Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
PM72

#3676 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by PM72 »

"Fudo387"]

Ja sam ti k'o i ti, nemRe bit' rezidentniji. :D
Sto? Je l' tebi drago sto si vecina?
:D

Ja sam ti ,moj jarane,manjina u rodnom gradu-kako god okreneš.Osjećam se ko "vlah u Bužimu".A apsurd ovog popisa je da su mene dva puta popisali.U stanu i u vikendici.Džaba ja pričao kako ne živim tu,ma kakvi,popisati i Bog.Ma piši reko - briga me a popisivačica onako mlada i zgodna.
purgatorio

#3677 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by purgatorio »

blablablabla1235 wrote:
VjecitiStudent wrote: Prema podacima za zemlje OECD-a za 2015. godinu:
Austrija: 91 000
Njemačka: 157 500
Slovenija: 46 800
Švicarska: 32 200
Danska: 11 000
Luksemburg: 2300

Ukupno 340.800 državljana BiH je nastanjeno u ovih 6 država.

Za Švedska i Norvešku ovdje nije bilo podataka.
http://www.oecd.org/els/mig/keystat.htm

U USA i Kanadi su morali svi uzeti državljanstvo tih zemalja i odreći se bh. državljanstva, ili nisu?
Ništa ti to ne pokazuje. U USK je broj "Hrvata" prešao 50% populacije još 2014 godine, a kad ubrojiš "Slovence", "Austrijance" i "Šveđane" - prava multietničnost u praksi. Odavde u svijet ne bježe samo oni najbolji, nego svi, i dobri i loši, pismeni, nepismeni, VSS i NKV, čim se škola završi ... Samo starci ostaju da umru.

U ovoj državi će za koju deceniju ostati još nešto stanovništa u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i bližoj okolici, sve ostalo se brzo pretvara u pustinju. Nema posla, nema čak ni nade u budućnost. Ja neću doživjeti ni da se autoput A1 napravi, a ne neki manje proklamovani - do Bihaća ni plan ne postoji. Kad kreneš put Sarajeva možeš ne vidjeti nikoga ni na cesti ni oko nje sve tamo do Jajca, ili ako se ide put AVNOJa do Livna... A tako je i u ostatku države. Za elektrifikaciju pruge od Novog do Bihaća je trebalo manje od milion KM, ali za to para nema. Za plate 800 "papirnato" uposlenih bihaćkih "željezničara", i gle čuda, članova jedne "stranke" ima, to što vozova nema i nije neki problem.
Uspjeli su pobrojati 300000 ljudi u USK, a istini za volju manje od 200000 živi tu. A tako su i Hrvati nabrojali 500K, Srbi 1M, Bošnjaci 1.7M... a sve mi se čini da je stvarni broj stanovnika BIH bliži 2.5M nego 3M. I da se broj stanovnika rapidno približava broju članova SDA+SNSD+HDZ... Da će brzo BIH imati manje stanovnika od Slovenije... Ali to nije problem, nego je problem što je ovih ili onih govana 50% ili 30% ili 15% i ko je koga zajebo u brojalici, ko kmeči, a ko laje srpskim, bosanskim ili bošnjačkim lajanjem...

USK je definitivno pao ispod 220k stalne populacije. Do glavnog grada nam treba 7 sati busem/autom, vlak ukinuli, cesta kao u Zimbabveu. Ja, koji živim u Sarajevu, svaki put kad odem u Bužim u posljednjih par godina fali minimalno par ljudi koje sam znao, otišli vani. Toliko beznađe vlada da je to neopisivo riječima.

I jos da kazem da je Bihać na ovom popisu ispao manji nego sto jest, citave ulice se popisale u Prijedoru i Novom Gradu.
Haris.ba

#3678 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Haris.ba »

Kakvo je stanje u Sarajevu? Ali u usporedbi sa teritorijom koje je Sarajevo obuhvatalo 91.-e godine. Ili se čeka da RS objavi te rezultate za Istočno Sarajevo?

Smiješna mi je usporedba koju sam vidio sa sadašnjim i prijeratim Sarajevom a uključuje samo današnje 4 općine, koje su i same teritorijalno umanjenje (istina za dijelove koji i nisu prije rata bili nešta pretjerano naseljeni).

