Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
seln

#3676 Re: Migranti

Post by seln »

triconja wrote:
seln wrote:
triconja wrote:Ma pusti ti ovo naprdjivanje, prico ja sa jednim njemcom (valjda je autohtoni, kae did mu bio u heer) i bas se vidi fasisticka propaganda i one postapalice tipa svaki ima haljinku i elektroniku bolju veg njemci i tako to i kae da bi sve ljevicare poslo u gulag :lol: :lol: :lol: .

Kad tako njemci vicu sta ocekivat od prosjecnog bosanca? :D
Ma ja, ba... nemojmo se ugledati u njemacku disciplinu, marljivost i tacnost, ugledajmo se u njemacki nacizam.
Kad je bog davo dobre osobine ljudima mi smo bili na kraju reda :D
Meni se cini da smo imali sudsku zabranu pristupa.
biscanka2

#3677 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

triconja wrote:Ma pusti ti ovo naprdjivanje, prico ja sa jednim njemcom (valjda je autohtoni, kae did mu bio u heer) i bas se vidi fasisticka propaganda i one postapalice tipa svaki ima haljinku i elektroniku bolju veg njemci i tako to i kae da bi sve ljevicare poslo u gulag :lol: :lol: :lol: .

Nemoj zivotati.
Svaka zemlja ima svojih radikala, nemozes pausalizirati. :)
Bas neki dan gledam izvjestaj gdje prikazuju cifru od sedamsto i nesto radikalnih (po njihovom istrazivanju)
sumnjivih izbjeglica.
Takodje su iznijeli cifru od 16.500, kako ih ti nazva autohona - onih ultra.
Obe grupe su pod prismotrom i svako njihovo kretanje se prate.
U africkim,arabskim pa i azijskim zemljama Njemacka ima najvise projekata u humanitarnom smislu.
Nije mali broj njihovih lijecnika koji svoje slobodno vrijeme koriste leteci u arapske ili africke zemlje
kako bi tamo njihovim "bolnicama" i narodu u lijecenju pomogli.
Izbjeglicku grupu koju su prije par mjeseci u Afriku vratili, tamo su odmah i radionice za osposobljavanje mladih
otvorili ( a sve uz svoje troskove i strucne kadrove).
Upravo me ovo moje pisanje podsjeti na meni jako dragu osobu gospodju Suzanu Lipovac.
Upoznala sam je 2 dana nakon pada Srebrenice.
Svoj humanitarni rad pocela je pomazuci nasim izbjeglicama koji su u Hrvatskoj bili.
U toj nesebicnosti i zelji da sto vise pomogne stigla je i do bosansko hecegovackih gradova.
Taj dan (kad je Srebrenica pala) nalazila se u Tuzli.
Cule smo da je izvela grupu djece i snjima stigla u Stutgart.
Odmah smo se, zene iskupile i pozvale je u nas klub.
Kad je dosla i nas vidjela bila je prijatno iznenadjena.
Kad je pocela pricati ,sva u grcu, udarile su joj suze.
Pricala nam je o izmucenim krvavim kolonama koje su iz Srebrenice u Tuzlu stizale.
Povremeno bi zastala, pogledala nasa uplakana lica,malo se sabrala i nastavila.
Na lijecenje je izvela grupu djece (mislim da ih je i iz Gorazdja bilo).
Trebalo je tu djecu smjestiti i za njih se pobrinuti.Bila su to mjesana djeca - krscani i muslimani.
U pocetku je bilo tesko jer trebalo je djecu zbliziti (da se slazu).
Za smjestaj djece dobila je od jednog njemca (bogatas) vilu na raspolaganje.
Uz novcanu pomoc koju smo prikupili zazelili smo joj zdravlje i svu srecu... .
Drugi put srela sam je u Bihacu. Kao tumac pratila je njemce na neki termin sa Plavsickom.
Posto je bihackoj bolnici donirala, ako me pamcenje ne vara, sttroj za pranje vesa,htjela je uzput
i bolnicu obici.U trenutku kad smo nasamo razgovarati mogle,pricala je kako,kad je u Banjaluku sa
konvojom stigla da su banjalucani od coda zinuli. Znas rekla je,moj brat je kod njih u zarobljenistvu bio.
Kod mene je isti slucaj,rekla sam, samo s druge strane.
Sta cemo, nisu djeca kriva sto su im roditelji takvi kakavi su, valjda ce i oni nekad pameti doci.
Kad smo organizovali okrugli stol pozvali smo je kao gosta.
Sa raznim "materijalom" dosla je njena mama.
Suzana je na terenu pa sam ja u njeno ime dosa,rekla je.
U razgovoru mi rece - sta cu,mi smo je na sve nacine odgovarali,bojali smo se za njen zivot.
Na kraju i sami smo se ukljucili - nemozemo a da joj ne pomazemo .
Izmedju vremena ukljucena je u visi nivo humanitarnog rada i mislim da se negdje u arapskim
zemljama nalazi (nisam bas sigurna gdje).
Uvijek cu je se rado sjecati.Dusa draga,neka joj i njenoj porodici dragi bog svako dobro podari.
Uff bas si provokator. :oops:
Nista ovo nisam mislila pisati ali tvoje provociranje :cry: bas me natjera. :angry: :eh:
Triconja, triconja, nije sve crno bjelo ima i drugih boja.
Kamo srece da na balkanu bar 50 posto njemackih osobina ima - koliko ljepsi bi nam svijet bio. :)
biscanka2

#3678 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

Evo extra za naseg "triconju", onako da oko istine ne razbija glavu. :D

17.04.2012
18:00 Uhr Die Macherin von "Kinderberg"
Suzana Lopovac - Hilfe für Afghanistan - Film von Günther Henel | PHOENIX

Suzana Lipovac ist eine ungewöhnliche Frau. Sie wird 1968 in Stuttgart geboren. Die Eltern sind bosnische Kroaten. Der Kriegsausbruch im damaligen Jugoslawien verändert die gesamte Lebensplanung der jungen Frau. 1992 organisiert Suzana Lipovac die Rettung tausender Kinder und Jugendlichen aus dem Kriegsgebiet. Besonders einschneidend für Suzana Lipovac war der Kriegsausbruch in Afghanistan nach den Terroranschlägen vom 11. September 2001 in New York.

DETAILS
WIEDERHOLUNGEN

Im Februar 2002 eröffnet die von Lipovac 1993 gegründete Stuttgarter Hilfsorganisation "Kinderberg" eine erste kleine Krankenstation in der Nähe von Kabul. Nach zehn Jahren sind daraus rund 50 Medizincontainer im Norden Afghanistans geworden. Medizinische Hilfe erhalten vorwiegend Kinder und Frauen. Finanzielle Unterstützung für die Kinderberg - Projekte bekommt Suzana Lipovac vom Auswärtigen Amt und dem Entwicklungshilfeministerium. Private Spenden gibt es kaum noch für Afghanistan. Für ihre Zusammenarbeit mit dem Militär wird Suzana Lipovac von anderen Hilfsorganisationen heftig kritisiert. Lipovac ist das zwischenzeitlich egal. "Wenn ich Menschen das Überleben sichern kann, sind auch unkonventionelle Methoden gefragt" sagt die heute 43-Jährige.

Günther Henel hat Szusana Lipovac ein Jahr lang mit der Kamera begleitet. Es ist ein Film entstanden, der unter die Haut geht. Suzana Lipovac hat mehrere nationale und internationale Auszeichnungen bekommen. Erst kürzlich wurde ihr von Bundespräsident Christian Wulf das Bundesverdienstkreuz am Bande verliehen.

Dienstag, 17.04.12
18:00 - 18:30 Uhr
30 Min.
PHOENIX
Stereo
Infos drucken
iCal-Export
Senden
Teilen
triconja

#3679 Re: Migranti

Post by triconja »

biscanka2 wrote:

