Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Q: Jenson, an amazing race. Well worth waiting for the finish. You went from last to first. You collided with your team-mate (Lewis Hamilton) and Fernando Alonso. But what a race victory.
Jenson Button: Yeah, I mean I really do not know what to say. It has been a very emotional three hours or however long it has been since the start. The incident with Lewis… I couldn’t see anything when he was alongside me. I couldn’t see anything in my mirrors. It was one of those things and I have apologised to him.
evo jos jedan strucnjak i legenda proglasio balu ludim
"Ubit će nekoga" Niki Lauda proglasio Lewisa Hamiltona ludim
Legenda Formule 1 Niki Lauda proglasio je vozača McLarenove ekipe Lewisa Hamiltona "ludim" i poručio mu da će ubiti nekoga ako nastavi voziti na svoj način, piše tabloid The Sun.
Nalet bijesa kod Laude izazvala je još jedna Hamiltonova "luđačka" vožnja za vrijeme Velike nagrade Kanade, koju Britanac zbog "bliskih susreta" nije uspio privesti kraju.
"On je potpuno lud. Ono što radi prelazi sve granice!", kazao je Lauda. Hamiltonu je poručio da ne može voziti na takav način jer će neko stradati.
Hamilton je ranije zakačio bolid vozača Red Bulla Marka Webbera.
"Ako ga FIA ne kazni, ja zaista ne razumijem ovaj svijet", kazao je Lauda.
Hamilton je izbjegao zabranu takmičenja nakon dva sudara u Monacu zbog izvinjenja koje je uputio FIA-i.
Ovakav potez Međunarodne federacije autosportova ostavio je Laudu bez riječi pa je nakon trke u Kanadi odlučio progovoriti.
Da svi imaju identicne bolide , Dedo ne bi bio medju prvih 5 , siguran sam. Sta ste se uhvatili njega , za mene nikad nece biti najbolji svih vremena , samo mi nemojte spominjati 7 titula , Barichello je otkrio dosta toga kad je napustio Ferrari. Ko zna sta se jos krije iza tih titula i pobjeda
Ma bezze je njemu bilo što je se vraćao... što će ti kad si već imao sve.. ostao legenda i to je to..
I da se razumijemo između Schumacherove brutalne tačnosti, perfekcije, proračunatosti i Sennine agresive, ludila i ''ili prolazim ili obojica izlijećemo'' - biram Sennu...
Ma da ga vidim ko ce reci suprotno Ja nisam imao priliku da gledam uzivo Sennu , ali sam pregledao dosta njegovih utrka ukljucujuci i dokumentarac koji je nedavno izasao. Neponovljiv je ! Hamo se malo fura na njega , samo pretjeruje , ako ovako nastavi bicu sretan kad zavrsi utrku i ako svi budu zivi i zdravi
Industrialyzer wrote:Da svi imaju identicne bolide , Dedo ne bi bio medju prvih 5 , siguran sam. Sta ste se uhvatili njega , za mene nikad nece biti najbolji svih vremena , samo mi nemojte spominjati 7 titula , Barichello je otkrio dosta toga kad je napustio Ferrari. Ko zna sta se jos krije iza tih titula i pobjeda
Industrialyzer wrote:Ma da ga vidim ko ce reci suprotno Ja nisam imao priliku da gledam uzivo Sennu , ali sam pregledao dosta njegovih utrka ukljucujuci i dokumentarac koji je nedavno izasao. Neponovljiv je ! Hamo se malo fura na njega , samo pretjeruje , ako ovako nastavi bicu sretan kad zavrsi utrku i ako svi budu zivi i zdravi
Gledao i Sennu i Schumija.
Obojica imali ''onu'' svoju posebnost i ono nešto zašto su bili privlačni masama.
U svoje vrijeme svaki bio velikan i ostao to poslije smrti odnosno umirovljenja.
Ipak treba uzeti u obzir i pravila koja su se mijenjala svake godine i donosila bolje odnosno gore za ljubitelje Formule 1, ovisi kako ko gleda i iz kojeg ugla.
Obojica imaju milion argumenata za i protiv, bitan je subjektivni osjećaj gledaoca i zaljubljenika u oktanski cirkus
smoki_choko wrote:evo jos jedan strucnjak i legenda proglasio balu ludim
Legenda Formule 1 Niki Lauda proglasio je vozača McLarenove ekipe Lewisa Hamiltona "ludim" i poručio mu da će ubiti nekoga ako nastavi voziti na svoj način, piše tabloid The Sun.
Nalet bijesa kod Laude izazvala je još jedna Hamiltonova "luđačka" vožnja za vrijeme Velike nagrade Kanade, koju Britanac zbog "bliskih susreta" nije uspio privesti kraju.
"On je potpuno lud. Ono što radi prelazi sve granice!", kazao je Lauda. Hamiltonu je poručio da ne može voziti na takav način jer će neko stradati.
Hamilton je izbjegao zabranu takmičenja nakon dva sudara u Monacu zbog izvinjenja koje je uputio FIA-i.
Ovakav potez Međunarodne federacije autosportova ostavio je Laudu bez riječi pa je nakon trke u Kanadi odlučio progovoriti.
Samo ti Niki ne laprdaj, ja dosadnijeg vozaca od tebe nikada nisam gledao.
Ja ne znam je'l se Hamo na neku gudru navuko, al' covjek je difinitivno napravio ovu sezonu interesantnijom bez obzira na nevjerovatnu dominaciju Red Bulla.
