Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vatrogasac

#3676 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

vicious wrote:
vatrogasac wrote:Popcorn mi je trenutno praktičniji od Covenanta. Ispegl'o se poprilično.
Misliš na popcorn addon ili opcenito popcorn time aplikaciju?
U biti Popcorn je uvijek bio prakticniji od kodija, nedostaci su mu manjak seedova za stvari koje nisu najaktuelnije i manja baza i kvalitet titlova (samo opensubtitles).
Popcorn time. Nešto je zezao sa titlovima i učitavanjem izvora. Sad baš sve fluidno. Ima i titlova dovoljno samo valja malo birati pravi kao i kod ovih poznatih addona. 90% filmova što odgledah preko njega su bili u 1080 rezoluciji.
vicious

#3677 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:
vicious wrote:
vatrogasac wrote:Popcorn mi je trenutno praktičniji od Covenanta. Ispegl'o se poprilično.
Misliš na popcorn addon ili opcenito popcorn time aplikaciju?
U biti Popcorn je uvijek bio prakticniji od kodija, nedostaci su mu manjak seedova za stvari koje nisu najaktuelnije i manja baza i kvalitet titlova (samo opensubtitles).
Quasar addon mi je puno bolji, a i nema problema sa titlovima. Realno, najidealnija opcija je, ne oslanjati se samo na jedan izvor, nego kombinovati. Ja koristim Covenant, Quasar i Elysium, sa ta tri addona pokrivam sve serije i filmove koje želim gledati. Baš preksinoć odgledao ''It'' preko Quasara, slika ubitačna na 1080p, što na streamu nema šanse da bih imao, plus, odličan 5.1 zvuk.
Dobar je quasar, samo posto u zadnje vrijeme sve vise koristim kodi na android tv-u, imam mali problem sa raspoloživim prostorom :D
Neki dan posao gledati neki film od preko 4 GB i dodje mi poruka da nema dovoljno prostora jbg. :)
Inace sve 5, i ja vise volim torrent streaming zbog bolje slike.
irac300

#3678 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Istina. :D Boxovi kao i android tv inače malo memorije imaju, a torrent addoni ipak downloaduju sadržaj prije brisanja, tako da treba prostora. Ali ima odličnih ripova, sažetih u manje fajlove, a ne gubi se na kvaliteti slike, tako da ciljam njih. Ma uglavnom, ima se šta i još bitnije, gdje gledati. :D
alipasijaner

#3679 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alipasijaner »

vicious wrote: Dobar je quasar, samo posto u zadnje vrijeme sve vise koristim kodi na android tv-u, imam mali problem sa raspoloživim prostorom :D
Neki dan posao gledati neki film od preko 4 GB i dodje mi poruka da nema dovoljno prostora jbg. :)
Pa bar je pitanje storagea na Android-u lako rjesivo, ubacis USB proglasis ga storageom i dobijes prostor..
moke_31

#3680 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

alipasijaner wrote:
vicious wrote: Dobar je quasar, samo posto u zadnje vrijeme sve vise koristim kodi na android tv-u, imam mali problem sa raspoloživim prostorom :D
Pa bar je pitanje storagea na Android-u lako rjesivo, ubacis USB proglasis ga storageom i dobijes prostor..
I ja mu to htjedoh reći. Na Sony Tv-u to može, ne znam kakva je stiuacija sa Philipsom, mada bi trebalo da može. Ova opcija je dođla Sa Marshmallow updateom.
vicious

#3681 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

moke_31 wrote:
alipasijaner wrote:
I ja mu to htjedoh reći. Na Sony Tv-u to može, ne znam kakva je stiuacija sa Philipsom, mada bi trebalo da može. Ova opcija je dođla Sa Marshmallow updateom.
Ma neki je problem bas sa usb na sonyju, kao formatira ga i uredno registruje, ali ondansr gubi stalno ili mu ne moze pristupiti, bas sam juce iscitavao forume u vezi s tim problemom ali jos nema rjesenja. Mozda je i do usb-a, probacu drugi.
moke_31

#3682 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

@vicious
U pravu si, postoji taj problem sa USB-om kod sonyija. Ja sam doduše probao da registrujem USB za snimanje i pojavljuje se taj probelm da ga stalno moraš registrovati ili ne prepoznaje USB. Doduše, nisam probao da USB naštimam kao dodatnu memoriju, ali vjerovatno se pojavljuju isti problemi.

