Jon Spencer wrote:
Regulativa već postoji ali je nadležni ne sprovode nego ganjaju regularne jel mu isteko pp aparat dok pored njih neometano radi sto miliona hiljada tisuća divljih. Taxi je luksuz svugdje u svijetu samo je ovdje zamjena za gradski prevoz. Da se londonski test primjeni ovdje ti ga nikad u taksi sjeo nebi.
Ne znam zasto meni spominjes divlje taksiste? Sta ja imam sa njima? I kada mogu sjesti u taksi u Londonu, sto ne bi u Sarajevu? Nazalost, londonski taksi, u odnosu na sarajevski, zajednicko ima samo vrstu djelatnosti. Mozda bi i ti trebao uporediti.
A dobro si primjetio to za gradski prevoz. U zadnjih par godina se bas trudim da izbjegnem voznju taksijem, radije pjesacim, pa ako treba i po nekoliko kilometara. Gostima koji dolaze, ne preporucujem voznju taksijem, kao ni gradskim prevozom. Mozes reci da je problem u meni, ali vjeruj da bi mi bilo draze da neko lokalni zaradi pare nego da ja vozam do aerodroma i autobuskih stanica, a i sam vise volim komfor voznje u taksiju umjesto hodanja.
Naravno, imam par brojeva taksista sa kojima je voznja uzivanje, ali zao mi je ljude dovlaciti mozda i s kraja grada zbog 10 ili 20 km. Dakle novac nije problem. Problem je usluga. Zao mi je sto je tako, ali dok god se situacija ne promijeni vise cete liciti na gradski prevoz nego na taksi. A sudeci po reakcijama na ovaj najmanji pokusaj promjena, dabogda.