je izabrao hrvatski, bosnjacki i srpski nacionalni korpus, onda je za Hrvate zaista frustrirajuce to sto u drzavi u kojoj su eto ko biva ravnopravni, onemoguceni svojim brojcanim stanjem da sebi izaberu predstavnika. A ko su glasaci SDP-a? Svjestan sam da za SDP glasaju skoro svi Hrvati (i Srbi) koji zive u vecinski bosnjackim podrucjima, ali mizerno zaista izgleda statistika Zeljka Komsica kad se vidi broj glasova u opstinama i gradovima u kojima zive bh Hrvati u vecini. To je cinjenica koja se nikakvom vokabularnom kozmetikom ne moze pobiti i ja u tome vise ne zelim da ucestvujem!
I opet kazem, da se bira jedan predsjednik, moj glas bi isao Komsicu zbog njegove pozitivne, skromne i postene licnosti. Ali gledali smo i njega 4 godine, Fahro kakav god da je, iako nije na vlasti do sad bio, stekao je ogromno bogatstvo bez da iza sebe ima tonu krivicnih prijava. Avaz kao medij me odavno nervira, smeta mi promicanje Cerica u politicara, ali sve to ne moze pobiti cinjenicu da je Radoncic jedan od najuspjesnijih biznismena u BIH. Od njega mozda jos jedino Širbegoviću treba odati veće priznanje, za kojeg se iskreno nadam da će se i on jednog dana okušati u politici ;)
Prvo, u predsjednistvu ne sjede predstavnici "korpusa" vec tri clana razlicitih nacionalnosti... Mizerna statistika iz "hrvatskih" gradova i opstina vise govori o tim ljudima nego o Komsicu... Komsic u predsjednistvu brani interese drzave i svih njenih narod i gradjana... Ustav... Ako ti imas problem sa Ustavom, eno ti onaj sto je stavio potpis u dejtonu, haris se zove, pa trazi objasnjenje...

fahro je stekao bogatstvo sa nasih ledja... To znaju i vrapci na grani... Inicijalni kapital je dala sda, a cinjenica da krivicno (zasad) nije odgovarao ide uz onu nasu poznatu "vrana vrani oci ne vadi"... Doci ce na red, polako...
taksimetar

#3683 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by taksimetar »

Sto je najgore, Fahro uopce nije najgori !
ja2

#3684 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja2 »

Bila na Fahrinom itaru i nije istina da se placao!!!!
Istina je da je bilo donatora koji su dobrovoljno finansirali taj iftar, ali studenti i mladi postaci nisu placali!
Neelix

#3685 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

nosara wrote:
A1fa wrote:

Prvo, u predsjednistvu ne sjede predstavnici "korpusa" vec tri clana razlicitih nacionalnosti... Mizerna statistika iz "hrvatskih" gradova i opstina vise govori o tim ljudima nego o Komsicu... Komsic u predsjednistvu brani interese drzave i svih njenih narod i gradjana... Ustav... Ako ti imas problem sa Ustavom, eno ti onaj sto je stavio potpis u dejtonu, haris se zove, pa trazi objasnjenje...

fahro je stekao bogatstvo sa nasih ledja... To znaju i vrapci na grani... Inicijalni kapital je dala sda, a cinjenica da krivicno (zasad) nije odgovarao ide uz onu nasu poznatu "vrana vrani oci ne vadi"... Doci ce na red, polako...
on krivicno odgovarao sto mu je sda dala inicijalni kapital....to samo u sdp mozgovima moze :D
Bosnolog

#3686 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog »

taksimetar wrote:Sto je najgore, Fahro uopce nije najgori !
U pravu si jedino je SDA gora od njega i njegove stranke ali je mozda nista manje opasan po BiH i njenu buducnost,....Oni koji prebjegnu iz SDA kod Fahre prave jos jednu gresku dajuci podrsku najvecem tajkunu u BiH kojeg je takode SDA i babin sin Bakir iznjedrio,....Taj je vec napravio savez sa Covicem i Dodomilom,kao i srbijanskim mafijakskim Miskovicevim podzemljem koji je finasirao MIlosevicevu agresiju na BiH i suradivoa sve godine sa tim Miskovicem,Mene je strah da nam tajkuni poput njega sjede u instiucijama sistema,....
nosara

#3687 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

Neelix wrote:
nosara wrote:

on krivicno odgovarao sto mu je sda dala inicijalni kapital....to samo u sdp mozgovima moze :D
Nauci citat... Osnov za krivicnu odgovornost cemo lako pronaci u moru milionskih transakcija, tornjeva i ostalih okretnih igara...