Zanima me zajedno sa dijelom Istočnog Sarajeva koje je bilo prije rata u jednom gradu koliko ima danas ukupno stanovništva i nacionalna struktura.
PM72

#3679 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by PM72 »

Vi ste u Krajini još i sretni...ljepšeg dijela Bosne nema,ljudi domaćini,ljubazni,kulturni,čisti...šta biste da vam ostatak Istočne Bosne, sandžaklije i ciganija sa Kosova navali kao što su napravili desant na Sarajevo? Nije vam gužva,čisto,mirno a posla ima na zapadu...
VjecitiStudent

#3680 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VjecitiStudent »

purgatorio wrote:
blablablabla1235 wrote:
VjecitiStudent wrote: Prema podacima za zemlje OECD-a za 2015. godinu:
Austrija: 91 000
Njemačka: 157 500
Slovenija: 46 800
Švicarska: 32 200
Danska: 11 000
Luksemburg: 2300

Ukupno 340.800 državljana BiH je nastanjeno u ovih 6 država.

Za Švedska i Norvešku ovdje nije bilo podataka.
http://www.oecd.org/els/mig/keystat.htm

U USA i Kanadi su morali svi uzeti državljanstvo tih zemalja i odreći se bh. državljanstva, ili nisu?
Ništa ti to ne pokazuje. U USK je broj "Hrvata" prešao 50% populacije još 2014 godine, a kad ubrojiš "Slovence", "Austrijance" i "Šveđane" - prava multietničnost u praksi. Odavde u svijet ne bježe samo oni najbolji, nego svi, i dobri i loši, pismeni, nepismeni, VSS i NKV, čim se škola završi ... Samo starci ostaju da umru.

U ovoj državi će za koju deceniju ostati još nešto stanovništa u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i bližoj okolici, sve ostalo se brzo pretvara u pustinju. Nema posla, nema čak ni nade u budućnost. Ja neću doživjeti ni da se autoput A1 napravi, a ne neki manje proklamovani - do Bihaća ni plan ne postoji. Kad kreneš put Sarajeva možeš ne vidjeti nikoga ni na cesti ni oko nje sve tamo do Jajca, ili ako se ide put AVNOJa do Livna... A tako je i u ostatku države. Za elektrifikaciju pruge od Novog do Bihaća je trebalo manje od milion KM, ali za to para nema. Za plate 800 "papirnato" uposlenih bihaćkih "željezničara", i gle čuda, članova jedne "stranke" ima, to što vozova nema i nije neki problem.
Uspjeli su pobrojati 300000 ljudi u USK, a istini za volju manje od 200000 živi tu. A tako su i Hrvati nabrojali 500K, Srbi 1M, Bošnjaci 1.7M... a sve mi se čini da je stvarni broj stanovnika BIH bliži 2.5M nego 3M. I da se broj stanovnika rapidno približava broju članova SDA+SNSD+HDZ... Da će brzo BIH imati manje stanovnika od Slovenije... Ali to nije problem, nego je problem što je ovih ili onih govana 50% ili 30% ili 15% i ko je koga zajebo u brojalici, ko kmeči, a ko laje srpskim, bosanskim ili bošnjačkim lajanjem...

USK je definitivno pao ispod 220k stalne populacije. Do glavnog grada nam treba 7 sati busem/autom, vlak ukinuli, cesta kao u Zimbabveu. Ja, koji živim u Sarajevu, svaki put kad odem u Bužim u posljednjih par godina fali minimalno par ljudi koje sam znao, otišli vani. Toliko beznađe vlada da je to neopisivo riječima.

I jos da kazem da je Bihać na ovom popisu ispao manji nego sto jest, citave ulice se popisale u Prijedoru i Novom Gradu.
Sad kad vas nalijepe da ste 'đikani'
arzuhal

#3681 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by arzuhal »

Kada se kaže Bosanac ili kada bi mi neko rek'o da uprem prstom u neko mjesto i pokažem konkretnim primjerom gdje žive ti Bosanci - ili ono što ja berem u Bosance, ono što smatram suštinskim bosanstvom - ja bih mu pokazao na selo Baljvine u opštini Mrkonjić Grad. Eto, to su Bosanci, rekao bih: to su ljudi i Srbi i Bošnjaci, i pravoslavci i muslimani, i niko im u to ne dira i oni to rahat žive i proživljavaju, to što su etnički i vjerski ovo ili ono, pa ipak ima nešto što ih spaja i povezuje i nešto što ih snaži da jedni drugima čuvaju leđa i brinu se jedni o drugima, poštuju i paze.

