bato jedan savjet da ti dam, posjeti nekog psihijatra, možda nije kasno!Vizionar 1985 wrote:
Ko zna koliko udovica Arapkinja u svijetu danas ima a da se ni jedna od njih ne moze ozenit od strane ne Arapa je LOGICNO.
Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
Sunca Sin
- Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.
#3676 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Pauza
#3677 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sve bi dobro bilo da su arapi u Bosni samo turisti. Ipak oni su malo više od toga. Oni su se uz pomoć Vlade S.Arabije organizovali, napravili sistem i lagano se doseljavaju pa i trajno naseljavaju. Da li postoji reciprocitet sa S.Arabijom u pogledu kupovine njihove zemlje, dolaska vez viza, trajnog boravka, dobijanja državljanstava, i generalno tolikog uticaja da počinju da nam mijenjaju naše običaje.
Kratkotrajno je dobro to njihovo malo para što donose, i ako neko nešto hajruje od njih to je dobro ali dugoročno je to loše. Građani u BiH će postati njihovo pokućstvo, mali robovi, hamali... a plus što ova naša omladina "što voza arape" malo po malo odoše u vehabije

Kratkotrajno je dobro to njihovo malo para što donose, i ako neko nešto hajruje od njih to je dobro ali dugoročno je to loše. Građani u BiH će postati njihovo pokućstvo, mali robovi, hamali... a plus što ova naša omladina "što voza arape" malo po malo odoše u vehabije
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- insomnia78
#3679 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Jos kad krenu tuci stapom
- insomnia78
#3680 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A nasa omladina je svakako povodljiva i glupa ko kurac. To ode u zatvor vrati se ko vehabija, ode prati gaće Amerima u Afg i vrati se ko vehabija (ovakvih fakat znam pun kurac), to dje god ode postane vehabija... Ne trebaju njima Harapi za to
- mousstapha
#3681 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne kaze se postanu. Vrate se Islamu. 
-
Sunca Sin
#3682 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
To se zove bosanski inat!insomnia78 wrote:A nasa omladina je svakako povodljiva i glupa ko kurac. To ode u zatvor vrati se ko vehabija, ode prati gaće Amerima u Afg i vrati se ko vehabija (ovakvih fakat znam pun kurac), to dje god ode postane vehabija... Ne trebaju njima Harapi za to
- JThomas
#3683 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
čekamo da vlast federacije i kupovinu više prepaid brojeva proglasi značajnom investicijom... 
-
kiligonzales
#3684 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Zalomilo se da obicno srecem one koji su suprotni od onih gorih arapskih turista o kojim pricamo jer sam im najcesce prodavao IT usluge. S njima ima vise posla moja raja, oni furaju vozanje istih i rentanje nekretnina istima. Nekad ih hvale, nekad se na njih zale. Od drustvene klase iz koje dolaze zavisi i kakvi su ovdje. Ovima iz najnize klase, spoticu najcesce nekulturu.HAVANA wrote:Ne znam,bice da ima,mora bit.Potrefilo me da sam vidio par stvari,cuo iskustva prijatelja,jednom se zajebo i odobrio rezervaciju i to samo 2 osobe,neki medicinski brat sta li jeSmetljarnik ostavili i probili rigips na polici pored kreveta.Ne izdajem im.Odbijam na sve moguce nacine,mada je tesko to izvesti kad klika tamo kako mu je ceif.Al borim se,lazem,petljam...
Eto u Fahrinom hotelu kojeg si pomenuo, nisam vidio kusanje lubenice kasikom, ali jesam namjestanje zena Arapima, ali jbg nema svako za Radona para.
-
kiligonzales
#3685 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ko ce se doseliti ovdje i kako?Pauza wrote:Sve bi dobro bilo da su arapi u Bosni samo turisti. Ipak oni su malo više od toga. Oni su se uz pomoć Vlade S.Arabije organizovali, napravili sistem i lagano se doseljavaju pa i trajno naseljavaju. Da li postoji reciprocitet sa S.Arabijom u pogledu kupovine njihove zemlje, dolaska vez viza, trajnog boravka, dobijanja državljanstava, i generalno tolikog uticaja da počinju da nam mijenjaju naše običaje.
