SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Richard Peti

#3676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Richard Peti »

DaysleepeR wrote:
dzemmo wrote:a sta, Sarajlije po difoltu Bosnjaci :-) :-) :-)
http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzav ... 00480.aspx

imena kolega imena
a mater im balij... :D :lol: :lol: :lol:

do mene, izvinjavam se
DaysleepeR

#3677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

dzemmo wrote:
DaysleepeR wrote:
dzemmo wrote:a sta, Sarajlije po difoltu Bosnjaci :-) :-) :-)
http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzav ... 00480.aspx

imena kolega imena
a mater im balij... :D :lol: :lol: :lol:

do mene, izvinjavam se
napad na nekoga sa nožem je krivično djelo bez obzira kako se taj zvao

ako imaš još kakvih argumenata da opravdaš četvoricu klošara samo izvoli...

ja sam samo pitao šta bi bilo kad bi četvorica iz Zagreba došla u Sarajevo i napravila isto ovo...
Richard Peti

#3678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Richard Peti »

nisam ja nikoga opravdavo, malo si pun negativne energije..

recimo da nisu bili bosnjaci, a ti si to ovdje napisao, sutra bi osvanulo na naslovnici da su psovali i tako to..
a ko zna, mozda i osvane ovo tvoje unaprijed odredjivanje sta je ko i kako je ko..

jel to ti iz svog iskustva znas kako se ko i gdje ponasa

ohani..
DaysleepeR

#3679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

dzemmo wrote:nisam ja nikoga opravdavo, malo si pun negativne energije..

recimo da nisu bili bosnjaci, a ti si to ovdje napisao, sutra bi osvanulo na naslovnici da su psovali i tako to..
a ko zna, mozda i osvane ovo tvoje unaprijed odredjivanje sta je ko i kako je ko..

jel to ti iz svog iskustva znas kako se ko i gdje ponasa

ohani..
naravno neću da ohanem :D ko si ba..

ne bih pisao da su bošnjaci da nisam provjerio imaju li gdje imena, nisam ja kloc

a iz iskustva znam da se neko ne bode baš sa naljepšim željama, obično bodenje prate psovke, a našoj raji je jebavanje ustaške majke po makarskoj rivijeri omiljena :D
delightful

#3680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

bez zachatavanja molim. hvala.
muha_sa

#3681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by muha_sa »

U Sarajevu napadnut golman Širokog Brijega!

Dejana Bandovića ispred hotela ''Evropa'' zaskočila grupa mladića i nanijela mu povrede nosa

Bandović: Gledao utakmicu Svjetskog prvenstva Španija-Paragvaj
Pripreme pred važnu utakmicu uzvrata prvog pretkola Lige UEFA između Širokog Brijega i ljubljanske Olimpije omela je vijest o huliganskom napadu na prvog golmana Širokobriježana Dejana Bandovića.

Bandović je sa svojim prijateljima u Sarajevu gledao utakmicu Svjetskog prvenstva Španija-Paragvaj, po završetku koje ga je ispred hotela ''Evropa'' zaskočila grupa mladića i nanijela mu povrede nosa.
zonbirile

#3682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

pastirck wrote:Nemam potrebe citati tekst, nazalost sve znam. Armin je isao sa mnom u gimnaziju, zivi blizu mene
i iskreno mi ga je zao. Imao je blistavu karijeru i kao suzu cist zivot do tog nemilog slucaja kad je uradio sto
je uradio. Prema svemu sudeci zrtva je drustva :(
----------------------------------------------
dušo draga bolestan je i treba pomoć.
karanana

#3683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

cuj zrtva drustva?!
sta mu je to drustvo uradilo pa je njegova zrtva?
upravo obratno, to drustvo mu je dalo sve sto 99,9% mladih ljudi u ovoj zemlji nema, dobar posao, rjeseno stambeno pitanje, poprilicno fin zivot za ove nase uslove. uz to vjerovatno opravdano, veoma cijenjen u tom istom drustvu.
ako mislis da je zrtva drustva jer je ovo sve imao a ne kao sto vecina nema, onda si u pravu.
i sad je on zrtva drustva, a da je neki sirotan ili cigo ubio svoju majku rekla bi drugacije.