Meni je TV iz 2015. godine i na Marshmallow i trebo bi dobiti Nougat nekad, tako je Sony obećo. Eh sad nisam upratio da li su problem sa USB-om riješili na Nougatu.
brazzo19

#3683 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Freeflix hq i terarrium tv na philips androidu rade izvrsno izbacuju 1080p linkove automatski pokrece prevod aplikacije su brze tecne i pregledne i do sad sto se tice njih nisam imao problema. :thumbup:
irac300

#3684 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Jedan solidan filmski addon, fork od Covenanta i Exodusa, ali ima integrisan api key sa tMDB-a. (ko ima svoj personalni api key, preporuka neka ga ubaci, ovi javni brzo riknu) Fluidnije mi radi od Neptuna. Brzo otvara filmove i nema bufferinga.
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
vicious

#3685 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:Jedan solidan filmski addon, fork od Covenanta i Exodusa, ali ima integrisan api key sa tMDB-a. (ko ima svoj personalni api key, preporuka neka ga ubaci, ovi javni brzo riknu) Fluidnije mi radi od Neptuna. Brzo otvara filmove i nema bufferinga.
Repo sa adrese koja je data na ovom linku je prazan, meni je proradio sa ove adrese: http://megatvbox.eu/repo
irac300

#3686 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:
irac300 wrote:Jedan solidan filmski addon, fork od Covenanta i Exodusa, ali ima integrisan api key sa tMDB-a. (ko ima svoj personalni api key, preporuka neka ga ubaci, ovi javni brzo riknu) Fluidnije mi radi od Neptuna. Brzo otvara filmove i nema bufferinga.
Repo sa adrese koja je data na ovom linku je prazan, meni je proradio sa ove adrese: http://megatvbox.eu/repo
Ja prije nego što sam napisao post, instalirao sa ove adrese. Ne kontam? Ukucao sam adresu u pretraživač, automatski me prebaci na tu tvoju adresu. Možda su nešto u međuvremenu mijenjali. Al' dobro je što si napomenuo, da ne pravi konfuziju drugima.
vicious

#3687 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:
vicious wrote:
Ja prije nego što sam napisao post, instalirao sa ove adrese. Ne kontam? Ukucao sam adresu u pretraživač, automatski me prebaci na tu tvoju adresu. Možda su nešto u međuvremenu mijenjali. Al' dobro je što si napomenuo, da ne pravi konfuziju drugima.
Ma ne znam ni ja šta je, prvo krenem da instaliram sa one adrese u videu, repo.cerebrotv.co.uk, i kad idem install from zip - repo prazan. Onda nađem na drugoj stranici ovu drugu adresu i tu prođe instalacija normalno.
irac300

#3688 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Izašla je nova verzija Neptun Rising 1.2.4. Ne znam iz kojeg razloga, ali sada imaju dva repositorya unutar Blamo sourca. Ova nova verzija se nalazi u repository.blamo 0.0.3 Ne treba ni staru dirati dok se ne provjeri može li se nova instalirati, mogu oba raditi istovremeno.
zippoo87

#3689 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

narode,da ovdje priupitam,mozda neko zna sta je problem,jer se tice kodija
naime,nedavno sam uzeo novi laptop,acer,ima hdmi i danas htio preko kodija da gledam elclasico i spojim preko hdmi,reko da ne idem preko screen mirroringa,kasni slika i kada prebacim na duplicate ili na bilo koju opciju pod "project",iako laptop prepozna da je tv FHD i da ide preko hdmi,nece da razvuce sliku na FHD,nego baca sliku na 1366x768 rezoluciju a ne na FHD
kada odem na "duplicate",onda ne ide slika na tvu u FHD,nego bude u prozoru,slicno kao ovo na slici,nisam uslikao i to
i kada idem na extend,pa povucem kodi na drugi display,opet kada idem na fullscreen nece da razvuce na cijeli ekran
zna li neko sta bi mogao biti problem...ovo mi se nije desavalo na drugom laptopu,sa istom rezolucijom
evo i slike
Image

Image

Image
The BEN10

#3690 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

Auuu, što je dobar onaj add-on SerbiaLive ili kako se već zove!
Gledao sam El-Clasico u HD, fercera perfektno sve. :thumbup: :-D
Radar71