Kratkotrajno je dobro to njihovo malo para što donose, i ako neko nešto hajruje od njih to je dobro ali dugoročno je to loše. Građani u BiH će postati njihovo pokućstvo, mali robovi, hamali... a plus što ova naša omladina "što voza arape" malo po malo odoše u vehabije![]()
Prvo imas zakon o reciprocitetu, kojeg zaobilaze otvaranjem firmi, koje su najcesce na nekom Bosnji, kojem su oni strateski partner koji usisava novac u njihovu zajednicku firmu. Direktnih investicija u nekretnine imas malo i nekretnina na samim Arapima bez dijeljenja vlasnistva, za takvo sto treba para i para, a sami zakon nije fleksibilan, isto tako nemaju mogucnost steci drzavljanstvo kroz investicije jer koliko mi je poznato mi takav zakon nemamo, inace da imamo vec bi u BiH imali i Rusa, koliko i Arapa jer bi mnogi za pola miliona ili milion eura investicija prakticno sebi obezbjedili BH pasos.
Nisu oni uz Arape sto vozaju postali Vehabijama, vec su mnogi koji ih vozaju vec godinama domace Vehabije, koje koriste šeme svojih šejhova i navlače turiste vamo, mnogi prakticno zive od toga, najcesce na crnjaka radeci.
-
kiligonzales
#3686 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A kad smo mi bili uredu? U BiH se ljudi sele iz krajnosti u krajnost, niko ne zadrzi zehru objektivnosti i zato se iznerviram nekada komentarisuci ovakve teme. Arapskih turista je ove godine bilo par desetina hiljada, fin je to poticaj za nas turizam, koji ocigledno ne smeta samo ljudima koji su pretrpili neko lose iskustvo s njima, vec i medijima koji nam razvlace pamet zbog istih po ko zna cijem diktatu i interesu, kao da Arapi sirom Evrope nigdje nista ne grade i ne kupuju, vec to rade samo kod nas.Sreca pa nam ne kupuju prvoklasne BH nekretnine, sta bi tek pricali o njima.onako wrote:...kiligonzales....
Ako je mjerilo narod ti sa ovim svojim komentarom onda mi nismo uredu....Niko ne sere po njima..To sto ti cinjenicu i impresije ljudi koji ovde napisu i opisu njihovo ponasanje nazivas sranjem onda imas problem...Sa sobom...Drugo, ocito nisi nacitan...nisu ti bliski osvrti, napisi, tekstovi...Da jesi znao bi na desetine osvrta drugih zemalja na ponasanje turista u njihovim zemljama...Ovde se ne radi o tome jel neko los ili dobar gost...Ne postoji ta kategorija...Postoji civilizovano ponasanje...Zamisli on meni izdao sator...Ja prenocio i jutrom srusim sator, pocijepam ga...Pa sta ja sam platio da prenocim....Pare za najam ostave svi...i dobije uslugu smjestaja...Ali ne dobije uslugu da moze devastirati stvari....ne kazuje ovde niko o polomljenoj casi tanjuru sitnicama normalno je, ovde se kazuje o primitivnom, barbarskom van pameti ponasanju....I da slazem se to ima samo kod nas...Jer u Londonu ne devastiraju, jer ne smiju jer ne bi mogli zemlju napustiti a da ne plate i najmanju stetu...Obavjesti se carina...Samo kod nas ima da unisti devastira i mirno ode....I ja kad odem bilo gdje iznajmim smjestaj ostavim pare i na kraju se zahvalim i odem...Trebam li unistavati???? Nemoj vise lupetati o stvarima o kojima ocito zive veze nemas....
I od kad je sranje napisati kako se ponasaju???? Bi li bilo sranje da se piseda se super ponasaju????Isto je pisanje o ponasanju.....