razmisli malo prije nego nesto napises, i onda se kasnije vadis nekim humoristickim odgovorima.
ultima_palabra

#3684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

karanana wrote:cuj zrtva drustva?!
sta mu je to drustvo uradilo pa je njegova zrtva?
upravo obratno, to drustvo mu je dalo sve sto 99,9% mladih ljudi u ovoj zemlji nema, dobar posao, rjeseno stambeno pitanje, poprilicno fin zivot za ove nase uslove. uz to vjerovatno opravdano, veoma cijenjen u tom istom drustvu.
ako mislis da je zrtva drustva jer je ovo sve imao a ne kao sto vecina nema, onda si u pravu.
i sad je on zrtva drustva, a da je neki sirotan ili cigo ubio svoju majku rekla bi drugacije.

razmisli malo prije nego nesto napises, i onda se kasnije vadis nekim humoristickim odgovorima.
Nema to veze sa društvom...niko do dan danas ne zna zašto je uradio to što je uradio...
Po svim pričama sasvim normalan čovjek ubije majku, provede par dana u nekom bunilu i onda se vrati u normalu...to je kao u filmovima :(
Mislim da ne bi trebalo prepustiti slučaju mogućnost da se to opet desi, da mu padne mrak na oči...stroga ljekarska kontrola
zonbirile

#3685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

možda @pastick misli da svi mi imamo pravo na po jedno ubistvo uz ogradu ako smo fini i mirni.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

pastirck wrote:
zonbirile wrote:možda @pastick misli da svi mi imamo pravo na po jedno ubistvo uz ogradu ako smo fini i mirni.
Ne do Bog da radis u policiji i donosis zakljucke, ja i pola grada ne bi vidjeli svjetlo dana.
Ko je pravdao koga, ja nisam :x Kazem da je bio uzoran momak i da je drustvo kao širi pojam
krivo za mnoge stvari. Nije ga lijecilo, nije ukazalo, nije ovo nije ono....
Ma naravno, društvo je za sve krivo, pojedinac ni zašta! od čega ga je to trebalo liječiti, i kako ga je iko mogao liječiti protiv njegove volje? Navući nekome ludačku košulju i staviti ga pod elektrošokove danas je protivzakonito. Moglo mu se pomoći samo ako je sam tražio pomoć.
karanana

#3687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

pa ako je njemu drustvo i situacija u drustvu bila kriva za ono sto je uradio, onda je dobro da se kod nas svaki dan ne dese po 2-3 ovakva slucaja, kako se drustvo prema vecini nas ponasa.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

karanana wrote:pa ako je njemu drustvo i situacija u drustvu bila kriva za ono sto je uradio, onda je dobro da se kod nas svaki dan ne dese po 2-3 ovakva slucaja, kako se drustvo prema vecini nas ponasa.
:thumbup:
karanana

#3689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

pastirck wrote:
karanana wrote:pa ako je njemu drustvo i situacija u drustvu bila kriva za ono sto je uradio, onda je dobro da se kod nas svaki dan ne dese po 2-3 ovakva slucaja, kako se drustvo prema vecini nas ponasa.
Nismo svi isti, nemamo svi isti prekidac.
Ne kontam samo zasto se onda prave strategije u borbi protiv mal. delikvencije, zasto se prica
o PTSP, zasto zasto...jer ako drustvo nije krivo (opet ponavljam kao širi pojam) zasto se i u medijima
ali i u samom drustvu trazi krivac nakon ovakvih slucajeva.
drustvo je krivac u slucaju ponovljenih delikvenata, kada se isti ljudi hapse i pustaju po 200 puta i samo je pitanje dana kada ce od te osobe nekome past glava sa ramena.
ali u ovom konkretnom slucaju o kojem pricamo to nije bilo tako.
ali udaljismo se od teme meni se cini.
Savjetnik Premijera