Industrialyzer wrote:Ma da ga vidim ko ce reci suprotno Ja nisam imao priliku da gledam uzivo Sennu , ali sam pregledao dosta njegovih utrka ukljucujuci i dokumentarac koji je nedavno izasao. Neponovljiv je ! Hamo se malo fura na njega , samo pretjeruje , ako ovako nastavi bicu sretan kad zavrsi utrku i ako svi budu zivi i zdravi
Gledao i Sennu i Schumija.
Obojica imali ''onu'' svoju posebnost i ono nešto zašto su bili privlačni masama.
U svoje vrijeme svaki bio velikan i ostao to poslije smrti odnosno umirovljenja.
Ipak treba uzeti u obzir i pravila koja su se mijenjala svake godine i donosila bolje odnosno gore za ljubitelje Formule 1, ovisi kako ko gleda i iz kojeg ugla.
Obojica imaju milion argumenata za i protiv, bitan je subjektivni osjećaj gledaoca i zaljubljenika u oktanski cirkus
Je li istina da je Schumi imao mnogo veci budzet za razvoj bolida u odnosu na ostale ?
Ferrari je jako mnogo ulagao u povratak na vrh, poslije mnogo sušnih godina.
Moglo im se - šta su htjeli to i dobili ali to ne umanjuje uspjeh Michaela.
Prva sezona im je bila neuspješna jer je Damon Hill imao superioran bolid, uz mladu nadu Villeneuva koji je obećavao da će poći stopama pokojnog oca.
Drugu sezonu je upropastio svojim udaranjem mladog Jacquesa i odustajanjem u zadnjoj utrci.
Treću sezonu je svojim vozačkim umijećem nadoknađivao prednost boljih bolida što su ih tada imali Mclareni (Hakkinen i Coulthard). Tek pred kraj kapitulirao.
Četvrtu sezonu je u Silverstoneu slomio nogu. Eddie Irvine i Mika Salo se nisu uspjeli izboriti sa Mclarenima
Tek petu sezonu je uspio sa Ferrarijem da osvoji titulu u super uzbudljivoj završnici (slično kao Raikkonen 2007) u sezoni gdje su davali i primali udarac za udarac Mclaren i Ferrari.
Znači pet sezona, svake godine više, basnoslovnog ulaganja da bi se Ferrari vratio staroj slavi.
I da znalo se ko je prvi a ko pričuvni vozač.
Zato je Ferrari osvojio 2007 kad se uspostavio prioritet (Raikkonen nad Massom) dok su se Alonso i Hamilton klali.
I Senna je većinom bio prvi vozač u ekipama u kojima je vozio (izuzmemo li Prosta).
Mclaren Mercedes je zvanično saopštavao da nema razlike i da nemaju prvog i drugog vozača, ali oni nisu praktično imali konkurenciju u drugim pilotima tada, i pticama na granama je bilo očito da je njihov boks jasnom crtom podijeljen na dva dijela.
Kamo sreće da je Senna ostao živ i vratio se trkama, 100% bi Formula 1 bila bogatija za bar svaku trku epskih duela ove dvojice velemajstora.
Ma nikome se nije popustalo kao Schumacheru. Meni se ne svidja to taktiziranje , kalkulisanje i sta sve ne da se dodje do pobjede. Utrka , bolidi , i ko je brzi neka pobjedi. Zato je Senna No.1 svih vremena. Trenutno u McM-u nema podjele Button-Hamilton. Ko je brzi nalazi se ispred i to je to. Nema javljanja preko radio veze : "Znas sta trebas uraditi"
Jbg Ferrari je taktizirao da se ne dešava situacija da se obojica bore i zeznu jedan drugog pa konkurent pobijedi. Tada je tako bilo dozvoljeno favorizirati, sada zvanično nije iako vjerovatno u mnogima postoje timske odredbe.
Jedno vrijeme nosi ovo, drugo ono i tako u krug.
Od njih dvojice boljih nema i treba još puuuuuuno pure ovim mlađima da ih stignu.
Ove sezone i mene počinje nervirati ova superiornost Red Bulla, iako je i Vettel strašan pilot. Godine rada su im donijele dobre bolide + strašni piloti + ulaganja = 60 bodova prednosti trenutno.
Iskren da budem , po meni Vettel nije neki majstor. Dobar je decko ali vidjeli smo sinoc kako reaguje pod pritiskom. Postoji jedna stvar u f1 koja se ne kupuje keshom , a to je iskustvo. Bilo kako bilo , Schumacher vise nema sta da trazi u F1. Zao mi je sto je sve ovo danas sto gledamo napravljeno vjestacki ali eto , bar je zanimljivo. Dokazali su i da je RB moguce ostaviti iza , tako da sad svi sigurno imaju vise samopouzdanja. Nadam se da ce se situacija zakomplikovati do kraja.
P.S. nema ni nista gore nego kad mi neko kaze , F1 je bio najzanimljivji dok je Schumacher vozio , kako majku mu , pa pocne utrka , svi znaju da ce on pobjediti
smoki_choko wrote:evo jos jedan strucnjak i legenda proglasio balu ludim
Samo ti Niki ne laprdaj, ja dosadnijeg vozaca od tebe nikada nisam gledao.
Ja ne znam je'l se Hamo na neku gudru navuko, al' covjek je difinitivno napravio ovu sezonu interesantnijom bez obzira na nevjerovatnu dominaciju Red Bulla.
Ima ovdje i istine. Svojevremeno je i Sato pravio slicne spektakle
Evo malo uzivajte u njegovim egzibicijama