Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Truba
#3677 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
eto dolaze
konkretna prilika da se pokaže kako se pomaže ljudima
ne pričom i vrijeđanjem forumaša
nego kokrentnim vidovima bratske pomoći
dajte svoje vikendice ljudima
dijaspora prazne stanove
na korištenje dok se ne domognu zapada
a ostali pomoć u hrani, lijekovima i odjeći
ja ću i dalje uplaćivati pokoju kovanicu u imaret javnu kuhinju i odjeću ostavljati pored kontejnera
dijaspora prazne stanove
ja ću i dalje uplaćivati pokoju kovanicu u imaret javnu kuhinju i odjeću ostavljati pored kontejnera
- Connaisseur Karlin
#3678 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
nisu na Zapadu gradjani davali svoje privatne prostore BiH izbjeglicama, vec je drzava privremeno omogucila koristenje svojih drzavnih objektaBlack swan wrote:eto dolaze
dijaspora prazne stanove
- pirmin
#3679 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Izbjeglicka kriza postaje sve manje i manje izrazena, Evropa se okrece drugim problemima.
Pitanje za "Zabrinute gradjane i gradjanke" (
) : je li vam zao?
Jeste li jos uvijek "zabrinuti"?
Nedostaju li vam oni spektakularni naslovi tipa: "Izbjeglice ovo, migranti ono"?
Bacim pogled na austrijske paralelno-alternativne svijetove...tamo jos uvijek laju na sav glas, rekao bi covjek gotovo je - kraj svijeta.
Fejk-njuz iz mejnstrim medija nas ubi dezinformacijama, sto bi rekao najveci od svih "zabrinutih" ... Donald Kramp.

Pitanje za "Zabrinute gradjane i gradjanke" (
Jeste li jos uvijek "zabrinuti"?
Nedostaju li vam oni spektakularni naslovi tipa: "Izbjeglice ovo, migranti ono"?
Bacim pogled na austrijske paralelno-alternativne svijetove...tamo jos uvijek laju na sav glas, rekao bi covjek gotovo je - kraj svijeta.
Fejk-njuz iz mejnstrim medija nas ubi dezinformacijama, sto bi rekao najveci od svih "zabrinutih" ... Donald Kramp.
- TAFKAP
#3680 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Granice su zatvorene, njima zapada više nema ot toga gdje su se zatekli, to malo para što su imali se potrošilo. Oni koji imaju nekoga po Evropi da im dobaci koji Euro preko WU će možda i moći nešto da učine, ovi ostali su ni tamo ni ovamo... Sad tek nastaju problemi koji tangiraju balkanske države, iz etapnog cilja se preko noći pretvorismo u krajnji domet.
-
drastic
#3681 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
bilo je gradjana koji su prihvatili bosanske izbjeglice na stan i izdrzavanje, i to za iznenaditi se dobrostojecih, da ne kazem bogatihConnaisseur Karlin wrote: nisu na Zapadu gradjani davali svoje privatne prostore BiH izbjeglicama, vec je drzava privremeno omogucila koristenje svojih drzavnih objekta
- Connaisseur Karlin
#3682 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
znam,ali ovdje raja karika , na temi u vezi dobrodoslice od strane BiH pucanstvadrastic wrote:bilo je gradjana koji su prihvatili bosanske izbjeglice na stan i izdrzavanje, i to za iznenaditi se dobrostojecih, da ne kazem bogatihConnaisseur Karlin wrote: nisu na Zapadu gradjani davali svoje privatne prostore BiH izbjeglicama, vec je drzava privremeno omogucila koristenje svojih drzavnih objekta
- Truba
#3683 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

bebica prvi put vidjela bijelca
ako me ne lažu
- Connaisseur Karlin
#3684 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
lazu teBlack swan wrote:
ako me ne lažu
- Truba
#3685 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
onda je prvi put vidjela fotoaparat koji blica 
- Connaisseur Karlin
#3686 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
bljestanje blica kamere, pa to se moze dsiti svakoj bebi na Planeti,ali gornja izvjava je jeftin saljivi rasisticki humorBlack swan wrote:onda je prvi put vidjela fotoaparat koji blica
- Truba
#3687 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
http://www.slavorum.org/bulgarian-vigil ... -migrants/
bulgarian-vigilante-bought-a-russian-mi-24-helicopter-to-protect-the-borders-from-migrants/
koji levat s viškom vremena
bulgarian-vigilante-bought-a-russian-mi-24-helicopter-to-protect-the-borders-from-migrants/
koji levat s viškom vremena
- Truba
#3688 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Connaisseur Karlin wrote:bljestanje blica kamere, pa to se moze dsiti svakoj bebi na Planeti,ali gornja izvjava je jeftin saljivi rasisticki humorBlack swan wrote:onda je prvi put vidjela fotoaparat koji blica
kolega mi je pričao reakciju curice od 4 godine kad je vidjela prvi put crnca... znači izbezumila se i počela plakati
- TAFKAP
#3689 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Black swan wrote:
ako me ne lažu
E moj labude...

