HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
riko-ga

#3676 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Nogatrans wrote:Ja sad gledao,meni nije nista kodirano.. :-)

Kod mene od Ponedeljka kodirane.
sabih05

#3677 Re: HS kablovska

Post by sabih05 »

riko-ga wrote:
Nogatrans wrote:Ja sad gledao,meni nije nista kodirano.. :-)

Kod mene od Ponedeljka kodirane.
Nisu kodirani i sve radi kako treba.

Ako imate CI modul i ako ste skenirali kanale (ako vam je javilo da imate nove kanale), onda ce vam se to desavati. Nazovite ih i trazice vam da iscitate neke brojeve i to je to.

Meni se to nekoliko puta desavalo. Cak mi se i sa dalvi-em desavalo da nakon skeniranja kanala moram zvati jer mi bude pola kanala kodirano.

U svakom slucaju morate zvati HS.
Ghostface

#3678 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

Ljudi nisam siguran da li je neko već pitao ovo i imao sličan problem pa se izvinjavam unaprijed ako dupliram temu: koristim HS-ov CI modul i sve je odlično funkcionisalo, nazvao ih nakon prve pretrage kanala i otključali su mi sve kanale (b92, rtl hrvatski, sve arene....)...ALI...prije par dana mi se počelo dešavati da mi se slike mute, pixeliziraju (bolju riječ nemam) a što se pogotovo odnosi na HD kanale...ima li ko rješenje da mi ne dolaze ovi iz HS-a bezveze kući pa da se nerviram s njima ili posvađam...????

hvala unaprijed,

POzdrav,

Ghostface
AdrianMole

#3679 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Ghostface wrote:Ljudi nisam siguran da li je neko već pitao ovo i imao sličan problem pa se izvinjavam unaprijed ako dupliram temu: koristim HS-ov CI modul i sve je odlično funkcionisalo, nazvao ih nakon prve pretrage kanala i otključali su mi sve kanale (b92, rtl hrvatski, sve arene....)...ALI...prije par dana mi se počelo dešavati da mi se slike mute, pixeliziraju (bolju riječ nemam) a što se pogotovo odnosi na HD kanale...ima li ko rješenje da mi ne dolaze ovi iz HS-a bezveze kući pa da se nerviram s njima ili posvađam...????

hvala unaprijed,

POzdrav,

Ghostface
Vjerovatno ti je oslabio signal.Trebaš zvati HS da ga pojačaju...Vrlo česta pojava kada zahladi :(
shlauf

#3680 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

NEKAD:

Image

SAD: :x :x :x :x :x

Image

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Ghostface

#3681 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

AdrianMole wrote:
Ghostface wrote:Ljudi nisam siguran da li je neko već pitao ovo i imao sličan problem pa se izvinjavam unaprijed ako dupliram temu: koristim HS-ov CI modul i sve je odlično funkcionisalo, nazvao ih nakon prve pretrage kanala i otključali su mi sve kanale (b92, rtl hrvatski, sve arene....)...ALI...prije par dana mi se počelo dešavati da mi se slike mute, pixeliziraju (bolju riječ nemam) a što se pogotovo odnosi na HD kanale...ima li ko rješenje da mi ne dolaze ovi iz HS-a bezveze kući pa da se nerviram s njima ili posvađam...????

hvala unaprijed,

POzdrav,

Ghostface
Vjerovatno ti je oslabio signal.Trebaš zvati HS da ga pojačaju...Vrlo česta pojava kada zahladi :(
Nije valjda da su osjetljivi i na promjenu temperature a da to nisu riješili na neki način...aj majko mila gdje mi živimo...a zvao sam ja njih juče i rekli poslati nekog svog da pogleda...kako god, zaboravih pomenuti prije da mi je i tv počeo da zeza kod paljenja, prvo ne reaguje pa onda nešto pukne i upali...ccc (Sony Bravia LCD)!??
riko-ga

#3682 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Ghostface wrote:
AdrianMole wrote:

hvala unaprijed,

POzdrav,

Ghostface
Nije valjda da su osjetljivi i na promjenu temperature a da to nisu riješili na neki način...aj majko mila gdje mi živimo...a zvao sam ja njih juče i rekli poslati nekog svog da pogleda...kako god, zaboravih pomenuti prije da mi je i tv počeo da zeza kod paljenja, prvo ne reaguje pa onda nešto pukne i upali...ccc (Sony Bravia LCD)!??
Ista stvar se desava i meni.Jedno vrijeme je bilo sve OK ali prije 2-3 dana se to ponovo pocelo desavati.