Nije li vec spominjan u slucaju "razvojna" banka...?
Neelix

#3688 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

zasto li onda, kad si tako siguran u to, ne odes u sud i podneses prijavu protiv njega?

mozda zato sto nasumice nabadas ono sto ti je diktator naredio da mislis? :D
nosara

#3689 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

Neelix wrote:zasto li onda, kad si tako siguran u to, ne odes u sud i podneses prijavu protiv njega?

mozda zato sto nasumice nabadas ono sto ti je diktator naredio da mislis? :D
7:0
taksimetar

#3690 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by taksimetar »

Bosnolog wrote:
U pravu si jedino je SDA gora od njega i njegove stranke ali je mozda nista manje opasan po BiH i njenu buducnost,....Oni koji prebjegnu iz SDA kod Fahre prave jos jednu gresku dajuci podrsku najvecem tajkunu u BiH kojeg je takode SDA i babin sin Bakir iznjedrio,....Taj je vec napravio savez sa Covicem i Dodomilom,kao i srbijanskim mafijakskim Miskovicevim podzemljem koji je finasirao MIlosevicevu agresiju na BiH i suradivoa sve godine sa tim Miskovicem, Mene je strah da nam tajkuni poput njega sjede u instiucijama sistema,....
E moj bosnoloze, ti si sa svojom SBiH agitacijom dopizdio i bogu i ljudima.

Od tvoje stranke definitivno nema niko gori.
Neelix

#3691 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

Image
nosara

#3692 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

Neelix wrote:Image
Znas li da vas "diktator" drzi u zivotu...? :D Niko nije bez mane, pa ni on... :lol:
Neelix

#3693 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

:D Dodamo li tome da je Fahro veliki navijac Zelje, dolazimo do bizarne situacije :run:
nosara

#3694 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

Neelix wrote::D Dodamo li tome da je Fahro veliki navijac Zelje, dolazimo do bizarne situacije :run:
Jedna od mana visestranacja... :D Da covjek poludi... :-)
joeaziz

#3695 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

danas po zenici nalijepili novu seriju sbb plakata. na njima djetelina sa tri lista.... wtf?
Real Khan

#3696 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

joeaziz wrote:danas po zenici nalijepili novu seriju sbb plakata. na njima djetelina sa tri lista.... wtf?
...paaaa, jesen stiže, lišće pada :D
A1fa

#3697 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by A1fa »

Real Khan wrote:
joeaziz wrote:danas po zenici nalijepili novu seriju sbb plakata. na njima djetelina sa tri lista.... wtf?
bolje bi bilo da je sa 4 :D
Bosnolog

#3698 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog »

taksimetar wrote:
Bosnolog wrote:
U pravu si jedino je SDA gora od njega i njegove stranke ali je mozda nista manje opasan po BiH i njenu buducnost,....Oni koji prebjegnu iz SDA kod Fahre prave jos jednu gresku dajuci podrsku najvecem tajkunu u BiH kojeg je takode SDA i babin sin Bakir iznjedrio,....Taj je vec napravio savez sa Covicem i Dodomilom,kao i srbijanskim mafijakskim Miskovicevim podzemljem koji je finasirao MIlosevicevu agresiju na BiH i suradivoa sve godine sa tim Miskovicem, Mene je strah da nam tajkuni poput njega sjede u instiucijama sistema,....
E moj bosnoloze, ti si sa svojom SBiH agitacijom dopizdio i bogu i ljudima.

Od tvoje stranke definitivno nema niko gori.
Ja uopste nism clan te stranke,niti imam ikakvog dodira sa njom,mene intereesuje Bosna i Hercegovina,......... ;-)

To se ti nasao uvrijedene ili prozvan sto s pravom postavljam pitanje i izrazavam sumnju u dobronamjerneost Radonciceve stranke, covjeku koji se slizao sa Dodikom i Covicem,...a sa Miskoicem ima poslovne veze jos iz vremena agresije na BiH,....kako objasniti da je taj Miskovic imao svoje poslovne prostore u ulici Ferfadija gdje su sarajlije ubijane a zidov fasada zaljiveni krvlju pobijenih civila Miskovicevom lovom punjenih granata,da bi Miskovic dobio poslovni prostor u toj ulici odmah nakon rata,sto mu je omogucila SDA mafija..........?????? :roll:
joeaziz

#3699 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

Real Khan wrote:

:D
joeaziz

#3700 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

joeaziz wrote:
Real Khan wrote:

:D

znaci, tendencija je da ce uskoro biti djetelina bez listova.
Post Reply