e to VI plaćate kroz previsoke cijene sad
plaćate na ultri kroz 13 KM za pi#ljivu gigu, plačate kroz cijenu minute poziva od 0,28 jer je ultra prepaid njihova zlatna koka
Moderator: Benq
to tako misle uhljebi iz bhtelekoma i komunjare koje su falsifikovale dokument koji Fadil spominjemali_milojica wrote:Ja ne vidim logiku prodati nesto za 500 miliona,kad ce ti taj isti kroz 10 god donijeti 500 miliona zarade

Da, ali na gofree se za 10 KM dobije samo net, gdje je pozivi gdje je sms to ne racunas?TvrtkoTreci wrote:to su uglavnom prelazi sa ultre, prvenstveno mislim upravo zbog preskupog interneta na ultri, nevjerovatnih 13 KM za 1 GB(usporedbe radi najbolja ponuda na tržištu je GOfree gdje se za 10 KM dobije 3 GB uz flat na 128 kbps !!!!!!!!!!!!!)
jer se na najosnovnijoj pretplati Mini15 dobije mizernih 500 MB ali bar flat na 64 kbps, pa eto mnogi biraju manje zlo, iako mu valja plaćat mjesečnu pretplatu od 17,5 KM !!
nevjerovatno je da je i FIKSNA bht skuplja od GOfree !!
naplaćuju u vlastitoj fiksnoj mreži minutu 0,04 !!! ( u Gofree je samo naplata poziva 0,06 i raspali priču dok te usta ne zabole)
prema svojoj mobilnoj mreži 0,20 po minuti [emoji38] a prema drugim mobilnim 0,35![]()
GOfree prema svima 0,15 po minuti
pa zar nisu uhljebi koji šišaju ovce
Ma narod to ni ne zna. Evo Ja fakat nisam znao, da se prepaid broj moze prebacit, mislio da samo postpaid moze prebacit.mariobl wrote:Pa zato i postoji opcija prenosa broja u drugu mrezu uz zadrzavanje istog broja. Sta je tu komplikovano. Nema komplikacije ako neko nema pin i puk je stari operater duzan dati besplatno. Kod pretplate jos jednostavnije samo kod starog operatera po potvrdu izmirenih obaveza i gotovo.
Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
Sa čime upoređuješ čovjeće uz bhtelekom ponude, sa fiksnom, sa ultrom, sa mini15, midi 30...s čimemariobl wrote:Da, ali na gofree se za 10 KM dobije samo net, gdje je pozivi gdje je sms to ne racunas?TvrtkoTreci wrote:to su uglavnom prelazi sa ultre, prvenstveno mislim upravo zbog preskupog interneta na ultri, nevjerovatnih 13 KM za 1 GB(usporedbe radi najbolja ponuda na tržištu je GOfree gdje se za 10 KM dobije 3 GB uz flat na 128 kbps !!!!!!!!!!!!!)
jer se na najosnovnijoj pretplati Mini15 dobije mizernih 500 MB ali bar flat na 64 kbps, pa eto mnogi biraju manje zlo, iako mu valja plaćat mjesečnu pretplatu od 17,5 KM !!
nevjerovatno je da je i FIKSNA bht skuplja od GOfree !!
naplaćuju u vlastitoj fiksnoj mreži minutu 0,04 !!! ( u Gofree je samo naplata poziva 0,06 i raspali priču dok te usta ne zabole)
prema svojoj mobilnoj mreži 0,20 po minuti [emoji38] a prema drugim mobilnim 0,35![]()
GOfree prema svima 0,15 po minuti
pa zar nisu uhljebi koji šišaju ovce
Pa sam sebe demantujes, ono sto si u gormjem postu prvo napiso...a poletio da braniš "narod"Vizionar 1985 wrote:Ma narod to ni ne zna. Evo Ja fakat nisam znao, da se prepaid broj moze prebacit, mislio da samo postpaid moze prebacit.mariobl wrote:Pa zato i postoji opcija prenosa broja u drugu mrezu uz zadrzavanje istog broja. Sta je tu komplikovano. Nema komplikacije ako neko nema pin i puk je stari operater duzan dati besplatno. Kod pretplate jos jednostavnije samo kod starog operatera po potvrdu izmirenih obaveza i gotovo.