Čak bih rekao (al' samo za sebe) da su ti ljudi iz podjeljenih Baljvina (na Gornje srpske i Donje bošnjačke :mrgreen: ), iz mrkonjićkog antifašističkog kraja, bolje shvatili i primjenili Titovu o bratstvu i jedinstvu od onih predstavnika tobožnje urbane antifašističke, bosanske, anacionalne gerile čije se bosanstvo ponajviše temelji u jalovim kontrapunktovima s nacionalizmom i donkihotovskim žvakama...
PM72

#3682 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by PM72 »

Haris.ba wrote:Kakvo je stanje u Sarajevu? Ali u usporedbi sa teritorijom koje je Sarajevo obuhvatalo 91.-e godine. Ili se čeka da RS objavi te rezultate za Istočno Sarajevo?

Smiješna mi je usporedba koju sam vidio sa sadašnjim i prijeratim Sarajevom a uključuje samo današnje 4 općine, koje su i same teritorijalno umanjenje (istina za dijelove koji i nisu prije rata bili nešta pretjerano naseljeni).

Zanima me zajedno sa dijelom Istočnog Sarajeva koje je bilo prije rata u jednom gradu koliko ima danas ukupno stanovništva i nacionalna struktura.

Na Palama 1991 živjelo 4000 Bošnjaka a sad 189...oni nisu otišli kao krajišnikovi Srbi na poziv SDS-a nego su svi do jednog protjerani i opljačkani.
bh.tornjak

#3683 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by bh.tornjak »

Bradafilozof wrote:Hraniti, skolovati i pristojno zaposliti. Trebali bi adjati pa da kod budnjo alije robuju za 300km mjesecno.

ako su mufloni ko sto jesu nek robuju....
robuju politicarima...robuju policiji.....robuju medicinskim radnicima...robuju i Bogu i svijetu...a sute....
znaci....dobro im je
Hakiz

#3684 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Hakiz »

.
Last edited by Hakiz on 01/07/2016 22:06, edited 1 time in total.
Danguba

#3685 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

arzuhal wrote:Kada se kaže Bosanac ili kada bi mi neko rek'o da uprem prstom u neko mjesto i pokažem konkretnim primjerom gdje žive ti Bosanci - ili ono što ja berem u Bosance, ono što smatram suštinskim bosanstvom - ja bih mu pokazao na selo Baljvine u opštini Mrkonjić Grad. Eto, to su Bosanci, rekao bih: to su ljudi i Srbi i Bošnjaci, i pravoslavci i muslimani, i niko im u to ne dira i oni to rahat žive i proživljavaju, to što su etnički i vjerski ovo ili ono, pa ipak ima nešto što ih spaja i povezuje i nešto što ih snaži da jedni drugima čuvaju leđa i brinu se jedni o drugima, poštuju i paze.

Čak bih rekao (al' samo za sebe) da su ti ljudi iz podjeljenih Baljvina (na Gornje srpske i Donje bošnjačke :mrgreen: ), iz mrkonjićkog antifašističkog kraja, bolje shvatili i primjenili Titovu o bratstvu i jedinstvu od onih predstavnika tobožnje urbane antifašističke, bosanske, anacionalne gerile čije se bosanstvo ponajviše temelji u jalovim kontrapunktovima s nacionalizmom i donkihotovskim žvakama...
To je moja Bosna. :thumbup:

:bih: :bih: :bih: :bih:
PM72

#3686 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by PM72 »

Tako ti je mala moja kad vlada bosanac...jedan Radeljaš koji od prijeratnog portira dođe haman do ministra i direktora drma sa pola grada.Sad se prebacio u Goražde pa će i tamo kupiti glasove.Kažu da je izjavio " da sam znao da je ovako lako završiti fakultet - završio bih i srednju".A u ratu bio logističar...pa onda ne opsuj
Bradafilozof

#3687 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bradafilozof »

bh.tornjak wrote:
Bradafilozof wrote:Hraniti, skolovati i pristojno zaposliti. Trebali bi adjati pa da kod budnjo alije robuju za 300km mjesecno.

ako su mufloni ko sto jesu nek robuju....
robuju politicarima...robuju policiji.....robuju medicinskim radnicima...robuju i Bogu i svijetu...a sute....
znaci....dobro im je
Daleko je to od istine. Sustina je da nemaju izbora.
155_mm

