BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

TvrtkoTreci

#3676 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

ne trebaju tu nikakvi experti, šutnut 1500 uhljeba koji su REALNO viška sa prosječnom godišnjom bruto platom od 30.000 KM kaže da bi se uštedilo 45 miliona KM za godinu, a gdje su topli obroci i materijalni troškovi koje ti uhljebi prouzrokuju
e to VI plaćate kroz previsoke cijene sad
plaćate na ultri kroz 13 KM za pi#ljivu gigu, plačate kroz cijenu minute poziva od 0,28 jer je ultra prepaid njihova zlatna koka

Image
TvrtkoTreci

#3677 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

mali_milojica wrote:Ja ne vidim logiku prodati nesto za 500 miliona,kad ce ti taj isti kroz 10 god donijeti 500 miliona zarade :roll:
to tako misle uhljebi iz bhtelekoma i komunjare koje su falsifikovale dokument koji Fadil spominje
za par godina će doći bhtelekom u položaj kao paraziti iz Željeznica FBH kada ih moraš subvencionisat iz budžeta dakle ne samo da više neće donosit nista u budzet nego će bit i na teret budžeta
mariobl

#3678 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Kod bht se povecao broj korisnika mobilne telefonije na pretplati, to pokazuju novi podaci da je to trend na bht.

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
TvrtkoTreci

#3679 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

to su uglavnom prelazi sa ultre, prvenstveno mislim upravo zbog preskupog interneta na ultri, nevjerovatnih 13 KM za 1 GB :-) (usporedbe radi najbolja ponuda na tržištu je GOfree gdje se za 10 KM dobije 3 GB uz flat na 128 kbps !!!!!!!!!!!!!)
jer se na najosnovnijoj pretplati Mini15 dobije mizernih 500 MB ali bar flat na 64 kbps, pa eto mnogi biraju manje zlo, iako mu valja plaćat mjesečnu pretplatu od 17,5 KM !!

nevjerovatno je da je i FIKSNA bht skuplja od GOfree !!
naplaćuju u vlastitoj fiksnoj mreži minutu 0,04 !!! ( u Gofree je samo naplata poziva 0,06 i raspali priču dok te usta ne zabole)
prema svojoj mobilnoj mreži 0,20 po minuti :lol: a prema drugim mobilnim 0,35 :shock:
GOfree prema svima 0,15 po minuti

pa zar nisu uhljebi koji šišaju ovce

Image
mariobl

#3680 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Cekaj pa sutra neki operater dodje izbaci nesto novo, sve i da zele iz bht nemogu odmah reagivati na to snizenje. Minimum mjesec dana moraju cekati da im RAK da saglasnost na izmjene cjenovnika.

mariobl

#3681 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

TvrtkoTreci wrote:to su uglavnom prelazi sa ultre, prvenstveno mislim upravo zbog preskupog interneta na ultri, nevjerovatnih 13 KM za 1 GB :-) (usporedbe radi najbolja ponuda na tržištu je GOfree gdje se za 10 KM dobije 3 GB uz flat na 128 kbps !!!!!!!!!!!!!)
jer se na najosnovnijoj pretplati Mini15 dobije mizernih 500 MB ali bar flat na 64 kbps, pa eto mnogi biraju manje zlo, iako mu valja plaćat mjesečnu pretplatu od 17,5 KM !!

naplaćuju u vlastitoj fiksnoj mreži minutu 0,04 !!! ( u Gofree je samo naplata poziva 0,06 i raspali priču dok te usta ne zabole)
prema svojoj mobilnoj mreži 0,20 po minuti [emoji38] a prema drugim mobilnim 0,35 :shock:

Image
Da, ali na gofree se za 10 KM dobije samo net, gdje je pozivi gdje je sms to ne racunas?

Sanjarko

#3682 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Nije narod ovca nit glup kak tvrdite ovdje, nego nezgodno im sa brojevima ista uradit.
Vecina na prepejdu pa ne moze broj prebacit lako, a i ne moze uzet novi broj pa podijelit ljudima.
Znaci jednostavno navikli ljudi na broj i misle da ga ne mogu lako prebacit, a uzet novi ne mogu isto jer valja podijelit svima brojeve prijateljima, poznanicima, porodici, musterijama, saradnicima itd.

Pisao sam o tome davno. Evo moja stara i sestra imaju skoro hiljadu navedenih mozda i vise valja broj podijelit itd. Al eto i tome ce polako narod dohakat jer ima viber itd.

Znaci nije narod glup ni ovca jednostavno ima problem, kak da ne gubi broj na koji je navikao.

Ja sa tim nemam problem jer drugi sa mnom preko drugih komuniciraju i uzivo kad se vidimo svake prestupne godine. Ne druzim se puno, ne izlazim puno itd. pa nemam s tim problem.
mariobl

#3683 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Pa zato i postoji opcija prenosa broja u drugu mrezu uz zadrzavanje istog broja. Sta je tu komplikovano. Nema komplikacije ako neko nema pin i puk je stari operater duzan dati besplatno. Kod pretplate jos jednostavnije samo kod starog operatera po potvrdu izmirenih obaveza i gotovo.

Sanjarko

#3684 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

mariobl wrote:Pa zato i postoji opcija prenosa broja u drugu mrezu uz zadrzavanje istog broja. Sta je tu komplikovano. Nema komplikacije ako neko nema pin i puk je stari operater duzan dati besplatno. Kod pretplate jos jednostavnije samo kod starog operatera po potvrdu izmirenih obaveza i gotovo.

Ma narod to ni ne zna. Evo Ja fakat nisam znao, da se prepaid broj moze prebacit, mislio da samo postpaid moze prebacit.
Kazem neinformisani smo, pa se ne snalazimo.
Samo ovo rasirit narodu da zna da moze prebacit prepaid broj.
TvrtkoTreci

#3685 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

mariobl wrote:
TvrtkoTreci wrote:to su uglavnom prelazi sa ultre, prvenstveno mislim upravo zbog preskupog interneta na ultri, nevjerovatnih 13 KM za 1 GB :-) (usporedbe radi najbolja ponuda na tržištu je GOfree gdje se za 10 KM dobije 3 GB uz flat na 128 kbps !!!!!!!!!!!!!)

prema svojoj mobilnoj mreži 0,20 po minuti [emoji38] a prema drugim mobilnim 0,35 :shock:

Image
Da, ali na gofree se za 10 KM dobije samo net, gdje je pozivi gdje je sms to ne racunas?

Sa čime upoređuješ čovjeće uz bhtelekom ponude, sa fiksnom, sa ultrom, sa mini15, midi 30...s čime :-)
mariobl

#3686 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Pa ti poredis neuporedivo poredis gofree sa mini15 pa ti zato kazem da se to nemoze porediti gofree 3gb 10KM na mojmini je 1gb 5KM ili u mom slucaju 12 mjeseci gratis.

Gofree kao pre paid gdje ljudi uglavnom trose do 10 KM mjesecno i ako ce trositi svih 10km na net sta ce im ostati za sms ili pozive. Ako trose preko 10-tak KM onda im je bolje preci na pretplatu i ne zamarati se s dopunama.

TvrtkoTreci

#3687 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Vizionar 1985 wrote:
mariobl wrote:Pa zato i postoji opcija prenosa broja u drugu mrezu uz zadrzavanje istog broja. Sta je tu komplikovano. Nema komplikacije ako neko nema pin i puk je stari operater duzan dati besplatno. Kod pretplate jos jednostavnije samo kod starog operatera po potvrdu izmirenih obaveza i gotovo.

Ma narod to ni ne zna. Evo Ja fakat nisam znao, da se prepaid broj moze prebacit, mislio da samo postpaid moze prebacit.
Pa sam sebe demantujes, ono sto si u gormjem postu prvo napiso...a poletio da braniš "narod"
Prenos broja je pičkin dim i NAJVAŽNIJE: ako se kome slučajno ne svidi novi operater, može poslije 3 mjeseca ponovo da se vrati bht uhljebima....u što čisto sumnjam
TvrtkoTreci

#3688 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

mariobl wrote:Pa ti poredis neuporedivo poredis gofree sa mini15 pa ti zato kazem da se to nemoze porediti gofree 3gb 10KM na mojmini je 1gb 5KM ili u mom slucaju 12 mjeseci gratis.

Gofree kao pre paid gdje ljudi uglavnom trose do 10 KM mjesecno i ako ce trositi svih 10km na net sta ce im ostati za sms ili pozive. Ako trose preko 10-tak KM onda im je bolje preci na pretplatu i ne zamarati se s dopunama.

Nije tebi dobro
Dakle za 17.5 KM koliko je mini15 da vidimo sta se dobije kod njih a sta kod GOfree
Dakle mini daje pisljivih 500 MB uz flat na neupotrebljivih 64 kbps, al šuti, dobro je, doskora je bilo nevjerovatnih i za nevjerovat da su mogli ponudit u 16.godini 21.vijeka jebenih 32 kbps :lol:
I daje 76 minuta razgovora

Za 17.5 KM GOfree daje za bht uhljupe nevjerovatnih 3 GB uz flat na 128 kbps
I 50 minuta razgovora

I šta je bolje
mariobl

#3689 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Onaj ko trosi preko 10 KM svakako nece biti na pre paid-u tako da tu gofree ide smisljeno da podstakne potrosnju prepaidasa preko 10 KM jer to je izgleda najteze od pre paid korisnika izvuci jer prosjecan pre paid korisnik je niskobudzetni potrosac.

TvrtkoTreci

#3690 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Čega troši preko 10 KM ?? Poziva, interneta ???
Danas sve više komzuneri u eri vibera, whatsappa, skajpa, facebooka, hangoutsa,....traže što više interneta a što manje klasičnih poziva preko operatera...ko prije skonto ima šanse da preživi na tržištu...socijalistički dinosaurus bht uhljebski telekom inače kasno pali...spašavaju ga ovi poput ovog gore koji nije znao da se prepaid broj može prenijet....a takih kamara
I uživaju u plaćanju po po marke 50 MB na dan na ultri :lol:
mariobl

#3691 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Sveukupno 10KM svega. BHT je to medju prvima i skontao i prvi uveo flat net i prvi ce sutra uvesti i 4g. Meni licno me treba tih 3gb ja imam net kuci i taman mi je ova 1gb i da placam sad ko sto ne placam tih 5KM za dokup te 1gb to mi nije puno.

TvrtkoTreci

#3692 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Ovo je Mirza15 sto posto
jope na ofiran način želi provuć reklamu za MojaTV :lol: sa šupljom o uvezivanju bht brojeva i dobijanja bonus interneta
Sanjarko

#3693 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

TvrtkoTreci wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ma narod to ni ne zna. Evo Ja fakat nisam znao, da se prepaid broj moze prebacit, mislio da samo postpaid moze prebacit.
Pa sam sebe demantujes, ono sto si u gormjem postu prvo napiso...a poletio da braniš "narod"
Prenos broja je pičkin dim i NAJVAŽNIJE: ako se kome slučajno ne svidi novi operater, može poslije 3 mjeseca ponovo da se vrati bht uhljebima....u što čisto sumnjam
Ne kontam kak sebe demantujem.
Znao sa za postpaid nisam znao da moze i sa prepaida. :?:
Da sam znao da moze prebacio bi brojeve, ne bi nove uzimo.
purgatorio

#3694 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

Jel za tri ili šest mjeseci nakon prenosa broja se može ponovo prenijeti?

Ja sam se prebacio na eronet sa telecom-a i uzeo prepaid prvih mjesec dana da probam signal i to i kod njih na prepaidu za 10KM dobijem: 80 minuta. 150 SMS i 700MB. Dokup 2GB/7 dana 3KM. I ja kako god skontam ovo je bolje nego moja mini15 tarifa na kojoj sam bio na telecomu... I još na to sve, u mom mjestu gdje je 99.9% korisnika telecoma, eronet ima daleko bolji signal.
mariobl

