Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
radiša

#3676 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by radiša »

Ja bih onda uzo ovaj blekwiew a5,giga rama,android 6,to sto si naveo ce gurat bez problema,ove od 512 rama nebih ni pod razno.Daju garanciju godinu tako da ne vjerujem da prodaju smece koje bi im nakon par mjeseci zakomplikovalo posao-zivot...
O'zone
Globalni moderator

#3677 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by O'zone »

radiša wrote:Ja bih onda uzo ovaj blekwiew a5,giga rama,android 6,to sto si naveo ce gurat bez problema,ove od 512 rama nebih ni pod razno.Daju garanciju godinu tako da ne vjerujem da prodaju smece koje bi im nakon par mjeseci zakomplikovalo posao-zivot...
Ma gledam i ovaj Doodgee X3 mislim da će i on poslužiti a knapira se u budžet...
radiša

#3678 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by radiša »

Da upravu si,zbog love je,ja sam gledao i verziju androida zato rekoh blackwiew...
koji god da odaberes neces pogrijesiti.
O'zone
Globalni moderator

#3679 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by O'zone »

:thumbup: Hvala
Raigor Stonehoof

#3680 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Raigor Stonehoof »

O'zone wrote:
radiša wrote:Ja bih onda uzo ovaj blekwiew a5,giga rama,android 6,to sto si naveo ce gurat bez problema,ove od 512 rama nebih ni pod razno.Daju garanciju godinu tako da ne vjerujem da prodaju smece koje bi im nakon par mjeseci zakomplikovalo posao-zivot...
Ma gledam i ovaj Doodgee X3 mislim da će i on poslužiti a knapira se u budžet...
mojne doogee ako mislis koristiti 3G internet. imaju nekih problema sa evropskim mrezama, prijem/brzina su uzasni.
fare_mo

#3681 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by fare_mo »

Imam LG Leon i LG G4 Stylus u oba je ekran otisao, isplate li se popravljati i koliku otprilike da ocekujem cijenu ?

I naravno ako neko ima servis za preporucit u Sarajevu.
kokuz_sa

#3682 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kokuz_sa »

Za g4 je cca 150 nabavna cijena displaya za servisera...plus ruke..znaci oko 180 ti je popravak..
Leon tesko da iko ima display od velrprodaja...jedino neki serviser da ima od starog kojeg moba
_Reds_

#3683 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by _Reds_ »

radiša wrote:Da upravu si,zbog love je,ja sam gledao i verziju androida zato rekoh blackwiew...
koji god da odaberes neces pogrijesiti.
Nemoj te telefone, dolaze sa tonu reklama koje iskacu na sve strane.

I tu se starija osoba ne moze snaci. A reklame je skoro ne moguce maci bez nekog cutom ROM-a.
cakaniboy

#3684 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cakaniboy »

O'zone wrote:
radiša wrote:Pitanje je do 100 ali ako ti nije puno dodat jos 24 marke ja bi uzo ovaj definitivno.
https://www.olx.ba/artikal/22048394/ouk ... -dual-sim/

119+5 dostava.
Ma nije za mene da je za mene drugačija bi priča bila...nego penzionerka, prijateljica, hoće da ima da se čuje sa djecom a budžet limitiran do bola...Mene glava zaboljela kad je rekla cifru i da bi novo...

Elem Hvala na linku jer vidim da ovi imaju još ovih povoljniji telefona...

https://www.olx.ba/artikal/23869846/doo ... b-3000mah/ 119 KM

https://www.olx.ba/artikal/22601464/bla ... -dual-sim/ 109 KM

https://www.olx.ba/artikal/22601510/ouk ... -dual-sim/ 89 KM :-)

https://www.olx.ba/artikal/20306886/doo ... s8gb-8-mp/ 99 KM

Šta preporučiti a da ti se kasnije ne štuca :mrgreen:
u Bingu
2 godine garancije !!

Image
supercali

#3685 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

Dilajlo ne moze ovo nema crvene boje prijateljica je komunjara
Ima li kitofon u crvenoj boji?
avaks

#3686 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by avaks »

512MB rama je patnja, izbjegavati ako je ikako moguće :-)
cakaniboy

#3687 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cakaniboy »

"do juče" samsung s1 ili iPhonei 4-orke radili na 512 MB
sad nije dovoljno ni 6-8 GB a bezveze
važno je da je optimiziran OS spram hardvera a ovaj kitkat je dobar za taj hardver
a izgleda da je u pitanju i nezahtjevan korisnik tako da bi to sve moglo biti ok
uostalom kolko para toliko muzike
1 GB RAM-a je skuplje 50-tak maraka
AmirBaa

#3688 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AmirBaa »

cakaniboy wrote:"do juče" samsung s1 ili iPhonei 4-orke radili na 512 MB
važno je da je optimiziran OS spram hardvera a ovaj kitkat je dobar za taj hardver
a izgleda da je u pitanju i nezahtjevan korisnik tako da bi to sve moglo biti ok
do jucer ? :run:
radiša

#3689 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by radiša »

Na 512 kolko se sjecam me uvjek viber zajebavo,ledio,znaci u ono vrijeme a tek sad...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3690 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by konektovan »

trenutno sam na android 512 MB ram memorije, prinudjen dok se moj ne popravi, ned'o Bog nikome. To je stari telefon iz 2013 godine, kupio ga zeni tad, I kao fercero je dobro u tom periodu, ali kod mene sad nikako, pogotovo kad sam instalirao viber.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3691 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by _BataZiv_0809 »

