Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- Nadinka
#3676 Re: Šta trenutno čitate?
Ernesto Sabato, Tunel Zanimljivo kako obrazovan, talentovan, ali prije svega usamljen i izolovan covjek postane potpuno opsjednut kad zavoli zenu, opsjednut sumnjama i strahovima, i spreman u svom ludilu i da ubije. Granice očaja, bezumlja, sumnji, prenosa..
- Cyber-harambashica
#3677 Re: Šta trenutno čitate?
Ples sitnih demona
- 2407
#3678 Re: Šta trenutno čitate?
Dobio sam od jarana nekih 16-17 njegovih djela pa sam krenuo redom, ali mislim da tog nemam.MrMaliJoe wrote:Nisam čitao tu knjigu, ali generalno Hesse je genijalac. U knjizi " Umjeće dokolice" je i dalje interesantan iako se radi samo o dokoličarenju. Odličan izbor svakako.2407 wrote:Zvarsio je prije dan-dva. Odlicna knjiga, svidjela mi se pravoMrMaliJoe wrote:![]()
Sad "cesljam" Hesse-a i njegovog Hermanna Lauschera.
- Nadinka
#3679 Re: Šta trenutno čitate?
Imas na banetu cini mi se,ako te ne smeta pdf2407 wrote:
Dobio sam od jarana nekih 16-17 njegovih djela pa sam krenuo redom, ali mislim da tog nemam.
-
doticna
#3680 Re: Šta trenutno čitate?
.
Last edited by doticna on 03/02/2012 17:13, edited 1 time in total.
- Soul_Sista
#3681 Re: Šta trenutno čitate?
Na linku dole imate kratke razgovore pisaca o drugim piscima i literaturi koja je uticala na njihovo pisanje...
http://www.funkhaus-europa.de/sendungen ... isci.phtml
http://www.funkhaus-europa.de/sendungen ... isci.phtml
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#3682 Re: Šta trenutno čitate?
Cita se tacno u jednom dahu,upravo sam zavrsila;extra je.Zoya wrote:Preporucujem:
Evo jedan klasik
ne znam dali je ko preporucio vec,ali ovo morate procitati
- MrMaliJoe
#3683 Re: Šta trenutno čitate?
Upravu je i ja sam je pročitao u elektronskom formatu.Nadinka wrote:Imas na banetu cini mi se,ako te ne smeta pdf2407 wrote:
Dobio sam od jarana nekih 16-17 njegovih djela pa sam krenuo redom, ali mislim da tog nemam.
-
Neposlusna
#3684 Re: Šta trenutno čitate?
Narode, prestanite vise sa preporukama za citanje.
Moja lista knjiga, koje jos hocu da procitam je sve veca i veca, a tako malo vremena.
Moja lista knjiga, koje jos hocu da procitam je sve veca i veca, a tako malo vremena.
- Nadinka
#3685 Re: Šta trenutno čitate?
Znam kako ti je, na stolicu pored kreveta gomila psotaje sve veca, a to je sve kao kratkorocni plan, a ovaj folder s pdf izdanjima se puni i puni, ja nista ne stizem samo bih plakalaNeposlusna wrote:Narode, prestanite vise sa preporukama za citanje.![]()
- Kraljica_Suza
- Zlata M.
-
MontBlanc
#3688 Re: Šta trenutno čitate?
Nakon više od pola pročitane knjige, mislim da ću odustati, fkt mi nije legla, ali nikakoMontBlanc wrote:"Dabogda te majka rodila" od Vedrane Rudan...zasad nisam impresionirana, al' možda promijenim mišljenje do kraja knjige
Počela sam čitati nešto posve drugačije, sudski triler, i mogu reći da i nije loša, zasad me drži zainteresovanom

-
Bordolini
#3689 Re: Šta trenutno čitate?
Nadinka wrote:Nadinka wrote:http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Stie ... -zene_3290Jacika85 wrote:Je li neko citao Muskarci koji mrze zene...i zna li gdje mogu zbaviti tu knjigicu
Procitala, po meni knjiga koju uzems, malo te uvuce ta porodicnma prica i misterija, brzo ju procitas i vjerovatno jos brze zaboravis..Ipak nije los zaplet, neocekivan ipak rasplet, lagana za citanje, bas onako za odmoriti..
Kad zavrsis ovu a pretpostavljam da se radi o "the girl with the dragon tattoo", ne mogu provaliti po prevodu, onda procitaj "the girl who played with fire" i na kraju "the girl who kicked the hornet's nest". Procitao ih ovim gore redoslijedom, odlicne su, toplo preporucujem
- sadmire
#3690 Re: Šta trenutno čitate?
Tajna doline piramida-Emir Imamovic Pirke
Ko rado cita njegove clanke, citat ce i ovu knjigu. Jako je duhovita ali je u nju integrisana i bosanska zbilja, zivot glavnog junaka Edina Dine Lostica u postratnoj Bosni I Hercegovini prije i za vrijeme dolaska njegovog rodjaka Amera Trampe iz Amerike u Visoko i potrage za bosanskim piramidama.
Ko rado cita njegove clanke, citat ce i ovu knjigu. Jako je duhovita ali je u nju integrisana i bosanska zbilja, zivot glavnog junaka Edina Dine Lostica u postratnoj Bosni I Hercegovini prije i za vrijeme dolaska njegovog rodjaka Amera Trampe iz Amerike u Visoko i potrage za bosanskim piramidama.