Kazem neinformisani smo, pa se ne snalazimo.
Samo ovo rasirit narodu da zna da moze prebacit prepaid broj.
Nije tebi dobromariobl wrote:Pa ti poredis neuporedivo poredis gofree sa mini15 pa ti zato kazem da se to nemoze porediti gofree 3gb 10KM na mojmini je 1gb 5KM ili u mom slucaju 12 mjeseci gratis.
Gofree kao pre paid gdje ljudi uglavnom trose do 10 KM mjesecno i ako ce trositi svih 10km na net sta ce im ostati za sms ili pozive. Ako trose preko 10-tak KM onda im je bolje preci na pretplatu i ne zamarati se s dopunama.
Ne kontam kak sebe demantujem.TvrtkoTreci wrote:Pa sam sebe demantujes, ono sto si u gormjem postu prvo napiso...a poletio da braniš "narod"Vizionar 1985 wrote: Ma narod to ni ne zna. Evo Ja fakat nisam znao, da se prepaid broj moze prebacit, mislio da samo postpaid moze prebacit.
Kazem neinformisani smo, pa se ne snalazimo.
Samo ovo rasirit narodu da zna da moze prebacit prepaid broj.
Prenos broja je pičkin dim i NAJVAŽNIJE: ako se kome slučajno ne svidi novi operater, može poslije 3 mjeseca ponovo da se vrati bht uhljebima....u što čisto sumnjam
Bilo 6purgatorio wrote:Jel za tri ili šest mjeseci nakon prenosa broja se može ponovo prenijeti?
60+10 je obracunska jedinica na hej savrsenoj, i nema tu individualno, kako god se sračuna prepaid opcija savrsena je bolja od postpaid mini15. Jedini scenarij u kojem bi bila lošija jest kad trosis mjesecno ispod 10KM, a to je danas nemoguce, bar interneta treba...mariobl wrote:Sve je individualno nekome bolje ovo nekome ono cijene i uslovi su poznati pa neka svako sebi izabere cemu ubjedjivanje. Ja sam bio na hej savrsenoj i tvrdim da je to najbolja pre paid opcija, ali reci da je bolja od bht pretplate mini 15 je ipak malo previse. Pogotovo sto obrac.jedinica na hej savrsenoj jd jos nepovoljnija 60+60s tako da te minute se brzo trose, mb daju prilicno i to je ok, ali opet si tu limitiran s potrosnjom u mjesec dana. Ja ipak vise volim ovu fleksibilnost kod bht i ako jedan mjesec ne potrosim da imam za sljedeci. Jer nemoguce da covjek uvijek ima konstantnu potrosnju. Nekad neki mjesec racun ide preko tog okvira, ali zato neki drugi bude ispod i onda dolazi do izrazaja ta prednost da ti ne propada novac (odnosno telefonski saobracaj) koji placas. To je ipak prednost. Osim toga kod bht volim sto nemaju provizije na naplatu parkinga i tih nekih usluga kao v box i dl dok Eronet naplati cak i inicijalnu poruku za postavke interneta sto je bas cudno, ali eto. I tu se moze vidjeti koliko jedan operater koristi sve da naplati svaku sitnicu korisniku umjesto da te poruke unutar sistema za servisne usluge budu besplatne.
100 poziva po 5 sekundi eronet obrsčuna kao 100 minuta. Ubjedljivo naj veća pljačka a korisnici ovce na kvadrat.rovac13 wrote:100 poziva po 5 sekundi bht obracuna kao 50 minuta
600 poziva po 5 sekundi gofree obracuna kao 50 minuta
Bht pravi svoje korisnike budalama......ajd sto ne valja obr jedinica nego su i minute skupe