FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#3676 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Ne znam što se ibretite toliko, ja se samo čudim da ga neko nije i ranije slomio. Kada neki igrač toliko dribla, samo je pitanje vremena, kada će neko zakasniti na loptu i opaliti ga po nogama. Da se razumijemo nisam nikakav anti-barca fan, čak štaviše Barca mi je draga, još iz perioda Kluiverta, Rivalda i Figa, dok mi je onaj Real vazda odvratan bio, ali ovo nije ništa što se nije moglo očekivati.

I nisma za to da se štite samo zvijezde, više sam za to da se štite svi igrači od nasilnih startova, a po meni bi najpravednije bilo da svako ko napravi namjeran faul, sa dugoročnim posljedicama po protivničkog igrača, bude suspendovan onoliko dugo koliko se bude oporavljao povrijeđeni igrač.

Mada bi to definitvno izazvalo mnogo kontroverzi, jer ne bude uvijek faul sa namjerom da se povrijedi protivnik, nekad se zna desiti i da fakat bude slučajno, a da posljedice budu katastrofalne, jednostavno dvojica idu u isto vrijeme na loptu, jedan dođe u djeliću sekunde brže do nje i izbije je i normalno je da onaj drugi ne može ni zaustaviti nogu, niti je skrenuti negdje u stranu, nego da će udarti ovog prvog po nozi, a to može nositi katastrofalne posljedice (primjer onog igrača Arsenala prošle godine, ne mogu da se sjetim kojeg i koja je utakmica bila, ali mislim da je bio u pitanju lom noge), gdje bi vjerovatno i protivnički igrač isto prošao, da je on došao u djeliću sekunde ranije do lopte.
Poprilično istinito... u nekom članku nabrajaju te brutalne startove: Taylor na Eduarda, Shawcross na Ramseya, Broadfoot na Valenciju, Ujfalusi na Messija :-) Od ta 4 starta samo je Taylorov bio brutalan, ova 3 su puka slučajnost... a i Eduardo je ondje MORAO skočiti, a ne dočekati start sa ukopanom stajnom nogom...

Stoput mi se desilo na terminu kad čuvam tehnički jačeg igrača, mislim da ću mu izbiti loptu, on je gurne i ja ga dohvatim po nogama, bez namjere :-D
Obuca9

#3677 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Stoput mi se desilo na terminu kad čuvam tehnički jačeg igrača, mislim da ću mu izbiti loptu, on je gurne i ja ga dohvatim po nogama, bez namjere :-D
Vidi se da se mi kostolomci međusobno razumijemo :D
ultima_palabra

#3678 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:
ultima_palabra wrote:Stoput mi se desilo na terminu kad čuvam tehnički jačeg igrača, mislim da ću mu izbiti loptu, on je gurne i ja ga dohvatim po nogama, bez namjere :-D
:lol:
Tvrdo i po nogama :dance:
veljaca

#3679 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:
:lol:
Tvrdo i po nogama :dance:
Jos vam fali Hatunic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pustite to u zaru borbe, ovo , ono .... Ja bih svakog igraca koji povrijedi drugog igraca ( namjerno ili ne ) kaznio da ne igra duplo duze nego se ovaj oporavlja od povrede ....
2407

#3680 Re: FC Barcelona

Post by 2407 »

veljaca wrote:

Pustite to u zaru borbe, ovo , ono .... Ja bih svakog igraca koji povrijedi drugog igraca ( namjerno ili ne ) kaznio da ne igra duplo duze nego se ovaj oporavlja od povrede ....
:roll: :roll: :roll:

Pa nije balet majku mu, nego igra fizicki jakih igraca sa puno tjelesnog kontakta.
veljaca

#3681 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

BARCELONA - Prema važećem Disciplinskom pravilniku španske nogometne lige kazna Tomašu Ujfalušiju za brutalan prekršaj nad Leom Messijem može biti tretirana člankom 97 ili 115 istoga. Budu li članovi Disciplinske komisije Ujfalušijev prekršaj, koji je samo čudesnom srećom prošao bez teškog loma gležnja, protumačili člankom...

... 115, češki će stoper Atletico Madrida proći blagom kaznom, između jedne i triju utakmica zabrane nastupa. Taj članak Disciplinskog pravilnika karakterizira prekršaj za crveni karton lakšeg karaktera, piše index.

Članak 97, međutim, podrazumijeva prekršaj u nasilnom, bezobzirnom smislu, koji može završiti pogubnim posljedicama po suparničkog igrača. Bude li Čehov prekršaj tretiran tim člankom, Ujfalušija će snaći kazna između četiri i 12 utakmica zabrane nastupa.

Incident se dogodio u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena nedjeljne utakmice trećeg kola Primere u Madridu, koju je Barcelona dobila 2-1. Ujfaluši je džonom čvrsto ispružene lijeve noge nagazio na stopalo stajne Argentinčeve desne noge isčašivši mu gležanj. Za prekršaj je kažnjen crvenim kartonom
.
-----

a za ovoga gore koji kaze da " nije balet ...." - pa nije ni klaonica ..... Ako ne zna igrati fudbala - nego samo lomiti protivnicke igrace - imas brate mesaru - pa tamo lomi ...
ultima_palabra

#3682 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Haj ba @veljača, da je ovo Ujfaluši uradio Cristianu, ti bi mu pisao pisma podrške i djetetu na babine bacio par stoja :-D Nemojte duplih standarda...
Zmijuga loma

#3683 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Pique je nesuđeni špic. :D Kakvo bravurozno primanje lopte i pospremanje protiv Atletica. Znači:

Pedro-------------------Villa
-----------Pique-----------
veljaca

#3684 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:Haj ba @veljača, da je ovo Ujfaluši uradio Cristianu, ti bi mu pisao pisma podrške i djetetu na babine bacio par stoja :-D Nemojte duplih standarda...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

U pravu si 100% za onog sminkera Cristiana ... Bacio bih na babine ne par stoja - nego par tisuca € .... :D

Ali moj stav je da sve grubijane treba protjerati iz fudbala .... jer se isti igra za golove .... a ne za mesare ....

