Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Astrix

#3676 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Astrix »

The BEN10 wrote:Aferim Mehemede, fkt je bio postavio da konverziju vrši PayPal.
Ne znam koja je caka sa tim, meni nakon svake kupovine stavi da konverziju vrši Paypal, iako je na mom account-u podešeno da banka vrši konverziju. :?
hava123

#3677 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

MJAU - da wrote:Hvala, ma ima sve uredno, ali mi ne dozvoljava da verifikujem karticu, kao javlja da "we are desibled the use this cars od paypal". Krtica je uredna, validna, ima sredstava na istoj, s bankom provjereno. Je li možda treba obaviti prvo neko slanje novca, kupovinu, ili?
Takodje promjeni pretrazivac. Ako radis u mozilli provaj u chrome pretrazivacu. Meni je isto bilo nesto zapelo i kad promjenih u chrome sve je proferceralo.
Btw, mozilla mi je zapinjala u vise stvari dok je chrome fercerao bez problema.
hava123

#3678 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

amrq7u wrote:
IstinitaPoruka wrote:Imam jedno pitanje..
Kako povezati novu karticu sa PayPal računom..Prošla kartica mi je istekla u ovom mjesecu, otišao sam jučer do banke i službenik mi je dao novu karticu i rekao da će biti aktivna od 9 sati.
Probao sam da aktiviram PP akaunt, sa strane mi ovo piše: http://prntscr.com/9viq8s , međutim kad ukucam onaj CSC i novi datum trajanja (prije je bio 2 godine, sad mi 4 godine kartica vrijedi), izbaci mi ovo "Sorry, card rejected by bank. Please check with your bank."

Da li moram dodati ovu novu karticu sa novim brojem (onaj od 16 cifara) i da li će mi oduzeti opet 1,99 i trebam li ponovo potvrditi ili je ovo do banke?
Da, moraćeš dodati tu novu karticu, to bi trebalo da ti bude jasno, i oduzeće ti $1.99, ali će ti i vratiti. ;-)
Moras verifikovat i otic za 2-3 dana u banku ili na bankomat po "kod" . Kad ga uneses trebalo bi biti sve ok.
amrq7u

#3679 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by amrq7u »

hava123 wrote:
amrq7u wrote:
IstinitaPoruka wrote:Imam jedno pitanje..
Kako povezati novu karticu sa PayPal računom..Prošla kartica mi je istekla u ovom mjesecu, otišao sam jučer do banke i službenik mi je dao novu karticu i rekao da će biti aktivna od 9 sati.
Probao sam da aktiviram PP akaunt, sa strane mi ovo piše: http://prntscr.com/9viq8s , međutim kad ukucam onaj CSC i novi datum trajanja (prije je bio 2 godine, sad mi 4 godine kartica vrijedi), izbaci mi ovo "Sorry, card rejected by bank. Please check with your bank."

Da li moram dodati ovu novu karticu sa novim brojem (onaj od 16 cifara) i da li će mi oduzeti opet 1,99 i trebam li ponovo potvrditi ili je ovo do banke?
Da, moraćeš dodati tu novu karticu, to bi trebalo da ti bude jasno, i oduzeće ti $1.99, ali će ti i vratiti. ;-)
Moras verifikovat i otic za 2-3 dana u banku ili na bankomat po "kod" . Kad ga uneses trebalo bi biti sve ok.
Upravo to, ili možeš pozvati banku da ti da taj četverocifreni kod :)
hava123

#3680 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

Jel se svakog prvog u mjesecu novac iz statusa" Pending" prebacuje u status "Available balance" ?
Saka

#3681 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

hava123 wrote:Jel se svakog prvog u mjesecu novac iz statusa" Pending" prebacuje u status "Available balance" ?
Ne! Svaka uplata iz pending prelazi u available balance kad istekne otprilike mjesec dana od datuma placanja. Ili direktno kad onaj ko ti uplati klikne na dugme da potvrdi primitak.
Svakog prvog (do treceg) pare iz available balance se automatski povlace na VISA karticu i racun spojen s njom.
almir90

#3682 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

hava123 wrote:Jel se svakog prvog u mjesecu novac iz statusa" Pending" prebacuje u status "Available balance" ?
Ja sam jednu stvar prodao na Ebay-u i stajale su mi pare na "Pending" 21 dan, i nakon toga su prešle u Available balance. Piše tamo u slučaju da neko traži refund, novac ostaje na PayPal računu 21 dan od dana transakcije.
Astrix

#3683 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Astrix »

Ja sam dobio refund za jedan item ali to ne vidim na paypal-u. Jel to uredu i jesu li mi uopšte stigle te pare?
hava123

#3684 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

Saka wrote:
Ne! Svaka uplata iz pending prelazi u available balance kad istekne otprilike mjesec dana od datuma placanja. Ili direktno kad onaj ko ti uplati klikne na dugme da potvrdi primitak.
Svakog prvog (do treceg) pare iz available balance se automatski povlace na VISA karticu i racun spojen s njom.
Tnx.
Uplacene su 11.01.
Znaci nista prije 11.02. i tek 01.03 -03.03 na kartici...
hava123

#3685 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

almir90 wrote:
Ja sam jednu stvar prodao na Ebay-u i stajale su mi pare na "Pending" 21 dan, i nakon toga su prešle u Available balance. Piše tamo u slučaju da neko traži refund, novac ostaje na PayPal računu 21 dan od dana transakcije.
Ako je tako to bi trebalo biti danas.
11.01-01.02. - 21 dan
hava123

#3686 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

Pa šta je sad ovo:

U history mi piše:
We're sorry - we could not transfer your available balance to your preferred card or bank account. Please correct this problem by 2/29/2016 to make sure you can continue to receive and withdraw payments.