#3688 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

ovima sto stalno pitaju kakvu korist bosnje imaju od 50.11% da kazem. pa korsit je otprilike kao sve haske presude srpskim zlocincima za zlocine devedesetih puta 55.11 miljioooona.

a ovo sto ste se upalili kao kvaran zub na ovo podjebavanje sa dzamahirijom i bosnjackom drzavom bosnom je stvarno ekstra.

p.s. ni haske presude ne pune frizidere niti otvaraju radna mjesta. samo da primjetim.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#3689 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

Gojeni H wrote:
Edin H. wrote:
Eki :oops:

Mudrost je isti narod podjeljen po vjeri (koja je ionako prevazidjena apstrakcija) u tri tora.
Cudno razmisljanje nekoga ko zivi u drzavi u kojoj postoje engleski, velski, skotski, itd. identitet, isto kao i britanski?
Po tebi Bosna i Hercegovina treba biti zajednica nekoliko drzava podjeljena po razlicitim identitetima?

Kakvi razliciti identiteti u BiH, postoji samo bosanski identitet. Isti jezik, ista fizionomija (dobro Ante iz Mostara se ne bi slozio, premda da se urade DNK poredjenja Ante bi bio donji), slicni obicaji - korida, uzivanje u turskoj glazbi, kola, baklje na utakmicama, jedino po cemu se razlikuju se razlikuju su vjere i vjerski obicaji. A cak ima i u tu slicnosti kako istoj pristupaju. Sto 99% ljudi u BiH vjeruje u suprotno je ipak njihov problem, vjerovali su ljudi i da je zemlja ravna i da postoje vjestice :oops:
desni

#3690 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by desni »

arzuhal wrote:Kada se kaže Bosanac ili kada bi mi neko rek'o da uprem prstom u neko mjesto i pokažem konkretnim primjerom gdje žive ti Bosanci - ili ono što ja berem u Bosance, ono što smatram suštinskim bosanstvom - ja bih mu pokazao na selo Baljvine u opštini Mrkonjić Grad. Eto, to su Bosanci, rekao bih: to su ljudi i Srbi i Bošnjaci, i pravoslavci i muslimani, i niko im u to ne dira i oni to rahat žive i proživljavaju, to što su etnički i vjerski ovo ili ono, pa ipak ima nešto što ih spaja i povezuje i nešto što ih snaži da jedni drugima čuvaju leđa i brinu se jedni o drugima, poštuju i paze.

:thumbup: Još kad ta anacionalna gerila počne one koje iznesu suprotno mišljenje vrijeđati i etiketirati pokaže svoj kapacitet koji su najbolje pokazali rezultati popisa.
      Mislim predstavljaju se kao neka viša klasa intelektualno superiorna :lol: :lol: .Gdje su rezultati njihovog djelovanja u političkom i bilo kojem drugom smislu?Ideologija bosanstva ako je tako možemo uopšte nazvati je na popisu potučena do nogu.A nije da prije popisa nije uloženo i novca i vremena i energije u kampanju promocije bosanstva.
      155_mm

#3691 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

sto se tice paralelne rasprave bosanac - bosnjak mislim da bi rijesenje bilo bosnjanin. jer su se tako valjda zvali stanovnici ovog prostora dok su jos bili svoj na svome. znaci prije dolaska turaka, franca jozefa, kralja ujedinitelja, druga tite i efendije izetbegovica. i jos ako bi se na kojem stecku i sjeverno i juzno od ivan sedla naslo to ime. pa kud ce cvrsci dokaz. znaci narodu vratiti narodno ime. mislim ako bi moglo kako. :D

i ne brinuti kako bosnje zovu poljaci venecijanci i ostali. ni njemce nije briga sto ih mi zovemo njemci a francuzi alemani.
      155_mm

#3692 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

i jos samo da se pridruzim zabrinutima da bi katastrofalni rezultati popisa po srbe zapadno od granice drine moglo navesti njihove vodje na sulud potez koi bi sve na ovim prostorima ponovo moglo skupo kostati.
      155_mm

#3693 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

cojek upravo saznao za rezultate popisa.
      BG: Major pretio spaljivanjem, odustao od suicida, ali...

Beograd -- Major Vojske Srbije Danilo Mladenović pretio je da će se spaliti u znak protesta u centru Beograda ispred zgrade Ministarstva odbrane u Birčaninovoj ulici.