Turizam ne znaci da te turista vazalom smatra i tako se ponasa, vec da uziva u ljepotama tvoje zemlje, raznovrsnoj ponudi u svim segmentima i gostoprimljivosti domacina....Tako da samo kod ima da insan kritikuje druge sto pisu o ponasanju turista....Mozes misliti:)))) Usvojoj zemlji na svom i u svom ja se i ostali usudil napisati iskustva sa arapima:))))I znas sta je najgore...Nista se oni za trun nece promijeniti...Hoce kad mu naplatis 50 eura kazne za bacenu flasu na trotoar na Ilidži...Ko sto mu svugdje u svijetu naplate kaznu za nered....A inace to sto mislis da dolaze kod nas...pa danas je jako malo mjesta u svijetu gdje mogu ovako u miru i ljepoti doci kao kod nas....nisu rado videni u vecini zemalja...iz poznatih razloga koje svakodnevno imas priliku na vijestima slusati...
https://www.klix.ba/biznis/katar-posjed ... /170326013
Jel to moras biti nacitan da bi znao kako se trebaju ponasati turisti? Da si rekao da nisam fakultetski obrazovan, rekao bih ti ok, ali nacitan, vjeruj mi da palamudis bezveze, pored citanja postoji nesto sto se zove iskustvo, nije jednako procitati i dozivjeti nesto iz prve ruke. Normalno da civilizovano ponasanje odvaja dobre i lose goste. Opet par desetina hiljada arapskih turista ne mozes sve dovesti u jednak kos sa najgorim njihovim turistima.
Ko iznajmljuje, ima svoja pravila, ko napravi stetu duzan je platiti, nema tu filozofije. Međutim nasi ljudi se ne znaju ni sporazumiti s njima ni na engleskom, a kamoli na arapskom, ako isti ne znaju engleski jezik i onda ocekujes dobru saradnju. Nemas drzavu na usluzi turistickom dijelatniku, ni djelatnika koji nebi zajebo drzavu i ocekujes da sve bude po PS, e pa nemoze tako. Zasto u Radon plazi ne izbjegnu placanje stete? Nemoj ici u krajnost i spominjati London, jednu jaku drzavu i sredjenu drzavu, gdje drzava jasno svima odreduje pravila i sprovodi zakon, takvu drzavu poredis s nasom, pogledaj primjere iz komsiluka, bolji su ti, eto ti Hrvata, oni se jednako zale na svoje turiste iako nisu Arapi, zasto jer se ni oni u eri masovnog turizma ne snalaze, iako imaju malo sredjeniju drzavu od nase, ali i dalje slabu da sprijeci izdavanje smjestaja turistima na crno, pa kad isti naprave stetu, ne smiju se ni obratiti drzavi vec se moraju s njima nadmudrivati sami.
Imali u nasim ljudima krivice sto se prema njima neko ponasa kao vazal ili su samo turisti krivi za to sto im se radi? Mi imamo hronicni nedostatak nepostovanja prvo prema sebi samima, nama fali reda, rada i discipline, drugo nemamo postovanja prema sopstvenoj drzavi i rado je zloupotrebljavamo, trece iako smo na evropskom dnu po mnogim parametrima uzimamo za pravo da druge ucimo kako treba da se radi i zivi, cetvrto imamo strasan sindrom kurcevitosti za narod koji je patoloski slucaj i zapeo u svim oblicima kriminala i td.
Nije problem u kritici istih, ali objektivnoj. Sto se pored losih iskustava ne pobroje dobra s istima?
Ti bi Arapu da naplatis bacenu bocu 50 eura, a nasi papcima ne mozes stati u kraj.
Putuju Arapi svugdje, samo mi mislimo da kod nas putuju najvise, opet jer mi imamo taj balkanski trip posebnosti.
Samo cu reci, da su dobri kakvih ima.
Pogledaj ovo, mozda nam ovako sto treba.
https://www.farang-deaths.com/
- Sanjarko
#3687 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Hoce li mi psihijatar dati posao ili neko primanje. Hoce li mi pomoc itd. Kljukam se sa njihovim tabletama godinama, pa nista sve mi gore, pa se malo ovdje istresem ponekad. A sta sam to netacno ovdje rekao, sta sam zlo rekao itd. Jesam li nesto lose rekao. Je li lazem, a mozda sam nesto netacno rekao. Nikad ja ne tvrdim da sam upravu.Sunca Sin wrote:bato jedan savjet da ti dam, posjeti nekog psihijatra, možda nije kasno!Vizionar 1985 wrote:
Ko zna koliko udovica Arapkinja u svijetu danas ima a da se ni jedna od njih ne moze ozenit od strane ne Arapa je LOGICNO.