- Nadinka
#3691 Re: Šta trenutno čitate?
Počela sam "the girl who played with fire", ali me odvukle neke druge, nije meni ovo bas neki moj omiljeni zanr, ali svakako zanimljivo onako lagano stivo..Bordolini wrote: Kad zavrsis ovu a pretpostavljam da se radi o "the girl with the dragon tattoo", ne mogu provaliti po prevodu, onda procitaj "the girl who played with fire" i na kraju "the girl who kicked the hornet's nest". Procitao ih ovim gore redoslijedom, odlicne su, toplo preporucujem
Zavrsila sam zadnje dvije iz Islamskog kvinteta Tariqa Alija, Sultan u Palermu i Noć zlatne leptirice, vrijedi ga svakako procitati, ponesto novo sam i naucila, npr za obicaj udavanja djevojcica za Kur'an da bi se izbacile iz spiska za nasljedstvo (sto naravno nema veze s Islamom), po meni glavna nit koja se provlaci kroz sve njegove knjige iz ove serije jeste da je najveci problem muslimana kroz vrijeme bila neujedinjenost i međusobni sukobi iz interesa, te da su zbog toga propala sva nasa carstva.
- 2407
#3692 Re: Šta trenutno čitate?
Nisam procitao samo te dvije knjige iz njegovog kvinteta, ali ostale su odlicneNadinka wrote:Zavrsila sam zadnje dvije iz Islamskog kvinteta Tariqa Alija, Sultan u Palermu i Noć zlatne leptirice, vrijedi ga svakako procitati, ponesto novo sam i naucila, npr za obicaj udavanja djevojcica za Kur'an da bi se izbacile iz spiska za nasljedstvo (sto naravno nema veze s Islamom), po meni glavna nit koja se provlaci kroz sve njegove knjige iz ove serije jeste da je najveci problem muslimana kroz vrijeme bila neujedinjenost i međusobni sukobi iz interesa, te da su zbog toga propala sva nasa carstva.Bordolini wrote: Kad zavrsis ovu a pretpostavljam da se radi o "the girl with the dragon tattoo", ne mogu provaliti po prevodu, onda procitaj "the girl who played with fire" i na kraju "the girl who kicked the hornet's nest". Procitao ih ovim gore redoslijedom, odlicne su, toplo preporucujem
- Nadinka
#3693 Re: Šta trenutno čitate?
I ja bih rado procitala i ovu koju ti spominjes, seriju sam cijelu procitala, mislim da mi je Sjene narovog drveta ipak ostavila najveci utiska, mozda sto je bila prva s kojom sam se susrela na tu temu . Meni se svidja kako on pise, mislim da je realan, da nimalo ne predstavlja muslimane kao zrtve iskljucivo, nego da pokazuje zasto su dosli u takve pozicije u svakoj knjizi. Ove dvije su mi isto dobre, samo malo mi ostane, kao da se zabavi malo temom i kad mu dotuzi stane2407 wrote:
Nisam procitao samo te dvije knjige iz njegovog kvinteta, ali ostale su odlicneZa taj obicaj, koji spominjes, sam saznao iz jedne njegove druge, po meni fenomenalne, knjige Sukob fundamentalizama koja predstavlja odlicnu kritika modernog Islama.
- nellington
#3694 Re: Šta trenutno čitate?
Ja danas slavim Borgesov rođendan i čitam Ficciones, opet i iznova.
- 2407
#3695 Re: Šta trenutno čitate?
Nadji i Sukob fundamentalizama i obavezno procitaj, jest da je kod nas 50KM ali vrijedi svaku prebijenu paru.Nadinka wrote:I ja bih rado procitala i ovu koju ti spominjes, seriju sam cijelu procitala, mislim da mi je Sjene narovog drveta ipak ostavila najveci utiska, mozda sto je bila prva s kojom sam se susrela na tu temu . Meni se svidja kako on pise, mislim da je realan, da nimalo ne predstavlja muslimane kao zrtve iskljucivo, nego da pokazuje zasto su dosli u takve pozicije u svakoj knjizi. Ove dvije su mi isto dobre, samo malo mi ostane, kao da se zabavi malo temom i kad mu dotuzi stane2407 wrote:
Nisam procitao samo te dvije knjige iz njegovog kvinteta, ali ostale su odlicneZa taj obicaj, koji spominjes, sam saznao iz jedne njegove druge, po meni fenomenalne, knjige Sukob fundamentalizama koja predstavlja odlicnu kritika modernog Islama.
Malo trivie, Street Fighting Man od Rolling Stones-a i Power to the People od Lennona Johna su obje inspirisane Tariqom Alijem.
- zambaklija
#3696 Re: Šta trenutno čitate?
čitam,čitam i nikako da dočitam.....

- mondo bizarro
#3697 Re: Šta trenutno čitate?
Beskućnici, Stefan Žeromski.
- Bullet Tooth Tony
#3698 Re: Šta trenutno čitate?
sta zelis da kazes ?komi wrote:ovaj lik postao kao koeljoBeg_Babic wrote:
svaka domacica ga čita
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream