REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Sara03

#3676 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

dragan.s wrote:
Očito da se nešto dešava u tajnosti.
Šta god da se dešava, sve i da se dešava, to je s razlogom, neće valjda javno. Time vjerojatno želiš implicirati da je sud anti-srpski, kao i "ostali" u kojima se sudi srpskim zločincima.

Bit će da se u ovim ostalim slučajevima u pogledu aplikacije i zvaničnog saopćenje MSP, čekalo nešto duže nego u ovom prvom slučaju.
Da je aplikacija 100% OK, ona bi već bila poslata zemlji koju se tuži (Srbiji), okačena na web sajtu suda i sud bi izdao saopštenje za štampu. Dao sam ti primjer za to.

Umjesto toga, neke koverte su iz Suda stigle članovima Predsjedništva. To baš nije uobičajena praksa. Saga se nastavlja...
Mislim, da ovo što se oteglo nema veze sa onim što je u aplikaciji, već sa samim ustrojstvom BiH, koje je kao što i sam znaš poprilično složeno i ne može se očekivati brza reakcija kao u slučaju drugih država.

(Također, slažem se sa nekima koji su konstatovali da ovaj Sud prima određene političke instrukcije, ali takve nemaju veze sa našim političarima, niti će upravo oni moći previše uticati na smjer odlučivanja istog.)

Povodom onog o čemu smo raspravljali, a tiče se samog agenta i revizije kao novog postupka, ti i ja možemo kontrirati jedno drugome do sutra, no jedino validno tumačenje će donijeti Sud (ili bi barem trebao), uostalom do ovog trenutka ne možemo ni znati kakve su se procedure vodile iza kulisa. Čekajmo da Sud otvori usmenu raspravu (ako i do toga dođe) na kojoj će raspravljati o (ne)odobrenosti aplikacije, gdje će se dvije strane najvjerovatnije sporiti oko stvari o kojima smo se mi sporili ...
tandmand

#3677 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

bh.tornjak wrote:I sta kazu....?

Zahtjev za reviziju na poresudu suda je predat u cetvrtak ( zamalo) pred kraj radnog vremena ...
a danas u nedjelju stigla pisma iz suda..... :shock:

ljudi rade 58 sati dnevno.....i brzinom svjetlosti :lol: :lol: :lol:

jebem te pameti... :-) :-) :-)
Dobro je pa nisu potrefili na pauzu za burek, kladaru i kafu. :D
hAZNADAR

#3678 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

dragan.s wrote:
Da je aplikacija 100% OK, ona bi već bila poslata zemlji koju se tuži (Srbiji), okačena na web sajtu suda i sud bi izdao saopštenje za štampu. Dao sam ti primjer za to.
Umjesto toga, neke koverte su iz Suda stigle članovima Predsjedništva. To baš nije uobičajena praksa. Saga se nastavlja...
Sa druge strane bi se Ivanic vec trijumfalno oglasio.
dragan.s wrote:
Ja sam svoje argumente iznio. Jedina osoba na ovom forumu koja je pokušala pobiti moje argumente je ova @sara. Niko više. Svi ostali idete na mene sa demagogijom tvog tipa. Spinovanje i demagogija je sve što dobijam od vas.
Kad bih ti želio odgovarati u tom stilu onda bih ti mogao pomenuti moje komšije (60 godina, muž i žena) koje su gole protjerali 1992 kroz bošnjačko mjesto uz skandiranje stanovništva i ubili ih na izlazu iz mjesta. Ali. zašto bih? Ovo nije priča o njima.
Ne napadam ni ja tebe, samo te ignorišem. I tebe i takve. Ako nemate šta reći o temi onda ignorišite i i vi mene. I svima lijepo.
Koje argumente osim tvoje logike?
Na jednoj strani vidim biografiju internacionalnog pravnog tima koji sastavlja optuznicu i proceduru bosnjacke strane - a na drugoj tvoje argumente.
Zar mislis stvarno da pravna strucnost ovdje prisutnih forumasa zasluzuje ikakvu paznju?
Sara03

#3679 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Ivanić potvrdio: Pismo je stiglo u Ambasadu BiH u Hagu, tražio sam da ga ne otvaraju

Otvori, otvori, pa se razgovori ... :mrgreen:
Last edited by Sara03 on 26/02/2017 14:08, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#3680 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Razornost ove nepromišljenosti već postaje očigledna.

Čuj - Sud pisao članovima predsjedništva BiH.

Sve je jasno.

Bakire, ostavka !
hAZNADAR

#3681 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

draganbl wrote:
Potpuno suprotno, presuda nije političkog već isključivo pravnog karaktera.
Ako bismo haške presude posmatrali bilo kako drugačije, a ne pravno, onda bi se za svaku presudu jedna strana (ona kojoj presuda "ne odgovara") opravdano vadila na to da je Haški sud politički, da su presude okrenute protiv čitavih naroda, te ih zbog toga ne treba ni priznati.
Lako je sa pravnog aspekta suditi pojedinca. Tada se moze govoriti o pravu i tada dokazi imaju svoju tezinu jer privatna sudbina nekog pojedinca jal u zatvor jal van - nema politickog efekta.