Nemoj zivotati.
Svaka zemlja ima svojih radikala, nemozes pausalizirati. :)
Bas neki dan gledam izvjestaj gdje prikazuju cifru od sedamsto i nesto radikalnih (po njihovom istrazivanju)
sumnjivih izbjeglica.
Takodje su iznijeli cifru od 16.500, kako ih ti nazva autohona - onih ultra.
Obe grupe su pod prismotrom i svako njihovo kretanje se prate.
U africkim,arabskim pa i azijskim zemljama Njemacka ima najvise projekata u humanitarnom smislu.
Nije mali broj njihovih lijecnika koji svoje slobodno vrijeme koriste leteci u arapske ili africke zemlje
kako bi tamo njihovim "bolnicama" i narodu u lijecenju pomogli.
Izbjeglicku grupu koju su prije par mjeseci u Afriku vratili, tamo su odmah i radionice za osposobljavanje mladih
otvorili ( a sve uz svoje troskove i strucne kadrove).
Upravo me ovo moje pisanje podsjeti na meni jako dragu osobu gospodju Suzanu Lipovac.
Upoznala sam je 2 dana nakon pada Srebrenice.
Svoj humanitarni rad pocela je pomazuci nasim izbjeglicama koji su u Hrvatskoj bili.
U toj nesebicnosti i zelji da sto vise pomogne stigla je i do bosansko hecegovackih gradova.
Taj dan (kad je Srebrenica pala) nalazila se u Tuzli.
Cule smo da je izvela grupu djece i snjima stigla u Stutgart.
Odmah smo se, zene iskupile i pozvale je u nas klub.
Kad je dosla i nas vidjela bila je prijatno iznenadjena.
Kad je pocela pricati ,sva u grcu, udarile su joj suze.
Pricala nam je o izmucenim krvavim kolonama koje su iz Srebrenice u Tuzlu stizale.
Povremeno bi zastala, pogledala nasa uplakana lica,malo se sabrala i nastavila.
Na lijecenje je izvela grupu djece (mislim da ih je i iz Gorazdja bilo).
Trebalo je tu djecu smjestiti i za njih se pobrinuti.Bila su to mjesana djeca - krscani i muslimani.
U pocetku je bilo tesko jer trebalo je djecu zbliziti (da se slazu).
Za smjestaj djece dobila je od jednog njemca (bogatas) vilu na raspolaganje.
Uz novcanu pomoc koju smo prikupili zazelili smo joj zdravlje i svu srecu... .
Drugi put srela sam je u Bihacu. Kao tumac pratila je njemce na neki termin sa Plavsickom.
Posto je bihackoj bolnici donirala, ako me pamcenje ne vara, sttroj za pranje vesa,htjela je uzput
i bolnicu obici.U trenutku kad smo nasamo razgovarati mogle,pricala je kako,kad je u Banjaluku sa
konvojom stigla da su banjalucani od coda zinuli. Znas rekla je,moj brat je kod njih u zarobljenistvu bio.
Kod mene je isti slucaj,rekla sam, samo s druge strane.
Sta cemo, nisu djeca kriva sto su im roditelji takvi kakavi su, valjda ce i oni nekad pameti doci.
Kad smo organizovali okrugli stol pozvali smo je kao gosta.
Sa raznim "materijalom" dosla je njena mama.
Suzana je na terenu pa sam ja u njeno ime dosa,rekla je.
U razgovoru mi rece - sta cu,mi smo je na sve nacine odgovarali,bojali smo se za njen zivot.
Na kraju i sami smo se ukljucili - nemozemo a da joj ne pomazemo .
Izmedju vremena ukljucena je u visi nivo humanitarnog rada i mislim da se negdje u arapskim
zemljama nalazi (nisam bas sigurna gdje).
Uvijek cu je se rado sjecati.Dusa draga,neka joj i njenoj porodici dragi bog svako dobro podari.
Uff bas si provokator. :oops:
Nista ovo nisam mislila pisati ali tvoje provociranje :cry: bas me natjera. :angry: :eh:
Triconja, triconja, nije sve crno bjelo ima i drugih boja.
Kamo srece da na balkanu bar 50 posto njemackih osobina ima - koliko ljepsi bi nam svijet bio. :)
Mani me tih propagandi, eee, u zadnje vrijeme sam posto pravo precizan u lociranju istih. Znaci ljevicari udaraju na osjecanja i tako to dok desnicari hoce samo radikalizirat. Hajde sve to, fino je narodu pomoc ali to koristiti za promicanje nekih ideala je karakteristicno za obje strane politickog spektra, ali kakvi to, odoh gledat niciju zemlju i smijat se perpetualnoj realnosti :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3680 Re: Migranti

Post by Truba »

Truba

#3681 Re: Migranti

Post by Truba »

