Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
vivace
#3676 Re: Cigarete, odvikavanje
ne moze prevara ,ne, ne..

- Pasiflora
#3677 Re: Cigarete, odvikavanje
Kvragu, ja vec danima razmisljam o 1 cigari
Znam da bi to bio totalni promasaj (za sedmicu dana napunicu puna 3 mjeseca nepusackog staza) i znam da bih poslije te 1 cigare imala potrebu da odrezem ruku koja mi smela na duhan, da bih muckala usta i davila se mentol bombonima i zvakama samo da mi smell nestane...., ali i dalje silno zelim barem 1
Znam da bi to bio totalni promasaj (za sedmicu dana napunicu puna 3 mjeseca nepusackog staza) i znam da bih poslije te 1 cigare imala potrebu da odrezem ruku koja mi smela na duhan, da bih muckala usta i davila se mentol bombonima i zvakama samo da mi smell nestane...., ali i dalje silno zelim barem 1
- shmizlica
#3678 Re: Cigarete, odvikavanje
jedna nikad ne ide samaPasiflora wrote:Kvragu, ja vec danima razmisljam o 1 cigari![]()
![]()
- Pasiflora
-
drugi_profil
#3680 Re: Cigarete, odvikavanje
Prebrodices. To su te pogodbe koje ovisnik pokusava da napravi. Mora proci dovoljno vremena. Nadaj se jos jednu godinu da ce biti dosta.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#3681 Re: Cigarete, odvikavanje
Ihh pa i meni ponekad padne napamet...
Nekad se osjecam lijepo, kada vidim da druge da puse i drago mi je sto sam prestao. Dok bi im se nekad pridruzio...
Zavisi valjda od vremena/raspolozenja
ali kada sve saberem i oduzmem NEKA HVALA 
Nekad se osjecam lijepo, kada vidim da druge da puse i drago mi je sto sam prestao. Dok bi im se nekad pridruzio...
Zavisi valjda od vremena/raspolozenja
- Pasiflora
#3682 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma jucer me je neko ponudio cigarom i rekla sam "hvala, ne pusim"
, a tako sam je htjela uzeti... Trudim se da pozitivno mislim i da ne pokvarim ovaj silni trud (skoro 3 mjeseca je najvise sto sam ikad uspjela).
Usprkos svemu - osjecala sam se nekako cudno, ali dobro kad sam se zahvalila na ponuđenoj cigari
Usprkos svemu - osjecala sam se nekako cudno, ali dobro kad sam se zahvalila na ponuđenoj cigari
-
drugi_profil
#3683 Re: Cigarete, odvikavanje
Nista to nije. Ja sam znao i mahinalno uzeti, pa vratiti. Pa kazem: eeee ja ne pusim, prestao sam.
- Pasiflora
#3684 Re: Cigarete, odvikavanje
Prije par dana na TV-u je zena zapalila, a ja sam duboko povikla (imaginarni) dim i odpuhnula
Pa nisam mogla da vjerujem koji je to stupanj loodila. Moji su se povaljali od smijeha

Pa nisam mogla da vjerujem koji je to stupanj loodila. Moji su se povaljali od smijeha
- graue_maus
#3685 Re: Cigarete, odvikavanje
NE DAJ SE .......to je samo prolazno , probaj misli kontrolisati , odnosno ako ti dodje zelja da zapalis ......a ti ponavljaj odnosno misli na lijepe stvari koje imas sto ne pusis npr spavam bolje , nemam glavobolje , ostaje mi vise novca,stan ne smrdi na cigare itd itd .........Pasiflora wrote:Prije par dana na TV-u je zena zapalila, a ja sam duboko povikla (imaginarni) dim i odpuhnula![]()
![]()
![]()
Pa nisam mogla da vjerujem koji je to stupanj loodila. Moji su se povaljali od smijeha![]()
- shmizlica
#3686 Re: Cigarete, odvikavanje
Pasiflora wrote:Prije par dana na TV-u je zena zapalila, a ja sam duboko povikla (imaginarni) dim i odpuhnula![]()
![]()
![]()
Pa nisam mogla da vjerujem koji je to stupanj loodila. Moji su se povaljali od smijeha![]()
ma samo kontaj ko će opet sve ispočetka (prestajati)
- Chloe
- Photo mod
#3687 Re: Cigarete, odvikavanje
Ponosim se sobom.
Jutros neka frka, kreten od stranke, vika, psovka, fakat u drugim okolnostima bih skočila na njega, oči mu kopala, kosu čupala, ali sam se smješkala i iznutra bjesnila. Nakon toga meni cigareta nije pala na pamet, i to sam skontala sad kad sam vidjela temu. Bravo ja.
Jutros neka frka, kreten od stranke, vika, psovka, fakat u drugim okolnostima bih skočila na njega, oči mu kopala, kosu čupala, ali sam se smješkala i iznutra bjesnila. Nakon toga meni cigareta nije pala na pamet, i to sam skontala sad kad sam vidjela temu. Bravo ja.
-
vivace
#3688 Re: Cigarete, odvikavanje
bravo ti.