#3695 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Sve je individualno nekome bolje ovo nekome ono cijene i uslovi su poznati pa neka svako sebi izabere cemu ubjedjivanje. Ja sam bio na hej savrsenoj i tvrdim da je to najbolja pre paid opcija, ali reci da je bolja od bht pretplate mini 15 je ipak malo previse. Pogotovo sto obrac.jedinica na hej savrsenoj jd jos nepovoljnija 60+60s tako da te minute se brzo trose, mb daju prilicno i to je ok, ali opet si tu limitiran s potrosnjom u mjesec dana. Ja ipak vise volim ovu fleksibilnost kod bht i ako jedan mjesec ne potrosim da imam za sljedeci. Jer nemoguce da covjek uvijek ima konstantnu potrosnju. Nekad neki mjesec racun ide preko tog okvira, ali zato neki drugi bude ispod i onda dolazi do izrazaja ta prednost da ti ne propada novac (odnosno telefonski saobracaj) koji placas. To je ipak prednost. Osim toga kod bht volim sto nemaju provizije na naplatu parkinga i tih nekih usluga kao v box i dl dok Eronet naplati cak i inicijalnu poruku za postavke interneta sto je bas cudno, ali eto. I tu se moze vidjeti koliko jedan operater koristi sve da naplati svaku sitnicu korisniku umjesto da te poruke unutar sistema za servisne usluge budu besplatne.

TvrtkoTreci

#3696 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

purgatorio wrote:Jel za tri ili šest mjeseci nakon prenosa broja se može ponovo prenijeti?
Bilo 6
Sad je 3
purgatorio

#3697 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

mariobl wrote:Sve je individualno nekome bolje ovo nekome ono cijene i uslovi su poznati pa neka svako sebi izabere cemu ubjedjivanje. Ja sam bio na hej savrsenoj i tvrdim da je to najbolja pre paid opcija, ali reci da je bolja od bht pretplate mini 15 je ipak malo previse. Pogotovo sto obrac.jedinica na hej savrsenoj jd jos nepovoljnija 60+60s tako da te minute se brzo trose, mb daju prilicno i to je ok, ali opet si tu limitiran s potrosnjom u mjesec dana. Ja ipak vise volim ovu fleksibilnost kod bht i ako jedan mjesec ne potrosim da imam za sljedeci. Jer nemoguce da covjek uvijek ima konstantnu potrosnju. Nekad neki mjesec racun ide preko tog okvira, ali zato neki drugi bude ispod i onda dolazi do izrazaja ta prednost da ti ne propada novac (odnosno telefonski saobracaj) koji placas. To je ipak prednost. Osim toga kod bht volim sto nemaju provizije na naplatu parkinga i tih nekih usluga kao v box i dl dok Eronet naplati cak i inicijalnu poruku za postavke interneta sto je bas cudno, ali eto. I tu se moze vidjeti koliko jedan operater koristi sve da naplati svaku sitnicu korisniku umjesto da te poruke unutar sistema za servisne usluge budu besplatne.

60+10 je obracunska jedinica na hej savrsenoj, i nema tu individualno, kako god se sračuna prepaid opcija savrsena je bolja od postpaid mini15. Jedini scenarij u kojem bi bila lošija jest kad trosis mjesecno ispod 10KM, a to je danas nemoguce, bar interneta treba...

Mislim, teoretski, tek sam drugi dan na eronetu, tako da nemam jos prakticnih iskustava.
rovac13

#3698 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

100 poziva po 5 sekundi bht obracuna kao 50 minuta

600 poziva po 5 sekundi gofree obracuna kao 50 minuta

Bht pravi svoje korisnike budalama......ajd sto ne valja obr jedinica nego su i minute skupe :D
mariobl

#3699 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Uzmi zvanicne cjenovnike u mobilnoj na pretplati pa uporedi bht mtel i eronet pa ces vidjeti da im je svima oko 0,20KM cijena minute tj slicni su samo je razlika u drugacijem principu pretplate o kojem sam vec govorio.
Gofree pa gofree uhvatio se njega ko pijan plota, juce se ljudi pojavili isturili ponudu i ocekujes da odmah ostali pohrle da koriguju svoje cjenovnike. Kazem bilo je tako i na izi mobile povoljno pa ga ugasise i preuze mu korisnike mtel sta ce s ovim biti vidjecemo.

jarobot

#3700 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

rovac13 wrote:100 poziva po 5 sekundi bht obracuna kao 50 minuta

600 poziva po 5 sekundi gofree obracuna kao 50 minuta

Bht pravi svoje korisnike budalama......ajd sto ne valja obr jedinica nego su i minute skupe :D
100 poziva po 5 sekundi eronet obrsčuna kao 100 minuta. Ubjedljivo naj veća pljačka a korisnici ovce na kvadrat.
Eronet pravi svoje korisnike budalama na kvadrat...
Kad već trolaš trolaj do kraja [emoji23]

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Post Reply