Problem se javlja pri postupanju s migrantima u kasnim noćnim satima i u vrijeme vikenda, jer Služba za poslove sa strancima ne radi u to vrijeme, organizirana je u dežurstvima, ali nemaju dovoljan broj uposlenika pa se javlja problem kako zadržati te osobe do dolaska istih.
:? :-) :lol: :run: :bih:

http://hms.ba/mup-zzh-nove-izbjeglice-p ... ima-ljudi/
Logovan

#3682 Re: Migranti

Post by Logovan »

escobar__

#3683 Re: Migranti

Post by escobar__ »

Mi smo divljina ali smo za njih jebeni Island kad je civilizovano ponašanje u pitanju.
insomnia78

#3684 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Čistoća je pola zdravlja
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3685 Re: Migranti

Post by bitanga_sa_otesa »

insomnia78 wrote:Čistoća je pola zdravlja
druga polovica je prljavstina :D
Truba

#3686 Re: Migranti

Post by Truba »

jadni ljudi

gledam ih na željezničkoj stanici

ne znaju gdje su došli
It_is_a_Leclerc

#3687 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Obračuni bandi su svakodnevnica u Krajini. Ovaj danas je bio nešto malo žešći, jer ih je sedam završilo u kantonalnoj bolnici u Bihaću.
Inače, nije bilo davno kad su se na ovoj tmei zbijale šale na racije u kojima su izuzeti noževi i makaze. E, pa upravo je u današnjem obračunu to korišteno u pokušajima da jedni druge ubiju.

Pripadnici MUP-a su na izmaku snaga. Grupišu se i povlače policajci iz Sanskog Mosta, Ključa i Petrovca u Kladušu, Bihać i Cazin da se drži sigurnosna situacija. Građani u MZ Izačić i MZ Vikići u Bihaću su uspostavili vlastite civilne ophodnje i sprečavaju sarajevske taksiste u pokušajima da u selu ostave ljude koji onda danima lutaju misleći da su u Hrvatskoj.

Uglavnom, dok država spava, Unsko-sanski kanton je u teškoj sigurnosnoj, zdravstvenoj, političkoj i humanitarnoj situaciji koja prijeti da s dolaskom zime eskalira u pravu katastrofu.
triconja

#3688 Re: Migranti

Post by triconja »

It_is_a_Leclerc wrote:Obračuni bandi su svakodnevnica u Krajini. Ovaj danas je bio nešto malo žešći, jer ih je sedam završilo u kantonalnoj bolnici u Bihaću.
Inače, nije bilo davno kad su se na ovoj tmei zbijale šale na racije u kojima su izuzeti noževi i makaze. E, pa upravo je u današnjem obračunu to korišteno u pokušajima da jedni druge ubiju.

Pripadnici MUP-a su na izmaku snaga. Grupišu se i povlače policajci iz Sanskog Mosta, Ključa i Petrovca u Kladušu, Bihać i Cazin da se drži sigurnosna situacija. Građani u MZ Izačić i MZ Vikići u Bihaću su uspostavili vlastite civilne ophodnje i sprečavaju sarajevske taksiste u pokušajima da u selu ostave ljude koji onda danima lutaju misleći da su u Hrvatskoj.

Uglavnom, dok država spava, Unsko-sanski kanton je u teškoj sigurnosnoj, zdravstvenoj, političkoj i humanitarnoj situaciji koja prijeti da s dolaskom zime eskalira u pravu katastrofu.
Jaro nije to sarajevo pa more bit i al kaida tamo, niko ne bi ni guzicom mrdno (mislim od vladajuce garniture) :-)
CPT

#3689 Re: Migranti

Post by CPT »

It_is_a_Leclerc wrote:Obračuni bandi su svakodnevnica u Krajini. Ovaj danas je bio nešto malo žešći, jer ih je sedam završilo u kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Jasta su... Histerija.press :-)

Detalj iz silnog arsenala osvajackih hordi...
Image
It_is_a_Leclerc

#3690 Re: Migranti

Više desetina migranata sukobilo se danas na livadi u Velikoj Kladuši. U masovnoj tučnjavi korišteno je hladno oružje i drugi predmeti. Povrijeđeno je 15 osoba, dok su tri osobe s težim tjelesnim povredama prevezene u Kantonalnu bolnicu Bihać. Kako nezvanično saznaje portal USN, osoba porijeklom iz Pakistana je podlegla povredama.
https://usn.co.ba/usn-novosti/velika-kl ... si/117160/

Fini, mirni i jako prihvatljivi "izbjegli" Pakistanci koji imaju svu dokumentaciju (kako mjesecima u svojim akutnim izljevima agresivnog zalaganja za kriminal i ilegalnu migraciju čini ovaj CPT) su ubili još jednog čovjeka.