-
Sunca Sin
#3688 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
bato jati odgovorio ovde bato http://forum.klix.ba/socijalna-pomoc-in ... 47781.htmlVizionar 1985 wrote:Hoce li mi psihijatar dati posao ili neko primanje. Hoce li mi pomoc itd. Kljukam se sa njihovim tabletama godinama, pa nista sve mi gore, pa se malo ovdje istresem ponekad. A sta sam to netacno ovdje rekao, sta sam zlo rekao itd. Jesam li nesto lose rekao. Je li lazem, a mozda sam nesto netacno rekao. Nikad ja ne tvrdim da sam upravu.Sunca Sin wrote:bato jedan savjet da ti dam, posjeti nekog psihijatra, možda nije kasno!Vizionar 1985 wrote:
- Sanjarko
#3689 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa doci cu i do toga. Ali sta sam lose, zlo ili netacno rekao. Ako mislite da sam zao, los itd., ako vam se ne citaju moji komentari ima neprijatelj lista pa me na istu stavite. Kome se ne citaju moji postovi neka ne cita. Je li ja to tjeram nekoga da cita moje postove.Sunca Sin wrote:bato jati odgovorio ovde bato http://forum.klix.ba/socijalna-pomoc-in ... 47781.htmlVizionar 1985 wrote:
Hoce li mi psihijatar dati posao ili neko primanje. Hoce li mi pomoc itd. Kljukam se sa njihovim tabletama godinama, pa nista sve mi gore, pa se malo ovdje istresem ponekad. A sta sam to netacno ovdje rekao, sta sam zlo rekao itd. Jesam li nesto lose rekao. Je li lazem, a mozda sam nesto netacno rekao. Nikad ja ne tvrdim da sam upravu.
Last edited by Sanjarko on 26/08/2017 14:06, edited 1 time in total.
- Rugafet
#3690 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
@kiligonzales, ne znam zasto komplikujes nesto sto je u biti tako jednostavno. I sta ustvari hoces da dokazes? Da nam postane normalno da razvali stan?
Vecina nas se slaze i vidi da se ponasaju kao da su pali sa jupitera. Necu uopste da razmisljam da li ce mi primat hairlija unistiti nesto u sto sam ulozio (zaduzio se, posudio i sl) Ko se jednom na njih opekao nece mu vise ni upaljac posudit a kamo li stan izdat. Nema tu filozofije nikakve.
Vecina nas se slaze i vidi da se ponasaju kao da su pali sa jupitera. Necu uopste da razmisljam da li ce mi primat hairlija unistiti nesto u sto sam ulozio (zaduzio se, posudio i sl) Ko se jednom na njih opekao nece mu vise ni upaljac posudit a kamo li stan izdat. Nema tu filozofije nikakve.
- Fudo Bosna
#3691 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pauza wrote:Sve bi dobro bilo da su arapi u Bosni samo turisti. Ipak oni su malo više od toga. Oni su se uz pomoć Vlade S.Arabije organizovali, napravili sistem i lagano se doseljavaju pa i trajno naseljavaju. Da li postoji reciprocitet sa S.Arabijom u pogledu kupovine njihove zemlje, dolaska vez viza, trajnog boravka, dobijanja državljanstava, i generalno tolikog uticaja da počinju da nam mijenjaju naše običaje.
Kratkotrajno je dobro to njihovo malo para što donose, i ako neko nešto hajruje od njih to je dobro ali dugoročno je to loše. Građani u BiH će postati njihovo pokućstvo, mali robovi, hamali... a plus što ova naša omladina "što voza arape" malo po malo odoše u vehabije![]()
E sad je posebno pitanje je li ovi sto te kupovine odobravaju su naivni, pa to ne vide, ili se samo prave "ludi"?
