Mislim, da ovo što se oteglo nema veze sa onim što je u aplikaciji, već sa samim ustrojstvom BiH, koje je kao što i sam znaš poprilično složeno i ne može se očekivati brza reakcija kao u slučaju drugih država.dragan.s wrote:Očito da se nešto dešava u tajnosti.Da je aplikacija 100% OK, ona bi već bila poslata zemlji koju se tuži (Srbiji), okačena na web sajtu suda i sud bi izdao saopštenje za štampu. Dao sam ti primjer za to.Šta god da se dešava, sve i da se dešava, to je s razlogom, neće valjda javno. Time vjerojatno želiš implicirati da je sud anti-srpski, kao i "ostali" u kojima se sudi srpskim zločincima.
Bit će da se u ovim ostalim slučajevima u pogledu aplikacije i zvaničnog saopćenje MSP, čekalo nešto duže nego u ovom prvom slučaju.
Umjesto toga, neke koverte su iz Suda stigle članovima Predsjedništva. To baš nije uobičajena praksa. Saga se nastavlja...
(Također, slažem se sa nekima koji su konstatovali da ovaj Sud prima određene političke instrukcije, ali takve nemaju veze sa našim političarima, niti će upravo oni moći previše uticati na smjer odlučivanja istog.)
Povodom onog o čemu smo raspravljali, a tiče se samog agenta i revizije kao novog postupka, ti i ja možemo kontrirati jedno drugome do sutra, no jedino validno tumačenje će donijeti Sud (ili bi barem trebao), uostalom do ovog trenutka ne možemo ni znati kakve su se procedure vodile iza kulisa. Čekajmo da Sud otvori usmenu raspravu (ako i do toga dođe) na kojoj će raspravljati o (ne)odobrenosti aplikacije, gdje će se dvije strane najvjerovatnije sporiti oko stvari o kojima smo se mi sporili ...