Gdje daju staro za novo
cakaniboy

#3692 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cakaniboy »

AmirBaa wrote:
do jucer ? :run:
imam iPhone 4, doduše u stanju mirovanja, ostavio ga ko suvenir
ali fercera sve samo tako
naravno ne kao makina koju sada imama sa 4 GB RAMa i 64 GB interne i snapdragonom 820 :oops: ali nisu to ni tolike drastične razlike kako marketing želi da prikaže
konektovan wrote:trenutno sam na android 512 MB ram memorije, prinudjen dok se moj ne popravi, ned'o Bog nikome. To je stari telefon iz 2013 godine, kupio ga zeni tad, I kao fercero je dobro u tom periodu, ali kod mene sad nikako, pogotovo kad sam instalirao viber.
taj je obataljen sigurno, ovaj je na kraju krajeva sa 2 godine garancije !!
u principu niko duže jedan te isti telefon i ne koristi

Image
Last edited by cakaniboy on 27/04/2017 16:36, edited 1 time in total.
semirsar

#3693 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

konektovan wrote:trenutno sam na android 512 MB ram memorije, prinudjen dok se moj ne popravi, ned'o Bog nikome. To je stari telefon iz 2013 godine, kupio ga zeni tad, I kao fercero je dobro u tom periodu, ali kod mene sad nikako, pogotovo kad sam instalirao viber.
Sto sve mora biti fensi smikenzi, jbgti, evo na HTC Desire viber radi cakumpakum, nista sjecka niti trza a kamoli da ledi, jednostavno skini stariju verziju vibera i VOILA.
Mislim, ako je samo za razgovora poruka i tako, dobar je svaki stari viber, a kome treba sve sto danasnji viber pruza, e taj nek se i pruzi za bolji fon, ha ja.
spree

#3694 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by spree »

kod mene je 1 gb rama i sve moguce ledi. po godinu otvara bilo sta. zato 512mb rama ni pod razno, pa da je i dzaba. doduse ios je drugo. ip4 je jos uvijek dovoljno dobar, odnosno dovoljno brz zbog njihove optimizacije.
semirsar

#3695 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

spree wrote:kod mene je 1 gb rama i sve moguce ledi. po godinu otvara bilo sta. zato 512mb rama ni pod razno, pa da je i dzaba. doduse ios je drugo. ip4 je jos uvijek dovoljno dobar, odnosno dovoljno brz zbog njihove optimizacije.
Naravno da ledi kad su se poskidale sve najnovije aplikacije putem update-a ili preko google store-a, Cik vrati one startne app koje su bile kad se tek kupio telefon, pa vidi sta ce biti :mrgreen:
Naravno, uvjek do nekog ili neceg drugog, nikad do nas :thumbup:
spree

#3696 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by spree »

semirsar wrote:
spree wrote:kod mene je 1 gb rama i sve moguce ledi. po godinu otvara bilo sta. zato 512mb rama ni pod razno, pa da je i dzaba. doduse ios je drugo. ip4 je jos uvijek dovoljno dobar, odnosno dovoljno brz zbog njihove optimizacije.
Naravno da ledi kad su se poskidale sve najnovije aplikacije putem update-a ili preko google store-a, Cik vrati one startne app koje su bile kad se tek kupio telefon, pa vidi sta ce biti :mrgreen:
Naravno, uvjek do nekog ili neceg drugog, nikad do nas :thumbup:
ma znam, ali mi se neda peglati s tim. ide sutra novi mob 4gb rama sd820. onda cu ovaj fino da vratim na fabricke i dam staroj. mislim kada bi izbrisao fb i ta njegova sranja da bi prodisao, a ne jos ostalog smeca kojeg imam na njemu. kontam mozda i da nabacim cm14.
diablobih

#3697 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by diablobih »

Ma Facebook se odmah zamjeni sa metal pro i naravno izbrisati messenger.
roki

#3698 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

kod mene u žene 1gb rama na htc-u i sve leTi i dalje, poslije 1 godinu koristenja. Nema tonu aplikacija snimljenih, jedno 7-8. MOŽDA da se telefon u zadnje vrijeme malo usporijo pa aplikacije ne otvara instant nego na nekih pola sekunde do sekundu ali gotovo da je to i neprimjetno.
roki

#3699 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

roki wrote:
kod mene u žene 1gb rama na htc-u i sve leTi i dalje, poslije 1 godinu koristenja. Nema tonu aplikacija snimljenih, jedno 7-8. MOŽDA da se telefon u zadnje vrijeme malo usporijo pa aplikacije ne otvara instant nego na nekih pola sekunde do sekundu ali gotovo da je to i neprimjetno.
Uopšte se ne radi o ramu nego o procesoru. Kod nje je neki srednji (nazovimo ga tako ) osmojezgreni procesor.
dječak sa šibicama

#3700 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dječak sa šibicama »

Isti sam takav bio, prije nego sam kupio K10 koristio neki sa 512 MB, covjece muke zive.. nista ne otvara, Viber nisam mogao ni koristiti, FB lite stavio ma nece ni da cuje.

Zafrljacio sam ga sa gustom.
Post Reply