Arminovski wrote:
Nije žirafa jedina što su iskasapili i jedva sam gledao.
Slušaj, po ovim tvojim odgovorima ne vidim da imaš namjeru da doprineseš temi na ikakav konstruktivan način a ja stvarno nemam živaca da se natežem iskim neko duže vrijeme. Zato živ bio, popusti, jer se tebi nisam ni obraćao. Kod mene ideš do daljneg na ignore. Pozz i ugodno veče ti želim.
-Nije to žirafa, to je slon.

Od par miliona funti na bankomatu.Bacaš šuplju,studenti ionako ne kontaju,a ti bereš platu.Elitnu na elitnom fakultetu.Bolje nego na budžetu.
-Ako jedva gledaš onda uglavnom slušaš,površinski stečenim dojmom logično nisi mjerodavan imati konstruktivnu predstavu o bilo čemu.Ako ti nemaš živaca,nema ih više ni žirafa.A ko te drži uopće pa da bi te popustio,držati te za riječ sigurno neće niko,jer lažeš da se ne obraćaš a mene prvog kvotaš.Kad vidiš da si bio u krivu,jasno, da ne povrijediš već povrijedjeni ego, imaš opciju ignore,no to te ,minimalno rečeno, samo dodatno diskvalifikuje kao kvalitetnog diskutanta,a ništa ti neće pomoći jer ti čitaš ovo i dalje.

Drugi put pazi kako se obraćaš,nije djabe davno neko rekao “Takvi smo mi ljudi,jednom mjerom mjerimo riječ kad je upućujemo ljudima oko sebe,a posve drugom kad nas ta ista riječ,vraćena, udari u lice. “ Ivo Andrić,meš'čini.
-Što se tiče „neinteligentnog dizajna“,to je obična patka.Osim toga, ako se brani ta teza,onda indirektno ruši postulat ateizma u osnovi,jer onda priznaje prisustvo dizajnera,jer ne postoji uopće bilo kakav dizajn bez njegovog dizajnera,tvorca,kreatora.Pošto iza svakog dizajna stoji neki vid inteligencije,onda je čisti apsurd govoriti za nešto „neinteligentni“dizajn. Nonsens.Dizajn se uobičajeno posmatra sa estetske i konceptualne strane pa onda i sa uže strukovne,dakle funkcionalne strane.Tako da se logički nameće pitanje koje je trebalo biti upućeno u klipu,šta se dešava kada se neutrališe dotični živac pa neka onda odgovore je li „neinteligentni“dizajn ili nije.Za napomenu, n.l.recurrens inervira motorički mišiće larinksa,a daje i nekoliko ogranaka za disajnu i probavnu cijev. Zamisli da je kod žirafe ostao taj nerv zakržljao na pola puta ostao da visi,šta bi bilo sa inervacijom ostatka vrata od nekoliko metara i struktura u tom dijelu.Zapravo,prezentovano je čudo koje se ogleda upravo u tome da je Kreator jednim potezom riješio na isti način inervaciju različitih živih bića,a bez da naruši njihov osobni integritet i funkcionalitet sadržani u različitosti karakteristika specifičnih za svaku,posebnu vrstu.
-Kritička misao je značajna,pogotovo intelektualci kao što je Dawkins,ili uopćeno znanstvenici prirodnih,egzaktnih znanosti mogu da doprinose konstruktivnoj diskusiji te da se preispita ispravnost osobnih stavova.
@Čiko Dozer
Eto,ne prestaješ da daješ sam sebi dokaze i dalje.Vidiš na svom primjeru,da se isključivo nevjernici ili praznovjerni ljudi,neprestano kunu.Svojedobno si tvrdio da to nije tako,nego obrnuto.Ne može,jer rezultat mora uvijek biti tačan.Praznovjerje,prazan put,prazni ljudi.A na kakvom je putu ona čokolada?