F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Libyano

#3676 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Libyano »

Arma-Sarma wrote:
mentalist wrote:
Arma-Sarma wrote:E ne mogu da vjerujem da su kaznili Buttona zbog onog sa Hamiltonom. Kažnjen sa 20 sekundi i na četvrtom je mjestu završio :x :x :x
Gdje ti to nadje? Nije istina da su ga kaznili
http://www.autosport.com/news/report.php/id/92310
Našalio se sa navijačima Britanca :D
Ne sali se sa takvim stvarima, hoces da koga nosis na savjesti... :-D
Ili pak da neko tebe nosi na savjesti :D
mentalist

#3677 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Arma-Sarma wrote:
mentalist wrote:
Arma-Sarma wrote:E ne mogu da vjerujem da su kaznili Buttona zbog onog sa Hamiltonom. Kažnjen sa 20 sekundi i na četvrtom je mjestu završio :x :x :x
Gdje ti to nadje? Nije istina da su ga kaznili
http://www.autosport.com/news/report.php/id/92310
Našalio se sa navijačima Britanca :D
Iskreno, ponadao sam se da je istina zbog Schumyja. Ali neda se dedi da dodje do tog podija nikako :sad: :)
smoki_choko

#3678 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

vise srece sljedecu utrku za dedu, deda respect :thumbup:
fosil

#3679 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fosil »

Danas ovi americki komentatori spominju da u Augustu izlaci dokumentarac o Senni. Ja mislim da je ovo to?

http://www.imdb.com/title/tt1424432/

just principe

#3680 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by just principe »

@fosil jarane davno je to kod nas izaslo, ja gledo prije 2 mjeseca..imas na torrentu
just principe

#3681 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by just principe »

mentalist wrote:Gledaj ovih kloceva :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :thumbup:
Gost1515

#3682 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Gost1515 »

Dje ste stručnjaci :D ... evo malo za čitanja:

Q: Jenson, an amazing race. Well worth waiting for the finish. You went from last to first. You collided with your team-mate (Lewis Hamilton) and Fernando Alonso. But what a race victory.

Jenson Button: Yeah, I mean I really do not know what to say. It has been a very emotional three hours or however long it has been since the start. The incident with Lewis… I couldn’t see anything when he was alongside me. I couldn’t see anything in my mirrors. It was one of those things and I have apologised to him.

http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 12179.html

al bolje vi znate od buttona, ta ce on ... :-)
johntra

#3683 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by johntra »

Meni je više ozbiljniji ovaj slučaj sa Alonsom, nego sa Hamiltonom...ne znam čemu tolika hampa...
smoki_choko

#3684 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

evo jos jedan strucnjak i legenda proglasio balu ludim

"Ubit će nekoga"
Niki Lauda proglasio Lewisa Hamiltona ludim

Legenda Formule 1 Niki Lauda proglasio je vozača McLarenove ekipe Lewisa Hamiltona "ludim" i poručio mu da će ubiti nekoga ako nastavi voziti na svoj način, piše tabloid The Sun.

Nalet bijesa kod Laude izazvala je još jedna Hamiltonova "luđačka" vožnja za vrijeme Velike nagrade Kanade, koju Britanac zbog "bliskih susreta" nije uspio privesti kraju.

"On je potpuno lud. Ono što radi prelazi sve granice!", kazao je Lauda. Hamiltonu je poručio da ne može voziti na takav način jer će neko stradati.

Hamilton je ranije zakačio bolid vozača Red Bulla Marka Webbera.

"Ako ga FIA ne kazni, ja zaista ne razumijem ovaj svijet", kazao je Lauda.

Hamilton je izbjegao zabranu takmičenja nakon dva sudara u Monacu zbog izvinjenja koje je uputio FIA-i.

Ovakav potez Međunarodne federacije autosportova ostavio je Laudu bez riječi pa je nakon trke u Kanadi odlučio progovoriti.

ramiral

#3685 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ramiral »

Šteta što se deda ne odbrani sinoć... :roll:
Nije im se mogao suprotstaviti, bilo je samo pitanje vremena kad će ga obići...
Industrialyzer

#3686 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Industrialyzer »

Da svi imaju identicne bolide , Dedo ne bi bio medju prvih 5 , siguran sam. Sta ste se uhvatili njega , za mene nikad nece biti najbolji svih vremena , samo mi nemojte spominjati 7 titula , Barichello je otkrio dosta toga kad je napustio Ferrari. Ko zna sta se jos krije iza tih titula i pobjeda :roll:
ramiral

#3687 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ramiral »

Ma bezze je njemu bilo što je se vraćao... što će ti kad si već imao sve.. ostao legenda i to je to..