U vezi HD kanala.Ja mislim da su ih kodirali.Jer kod mene sve bilo OK u Nedjelju vece.U Ponedeljak ujutro ni znaka.Ovaj sto kaze da ima HD kanale mozes li reci kvrt u kom zivis?
shlauf

#3683 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Znači da nisam jedini sa Sony-em koji ima problema sa palenjem TV-a.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Ghostface

#3684 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

Pa je li ikad iko nosio svoj Sony TV na servis jer ja nešto kontam da je malo teško dokazati to njima jer se ne dešava baš svaki put, a kako to već ide kad bi im čovjek htio pokazati upalio bi i prije nego ga upalim:)))

A vezano za HD kanale...meni nije problem samo sa HD kanalima, već se slično dešava na još nekoliko kanala (doduše ne u istoj mjeri). Takođe, primjetio sam da su tokom dana često slike ok, ali kako dan odmiče (a pogotovo kad je liga prvaka ili sl.) onda se slike skoro skroz zacrne...čudni fenomeni za "fenomanalni" HS.
riko-ga

#3685 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Ghostface wrote:Pa je li ikad iko nosio svoj Sony TV na servis jer ja nešto kontam da je malo teško dokazati to njima jer se ne dešava baš svaki put, a kako to već ide kad bi im čovjek htio pokazati upalio bi i prije nego ga upalim:)))

A vezano za HD kanale...meni nije problem samo sa HD kanalima, već se slično dešava na još nekoliko kanala (doduše ne u istoj mjeri). Takođe, primjetio sam da su tokom dana često slike ok, ali kako dan odmiče (a pogotovo kad je liga prvaka ili sl.) onda se slike skoro skroz zacrne...čudni fenomeni za "fenomanalni" HS.
Ja sam trazio onu karticu da mi ugrade umjesto ovoga cuda resivera ili vec kako ga zovu.Dodju oni stave karticu u TV-e i gle cuda TV-e se samo pali i gasi.Sama od sebe.Kazu nije uredu ta kartica sutra ce donijeti drugu.Prodje par dan nova delegacija sa novom karticum i hop!!!!!!!!!!!!!Ista stvar.TV-e se samo pali i sama gasi.I onda strucnjaci iz HS-a mi kazu da TV-e odnesem na servis (TV je kupljena prije par mjeseci : Sony KDL-40BX400) jer kao nema neki softver sto podrzava tu njihovu karticu.Niti sam nosio TV-e niti sam nji vise zvao.Mucim se sa ovim cudom .
iPod

#3686 Re: HS kablovska

Post by iPod »

http://teve.ba/article/4921/hd-kanali-d ... eta-dtv-hs

Smilovao se i Enes, pa pustio HD u osnovni paket, hehehe
AdrianMole

#3687 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

iPod wrote:http://teve.ba/article/4921/hd-kanali-d ... eta-dtv-hs

To je samo ovo :
http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=100
U praksi,to znači da se više HD kanali ne mogu pratiti na ''divljaka'',već ISKLJUČIVO sa CI modulom ili HD STB -om.
Tiger 033

#3688 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

A vidi ovo
http://teve.ba/article/4923/novo-u-hs-k ... televiziji

Novo u HS Kablovskoj Televiziji

Kablovske televizije M&H, HS i HKBnet omogućili su svojim korisnicima kupovinu LCD televizora prema jedinstvenim cijenama. Kupovinu je moguće obaviti na jedan od dva načina, i to uz mjesečnu pretplatu potpisivanjem ugovora na 36 mjeseci ili gotovinskim plaćanjem.

Kupovinom LCD televizora putem mjesečne pretplate mogu izvršiti svi penzioneri i javni službenici koji svoja primanja primaju putem banaka, uz potpisivanje ugovora na 36 mjeseci, putem trajnog naloga. Zavisno od usluge na koju se korisnik pretplati, cijena mjesečne rate za LCD televizore iznosi od 3,90 do 19,90 KM.

Kupovinu LCD televizora od 32 incha moguće je obaviti i gotovinskim plaćanje na nekoliko načina prema pripadajućim cijenama od 489, 549 i 589,00 KM. Također, kupovinu LCD televizora od 42 incha moguće je obaviti po cijenama od 799, 844 i 999,00 KM.

Sve navedeno odnosi se na korisnike koji uredno izmiruju svoje obaveze prema kablovskim televizijama HS, HKBnet i M&H Company, a korisnicima je omogućen i kratkorični kredit putem Sparkasse banke na 12 i 24 mjeseca u iznosu od 400 do 2.000,00 KM uz mjesečnu kamatu od samo 2,00 KM. Grantni period za sve LCD televizore iznosi 2 godine. Detaljnu specifikaciju LCD televizora, kao i detaljnu ponudu donosimo vam u narednim danima.
Ghostface

#3689 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

riko-ga wrote:
Ghostface wrote:Pa je li ikad iko nosio svoj Sony TV na servis jer ja nešto kontam da je malo teško dokazati to njima jer se ne dešava baš svaki put, a kako to već ide kad bi im čovjek htio pokazati upalio bi i prije nego ga upalim:)))

Ja sam trazio onu karticu da mi ugrade umjesto ovoga cuda resivera ili vec kako ga zovu.Dodju oni stave karticu u TV-e i gle cuda TV-e se samo pali i gasi.Sama od sebe.Kazu nije uredu ta kartica sutra ce donijeti drugu.Prodje par dan nova delegacija sa novom karticum i hop!!!!!!!!!!!!!Ista stvar.TV-e se samo pali i sama gasi.I onda strucnjaci iz HS-a mi kazu da TV-e odnesem na servis (TV je kupljena prije par mjeseci : Sony KDL-40BX400) jer kao nema neki softver sto podrzava tu njihovu karticu.Niti sam nosio TV-e niti sam nji vise zvao.Mucim se sa ovim cudom .

