Poprilično istinito... u nekom članku nabrajaju te brutalne startove: Taylor na Eduarda, Shawcross na Ramseya, Broadfoot na Valenciju, Ujfalusi na Messijahz__semir wrote:Ne znam što se ibretite toliko, ja se samo čudim da ga neko nije i ranije slomio. Kada neki igrač toliko dribla, samo je pitanje vremena, kada će neko zakasniti na loptu i opaliti ga po nogama. Da se razumijemo nisam nikakav anti-barca fan, čak štaviše Barca mi je draga, još iz perioda Kluiverta, Rivalda i Figa, dok mi je onaj Real vazda odvratan bio, ali ovo nije ništa što se nije moglo očekivati.
I nisma za to da se štite samo zvijezde, više sam za to da se štite svi igrači od nasilnih startova, a po meni bi najpravednije bilo da svako ko napravi namjeran faul, sa dugoročnim posljedicama po protivničkog igrača, bude suspendovan onoliko dugo koliko se bude oporavljao povrijeđeni igrač.
Mada bi to definitvno izazvalo mnogo kontroverzi, jer ne bude uvijek faul sa namjerom da se povrijedi protivnik, nekad se zna desiti i da fakat bude slučajno, a da posljedice budu katastrofalne, jednostavno dvojica idu u isto vrijeme na loptu, jedan dođe u djeliću sekunde brže do nje i izbije je i normalno je da onaj drugi ne može ni zaustaviti nogu, niti je skrenuti negdje u stranu, nego da će udarti ovog prvog po nozi, a to može nositi katastrofalne posljedice (primjer onog igrača Arsenala prošle godine, ne mogu da se sjetim kojeg i koja je utakmica bila, ali mislim da je bio u pitanju lom noge), gdje bi vjerovatno i protivnički igrač isto prošao, da je on došao u djeliću sekunde ranije do lopte.
Stoput mi se desilo na terminu kad čuvam tehnički jačeg igrača, mislim da ću mu izbiti loptu, on je gurne i ja ga dohvatim po nogama, bez namjere