I da se razumijemo između Schumacherove brutalne tačnosti, perfekcije, proračunatosti i Sennine agresive, ludila i ''ili prolazim ili obojica izlijećemo'' - biram Sennu...
Industrialyzer

#3688 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Industrialyzer »

Ma da ga vidim ko ce reci suprotno :-D Ja nisam imao priliku da gledam uzivo Sennu , ali sam pregledao dosta njegovih utrka ukljucujuci i dokumentarac koji je nedavno izasao. Neponovljiv je ! Hamo se malo fura na njega , samo pretjeruje , ako ovako nastavi bicu sretan kad zavrsi utrku i ako svi budu zivi i zdravi :-D
smoki_choko

#3689 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

Industrialyzer wrote:Da svi imaju identicne bolide , Dedo ne bi bio medju prvih 5 , siguran sam. Sta ste se uhvatili njega , za mene nikad nece biti najbolji svih vremena , samo mi nemojte spominjati 7 titula , Barichello je otkrio dosta toga kad je napustio Ferrari. Ko zna sta se jos krije iza tih titula i pobjeda :roll:
nek si ti pametan se nasao da nam to kazes :lol: :-)
ramiral

#3690 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ramiral »

Industrialyzer wrote:Ma da ga vidim ko ce reci suprotno :-D Ja nisam imao priliku da gledam uzivo Sennu , ali sam pregledao dosta njegovih utrka ukljucujuci i dokumentarac koji je nedavno izasao. Neponovljiv je ! Hamo se malo fura na njega , samo pretjeruje , ako ovako nastavi bicu sretan kad zavrsi utrku i ako svi budu zivi i zdravi :-D
Gledao i Sennu i Schumija.
Obojica imali ''onu'' svoju posebnost i ono nešto zašto su bili privlačni masama.
U svoje vrijeme svaki bio velikan i ostao to poslije smrti odnosno umirovljenja.
Ipak treba uzeti u obzir i pravila koja su se mijenjala svake godine i donosila bolje odnosno gore za ljubitelje Formule 1, ovisi kako ko gleda i iz kojeg ugla.
Obojica imaju milion argumenata za i protiv, bitan je subjektivni osjećaj gledaoca i zaljubljenika u oktanski cirkus :D
Edin H.

#3691 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

smoki_choko wrote:evo jos jedan strucnjak i legenda proglasio balu ludim

"Ubit će nekoga"

Legenda Formule 1 Niki Lauda proglasio je vozača McLarenove ekipe Lewisa Hamiltona "ludim" i poručio mu da će ubiti nekoga ako nastavi voziti na svoj način, piše tabloid The Sun.

Nalet bijesa kod Laude izazvala je još jedna Hamiltonova "luđačka" vožnja za vrijeme Velike nagrade Kanade, koju Britanac zbog "bliskih susreta" nije uspio privesti kraju.

"On je potpuno lud. Ono što radi prelazi sve granice!", kazao je Lauda. Hamiltonu je poručio da ne može voziti na takav način jer će neko stradati.

Hamilton je izbjegao zabranu takmičenja nakon dva sudara u Monacu zbog izvinjenja koje je uputio FIA-i.

Ovakav potez Međunarodne federacije autosportova ostavio je Laudu bez riječi pa je nakon trke u Kanadi odlučio progovoriti.

Samo ti Niki ne laprdaj, ja dosadnijeg vozaca od tebe nikada nisam gledao.

Ja ne znam je'l se Hamo na neku gudru navuko, al' covjek je difinitivno napravio ovu sezonu interesantnijom bez obzira na nevjerovatnu dominaciju Red Bulla.
smoki_choko

#3692 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

a neka balo ne laprda. samo pametne iz njegovih usta izlaze. :lol:
Industrialyzer

#3693 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Industrialyzer »

ramiral wrote:
Industrialyzer wrote:Ma da ga vidim ko ce reci suprotno :-D Ja nisam imao priliku da gledam uzivo Sennu , ali sam pregledao dosta njegovih utrka ukljucujuci i dokumentarac koji je nedavno izasao. Neponovljiv je ! Hamo se malo fura na njega , samo pretjeruje , ako ovako nastavi bicu sretan kad zavrsi utrku i ako svi budu zivi i zdravi :-D
Gledao i Sennu i Schumija.
Obojica imali ''onu'' svoju posebnost i ono nešto zašto su bili privlačni masama.
U svoje vrijeme svaki bio velikan i ostao to poslije smrti odnosno umirovljenja.
Ipak treba uzeti u obzir i pravila koja su se mijenjala svake godine i donosila bolje odnosno gore za ljubitelje Formule 1, ovisi kako ko gleda i iz kojeg ugla.
Obojica imaju milion argumenata za i protiv, bitan je subjektivni osjećaj gledaoca i zaljubljenika u oktanski cirkus :D

Je li istina da je Schumi imao mnogo veci budzet za razvoj bolida u odnosu na ostale ?
ramiral

#3694 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ramiral »