Meni danas dolazio čiko iz HS-a i reče ovako...istekli ti kodovi za kanale kao što je b92 i sl. iako sam ja ovaj CI modul uzeo tek prije nekih mjesec dana :S...i kaže još čiko da trebam odnijeti karticu da mi instaliraju ovaj novi software (firmware) pa ću moći gledati i HD kanale nesmetano...pa zar nije mogao,ako je već dolazio, nešto i uraditi i to riješiti sam a ne da ja moram ponovo kod njih trčati posije posla a ne d'o Bog da dođeš iza pola 5 jednu minutu...ko da su državna služba!
iPod

#3690 Re: HS kablovska

Post by iPod »

eheheh, da ovo enes nije prodao kablovsku, previše novosti od njega za ovu godinu!
riko-ga

#3691 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

iPod wrote:eheheh, da ovo enes nije prodao kablovsku, previše novosti od njega za ovu godinu!

E sad ih ja zvao.Kazu rade nesto u vezi ovi HD kanala i da bi dans trebalo da se ponovo pojave.E bas da vidim i to cudo.
Ghostface

#3692 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

riko-ga wrote:
iPod wrote:eheheh, da ovo enes nije prodao kablovsku, previše novosti od njega za ovu godinu!

E sad ih ja zvao.Kazu rade nesto u vezi ovi HD kanala i da bi dans trebalo da se ponovo pojave.E bas da vidim i to cudo.
pa ima li ovdje ikad konačne informacije:)) hoću li im sad nositi ovaj modul na update software-a ili ću moći gledati HD?
respo

#3693 Re: HS kablovska

Post by respo »

AdrianMole wrote:
iPod wrote:http://teve.ba/article/4921/hd-kanali-d ... eta-dtv-hs

To je samo ovo :
http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=100
U praksi,to znači da se više HD kanali ne mogu pratiti na ''divljaka'',već ISKLJUČIVO sa CI modulom ili HD STB -om.
je*em ih u usta kontam sta je bilo sa kanalima da su ih zacrnili ili nesto a imam ci modul kad ono samo da gledaju ovi sa modulima i resiverima
pa posteno od njih u svakom slucaju
Eldinn

#3694 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

Sta je ovo nestale mi Arene, i ja skenirao opet i dosle su mi, ali nije vise slika preko cijelog ekrana, i dosta je sad ruznija slika, cc, jel i kod vas?
kakaljin

#3695 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Eldinn wrote:Sta je ovo nestale mi Arene, i ja skenirao opet i dosle su mi, ali nije vise slika preko cijelog ekrana, i dosta je sad ruznija slika, cc, jel i kod vas?
da sada je pravo losa slika na arenama, a slika treba da bude kao na espn-u,u stvari sve slike na digitali trebaju da bude kao na espn-u
shlauf

#3696 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Skenirao danas nekoliko puta ali uvijek dekodirano. Maloprije opet i na kanalima DIGITAL1, DIGITAL2, DIGITAL3 i DIGITAL4 naletim na Arene. Sve OK.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
riko-ga

#3697 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

shlauf wrote:Skenirao danas nekoliko puta ali uvijek dekodirano. Maloprije opet i na kanalima DIGITAL1, DIGITAL2, DIGITAL3 i DIGITAL4 naletim na Arene. Sve OK.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Nasao i ja te ali nema HD-a???????????
shlauf

#3698 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

wedran82 wrote:ci modul + philips 42 fuull hd vec 3 mjeseca rahatluk sa arenama nikakvih problema nema, izgleda da je uvijek problem sa sonyiem. imam i samsung i nemam problema, sony nije sto je bio nekad
Nije do Sony-a već do HS-a. Bilo je ljetos ili čak prije njihovo objašnjenje da se izvinjavaju vlasnicima Sony-a zbog tih pojava i da će to otkloniti. I bilo je dobro do prije neki dan. Ne traži mi se sad po forumu taj tekst jer bih možda i zoru dočekao tražeći.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
respo

#3699 Re: HS kablovska

Post by respo »

i sta kazu moraju li se moduli nositi kod njih da se to sve sredi ponovo da bi gledao HD kanale ili sta ??
zikmu

#3700 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Ma dovoljno je da ih nazovete, i rijesen problem...
Locked