I da te pitam: Zasto Atletiko Madrid igra na noz i krvnicki protiv Barse - a protiv Reala kao male bebe ???? ....
ultima_palabra

#3685 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

:D Vidiš, znao sam ja...
Da rezimiramo, grub i nesmotren faul, ali nenamjeran... kazna od 2-3 utakmice po meni bi bila adekvatna.
veljaca

#3686 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote: :D Vidiš, znao sam ja...
Da rezimiramo, grub i nesmotren faul, ali nenamjeran... kazna od 2-3 utakmice po meni bi bila adekvatna.
:D

Ama slazemo se mi .... Ima vise sto nas spaja - nego razdvaja - plava boja ....

Za svaki faul koji nekoga ozlijedi da mora odsustvovati neko vrijeme ( preko 10-tak dana ) ja bih toga kaznio duplo duze .... Pa neka onda razmislja kako ce igrati poslije .... da li nesmotreno, namjerno ili nekako drugacije ...
Grubijanima treba stati u kraj ... ( u svakom timu ) ...
ultima_palabra

#3687 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

veljaca wrote:I da te pitam: Zasto Atletiko Madrid igra na noz i krvnicki protiv Barse - a protiv Reala kao male bebe ???? ....

:D
sumirprimus

#3688 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

bogam,bez mesija a s krkicem patnja ziva...
jedva villa...
neko rece gore,bolje mi izgleda piqe ko centarfor nego krkic...
Gde si sad cica maco

#3689 Re: FC Barcelona

Post by Gde si sad cica maco »

Zapaliću forum. Ne pljuj po Krkiću.
2407

#3690 Re: FC Barcelona

Post by 2407 »

Gde si sad cica maco wrote:Zapaliću forum. Ne pljuj po Krkiću.
Polupat ces internet :mrgreen: :lol:
Gde si sad cica maco

#3691 Re: FC Barcelona

Post by Gde si sad cica maco »

2407 wrote:
Gde si sad cica maco wrote:Zapaliću forum. Ne pljuj po Krkiću.
Polupat ces internet :mrgreen: :lol:
:mrgreen:
veljaca

#3692 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

sumirprimus wrote:bogam,bez mesija a s krkicem patnja ziva...
jedva villa...
neko rece gore,bolje mi izgleda piqe ko centarfor nego krkic...
Volim Barcelonu ..... Ni meni se ovaj Krkic apsolutno ne svidja .... Precijenjen je .... Trebao je ostati Ibra - kada dodju ovakve situacije - on moze preokrenuti utakmicu, kakav Krkic i klinci .... ali Krkic se ne buni sto sjedi na klupi i to govori dosta o njegovim kvalitetima ..

Pobjeda je dobra - Villa odlucio ....
Charuga
Globalni moderator

#3693 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

veljaca wrote:Trebao je ostati Ibra - kada dodju ovakve situacije - on moze preokrenuti utakmicu,
Koliko se sjecam Ibra je samo jednu utakmicu okrenuo i to onu sa Realom. Ili se ja ne sjecam. Nije se uklopio u stil igre i mislim da ne bi ni da je ostao. Eto'o je onaj koji nikad nije trebao otici ali dobro ..
Obuca9

#3694 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Plavih_11 wrote:
veljaca wrote:Trebao je ostati Ibra - kada dodju ovakve situacije - on moze preokrenuti utakmicu,
Koliko se sjecam Ibra je samo jednu utakmicu okrenuo i to onu sa Realom. Ili se ja ne sjecam. Nije se uklopio u stil igre i mislim da ne bi ni da je ostao. Eto'o je onaj koji nikad nije trebao otici ali dobro ..
A onu s Arsenalom, kad su se svi ispromašivali, čovjek u drugom hladno zabi dva komada :)
Charuga
Globalni moderator

#3695 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

hz__semir wrote:
Plavih_11 wrote:
A onu s Arsenalom, kad su se svi ispromašivali, čovjek u drugom hladno zabi dva komada :)
E to je ta koje se ne sjecam ... :)

Ali to je opet nedovoljno za igraca koji je toliko placen.
veljaca

#3696 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Plavih_11 wrote:
Pa kud ces vise nego utakmicu sa Realom ..... To je dovoljno da igra, po meni, do kraja zivota u Barsi .... :D

Ovo vezano za stil - po meni nisi u pravu ( jedan je Ibra ) .... vise je do Guardiole i njegovih "principa" .... i proteziranja igaca iz Spanije ....
Charuga
Globalni moderator

#3697 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Sta da ti kazem, misljenja su tu da se slazu ili mimoilaze .. :mrgreen:
veljaca

#3698 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Plavih_11 wrote:Sta da ti kazem, misljenja su tu da se slazu ili mimoilaze .. :mrgreen:
:thumbup:

tako je ....
Baltazar_khan

#3699 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

Ako je iko trebao ostati u Barceloni, onda je to Samuel Eto`o.
Charuga
Globalni moderator

#3700 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Baltazar_khan wrote:Ako je iko trebao ostati u Barceloni, onda je to Samuel Eto`o.
Plavih_11 wrote:Eto'o je onaj koji nikad nije trebao otici ali dobro ..
Hajde da se u necemu slazemo ... ;-)
Post Reply