Ferrari je jako mnogo ulagao u povratak na vrh, poslije mnogo sušnih godina.
Moglo im se - šta su htjeli to i dobili ali to ne umanjuje uspjeh Michaela.
Prva sezona im je bila neuspješna jer je Damon Hill imao superioran bolid, uz mladu nadu Villeneuva koji je obećavao da će poći stopama pokojnog oca.
Drugu sezonu je upropastio svojim udaranjem mladog Jacquesa i odustajanjem u zadnjoj utrci.
Treću sezonu je svojim vozačkim umijećem nadoknađivao prednost boljih bolida što su ih tada imali Mclareni (Hakkinen i Coulthard). Tek pred kraj kapitulirao.
Četvrtu sezonu je u Silverstoneu slomio nogu. Eddie Irvine i Mika Salo se nisu uspjeli izboriti sa Mclarenima
Tek petu sezonu je uspio sa Ferrarijem da osvoji titulu u super uzbudljivoj završnici (slično kao Raikkonen 2007) u sezoni gdje su davali i primali udarac za udarac Mclaren i Ferrari.
Znači pet sezona, svake godine više, basnoslovnog ulaganja da bi se Ferrari vratio staroj slavi.

I da znalo se ko je prvi a ko pričuvni vozač.
Zato je Ferrari osvojio 2007 kad se uspostavio prioritet (Raikkonen nad Massom) dok su se Alonso i Hamilton klali.
ramiral

#3695 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ramiral »

I Senna je većinom bio prvi vozač u ekipama u kojima je vozio (izuzmemo li Prosta).

Mclaren Mercedes je zvanično saopštavao da nema razlike i da nemaju prvog i drugog vozača, ali oni nisu praktično imali konkurenciju u drugim pilotima tada, i pticama na granama je bilo očito da je njihov boks jasnom crtom podijeljen na dva dijela.
Kamo sreće da je Senna ostao živ i vratio se trkama, 100% bi Formula 1 bila bogatija za bar svaku trku epskih duela ove dvojice velemajstora.
Industrialyzer

#3696 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Industrialyzer »

Ma nikome se nije popustalo kao Schumacheru. Meni se ne svidja to taktiziranje , kalkulisanje i sta sve ne da se dodje do pobjede. Utrka , bolidi , i ko je brzi neka pobjedi. Zato je Senna No.1 svih vremena. Trenutno u McM-u nema podjele Button-Hamilton. Ko je brzi nalazi se ispred i to je to. Nema javljanja preko radio veze : "Znas sta trebas uraditi" :x
ramiral

#3697 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ramiral »

Jbg Ferrari je taktizirao da se ne dešava situacija da se obojica bore i zeznu jedan drugog pa konkurent pobijedi. Tada je tako bilo dozvoljeno favorizirati, sada zvanično nije iako vjerovatno u mnogima postoje timske odredbe.
Jedno vrijeme nosi ovo, drugo ono i tako u krug.
Od njih dvojice boljih nema i treba još puuuuuuno pure ovim mlađima da ih stignu.

Ove sezone i mene počinje nervirati ova superiornost Red Bulla, iako je i Vettel strašan pilot. Godine rada su im donijele dobre bolide + strašni piloti + ulaganja = 60 bodova prednosti trenutno.
Industrialyzer

#3698 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Industrialyzer »

Iskren da budem , po meni Vettel nije neki majstor. Dobar je decko ali vidjeli smo sinoc kako reaguje pod pritiskom. Postoji jedna stvar u f1 koja se ne kupuje keshom , a to je iskustvo. Bilo kako bilo , Schumacher vise nema sta da trazi u F1. Zao mi je sto je sve ovo danas sto gledamo napravljeno vjestacki ali eto , bar je zanimljivo. Dokazali su i da je RB moguce ostaviti iza , tako da sad svi sigurno imaju vise samopouzdanja. Nadam se da ce se situacija zakomplikovati do kraja.

P.S. nema ni nista gore nego kad mi neko kaze , F1 je bio najzanimljivji dok je Schumacher vozio , kako majku mu , pa pocne utrka , svi znaju da ce on pobjediti :mrgreen:
ramiral

#3699 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ramiral »

Greške se dešavaju. Nikada nisam volio Mclaren ali sinoć mi je bilo drago da se ''okliznuo'' i Button prošao.
Neka se zakuha i bude zanimljivije. :evil: :wink:
mentalist

#3700 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Edin H. wrote:
smoki_choko wrote:evo jos jedan strucnjak i legenda proglasio balu ludim

"Ubit će nekoga"

Samo ti Niki ne laprdaj, ja dosadnijeg vozaca od tebe nikada nisam gledao.

Ja ne znam je'l se Hamo na neku gudru navuko, al' covjek je difinitivno napravio ovu sezonu interesantnijom bez obzira na nevjerovatnu dominaciju Red Bulla.
Ima ovdje i istine. Svojevremeno je i Sato pravio slicne spektakle
Evo malo uzivajte u njegovim egzibicijama :D

Post Reply