Last edited by vivace on 17/05/2013 15:04, edited 1 time in total.
- shmizlica
#3689 Re: Cigarete, odvikavanje
ooo vivace, šta ima kod tebe, držiš li se još? 
-
vivace
#3690 Re: Cigarete, odvikavanje
drzim se nekako. danas sam pricala sa nekom zenom koja pusi i obe smo se slozile da ne bi valjalo da ja zapalim njenu cigaretu

a ti, kako si ti ?
a ti, kako si ti ?
- shmizlica
#3691 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:drzim se nekako. danas sam pricala sa nekom zenom koja pusi i obe smo se slozile da ne bi valjalo da ja zapalim njenu cigaretu![]()
pa naravno da ne bi.......to smo već apsolvirali, zar ne
-
vivace
#3692 Re: Cigarete, odvikavanje
jooooj,meni se sve cini da je samo pitanje vremena kad cu opet zapaliti...shmizlica wrote:vivace wrote:drzim se nekako. danas sam pricala sa nekom zenom koja pusi i obe smo se slozile da ne bi valjalo da ja zapalim njenu cigaretu![]()
pa naravno da ne bi.......to smo već apsolvirali, zar ne![]()
- shmizlica
#3693 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:jooooj,meni se sve cini da je samo pitanje vremena kad cu opet zapaliti...shmizlica wrote:vivace wrote:drzim se nekako. danas sam pricala sa nekom zenom koja pusi i obe smo se slozile da ne bi valjalo da ja zapalim njenu cigaretu![]()
šjoooo, nemoj nam to raditi....narušit ćeš moral ekipe
-
vivace
#3694 Re: Cigarete, odvikavanje
moram,moram , u pravu si. nemam ni para za cigarete...skupo bre... 
- Chloe
- Photo mod
#3695 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne, nećeš.vivace wrote:jooooj,meni se sve cini da je samo pitanje vremena kad cu opet zapaliti...shmizlica wrote:vivace wrote:drzim se nekako. danas sam pricala sa nekom zenom koja pusi i obe smo se slozile da ne bi valjalo da ja zapalim njenu cigaretu![]()
- micko green eyes
#3696 Re: Cigarete, odvikavanje
Dzeste raja,
Zapali li se stogod
Sad cu ono standardno da izbacim iz sebe, "kad sam jag mogao prestati, moze svako, fakat svako, jer ja sam ih jeo.
Pozdrav //
Micko green eyes, formerly known as Marlboro Man
Zapali li se stogod
Sad cu ono standardno da izbacim iz sebe, "kad sam jag mogao prestati, moze svako, fakat svako, jer ja sam ih jeo.
Pozdrav //
Micko green eyes, formerly known as Marlboro Man
-
vivace
#3697 Re: Cigarete, odvikavanje
valjda je najgore iza mene...ne znam. neki put me uhvati, bas snazno.
-
merimas
#3698 Re: Cigarete, odvikavanje
Tesko je, 5. dan, sad bila rodbina, sjedilo se, pilo se, ali pusilo nije. Sad kad sam sama svi otisli tako bih rado jednu zapalila.
Jos jedna situacija, je li to normalno, smanjena mi je koncentracija? U slobodno vrijeme bavim se pisanjem
, (za svoju dusu) ali sad nesto ne ide.
Jos jedna situacija, je li to normalno, smanjena mi je koncentracija? U slobodno vrijeme bavim se pisanjem
-
drugi_profil
#3699 Re: Cigarete, odvikavanje
Normalno je da ti je koncentracija pala jer je apstinencijska kriza prisutna.merimas wrote:Tesko je, 5. dan, sad bila rodbina, sjedilo se, pilo se, ali pusilo nije. Sad kad sam sama svi otisli tako bih rado jednu zapalila.
Jos jedna situacija, je li to normalno, smanjena mi je koncentracija? U slobodno vrijeme bavim se pisanjem, (za svoju dusu) ali sad nesto ne ide.
Proci ce izdrzi.
NE pali ni za sto. Nemoj da te ovisnik prevari nekom pogodbom.
-
merimas
#3700 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvala za motivaciju. Lakse je ovako, kada se podijeli s nekim stanje u kojem se trenutno nalazim. Jedino problem moze biti ako jedna ovisnost predje u drugu(Forumdrugi_profil wrote:Normalno je da ti je koncentracija pala jer je apstinencijska kriza prisutna.merimas wrote:Tesko je, 5. dan, sad bila rodbina, sjedilo se, pilo se, ali pusilo nije. Sad kad sam sama svi otisli tako bih rado jednu zapalila.
Jos jedna situacija, je li to normalno, smanjena mi je koncentracija? U slobodno vrijeme bavim se pisanjem, (za svoju dusu) ali sad nesto ne ide.
Proci ce izdrzi.
NE pali ni za sto. Nemoj da te ovisnik prevari nekom pogodbom.