- Truba
#3690 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
bilo bi i pošteno da crnci zavladaju svijetom jer je tu nastao čovjek
naravno mirnim putem i miksanjem naroda
zapravo ako se ne varam crni geni su dominantni
dok skandiavski bijeli nisu
naravno mirnim putem i miksanjem naroda
zapravo ako se ne varam crni geni su dominantni
dok skandiavski bijeli nisu
- TAFKAP
- Gojeni H
#3692 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
U jednoj od knjiga J. Diamonda postavljena je slika sredovjecnog stanovnika Papue Nove Gvineje, pripadnika jednog od izolovanih plemena, kako rida place, izbezumljen od straha, nakon sto je vidio bjelca (slika snimljena 60-ih godina proslog vijeka, ako se ne varam).Connaisseur Karlin wrote:lazu teBlack swan wrote:
ako me ne lažuprvi put cujem za oakvu glupost
![]()
Navodno da je lokalno animisticko vjerovanje da nakon sto covjek napusti ovaj svijet, on zivi u drugom svijetu ali izbijeljene koze.
Jadan covjek je mislio da je bijelac dosao iz zagrobnog svijeta.
- Truba
#3693 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
da ze pohvalim kako čitam kafku
barem ono što mu treba nije zapalila a kasnije max sve objavio
kronološki
od prve priče koju se usudio dati u javnost
iskreno
osim
nadaleko poznatog preobražaja i kažnjeničke kolonije
nema tu mnogo stvari koje su vrijedne
matori momak (trebalo bi isprintati i nuditi svima koji neće da se žene ili žive s partnerom doživotno) i gradnja kineskog zida (osjećao sam se kao kinez dok čitam ovu kratku priču)
te jedna priča na stranicu i pol ( sve su inače kratke)
Jedan stari list
definitivno obrađena tema dolaska stranaca u jedan glavni grad i rasulo i dekadencija na suptilan način opisani u stranici i pol
Kafka je zaista vizionar
kronološki
iskreno
osim
matori momak (trebalo bi isprintati i nuditi svima koji neće da se žene ili žive s partnerom doživotno) i gradnja kineskog zida (osjećao sam se kao kinez dok čitam ovu kratku priču)
Jedan stari list
definitivno obrađena tema dolaska stranaca u jedan glavni grad i rasulo i dekadencija na suptilan način opisani u stranici i pol
Kafka je zaista vizionar
- Connaisseur Karlin
#3694 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ali ovaj dio je vazniji:Black swan wrote:da ze pohvalim kako čitam kafku
kronološki
iskreno
osim
Jedan stari list
Kafka je zaista vizionar
" Spas otadžbine je poverena nama, zanatlijama i poslovnim ljudima; ali mi nismo dorasli takvom zadatku; nismo se nikad ni hvalili da smo sposobni za to. To je nesporazum; i mi ćemo zbog toga propasti." Kafak realno priznaje da je sredina domacina pocel ppropadati nesposobnostima domacina, a ne nomada
cijela prica :
http://fenomeni.me/jedan-stari-list-tema-kafka/
- Truba
#3695 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kao da je u odbrani naše otadžbine mnogo šta zanemareno. Do sada se nismo brinuli o tome i posvećivali smo se samo poslu; ali poslednji događaji nam zadaju brige.
Ja imam obućarsku radionicu na trgu pred carskom palatom. Tek što sam u svitanje otvorio radnju, spazio sam da su neki naoružani ljudi zaposeli ulaz u sve ulice koje se ovde stiču. Ali to nisu naši vojnici, nego očigledno nomadi sa severa.
a preskočila si ovaj
“Na šta će ovo izići?”, svi smo se pitali. “Dokle ćemo podnositi ovaj teret i muku?” Carska palata je primamila nomade, ali ne ume da ih otera.
Ja imam obućarsku radionicu na trgu pred carskom palatom. Tek što sam u svitanje otvorio radnju, spazio sam da su neki naoružani ljudi zaposeli ulaz u sve ulice koje se ovde stiču. Ali to nisu naši vojnici, nego očigledno nomadi sa severa.
a preskočila si ovaj
“Na šta će ovo izići?”, svi smo se pitali. “Dokle ćemo podnositi ovaj teret i muku?” Carska palata je primamila nomade, ali ne ume da ih otera.
- pirmin
#3696 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
"Moja" biblioteka puna izbjeglica, migranata ili nomada kako to Franz kaze.
Slomise se uceci jezik. Pomazu im mlade domicilke.
Gledam ih i vec vidim kakve ce tu veze nastati a iz tih veza fina djeca koja ce biti garant moje penzije.

Slomise se uceci jezik. Pomazu im mlade domicilke.
- Truba
#3697 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
možda je i Kafka antisemit kao i Lovecraft

- Connaisseur Karlin
#3698 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
skuzila sam nespremnost EU sa dnaasnjim imigranitma i Carske Palate sa tadasnjim nomadima , ali u Kafkinoj prici ne znamo sto se kasnije desilo sa istim, tako da to i nije bas narocito vizionoarski potezBlack swan wrote:Kao da je u odbrani naše otadžbine mnogo šta zanemareno. Do sada se nismo brinuli o tome i posvećivali smo se samo poslu; ali poslednji događaji nam zadaju brige.
a preskočila si ovaj
- Connaisseur Karlin
#3699 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
na koga ovo aludiraspirmin wrote:"Moja" biblioteka puna izbjeglica, migranata ili nomada kako to Franz kaze.
Slomise se uceci jezik. Pomazu im mlade domicilke.Gledam ih i vec vidim kakve ce tu veze nastati a iz tih veza fina djeca koja ce biti garant moje penzije.
![]()
- sunceKOtepsija
#3700 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Sleep tight . . . The Swedish Bikini Team is patrolling the streets.
Someone call the police!