#3691 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Imam update za verziju 17.6
Ima li problema s ovom verzijom?
dječak sa šibicama

#3692 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Radar71 wrote:Imam update za verziju 17.6
ja nemam, neki su navodno imali

zasto Titlovi opet ne radi addon, zna li neko
irac300

#3693 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:
Radar71 wrote:Imam update za verziju 17.6
ja nemam, neki su navodno imali

zasto Titlovi opet ne radi addon, zna li neko
Koju verziju koristiš? Ovdje je link za zadnju oficijelnu verziju:
https://forum.titlovi.com/titlovicom-of ... 85_n8.html

I da, kad si već tu, imaš kakav savjet za box? :D Šta je najbolji izbor do 50$?
dječak sa šibicama

#3694 Re: Kodi/XBMC Media centar

eih ja koristio onu zvanicnu verziju sa kodija :D

ne znam sad napamet koji box, pogledacu malo sta se nudi
irac300

#3695 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:eih ja koristio onu zvanicnu verziju sa kodija :D

ne znam sad napamet koji box, pogledacu malo sta se nudi
Eee srami se, ne pratiš na času. :D Ovaj kada skineš, moraš se registrovati na stranici titlovi.com, pa user i pass unijeti u addon. Ista procedura kao kod opensubtitles.
zippoo87

#3696 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote:narode,da ovdje priupitam,mozda neko zna sta je problem,jer se tice kodija
naime,nedavno sam uzeo novi laptop,acer,ima hdmi i danas htio preko kodija da gledam elclasico i spojim preko hdmi,reko da ne idem preko screen mirroringa,kasni slika i kada prebacim na duplicate ili na bilo koju opciju pod "project",iako laptop prepozna da je tv FHD i da ide preko hdmi,nece da razvuce sliku na FHD,nego baca sliku na 1366x768 rezoluciju a ne na FHD
kada odem na "duplicate",onda ne ide slika na tvu u FHD,nego bude u prozoru,slicno kao ovo na slici,nisam uslikao i to
i kada idem na extend,pa povucem kodi na drugi display,opet kada idem na fullscreen nece da razvuce na cijeli ekran
zna li neko sta bi mogao biti problem...ovo mi se nije desavalo na drugom laptopu,sa istom rezolucijom
evo i slike
Image

Image

Image
niko nema savjet ili komentar a sve kodi znalci ? :P
sta bi mogao biti problem...ima li gdje unutar kodija da se moze mijenjati rezolucija ?
nelogicno mi sto povuce rezoluciju laptopa a HDMI output je FHD po defaultu
irac300

#3697 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Napis'o bi ti neko da zna. :D Nemoj odmah misliti da te se ignoriše. :D
dječak sa šibicama

#3698 Re: Kodi/XBMC Media centar

ma da, kad ne znam odgovor, odsutim.. nije ignorisanje
vicious

#3699 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

zippoo87 wrote:
zippoo87 wrote:narode,da ovdje priupitam,mozda neko zna sta je problem,jer se tice kodija
evo i slike
Image

Image

Image
niko nema savjet ili komentar a sve kodi znalci ? :P
sta bi mogao biti problem...ima li gdje unutar kodija da se moze mijenjati rezolucija ?
nelogicno mi sto povuce rezoluciju laptopa a HDMI output je FHD po defaultu
Pa promijeni rezoluciju na laptopu :D
Mislim, lupam ovo sad, ali probaj, nista te ne kosta.
A i u kodiju se moze mijenjati rezolucija, ne znam sad napamet, procackaj malo po settingsima.
zippoo87

#3700 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

vicious wrote: Pa promijeni rezoluciju na laptopu :D
Mislim, lupam ovo sad, ali probaj, nista te ne kosta.
A i u kodiju se moze mijenjati rezolucija, ne znam sad napamet, procackaj malo po settingsima.
bas lupas :D
pa ne moze veca od ove postojece na laptopu a preko hdmi kada je spojen,automatski upscale-a na 1080p ali nekim cudom,kodi ostane na nizoj rezoluciji i ne upscape-a se na FHD...to i jeste problem
ovaj problem nisam imao na prijasnjem laptopu...pa kontam da sta nije do drivera ili cega vec
na ovom je intel integrisana a na starom je bio AMD APU
morati cu potraziti to da se u kodiju mijenja rezolucija,nisam do sada nasao...idem googlati
Post Reply