Ali kada drzava tuzu drzavu - to prouzrokuje mnogo vece talase i efekte. U ovom slucaju sumnjam da je svijetu u interesu da se Srbija kazni zestoko jer bi to destabilizovalo region.

Isto tako i krupnim igracima poput Amerike, Kine, Turske, Izraela, Rusije,.. se ne sudi zbog agresije, aneksije, gazenja ljudskih prava,... gdje imas pravno mnostvo dokaza za osudu.

Zakljucak - pravo, moral, etika,... imaju svoju tezinu samo kada presuda ne kosta mnogo kao u slucaju sudjenja pojedincima.
Kada kosta mnogo kao u slucaju sudjenja drzava - tada politika preuzima.
channel10

#3682 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

Bakir vjerovatno vec zna sta je u pismu, dok druga dvojica samo nagadjaju.
Last edited by channel10 on 26/02/2017 14:09, edited 1 time in total.
Edin H.

#3683 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Ivanić je nakon prijema informacije o pismu zatražio da se pismo u Ambasadi BiH ne otvara jer nema povjerenje u bh. ambasadoricu Mirsadu Čolaković te da se isto pošalje u njegov kabinet redovnim putem.

Joj paranoje Tito dragi :D , sta ce sada Mirsada zaslepati ili korigovati pismo. :D
Smail Aga Cengic

#3684 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Smail Aga Cengic »

Duka Dizel wrote:
Tomahawk11 wrote: Revizija mozda nece promijeniti nista po pitanju onog za sto bi iskljucivo trebala biti, ali ce sigurno pomjeriti stvari s mrtve tacke u ovoj pat pozicija drzavi.
A u kom smeru će pomeriti?
Meni to liči na razmišljanje "kud puklo da puklo".
Djesi Duka, propali historicaru? Kad cete da krenete u ciscenje Turaka? Kako stvari stoje, jos samo u cyber svijetu se junacite,a to vas boli.

Ne brini, sve ce vraceno, dobro za dobro, lose za lose, ti znas kako cete proci....

Ali najvise vas boli sto smo mi svjesni toga da vi znate da nam nista ne mozete....neprocjenjivo...
hAZNADAR

#3685 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

It_is_a_Leclerc wrote:Razornost ove nepromišljenosti već postaje očigledna.

Sve je jasno.

Bakire, ostavka !
OK. Imas li alternativu? U dva slucaja.
Prvo - koja je alternativa u slucaju revizije - ne pokrenuti je mozda?
Drugo - koja je alternativa za demokratski izabranog Bakira - neko posteniji mozda?

Mnogi nikako da shvate da je pokretanje revizije nesto sto se nije moglo izbjeci. I da nije tema o Bakiru, vec necemo mnogo vecem od njega.
arzuhal

#3686 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

"Ovom prilikom želimo da Vas informišemo da mogućnost za reviziju presude ističe 27. februara. Koristimo priliku da Vam čestitamo nadolazeći Dan nezavisnosti,

iskreno Vaš Sekretarijat Međunarodnog suda pravde u Hagu :-D "
It_is_a_Leclerc

#3687 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

hAZNADAR wrote:

Sve je jasno.

Bakire, ostavka !
OK. Imas li alternativu. U dva slucaja.
Prvo - koja je alternativa u slucaju revizije - ne okrenuti je mozda?
Drugo - koja je alternativa za demokratski izabranog Bakira - neko posteniji mozda?
Imam.

Prvo, revizija je osuđena na propast jer je zahtjev za nju potpuno pravno neutemeljen i netačan. Mi nemamo nove dokaze o ulozi Srbije u genocidu u Srebrenici (jer se ničim drugim sud neće baviti). Ovo je čisto politikanstvo, pokušaj da se spasi poljuljana Bakirova reputacija lidera Bošnjaka po svaku, pa i cijenu višegodišnje institucionalne blokade i ustavne krize.
Drugo, alternativa za lidera zločinačke organizacije - SDA - Bakira Izetbegovića je svaki drugi pristojni, pošteni i obrazovani Bošnjak. Nebitno ko je u pitanju.

Čin ostavke nakon sad već izvjesne propasti cijele ove farse je minimum političke odgovornosti.
Sara03

#3688 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Sve je jasno.

Bakire, ostavka !
Biće da nisi naletio na post cijenjenog forumaša (@arzulah), gdje se vidi da je Sud već imao iskustva sa našim političarima, te se sa istim uveliko "prepucavao". Jasno je Sudu o kakvoj "državi" se radi ...

