Evo bas gledamo ovaj NZXT S340 i ovaj sto si ti preporucio, prvi (cc 200 KM, drugi cc 140KM) a dizajn jako slican kao i specifikacije. Samo sto je drugu bitno da front panel ima uz power dugme i reset, sto NZXT nema a ovaj Black Widow ima.boogy wrote:Moja preporuka ide za Black Widow - http://www.olx.ba/pretraga?trazilica=Bl ... tegorija=5DonieBrasco wrote: Ima li jos neko neki prijedlog ?
Da se razumijemo ovo je ripoff Fractal Design Define R5 kućišta, ali stvarno dobro urađeno i košta duplo jeftinije.
Kroz ruke mi je prošlo dosta kućišta koja sam koristio po par mjeseci: FD Define XL, FD Define R4, FD Define R5, FD Define Nano S, TT Suppressor F31 .. (ovo sam samo nabrojao kućišta na isti fol - crna monolitna kutija sa zvučnom izolacijom).
U zadnjih pola godine sam sklopio tri računara u Black Widow i više sam nego prijatno iznenađen za ove pare (govorimo o pola cijene FD Define serije).
Uz kućište dođu tri 120mm ventilatora (dva naprijed i jedan pozadi) koji odlično rade posao - dodatni ventilatori nisu potrebni - dva naprijed upuhuju i jedan pozadi ispuhuje vazduh, vrlo su tihi. Kućište ima kontroler ventilatora i dovoljno je staviti na low - 7v i rade nečujno, prilikom igranja nije potrebno dizati na high - 12v.
Kućište je obloženo vrlo kvalitetnom zvučnom izolacijom a na "krovu" su moduventi sa izolacijom koji se mogu skinuti i dobije se uz kućište filter za prašinu za gornji dio kućišta. Filteri za pračinu se nalaze naprijed kao i na dnu - kod napojne.
Uglavnom nece biti problema sa protokm vazduha obzirom na ove obloge i "silent" forumu ?