Select a different Visa card or bank account in the U.S.
Kad kliknem na ovo select different...izbaci mi:

Manage withdrawals

Want to change where your withdrawals go? Choose another option from the list. We'll transfer your available balance on the first day of every month.
Don't see an option you want to use for withdrawals? Go to your Profile to update your withdrawal choices.
If a previous withdrawal failed, and you want to use that credit card or bank account again, click Contact Us at the bottom of any page.

Imam samo opciju Visa (broj moje kartice) , 5-7 business days, None - automatic transfers.
Opciju 5 dolara za povlačenje ne mogu odabrati.... :?
Saka

#3687 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Jel vama bio automatski transfer prvog? Kod mene ništa...
madesa

#3688 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

koliko vi cekate ova 4 broja za aktivaciu kartice ? podnio zahtjev ima 10 dana i danas otisao u unicredit kaze nema jos
BadSanta

#3689 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Saka wrote:Jel vama bio automatski transfer prvog? Kod mene ništa...
Nije ni meni bio
Arslan_11

#3690 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Arslan_11 »

Od 2008 imam paypal account i placao sam stotine puta njim. Sada po prvi put tteba da mi se izvrsi uplata na paypal od covjeka iz njemacke i ne moze. Zna li neko u cemu je caka. Trazio bih i sam ali mi hitno treba info. Hvala
ovo je poruka koju dobije "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds"
edit: do mene je izgleda, kao nije potvrdjena kartica.
Mehemed
Vozim: automobil

#3691 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Arslan_11 wrote: ovo je poruka koju dobije "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds"
edit: do mene je izgleda, kao nije potvrdjena kartica.
Po tome što piše do njega je, do njegovog accounta, može prije biti da nije u njeg potvrđena kartica.
eniacc

#3692 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by eniacc »

BadSanta wrote:
Saka wrote:Jel vama bio automatski transfer prvog? Kod mene ništa...
Nije ni meni bio
Ako nije do sada bio povucite manuelno novac na karticu i pišite žalbu da nije prošlo automatski.Ja sam isto uradio i dobio refund 5 eura,kažu da je do njih da nije do banke ,nego nije kod sviju naštimana postavka automatskog transfera zbog novog izgleda accounta...
BackInBlack

#3693 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BackInBlack »

Imal koji mail da se covjek moze zaliti .. al da dobije odgovor, da nije auto reply ?
konahawaii

#3694 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by konahawaii »

.
darsii

#3695 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by darsii »

Zdravo svima :)

Skoro sam otvorila PayPal račun, verifikovala sve, povezala karticu, i povukla novac na PP sa jedne stranice na kojoj radim.
Podesila sam da mi konverzije vrši banka prema Mehemedovom uputstvu.
Interesuje me sada kako funkcioniše povlačenje novca na karticu, po kom kursu se to vrši jer mi je na PP primarna valuta u dolarima pošto je dolarska stranica sa koje dobijam novac. Ima li tu možda nešto što bih trebala podesiti ili je to neovisno o meni, kako funkcionišu provizije ako povlačim 200$ sa PayPala?
Inače mi je Visina kartica iz banke Intesa.
Saka

#3696 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

darsii wrote:Zdravo svima :)

Skoro sam otvorila PayPal račun, verifikovala sve, povezala karticu, i povukla novac na PP sa jedne stranice na kojoj radim.
Podesila sam da mi konverzije vrši banka prema Mehemedovom uputstvu.
Interesuje me sada kako funkcioniše povlačenje novca na karticu, po kom kursu se to vrši jer mi je na PP primarna valuta u dolarima pošto je dolarska stranica sa koje dobijam novac. Ima li tu možda nešto što bih trebala podesiti ili je to neovisno o meni, kako funkcionišu provizije ako povlačim 200$ sa PayPala?
Inače mi je Visina kartica iz banke Intesa.
Konvertiraće ti se u KM po kursu tvoje banke. Ubuduće uvijek traži da ti se plaća u Eurima, onda je kurs uvijek fiksan i ne gubiš ništa pri konverziji.
darsii

#3697 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by darsii »

Saka wrote: Konvertiraće ti se u KM po kursu tvoje banke. Ubuduće uvijek traži da ti se plaća u Eurima, onda je kurs uvijek fiksan i ne gubiš ništa pri konverziji.
Kako misliš da tražim da mi se plaća u eurima? Od ove stranice na kojoj radim? Američka je stranica, msm da ne mogu ja tu ništa u kojoj valuti će da uplaćuju.. Da li bi mijenjalo išta ako podesim primarnu valutu na PP u eure umjesto što je u dolarima trenutno?

Ja sam danas povukla novac na PP, da li će meni biti automatski transfer u prva tri dana marta, ili će tek prvi automatski transfer biti u aprilu?
Saka

#3698 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

OK, mislio sam ako ti neko privatno plaća da ti šalje u Eurima. Ovako ništa.

Automatski transfer je svakog prvog u mjesecu, neovisno jesi povukla manuelno prije toga. Ako ima para na stanju (više od minimalnog limita koji je mislim 10 dolara ili eura) povući će ih automatski.
SanskiBiser

#3699 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Jel' jos neko od jutros ima problem da ne moze povuci novac sa PPal?

dobije se poruka "Sorry, we are not able to process your request. Please try again later."

:roll:
Bluemore

#3700 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Bluemore »

ako mi se uplate euri na paypal npr. 05.02. kada mogu da dignem ta sredstva u banci?
koja je procedura? sa kojom bankom to najbolje fercera? :?
Post Reply