Nego, šta nam na sve ovo kaže Refik? :D
channel10

#3689 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

Kakve veze ima Bakir sa ostavkom i ovom revizijom? Ona se morala pokrenuti, pa makar je i ti leklerkce pokrenuo. Shvatas, kontas?
512MB

#3690 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by 512MB »

E sad Covke da vidimo kako ces se izjasniti, pa poslije toga da razgovaramo ko ljudi, cunu na sto! :bih:
channel10

#3691 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

512MB wrote:E sad Covke da vidimo kako ces se izjasniti, pa poslije toga da razgovaramo ko ljudi, cunu na sto! :bih:
Pa ako dodje do toga, bice treci ili nema glasa. Naravno, uvijek bih bio za ovo drugo. Nek se zna ko je ko.
512MB

#3692 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by 512MB »

channel10 wrote:
512MB wrote:E sad Covke da vidimo kako ces se izjasniti, pa poslije toga da razgovaramo ko ljudi, cunu na sto! :bih:
Pa ako dodje do toga, bice treci ili nema glasa. Naravno, uvijek bih bio za ovo drugo. Nek se zna ko je ko.
Prije ce bit il glas il cete imati Lijanovica 8 godina na krstima a treci+kanal u mokrim snovima..
It_is_a_Leclerc

#3693 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

channel10 wrote:Kakve veze ima Bakir sa ostavkom i ovom revizijom? Ona se morala pokrenuti, pa makar je i ti leklerkce pokrenuo. Shvatas, kontas?
Ima.
Sve je ovo ujdurma lažnog lidera i kriminalca Izetbegovića. Morala se pokrenuti ? Da, ali u slučaju da imamo neoborive dokaze koje, zahvaljujući temeljitosti Miloševićevog sistema, nemamo. Mi imamo oslobađajuće presude za sve srbijanske zvaničnike za to, i svejedno srljamo, guramo i lupamo, po svaku cijenu.
red evil

#3694 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by red evil »

Kad nas sad sve Mladen iznenadi i glasa za DA. :mrgreen:
Smail Aga Cengic

#3695 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Smail Aga Cengic »

Ja razumsijem.da mnogi ne vole Ridjobradog, ali raspravljati da li podnijeti zahtjev za revizijom ili ne mogu samo podmetnuti neprijateljski faktori.
dudevitz

#3696 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

It_is_a_Leclerc wrote:
channel10 wrote:Kakve veze ima Bakir sa ostavkom i ovom revizijom? Ona se morala pokrenuti, pa makar je i ti leklerkce pokrenuo. Shvatas, kontas?
Ima.
Sve je ovo ujdurma lažnog lidera i kriminalca Izetbegovića. Morala se pokrenuti ? Da, ali u slučaju da imamo neoborive dokaze koje, zahvaljujući temeljitosti Miloševićevog sistema, nemamo. Mi imamo oslobađajuće presude za sve srbijanske zvaničnike za to, i svejedno srljamo, guramo i lupamo, po svaku cijenu.
Molim Vas, poštedite nas panike i najava apokalipse. I Vaš prošli post na ovu temu je odraz izvođenja pogrešnih zaključaka i dizanja tenzija i panike. Imate temu protiv SDA i Bakira, tamo nastavite.
Last edited by dudevitz on 26/02/2017 14:26, edited 1 time in total.
tandmand

#3697 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

Sve je jasno.

Bakire, ostavka !
Bakir je uradio ono što je morao. Vjerovati da će Ivanić ili Čović u Predsjedništvu podržati odluku za pokretanje revizije je suludo. Da li je revizija pripremljena kako treba ili ne, mi to ne znamo.
A Bakir neka dadne ostavku zbog svega drugoga ....
Sara03

#3698 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hAZNADAR wrote:

Sve je jasno.

Bakire, ostavka !
OK. Imas li alternativu. U dva slucaja.
Prvo - koja je alternativa u slucaju revizije - ne okrenuti je mozda?
Imam.

Prvo, revizija je osuđena na propast jer je zahtjev za nju potpuno pravno neutemeljen i netačan. Mi nemamo nove dokaze o ulozi Srbije u genocidu u Srebrenici (jer se ničim drugim sud neće baviti). Ovo je čisto politikanstvo, pokušaj da se spasi poljuljana Bakirova reputacija lidera Bošnjaka po svaku, pa i cijenu višegodišnje institucionalne blokade i ustavne krize.
Drugo, alternativa za lidera zločinačke organizacije - SDA - Bakira Izetbegovića je svaki drugi pristojni, pošteni i obrazovani Bošnjak. Nebitno ko je u pitanju.

Čin ostavke nakon sad već izvjesne propasti cijele ove farse je minimum političke odgovornosti.
To da nema novih dokaza, je priča gospodina Hodžića
čija su pravna i druga tumačenja u rangu nas forumskih pravnika. Nek nam dotični fino onda argumentuje da se Sud neće ničim drugim baviti. Samo se bojim da ga ni tada, niko osim tebe neće uzeti za ozbiljno.
channel10

#3699 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ima.
Ljudi pokusavaju i nije samo Bakir tu umijesan nego cijeli probosanski blok. To si haman zaboravio. Ne znam zasto uopste raspravljam sa tobom kad si pokazao ko si i sta si samim odnosom prema reviziji. Ne samo ti, nego svi ostali koji su protiv.
arzuhal

#3700 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

red evil wrote:Kad nas sad sve Mladen iznenadi i glasa za DA. :mrgreen:
Image
Post Reply