Izvor: B92, Blic, RTS, Tanjug| petak, 1.07.2016. | 17:34 -> 21:07
      hAZNADAR

#3694 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

Novak20 wrote:

Govoriš za sebe u množini jer vjerovatno misliš da svi razmišljaju kao ti. Mene oslovljavaš u množini jer misliš da su svi kao ja. Ne znam kako to drugačije nazvati nego predrasudom ili papanlukom, drugim izrazom za primitivizam. Žao mi je što si vjerovatno ne svojom voljom otjeran sa svog ognjišta ali pitaj za koju godinu svoju unučad jesu li Šveđani ili Bosanci pa dođi da raspravljamo na temu bošnjaštvo-bosanstvo-jugoslovenstvo.

Ti bi da budeš i etnički Bošnjak i regionalni Bosanac i državljanin BiH po potrebi. Misliš da je to tvoje (vaše) ekskluzivno pravo da budeš i Bosanac a nije. Trudom i krvlju tri konstitutivna naroda napravljena je sadašnja država BiH koja Ustavom kaže da je država Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih. Ostali, potpuno ravnopravni a nedefinisani, mogu biti marsovci, Romi, Jevreji, Bosanci, Hercegovci, Turci....To su dokazali i Sejdić i Finci u Strazburu. Valja se još malo boriti ali biće to OK.

Jugoslavije nema, neće je ni biti. Kad već meni spočitavaš nešto što nije uzeću i ja slobode da kažem tebi. Ti si etnički Bošnjak državljanin Švedske i porijeklom regionalni Bosanac (ne osporavam) a ja sam državljanin BiH (samo) i regionalni Bosanac i etnički Bosanac koji priča sva tri ravnopravna jezika od kojih mi je najdraži moj Bosanski. Ako mi uskrate bosanski, pričati ću i bošnjački. U mjestu koje je u pola Bosne. Šta ću. Bez obzira na rezultate popisa i na neravnopravnost može mi se još uvijek. :D

Budi pozdravljen i ne sekiraj se za nas.
      Ma ne sikiram se, zasto bih. Davno sam rekao da je ovo samo forum koji ne oslikava realnost naseg drustva. Ima vas jedno desetak koji isto, istovjetno zvucite i uvijek jedni druge podrzavate. U stvarnosti vas je 1% . Docim se ne moze bas reci da postoji tolika maltene sektaska slicnost medju Bosnjacima. Pocev od mene samog na ovoj temi koji se ne slaze ni sa proslavom rezultata, nadom da ce sad nesto kao biti bolje i sl.
      Medjutim, dopustam si pravo da prenesem sve sto sam cuo, vidio, procitao za svog zivota od svih koji se osjecaju Bosancima.
      Mi Bosanci, dakle,.. obrati paznju na mi,.. jesmo razliciti, razlicite individue, razliciti politicki svjetonazori,,... ali smo uvijek se ponosili sto smo Bosanci i to znaci regionalnu i kulturolosku pripadnost. To prestaje kod Ivan Sedla. Iako imamo mnogo mana i nedostataka, mislimo da je Bosna najljepsa, imamo najljepse zene, najbolju hranu, najbolju muziku, da smo duhoviti, sarmeri, prostodusni, simpa,...
      Na internetu ces isto naci mnostvo pisanog, video, audio,.. o tome i sve otprilike isto. Bosanac kao regionalni i kulturoloski fenomen.

I ti i slicni, eto da izbjegnem "vi" bi od Bosanca pravili zamjenu za Jugoslovena? :lol:
      Pa zao mi je ali to je nemoguce. Nadjite neki drugi izraz u grupi Ostalih.
      Ako pak izaberete svoj identitet kao bosanskohercegovacki, odnosno bosanskohercegovacka nacija,.. tu imate punu podrsku od mnogih Bosnjaka. Jer to smo po defaultu svi. Ali skracenice nece proci. Pogotovo ne Bosanac koji je odvajkada znacio nesto drugo, koji je stariji od propale bivse drzave i propale bivse ideologije.
      maraccana

#3695 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by maraccana »

Ovo je već fenomen da se i dalje ne poznaje termin nacije i nacionalnosti, brka sa regijama, etnijama itd... :lol:
      hAZNADAR

#3696 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

arzuhal wrote:

Suzivot u BiH je stariji od Tita. Promoviranje bratstva jedinstva kao politickog standarda je bilo pogubno po sam suzivot jer je odlazak Tita mnogima istovremeno znacio i prestanak suzivota. Ljudi iz Baljvina su mozda samo i jednostavno Bosanci koji zive zivot kao i njihovi preci u zemlji koja je odvajkada bila multietnicka. Sumnjam da je njihov suzivot rezultat prilagodjavanja standardu bivseg sistema.
      Komunisti su samo od bosanske tradicije napravili politiku i to se vidi u danasnjim Jugoslovenima.
      hAZNADAR

#3697 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

desni wrote:
        :thumbup: Još kad ta anacionalna gerila počne one koje iznesu suprotno mišljenje vrijeđati i etiketirati pokaže svoj kapacitet koji su najbolje pokazali rezultati popisa.
          Mislim predstavljaju se kao neka viša klasa intelektualno superiorna :lol: :lol: .Gdje su rezultati njihovog djelovanja u političkom i bilo kojem drugom smislu?Ideologija bosanstva ako je tako možemo uopšte nazvati je na popisu potučena do nogu.A nije da prije popisa nije uloženo i novca i vremena i energije u kampanju promocije bosanstva.
          To je uvreda za Bosanstvo. Bosanac je odvajkada znacio nesto posve drugo i jedini problem u svemu ovome sto se taj izraz polako pocinje vezati za jugoslovenstvo i nerjetko srpski nacionalizam. Svi mi od Kladuse do Ivana smo Bosanci i nebi trebali dopustiti da se izraz zloupotrijebi i postane sinonom za nesto drugo. Neka ufurana elita nadje drugi izraz za sebe i mirna Bosna.
          General War

#3698 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

desni wrote:

Tako je, najbolji primjer je biti dobar komsija, svako na svom...ima ograda, obilaziti cemo se oko vjerskih praznika....Rezulatat djelovanja je sto bosna je odbranjena od zapada koji je branio bosnu i hercegovinu a ne bosnjake, nisu Bosanci uvozili mudzahedine i irance u bosnu, zna se ko je minirao svaki pokusaj...Prozivati bosance sta nisu uradili a u bosnjackim rukama (cija brojnost nikada nije bila predmet rasprave) uvjek bile sve poluge moci posebno finansijske i politicke (samo stranu iza lijepo prikazano) je komedija...pa ni predsjednika niste dobili za koga ste glasali a ovdje nesto spocitavate bosancima...uspjeli se medjusobno zavaditi u po rata, e aferim na uspjehu. :thumbup:
              Point.

#3699 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Point. »

Novak20 wrote:
              Point. wrote:Mislim da je vrijeme za zapjevamo sada jednu navijacku bosancima od 2%....Malo vas je, malo vas je, pickice :D
              Vrijeme je da pljunes svakog pripadnika A BiH koji se izjasnio kao Bosanac i kao takav poginio ili ostao invalid ili prezivio.. Idi pjevaj njihovoj djeci malo vas je malo.....
              Usreci se time kad vec nemas cim drugim.
              Kani me se patetike. Ako ne znas za zajebanciju i podjebanciju, zaobidji me.
              Elem, pokusaj podjele naseg naroda na Bosnjake i Bosance je propao i nadam se, zauvijek zavrsio u kanalizaciji. 2%, vrijeme je da prihvatite poraz ko ljudi i prestanete spamovati i izigravati visu, pametnu stalez i govoriti svima da su glupi a vi ko pametni. 2 vas je posto. Narod je rekao svoje. Get over it. Pa vise kmecite vi nego Srbi. Sram da vas bude.
              Danguba

#3700 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

o popisu,
              Branko Todorović, predsjednik Helsinškog odbora RS

„To je jedan zastrašujući pokazatelj koliko je građana BiH ubijeno, protjerano, ili napustilo ovu zemlju. To je trebalo da bude pokazatelj naše spremnosti za kajanje, za preuzimanje odgovornosti za osvješćivanje od onoga što smo jedni drugima učinili i možda neka vrsta novog polazišta za neku vrstu novih odnosa, ali i onoga da preuzmemo odgovornost i suočimo se sa zatrašujućom istinom o tome", kaže Todorović i zaključuje: "Istovremeno, politika se pokazuje ogoljena u toj svojoj neljudskosti.“
              Locked