Život u Krajini je svakim danom sve opasniji. Ne znaju to i ne zanima to ljude poput CPT-a. Njemu je USK tamo daleko, iza sedam mora i iza sedam gora, zato nam i ovako patronistički drži lekcije o humanosti. No, srećom, primjeri iz Izačića i Vikića gdje građani fizički sprečavaju dovoženje novih ilegalnih migranata pokazuje da će Krajišnici, kad opet dođe mak na konac, preuzeti stvari u svoje ruke.
triconja

#3691 Re: Migranti

Post by triconja »

It_is_a_Leclerc wrote:
Više desetina migranata sukobilo se danas na livadi u Velikoj Kladuši. U masovnoj tučnjavi korišteno je hladno oružje i drugi predmeti. Povrijeđeno je 15 osoba, dok su tri osobe s težim tjelesnim povredama prevezene u Kantonalnu bolnicu Bihać. Kako nezvanično saznaje portal USN, osoba porijeklom iz Pakistana je podlegla povredama.

Fini, mirni i jako prihvatljivi "izbjegli" Pakistanci koji imaju svu dokumentaciju (kako mjesecima u svojim akutnim izljevima agresivnog zalaganja za kriminal i ilegalnu migraciju čini ovaj CPT) su ubili još jednog čovjeka.

Život u Krajini je svakim danom sve opasniji. Ne znaju to i ne zanima to ljude poput CPT-a. Njemu je USK tamo daleko, iza sedam mora i iza sedam gora, zato nam i ovako patronistički drži lekcije o humanosti. No, srećom, primjeri iz Izačića i Vikića gdje građani fizički sprečavaju dovoženje novih ilegalnih migranata pokazuje da će Krajišnici, kad opet dođe mak na konac, preuzeti stvari u svoje ruke.
Kakvi ba to, to su garant desnicari (nacisti i fasisti) dovukli mrtvog covjeka i optuzili nekog nevinog iranca ba :mrgreen:
dječak sa šibicama

#3692 Re: Migranti

Post by dječak sa šibicama »

oni koji ne poznaju mentalitet ljute krajine, nisu ni svjesni koliko je ova situacija tempirana bomba
CPT

#3693 Re: Migranti

Post by CPT »

It_is_a_Leclerc wrote:

CPT je trenutno u Krajini... Sve ok, nikakve histerije ili problema. Valjda je to samo kod tebe u glavi? O opasnosti zivota u Krajini svjedoci slika od sinoc:
Image

velika ugrozba, ha ja!
triconja

#3694 Re: Migranti

Post by triconja »

dječak sa šibicama wrote:oni koji ne poznaju mentalitet ljute krajine, nisu ni svjesni koliko je ova situacija tempirana bomba
Kakav im je mentalitet, more li za one koji ne znaju objasnjenje?
dječak sa šibicama

#3695 Re: Migranti

Post by dječak sa šibicama »

triconja wrote:
dječak sa šibicama wrote:oni koji ne poznaju mentalitet ljute krajine, nisu ni svjesni koliko je ova situacija tempirana bomba
Kakav im je mentalitet, more li za one koji ne znaju objasnjenje?
recimo najblaze, nezgodan

ono sto kod 99% ljudi zavrsi na verbalnom sukobu i "jebacu ti ja mater", kod krajisnika zavrsi vadjenjem nozeva ili pistolja
CPT

#3696 Re: Migranti

Post by CPT »

It_is_a_Leclerc wrote:

Kad vec sirimo histeriju treba citirati stvari u kontekstu... Sa istog portala:

Za sada imamo informaciju da su se sukobili Afganistanci i Pakistanci, vjerovatno oko korištenja tuševa.

mafijaska posla...
CPT

#3697 Re: Migranti

Post by CPT »