Pitaj malo ljude koji rade sa njima kao vodici/prevodioci ili posrednici, svaki iskren ce ti priznati da je od vecine Arapa koji kupuju ili kane kupiti nekretnine cuo da se oni dugorocno , zbog klime, presusivanja zaliha nafte i sl, kane trajno, u buducnosti, naseliti ovdje, to Arapi i ne kriju, ne prave se silna naselja i nece neko kupiti, jedna arapska familija, (cak 10, 20 ili ...dunuma i kucu samo " onako", da dodje na jednosedmicni odmor ) , pa da mu je eto, komotnije na godisnjem ! To je prica za naivne !!!
- japin_mutapi
- Gojeni H
#3693 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Dobar je Fudo, samo ga nekad prenese.japin_mutapi wrote:![]()
![]()
![]()
- Matzan
#3694 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
U priči o naseljavanju Arapa jedna stvar mi nije nikako jasna.
Ako se već radi o nekom planskom naseljavanju, zbog čega te zalivske monarhije nisu uvele reciprocitet za kupovinu nekretnina?
Šta je to 5-10 BiH građana koji će eventualno kupiti tamo nekistan ili komadić pustinje u odnosu na desetine i stotine hiljada njihovih građana kojima se otvara mogućnost neograničene kupovine nekretnina u BiH.
Ako se već radi o nekom planskom naseljavanju, zbog čega te zalivske monarhije nisu uvele reciprocitet za kupovinu nekretnina?
Šta je to 5-10 BiH građana koji će eventualno kupiti tamo nekistan ili komadić pustinje u odnosu na desetine i stotine hiljada njihovih građana kojima se otvara mogućnost neograničene kupovine nekretnina u BiH.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3695 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
ovdje sam protiv arapa
a u stvarnosti sam neutralan ili za
razlozi su u tome što se ovdje iznose drugačiji razlozi nego vani
mislim na razgovore uz kaficu...
problemi koje imate s prviatnom imovinom nakon izdavanja arapima su vaši osobni razlozi ali DOBRI razlozi
međutim niko ne mrzi sve studente ako ti je neki student napravio dernek u stanu
to nije valjan argument jer niko nije izdao stanova za dovoljan broj arapa
da bi bio argument
ali kad više ljudi kaže isto.... eeee to postaje argument
najbolje je da svak izda šta ima njima i pravi pokus
majke se žale jer se djeca plaše pokrivenih
stari se žale jer su bučni
trgovci jer se cjenjkaju i natežu oko gluposti
brico se žali jer ugnjavi za jednostavnu frizuru x 5 njih
nekima su sjebali auto
nekima nude pare za sex
bez ustručavanja
hoće mlaku vodu iz frižidera na plus 40
kad se to sve sabere...

zaslužujemo jedni druge

a u stvarnosti sam neutralan ili za
razlozi su u tome što se ovdje iznose drugačiji razlozi nego vani
mislim na razgovore uz kaficu...
problemi koje imate s prviatnom imovinom nakon izdavanja arapima su vaši osobni razlozi ali DOBRI razlozi
međutim niko ne mrzi sve studente ako ti je neki student napravio dernek u stanu
to nije valjan argument jer niko nije izdao stanova za dovoljan broj arapa
ali kad više ljudi kaže isto.... eeee to postaje argument
najbolje je da svak izda šta ima njima i pravi pokus
majke se žale jer se djeca plaše pokrivenih
stari se žale jer su bučni
trgovci jer se cjenjkaju i natežu oko gluposti
brico se žali jer ugnjavi za jednostavnu frizuru x 5 njih
nekima su sjebali auto
nekima nude pare za sex
hoće mlaku vodu iz frižidera na plus 40
kad se to sve sabere...
zaslužujemo jedni druge
- Gojeni H
#3696 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Komi, logovao ti se Vizionar na account, braca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3697 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
dobar je mali ali ima prenosa 
- agent_zero
#3698 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Proklet bio onaj ko ih dovede da se ovamo naseljavaju pod krinkom turizma.
- japin_mutapi
#3699 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
jeste dosadni sa tim naseljavanjem
nidje dokaza da se naseljavajj a toliko panicite da je to postalo bolesno
ubice vas paranoja
ubice vas paranoja
-
Hakiz
#3700 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
U pravu si. Sve su to hologrami.japin_mutapi wrote:jeste dosadni sa tim naseljavanjem
ubice vas paranoja