#3690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Savjetnik Premijera »

pastirck wrote:
Nismo svi isti, nemamo svi isti prekidac.
Ne kontam samo zasto se onda prave strategije u borbi protiv mal. delikvencije, zasto se prica
o PTSP, zasto zasto...jer ako drustvo nije krivo (opet ponavljam kao širi pojam) zasto se i u medijima
ali i u samom drustvu trazi krivac nakon ovakvih slucajeva.
Kada je to uradio, nije bio u stanju uracunjlivosti sigurno, šta je dovelo do toga? je li se moglo sprijeciti?
Ako stvarno mislite da je momku lako, i da ga treba ubiti, onda smo mi to drustvo koje dovodi do ovakvih slucajeva.
Pera Trta

#3691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

pastirck wrote:Poprilicno smo se udaljili, slazem se. Samo cu jednu rijec upotrijebiti "PREVENCIJA".
Počnimo od tebe. Ako si ga tako poznavala i znala da ima problema, zašto nisi sama pokušala to da preveniraš. Mogla si razgovarati s njim, s majkom mu, prijaviti nekome, bilo šta...Eto ti prevencije.
Konkretnim djelima i odgovornošću koji svaki pojedinac preuzme se u svakom pojedinačnom slučaju može pomoći, što može biti uzor za širu akciju.
zonbirile

#3692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

pastirck wrote:
zonbirile wrote:možda @pastick misli da svi mi imamo pravo na po jedno ubistvo uz ogradu ako smo fini i mirni.
Ne do Bog da radis u policiji i donosis zakljucke, ja i pola grada ne bi vidjeli svjetlo dana.
Ko je pravdao koga, ja nisam :x Kazem da je bio uzoran momak i da je drustvo kao širi pojam
krivo za mnoge stvari. Nije ga lijecilo, nije ukazalo, nije ovo nije ono....
---------------------------------
nema ljutne,ali društvo mora zaštiti i ostale.Druga je priča da su đubrad ,što zbog nemanja sredstava,što zbog nesposobnosti jednostavno izmjenili KZ i sada likovi poput Armina su u nadležnosti centara za socijalni rad i do 3mjeseca u standardnoj bolnici.Mislim da uviđaš da nema logike,toliko oboliti da ubiješ majku i onda nastaviš dalje...
Mislim da je lična tragedija zadesila tu porodicu,ali isuviše je sve prepušteno slučaju i bez konkretne odgovornosti.
Qler

#3693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Sta se ovo pusi/dimi kod opstine Novi Grad?
Pera Trta

#3694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Qler wrote:Sta se ovo pusi/dimi kod opstine Novi Grad?
Fakat, i ja sad vidim s prozora! I osjeti se miris paljevine.
zonbirile

#3695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Pera Trta wrote:
Qler wrote:Sta se ovo pusi/dimi kod opstine Novi Grad?
Fakat, i ja sad vidim s prozora! I osjeti se miris paljevine.
---------------------------------------
znam kada se dimilo kod opštine N.Sarajevo da su izgorjele barake Unioninvesta i niče "Robot",da nije isti piroman.
zonbirile

#3696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

@pastirck
pa ti kao da si pao sa planete Kanca Manca.Sve u kondicionalu i u idealnim uslovima.Čovjek je bolestan,ubio je i mora biti zbrinut,sve ostalo je šuplja.Napustio se stari KZ,jer se kreiranjem novog izbjeglo uvaljivanje u zatvorske i bolničke kapacitete u istima.Danas ti zato lutaju likovi sa istim dijagnozama i djelima.
zonbirile

#3697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

nisu tu forumaši da ga lijeće,a zbrinjavanje-e to da znaš za tu dijagnozu ne postoji.
samo_ovaj_put

#3698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

zaklo majku momak,i ispade zrtva drustva :shock: :lol:
valjda ga raja nagovorila
zonbirile

#3699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

uzme po koji hap svaki dan i normala,radi u EP,e ako zaboravi uzeti još jugovine..
high_volume

#3700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by high_volume »

samo_ovaj_put wrote:zaklo majku momak,i ispade zrtva drustva :shock: :lol:
valjda ga raja nagovorila

Samo je jedna majka, ne trebamo brinuti...
Locked