Oko 800 raftera s oko 100 različitih plovila sudjelovalo je protekle subote na 22. “Ključkoj regati”, koja je održana na dijelu vodotoka rijeke Sane koji protiče kroz ključku opštinu.
Image

sve ostali se u bunkerima krijem pred migrantima..... brrr brrr bau bau
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3698 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

Pobili se oko toga ko ce izvaljeni tus prodati na buvljaku?
It_is_a_Leclerc

#3699 Re: Migranti

:lol:

Uvijek sam sebi govorim da me ne šokira šta čovjek priča jer očito je ovdje da nam, kako to samo dijaspora zna, posoli malo pamet jer eto "tamo gore kod njih" je sve bolje, ali uvijek iznova ne mogu vjerovati da čovjek hoće da vjerujemo njemu, a ne svojim očima.

Bog te neće, lik tvrdi da smo svi mi - od onog nesretnog kantonalnog premijera do građana općina Bihać, Cazin i Velika Kladuša svi odreda monstrumi, fašisti, desničari i Viktor Orban, samo on je human, prosvijećen i dobar. Pa čovječe božiji, da nije naroda, ti bi ljudi pocrkali od gladi koliko se državni nivo (u čijoj je ustavnoj nadležnosti da se bavi ilegalnim migracijama što ovo jest, taman da se na tjeme usadiš) brine o njima.

Ali, ovo je prešlo sve granice. Mi imamo 30-50 novih migranata na sedmičnom nivou, a ovakvi "obračuni" su sve češća pojava. Ovo smještanje u Bosanski Petrovac će samo privremeno riješiti problem dok ljudi ne skontaju kako da dođu do Izačića, Vikića, Šturlića, Tržačkih Raštela, Hukića Brda, Polja, pa onda opet ispočetka.

Oni ne pokazuju ni minimum poštovanjaa prema naporima da ih se smjesti i da im se osiguraju uslovi. Samo deke, ranci i logorske vatre.

BTW. Ključ? Jel ti znaš gdje je to?
CPT

#3700 Re: Migranti

Post by CPT »

It_is_a_Leclerc wrote::lol:

Uvijek sam sebi govorim da me ne šokira šta čovjek priča jer očito je ovdje da nam, kako to samo dijaspora zna, posoli malo pamet jer eto "tamo gore kod njih" je sve bolje, ali uvijek iznova ne mogu vjerovati da čovjek hoće da vjerujemo njemu, a ne svojim očima.

Bog te neće, lik tvrdi da smo svi mi - od onog nesretnog kantonalnog premijera do građana općina Bihać, Cazin i Velika Kladuša svi odreda monstrumi, fašisti, desničari i Viktor Orban, samo on je human, prosvijećen i dobar. Pa čovječe božiji, da nije naroda, ti bi ljudi pocrkali od gladi koliko se državni nivo (u čijoj je ustavnoj nadležnosti da se bavi ilegalnim migracijama što ovo jest, taman da se na tjeme usadiš) brine o njima.

Ali, ovo je prešlo sve granice. Mi imamo 30-50 novih migranata na sedmičnom nivou, a ovakvi "obračuni" su sve češća pojava. Ovo smještanje u Bosanski Petrovac će samo privremeno riješiti problem dok ljudi ne skontaju kako da dođu do Izačića, Vikića, Šturlića, Tržačkih Raštela, Hukića Brda, Polja, pa onda opet ispočetka.

Oni ne pokazuju ni minimum poštovanjaa prema naporima da ih se smjesti i da im se osiguraju uslovi. Samo deke, ranci i logorske vatre.

BTW. Ključ? Jel ti znaš gdje je to?
De ti za pocetak govori u svoje ime... Ne predstavljas neke mase, pogotovo ne Krajinu. Gore imas slike (datirane i sa izvorom) koje govoro o haosu i "ugrozbi". Kad vec prenosi vijesti sa nekih xyz portala onda to uradi korektno.

Ljudi su se potukli zbog tuseva.. Jako neobicno zar ne. Pogotovo za u ljetnim mjesecima.

Da, znam gdje je Ključ. Jel i tamo velika "ugrozba"? Juce sam bio tamo ali nekih hordi nisam opazio... Do mene je valjda.
Locked